
Λόγω συμμετρίας η τέμνουσα εκεί είναι μηδέν οπότε στην ουσία αφαιρείς ένα βαθμό υπερστατικότητας και όχι δυο.

Συντονιστής: University Editors
Theodore έγραψε:Καλή συνέχεια με το διάβασμα και καλά κουράγια σε όλους μας!
Theodore έγραψε:Τα σωστά φυλλάδιά μου με τις γραμμές επιρροής είναι στην ενότητα "ΜΑΘΗΜΑΤΑ" στην προσωπική μου ιστοσελίδα:
http://users.ntua.gr/tpatsios/COURSES_EL.HTML
Άνοιξε τον παραπάνω σύνδεσμο, κάνε scroll down στον πίνακα με τις ασκήσεις για ΣΤΑΤΙΚΗ ΙΙ, και κατέβασε "ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΡΡΡΟΗΣ - Μέρος (1/2)" και "ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΡΡΡΟΗΣ - Μέρος (2/2)".
mqnuser έγραψε:Το τελευταίο ποιοτικό διάγραμμα [M] στο αρχείο QUALITATIVE_M,Q,N_DIAGRAMS.PDF είναι λάθος.
lybe33 έγραψε:Εσύ αγαπητέ mqnuser, δίνεις το μάθημα? Μεγάλη αγάπη βλέπω με τα ποιοτικά...
mqnuser έγραψε:mqnuser έγραψε:Το τελευταίο ποιοτικό διάγραμμα [M] στο αρχείο QUALITATIVE_M,Q,N_DIAGRAMS.PDF είναι λάθος.
Αυτά τα λέει η νύστα... Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η πραγματική τιμή της M12 είναι [-ql2/12 + (2EI/l)φ], ενώ της M21είναι [-ql2/12 - (4EI/l)φ]. Το κατάλαβα τη δεύτερη φορά που το είδα αλλά το site δεν επιτρέπει τροποποίηση του μηνύματος.
Άρα το διάγραμμα που δίνεται έχει σωστή μορφή.
mqnuser έγραψε:Λόγω της στροφής, η τιμή της αριστερής ροπής που έχει προκύψει από το κατανεμημένο φορτίο έχει σίγουρα μετάθεση προς τα θετικά, το αν η τελική τιμή της καταλήγει να είναι μικρή αρνητική ή περνάει στα θετικά όπως δείχνεται, είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση.
mqnuser έγραψε:Επίσης, στο αρχείο INFLUENCE_LINES_-_PART_2.PDF, στη σελίδα 8/20, η ""τροφή" για σκέψη" είναι πράγματι ""τροφή" για σκέψη", αφού το διάγραμμα των τεμνουσών που δίνεται είναι λάθος. Στη θέση του P=1, το άλμα του διαγράμματος είναι (+0.65) - (-0.65) = 1.30 και όχι 1.00 όπως θα έπρεπε.
Επίσης, κι από μένα!mqnuser έγραψε:Καλά αποτελέσματα σε όλους.
Theodore έγραψε:Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο ζύγωμα που βρίσκεται αριστερά του κόμβου σχήματος "Τ", στη σελίδα (5/6) του "QUALITATIVE_M,Q,N_DIAGRAMS.PDF". Το ότι η ροπή στα αριστερά του ζυγώματος (θέση πάκτωσης) θα είναι θετική (εφελκύει το θετικό σύνορο της δοκού) και ότι η ροπή στο δεξί άκρο του αριστερού ζυγώματος θα είναι αρνητική (θλίβει το θετικό σύνορο της δοκού), προκύπτει από τη φορά του κινηματικού μεγέθους φ (το οποίο εξαρτάται από την γεωμετρία του φορέα και το ασκούμενο φορτίο). Η μεταξύ δύο άκρων αμφίπακτου ραβδωτού στοιχείου μεταβολή της ροπής λόγω της στροφής "φ" του ενός άκρου του είναι γραμμική. Η παραβολή λόγω του κατανεμημένου φορτίου τοποθετείται επί αυτού του γραμμικώς μεταβαλλόμενου διαγράμματος (δες προσεκτικά την διακεκομμένη γραμμή και την κρέμαση της παραβολής που έχω σημειώσει, και θα καταλάβεις τί προσπαθώ να σου πω - περί επαλληλίας ο λόγος...!).
mqnuser έγραψε:Δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Προφανώς και γνωρίζω ότι η μεταβολή της ροπής λόγω της στροφής "φ" του ενός άκρου ενός ραβδωτού στοιχείου είναι γραμμική, όπως και ότι η παραβολή λόγω του κατανεμημένου φορτίου τοποθετείται επί κάποιου γραμμικώς μεταβαλλόμενου διαγράμματος, όχι όμως του προηγουμένου γραμμικώς μεταβαλλόμενου διαγράμματος, αλλά του αθροίσματος αυτού με το σταθερό γραμμικό διάγραμμα των ροπών παγίωσης του κατανεμημένου φορτίου.
mqnuser έγραψε:Άρα το άθροισμα ίσως και να είναι αρνητικό, πάντως μικρότερο από αυτό στα δεξιά, άρα η κλίση της διακεκομμένης γραμμής είναι σωστή, άλλα η τελική κλίση είναι πιο οριζόντια και ίσως η επικόμβια ροπή στα αριστερά να είναι τελικά αρνητική και όχι θετική όπως παρουσιάζεται στο σχήμα.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες