Τεχνική Μηχανική Ι (2013-14)

Συντονιστής: University Editors

Re: Τεχνική Μηχανική Ι (2013-14)

Δημοσίευσηαπό TheGodfather » Τρί, 04 Φεβ 2014 12:42 pm

ice92 και εγω πρωτοετης ειμαι και καταλαβαινω πολυ καλα για τι πραγμα μιλας. Περιττο να σου πω οτι συμφωνω απολυτα... Πλεον με το συγκεκριμενο μαθημα υπαρχει προβλημα, εγω περιμενα μηπως αφοτου παρουμε τα βιβλια σταματησει πολυς κοσμος (που απ οτι φαινεται δεν τον ενδιαφερει η παρακολουθηση) να ερχεται, παρ'ολα αυτα τιποτα, καμια διαφορα. Δεν ξερω τι θα γινει αληθεια, δεν ειναι ομως δυνατον ο ανθρωπος να κανει μαθημα μονο για τις τρεις, αντε 4 πρωτες σειρες, γιατι πολυ απλα η φωνη του δεν φτανει να ακουστειπιο πανω.Πολλοι του εχουν τονισει το προβλημα ωστοσο απαντα πως αυτος δε μπορει να κανει κατι. Προσωπικα θεωρω οτι ειναι υποχρεωση του απο τη στιγμη που επελεξε να ειναι καθηγητης να επεμβει (χωρις να λεω βεβαια οτι φταει μονο αυτος που δεν κανει παρατηρησεις, προφανως και το προβλημα ξεκιναει απο τον καθε γαιδαρο που δεν ξερει που ειναι και τι κανει την ωρα της μηχανικης) παντως κατι πρεπει να γινει να αλλαξει ολο αυτο...Στην τελικη, εγω οπως και τοσοι αλλοι σαν εμενα που θελουν να παρακολουθουν, το εχουμε κερδισει αυτο το μαθημα μεσω της προσπαθειας που καναμε να μπουμε σ'αυτη τη σχολη, δε μας εκανε καποιος τη χαρη να περασουμε, και ειναι απαιτηση να γινεται σωστα. Προσωπικα θεωρω -κατα τ'αλλα- πολυ καλο τον κ.Ευταξιοπουλο σαν καθηγητη, εξηγει τα θεματα καλα και ειναι παντα προθυμος να απαντησει σε οποιαδηποτε αποροια, απλα ελπιζω να σταματησει αυτο το παρτι, ειναι κριμα...
TheGodfather

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό ice92 » Πέμ, 06 Φεβ 2014 1:03 am

+1...
Άβαταρ μέλους
ice92

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Πέμ, 06 Φεβ 2014 7:55 pm

Χωρις να θελω να θιξω τον κ.Ευταξιοπουλο , και ησυχια να γινοταν θα μπορουσαμε καλλιστα να καθομασταν σπιτια μας και να μαζευομασταν κανα δυωρο την εβδομαδα για να μας λυσει αποριες , γιατι πολυ απλα κανει καρμπον οτι εχει το βιβλιο ... Δεν ξερω αν φταιει η κατασταση αλλα πολυ αμφιβαλλω αν μπορει να μας προσφερει το κατι παραπανω ...
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Πέμ, 06 Φεβ 2014 8:20 pm

TheMaster έγραψε:Nα μαζευομασταν κανα δυωρο την εβδομαδα για να μας λυσει αποριες.

Η κυρία Πατσαλιά δεν σας κάνει έξτρα μάθημα;
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό ice92 » Παρ, 07 Φεβ 2014 7:23 am

Ναι, μας κάνει και η κα Πατσαλιά.
Είναι πολύ διαφορετικό το μάθημά τους.
Στον μεν κο Ευταξιόπουλο η λύση μιας άσκησης ενδεχεται να διαρκέσει όσο όλη η διάλεξη, στη δε κα Πατσαλιά θα λύσει και 5 - 6, δείχνοντας απλά τη μεθοδολογία, όμως προφορικά λέει πολλά πράγματα, γενικώς δεν προλαβαίνει να κάνει σημειώσεις κανεις. Ευτυχώς διατηρείται η τάξη πάντος!!
Άβαταρ μέλους
ice92

Δημοσίευσηαπό TheGodfather » Παρ, 07 Φεβ 2014 9:54 pm

Παιδια ενταξει εγω προσωπικα, οπως ειπα και παραπανω, εκτιμω τον κυριο Ευταξιοπουλο σαν καθηγητη, γ αυτο αλλωστε και καθομαι παρα το οτι γινεται, μου αρεσει ο τροπος που τα εξηγει και γενικοτερα ο τροπος διδασκαλιας του, και θεωρω οτι υπο αλλες συνθηκες θα μπορουσε να δωσει πολυ περισσοτερα στο μαθημα. Το μονο που με ενοχλει ειναι αυτο που ηδη ανεφερα: ο χαμος... Το θεμα ομως ειναι οτι ακομα και σημερα, παρα τις παρατηρησεις που εκανε σε μια προσπαθεια να επιβαλει μια καποια ταξη, παρα πολλοι απ αυτους που μιλουσαν πριν συνεχισαν να μιλανε και μετα, δηλαδη νταξει αν δεν καταλαβαινει και ο αλλος να δειξει εναν στοιχειωδη σεβασμο τι να πω... Απογοητευση απλα.....
Τελος παντων.......
TheGodfather

Δημοσίευσηαπό ice92 » Κυρ, 09 Φεβ 2014 1:25 pm

σε παρακαλώ, το πότε έβγαλες δίπλωμα, αν οδήγαγες στο χωριό σου, απο που είσαι, που πήγες περισι διακοπές --> τι όμορφη που είσαι
είναι πολύ πιο σημαντικά θέματα από το να μάθει ενας φοιτητής μηχανικός μηχανική...
Ίσως να μην έπρεπε να υπάρχει τόση ελευθερία στο πολυτεχνείο. Να επιβάλεται η πυθαρχεία και να υπάρχουν ποινές για κάτι τέτοια άτομα, μέχρι και διαγραφή. Μη μου κάνετε κύρηγμα περί ελευθερίας, όταν ο άλλος δε σέβεται τη δική μου ελευθερία για ποιοτική εκπαίδευση σε φυσιολογικές συνθήκες για την οποία τόσο μόχθησα, μια χαρά δίκαιο θα ήταν. Δε μπορει κάτι τέτοια άτομα αυριο μεθαύριο να έχουν την ευθύνη του μηχανικού.
Άβαταρ μέλους
ice92

Δημοσίευσηαπό epicas » Κυρ, 09 Φεβ 2014 2:16 pm

Καλα ενταξει αραξε και συ μην εισαι τοσο υπερβολικος δεν θα τους κλεισουμε και φυλακη επειδη στο πρωτο εξαμηνο της σχολης τους ανακαλυψαν πως ειναι η ελευθερια..(πιστεψε με και συ καποια στιγμη αθελα σου θα ξεφυγεις ..) anyway εμενα ετσι και αλλιως στον καιρο μου το παρακολουθούσαν 7-10 ατομα. αφου τωρα σε εσας υπαρχει τοσος πολυς κοσμος και αφου κιολας σας ενδιαφερει και τοσους πολλους το θεμα μαζευτειτε και την ωρα του μαθηματος πειτε τον προβληματισμος σας. με το να τα λετε εδω μεταξυ σας πισω απο ενα ψευδονυμο δεν βγαινει κατι..

αναφερομαι στην ελευθερια απο τον δασκαλο παντα μην παρεξηγηθώ
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Κυρ, 09 Φεβ 2014 8:52 pm

Πάντως πλάκα πλάκα η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στον κατασκευαστικό κλάδο, στα πλαίσια ενός εργοταξίου ειδικά, από την εμπειρία μου οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες. Το χάος, ο πανζουρλισμός, η πίεση όλα αυτά όπως τα έχουμε εμείς στο μυαλό μας ωχριούνε μπροστά στην εκεί πραγματικότητα. Και δεν αναφέρομαι σε εταιρείες κολοσσούς όπου ίσως να είναι όλα πιο ήρεμα γιατί έχει πάρει το έργο με μηδαμινή έκπτωση και ποιος νοιάζεται μωρέ ούτως ή άλλως θα υπερκερδίσουμε, μιλάω κυρίως για τον ελεύθερο επαγγελματία-εργολάβο όπου και η μία μέρα μετράει ώστε να είναι εντός προθεσμίας και να πληρωθεί και η πίεση είναι υπερπολλαπλάσια. Για να μην αναφερθώ στους υπάλληλους μηχανικούς που αποτελούν πλέον την κυρίαρχη πραγματικότητα και έχουν διαρκώς πάνω από το κεφάλι τους ένα αυταρχικό αφεντικό και πληρώνονται πενταροδεκάρες. Πιστέψτε με θα τους φαινότανε παράδεισος τ αμφιθέατρο της Μηχανικής. Αστειεύομαι...

Γενικά πάντως νομίζω πως ο epicas έχει ένα δίκιο και με καλύπτει η ''λύση'' που προτείνει. Εμένα προσωπικά μου άρεσε η λέξη που χρησιμοποίησε, ''ξεφύγει'', μιας και μου θύμισε κάτι διαφορετικό ίσως από την ερμηνεία που της δίνει. Γενικά αυτό που έκανε εμένα και τον κοινωνικό μου περίγυρο να ασχολείται εν ώρα ακαδημαικής παράδοσης, έστω και στιγμιαία, με πράγματα φαινομενικά πολύ πιο ανούσια από τα όσα αναφέρει η ice, δεν ήταν η αδιαφορία μου για μάθηση και επιστήμη. Ήταν οτι μπούχτιζα με τον τρόπο διδασκαλίας, με τον τρόπο που μας αντιμετώπιζαν ορισμένοι καθηγητές ειρωνικά και υποτιμητικά.Ήταν οτι με έσκαγε αυτό το σχιζοφρενές κυνήγι των λεγόμενων του καθηγητή και των όσων έγραφε στον πίνακα, οτι ακόμα και ασυνείδητα εξέφραζα μια απογοήτευση από το μοντέλο διδασκαλίας που δεν ενέπνεε την προσοχή μου, δεν ενθάρρυνε την ανάπτυξη της κριτικής μου σκέψης, δεν με έκανε να αναρωτηθώ γιατί και πως, και απαιτούσε μόνο να σημειώσω τα πάντα για να μπορώ να αριστεύσω.

Θα μου πεις καλά εσύ ήθελες να τα κάνει όλα αυτά ένας καθηγητής, εσύ τίποτα? Προφανώς και εγώ προσπαθούσα απλώς κάποιες στιγμές άγγιζα και τα όρια της αξιοπρέπειας μου ας πούμε. Δε βγάζω λάδι τους συναδέλφους που κάνουν χάβρα το αμφιθέατρο. Προσπαθώ να πω πως τα όσα περιέγραψα αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα που εκφράζεται έστω και ασυνείδητα, και είναι το ουσιαστικό της υπόθεσης για εμένα. Όλοι θέλουνε να μάθουνε, όλοι μπορούνε, και όλο το αξίζουνε γενικά. Και στα αμφιθέτρα που δίδασκε ο Feynman πέταγαν σαίτες στην αρχή, και εκεί υπήρχαν ονειροπόλοι και οραματιστές, μα αυτό δε λύθηκε ποτέ με πειθαρχία και ποινές, μα με μια γυάλα γεμάτη πέτρες.
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ice92 » Κυρ, 09 Φεβ 2014 10:00 pm

Είμαι της άποψης ότι εντός του αμφιθέατρου, σε ώρα διδασκαλίας, οφείλεις να μη μιλάς - γελάς - φωνάζεις.
Έχει τύχει κι εγώ να κουραστώ και απλά έφυγα και πείρα σημειώσεις την άλλη μέρα..
Δεν έχετε άδικο σε όσα λέτε, σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα απ' το να ενοχλείσαι από τους συμφοιτητές σου που δε σε σέβονται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα..
Επίσης δεν νομίζω πως είναι υλοποιήσιμο το να μαζευτούμε 70 άτομα και να συζητήσουμε περί πειθαρχίας στο μάθημα της μηχανικής.. Είμαστε πολλοί. Θα μπορούσε μόνο να γίνει με τη μορφή "ανακοίνωσης" πριν την έναρξη, αλλά ποιος θα το κάνει; Και σιγά μην έχει κι αποτέλεσμα.
Δε θα αναφερθώ άλλο σε αυτό το ζήτημα.. Θα αρχίσω να κουράζω τους αναγνώστες του forum .. ! :lol:
Άβαταρ μέλους
ice92

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 1ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης