Εκρηκτικός Μηχανικός έγραψε:Καλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στην σχολη προφανως δεν εχω εγγραφει.Θελω να διαβασω λιγο μαθηματικα επειδη το εχω και τρελα .Εχετε να προτεινετε καποιο βιβλιο εισαγωγικο για την μαθηματικη αναλυση και την γραμμικη αλγεβρα? (σχετικα φθηνα)
Ευχαριστω

Αρχικά καλώς ήρθες.
( Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να συμμεριστώ την πρεμούρα σου για διάβασμα

)
Καλά βιβλία για τη μαθηματική ανάλυση και τη γραμμική άλγεβρα είναι τα συγγράμματα που μας διανέμονται στο εξάμηνο. Πληροφορίες για τα συγγράμματα και τα μαθήματα και χρήσιμο υλικό θα βρεις στα αντίστοιχα πάνελ των μαθημάτων
εδώ και
εδώ.
Αλλά τα συγγράμματα θα τα πάρεις ούτως ή άλλως όταν έρθει η ώρα.
Αν θες, λοιπόν, κάτι που είναι φτηνό και απλό και δε σε καλύπτουν αυτά που θα βρεις εδώ, τότε σίγουρα (ντρέπομαι που το λέω αλλά δε γινεται αλλιως

) κατι που μπορει να σε βοηθησει ειναι ο "Γκαρούτσος". Είναι βοηθήματα (υπάρχει και για την ανάλυση και για την άλγεβρα) που χρησιμοποιούν αρκετοί στη σχολή για να περάσουν το μάθημα. Είναι απλοϊκά (
εως αντι-επιστημονικά θα έλεγα), αλλά αν θες να κανεις απλά ένα πασάλειμμα και να πάρεις μια γενική ιδέα είναι ό,τι πρέπει.
Βέβαια πριν πέσεις με τα μούτρα στο Γκαρούτσο και την παραπαιδεία (

) και πριν σκάσεις λεφτά, θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κάποιο επιστημονικό e-book ή σημειώσεις- slides από άλλα πανεπιστήμια (εσωτερικού ή εξωτερικού), γιατί, κατά τη γνώμη μου, αν είναι να διαβάσεις μόνος σου κάτι, που σημαίνει ότι έχεις όρεξη, τότε να το κάνεις σωστά (και όχι με Γκαρούτσους). Κυκλοφορούν αρκετά στο διαδίκτυο και σίγουρα κάτι θα βρεις με ένα σερτς στο γκούγκλ (κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε ανέβει και εδώ ένα σάιτ. ψάχνω στα παλιά ποστ του φόρουμ, αν το βρω θα το ποσταρω)
Ελπίζω να βοήθησα! Καλή αρχη!
Edit: τσέκαρε
εδώ για τα e-books. Σίγουρα κάτι θα βρεις