European Society of Hellenic Junior Civil Engineers

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: European Society of Hellenic Junior Civil Engineers

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τετ, 08 Ιαν 2014 3:57 pm

Ρε Πάπο, χέσε μες με τους ΤΕΙτζήδες, που θα πρέπει να ασχοληθούμε και μαζί τους. Μου κοτσάρεις και ένα Μηχανικοί ΤΕ. Δεν είστε Μηχανικοί κι ούτε πρόκειται να γίνετε όσα μεταπτυχιακά του κώλου κι αν κάνετε. Μηχανικός γίνεσαι μετά από πενταετείς σπουδές σε Πολυτεχνείο, εσύ που δεν μπορείς καν να περάσεις στο Πολυτεχνείο είσαι υπομηχανικός. Περάσατε νύχτα ένα νομοσχέδιο για να ικανοποιήσετε το κόμπλεξ σας και να αυτοαποκαλείστε μηχανικοί, αλλά Μηχανικοί δεν είστε. Ούτε καν μηχανικοί αυτοκινήτων.
Η ιστοσελίδα αυτή δεν κάνει διακρίσεις, απευθύνεται μεν στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ, αλλα μπορεί να μπει και να βοηθηθεί απ'το υλικό και τις συζητήσεις ο καθένας, ακόμα κι ένας ΤΕΙτζής. Αλλά μην έρχεσαι με ύφος και μας τα πρήζεις για τους υπομηχανικούς, γιατί να ξέρεις, ενός μηχανικού είστε άξιοι μόνο να του σκουπίσετε τον κώλο μετά το χέσιμο, όχι να σταθείτε ισότιμα πλάι του.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό pappos » Σάβ, 11 Ιαν 2014 1:25 pm

...
Χαχαχαχαχα

Κάτσε λίγο να αντιγράψω με τι ασχολείται η European Society of Hellenic Junior Civil Engineers (ESHJCE)

The European Society of Hellenic Junior Civil Engineers (ESHJCE) έχει ως κύριο στόχο την επαφή των Ελλήνων φοιτητών και των νέων πολιτικών μηχανικών με εργοδότες και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συγκεκριμένα επιδιώκεται η γνωριμία των φοιτητών και νέων μηχανικών με τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαικών επιχειρήσεων, η ενημέρωση για η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σε κάποια χώρα του εξωτερικού, η διευκόλυνση της επικοινωνίας με ευρωπαικές σχολές καθώς και η οργάνωση εκπαιδευτικών εβδομάδων σε πανεπιστήμια εκτός των ελληνικών συνόρων. Απώτερος στόχος είναι η ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων, πρωτοπόρων ιδεών και απόψεων μεταξύ φοιτητών, νέων πολιτικών μηχανικών και επιστημόνων του εξωτερικού, αλλά και η πολύπλευρη ενημέρωση πάνω σε θέματα εργασίας και εκπαίδευσης.

Μην πας έξω και πεις καμια τέτοια μπανανιά γιατί θα γελάνε μαζί σου ώρες !!! (Μηχανικός μόνο αυτός με 5 χρόνια...)
Και δεν γίνεται εγώ έξω στην Γερμανία να έχω δείξει πόσο καλοί είναι οι Έλληνες μηχανικοί και να έρχεσαι εσύ με τις παραπάνω ιδεές βλαχαδερού και να τα ισοπεδώνεις όλα. Εντάξει ρε μεγάλε...έξω δεν κάνουμε τακτοποιήσεις αυθαιρέτων...τι να κάνουμε τώρα...έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρά έργα...κάτσε εσύ 5 χρόνια και κάνε τακτοποιήσεις αυθαιρέτων...και μετά έλα με το βιογραφικό σου των 5 ετών και τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων να βρεις δουλειά...

Άκου "λοιπόν" ανθρωπάκο (διαβασέ το μπας και ξεστραβωθείς...)
Στην Γερμανία, από εκεί που έμαθες τι είναι προένταση και τόσα άλλο πράματα όπως γέφυρες DIN Fachbericht, DIN 18800 (βλέπε Φουρναράκο) και γενικά κανονισμούς από σκυρόδεμα μέχρι συγκολλήσεις...τα 5 χρόνια έχουν γίνει 3+2.

Αν ξέρεις αριθμητική βγάλε και τις κάλτσες σου και μέτρα...3+2=5

Δηλαδή ο τύπος που έκανε 3 χρόνια Πολ. Μηχανικός (Πολ. Μηχανικός ΒSc) συνεχίζει για την εξειδίκευση.
Δεν μιλάμε για την πατέντα πάμε όλοι συγκοινωνιολόγοι και μετά βγαίνουμε και το παίζουμε ειδικοί στην Pushover Analysis !!! Επειδή και καλά σπουδάσαμε 5 χρόνια !!!
Λοιπόν...3 χρόνια έχει όλες τις βάσεις για να συνεχίσει στην εξειδίκευση.
Εδώ πολλοί Μηχανικοί BSc. δεν συνεχίζουν στα κλασικά Konstruktive Ingenieurbau, αλλά συνεχίζουν σε θέματα όπως Computational Mechanics (http://portal.mytum.de/studium/studieng ... index_html?)
Μήπως και αυτός δεν είναι Μηχανικός ???

Θα έρθει τώρα βλαχαδερό από Ελλαδιστάν και θα του πει εσύ δεν είσαι Μηχανικός γιατί δεν έκανες 5 χρόνια όλα μαζί αχταρμά ??
Δηλαδή εντάξει...ρε μεγάλε...δεν είμαστε κυλικείο να κάνουμε τσιχλόφουσκες και να ανακατέβουμε φραπεδούμπες....
Μπορεί να είσαι σπυριάρικο και να μην ξέρεις που πάνε τα 5...αλλα μην μας το δείχνεις...
Μας διασκεδάζεις αφάνταστα όμως...

Το μόνο πρόβλημα είναι, ότι ενώ εγώ προσπαθώ να δείξω το πνεύμα του Έλληνα Μηχανικού θα έρθεις εσύ σαν βλαχαδερό και θα μας κάνεις ρόμπα...
Άλλαξε ρότα δικέ μου γιατί κάτι τέτοιους έξω τους έχουν για καφέδες...

Α και να μην ξεχάσω...αυτός που σπούδασε 3 χρόνια στο γερμανικό πολυτεχνείο και μετά συνέχισε δεν είναι μηχανικός ?
Αυτός που σπούδασε 3 χρόνια και μετά άλλα 2 γενικά δεν αναγνωρίζεται σαν Μηχανικός ??
Από την χώρα που σου έμαθε τις γνώσεις για την επιστήμη του Μηχανικού ??
Γέφυρες...δρόμους...τούνελ...μην γίνεσαι ρόμπα...δεν κάνει...μας διαβάζει και κόσμος...
Petersen, Leonhardt, Maillart και πόσοι άλλοι...

Δηλαδή που πας ξυπόλητος στα αγγούρια δικέ μου ???
pappos

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Σάβ, 11 Ιαν 2014 3:05 pm

:evil: Δε θέλω λόγια για τους συγκοινωνιολόγους! :twisted:
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό apo7 » Σάβ, 11 Ιαν 2014 4:06 pm

pappos έγραψε:Μπλα,μπλα,μπλα...

Καταρχάς μη μου γράφεις σεντόνια, δε θα κάθομαι να διαβάζω ό,τι γράφει ο κάθε κομπλεξικός υπομηχανικός.

Δεύτερον, δεν έχει καμία σημασία αν έχεις πάει για μεταπτυχιακό στη Γερμανία, στην Αμερική ή στο φεγγάρι, αν το κύριο πτυχίο σου είναι απο ΤΕΙ δομικών έργων, διακόσμησης εσωτερικών χώρων ή ξερω γω δεν είσαι μηχανικός. Δεν ειναι κακό να μην είσαι μηχανικός, κι οι υπομηχανικοί είναι χρήσιμοι στην κοινωνία, αλλά μη μας τα πρήζεις με την κομπλεξική σου πεποίθηση ότι είμαστε ισότιμοι, δεν είμαστε, συνειδητοποίησε το για να τα βρεις και με τον εαυτό σου.
Λοιπόν, για να συνοψίσουμε, ούτε 3ετείς σπουδές στα λατρεμένα σου γερμανικά πανεπιστήμια, ούτε σπουδές σε ΤΕΙ και μετά μεταπτυχιακό του κώλου στη λατρεμένη σου Γερμανία σε κάνουν μηχανικό.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Σάβ, 11 Ιαν 2014 5:41 pm

Για εμένα δεν υφίσταται σύγκριση των μηχανικών 3τούς κύκλου σπουδών με αυτούς των ΤΕΙ γιατί εδώ το μπάχαλο της παιδείας δεν βοηθά τις σχολές αυτές να κάνουν σωστά την δουλειά τους . Φίλοι απόφοιτοι τους μου είχαν πει ότι πολλές φορές άλλαζε ο καθηγητής του μαθήματος από εξάμηνο σε εξάμηνο με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι απαιτήσεις του μαθήματος. Επίσης ο χαμηλός βαθμός εισαγωγής σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο των φοιτητών και τις ελλιπείς σημειώσεις ολοκληρώνουν το πακέτο.

Από την άλλη δεν ξέρουμε τι ξέρει ένας μηχανικός 3ετους κύκλου σπουδών από Γερμανία ή αν είναι γνωστικά ή επαγγελματικά ισότιμος με αυτόν που τέλειωσε Αγγλία (ας μην ξεχνάμε ότι πολλά παιδιά από ΔΟΑΤΑΠ με 3+2 κύκλο σπουδών όταν έρχονται για αναγνώριση στο "λίγο" ΕΜΠ κολλάνε 1 μπορεί και 2 χρόνια στις οδοποιίες και στα ΣΜΣ);;

Επίσης γνωρίζω συγκοινωνιολόγους που φυσάνε στα μπετά και τις στατικές καθώς και επίσης δομοστατικούς που δεν κατανοούν γιατί πρέπει να προηγείται η καμπτική της διατμητικής αστοχίας (θάνατος από πνιγμό ή από τροχαίο που μας έλεγε και ο Τρέζος). Επομένως ακόμη και στην εγχώρια αγορά το ποιος είναι καλός ή όχι επαφίεται σε έναν βαθμό στο κατά πόσο ενδιαφέρεται να αναπτύξει ή όχι την εξειδίκευση του πάνω σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι. Ένας υδραυλικός θα ξέρει καλά υδραυλικά αλλά θα μπορέσει (βάσει των γνώσεων που έχει πάρει και όχι των ατομικών του δεξιοτήτων) να ασχοληθεί με μπετά και οικοδομές και αντιστρόφως ένας δομοστατικός θα μπορεί να ασχοληθεί με υδραυλικά αν το επιθυμεί

Εν κατακλείδι και προσπαθώντας να συνεισφέρω στην κουβέντα και όχι να τσακωθώ με κανέναν το τι μπορεί να κάνει ο καθένας εξαρτάται από το πως χρησιμοποιεί ο ίδιος τις γνώσεις του για να εξελιχθεί και ΌΧΙ από την προέλευση των σπουδών του .

m.q.n.i.n.a έγραψε::evil: Δε θέλω λόγια για τους συγκοινωνιολόγους! :twisted:

Πες τα ρε m.q.n.i.n.a !!!
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό pappos » Σάβ, 11 Ιαν 2014 9:57 pm

Φίλε μου @Becoming_I σ' ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου.
Χαίρομαι που έλαβες μέρος στην κουβέντα γιατί άρχισα να απελπίζομαι από το χαμηλό επίπεδο των υπολοίπων.

Είχα απογοητευτεί και έλεγα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στο ΕΜΠ.
Μόλις όμως απάντησες και διάβασα αυτά που έγραψες και μάλιστα με τον τρόπο που τα έγραψες δεν κρύβω ότι πρώτον ενθουσιάστηκα και έπειτα χάρηκα γιατί όπως είπα και παραπάνω τοποθετήθηκες άψογα.

(ας μην ξεχνάμε ότι πολλά παιδιά από ΔΟΑΤΑΠ με 3+2 κύκλο σπουδών όταν έρχονται για αναγνώριση στο "λίγο" ΕΜΠ κολλάνε 1 μπορεί και 2 χρόνια στις οδοποιίες και στα ΣΜΣ);;

Aυτό δεν το γνωρίζω, γνωρίζω όμως παιδιά που είχανε έρθει από το "πολύ" ΕΜΠ για μεταπτυχιακό και δεν μπορούσαν να περάσουν σιδηρές για παράδειγμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ΕΜΠ δεν είναι καλό στις σιδηρές. Γνωρίζουν όλοι ότι τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία στους Βάγια, Ερμόπουλο.

Επίσης μην ξεχνάς ότι στην Γερμανία παλιά αλλά και σήμερα ξεκινάνε 250 άτομα και στην ορκωμοσία φτάνουν 10 άτομα. Αυτό είναι γνωστό και το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα ακαδημαϊκά.

Κατά τα άλλα δεν έχω να πω τίποτα, παρά ένα ευχαριστώ για την δυνατότητα που είχαμε να κάνουμε μια ωραία κουβέντα.
Θα κλείσω βέβαια με το τελευταίο σου που μου άρεσε ιδιαίτερα.

Εν κατακλείδι και προσπαθώντας να συνεισφέρω στην κουβέντα και όχι να τσακωθώ με κανέναν το τι μπορεί να κάνει ο καθένας εξαρτάται από το πως χρησιμοποιεί ο ίδιος τις γνώσεις του για να εξελιχθεί και ΌΧΙ από την προέλευση των σπουδών του .

Φίλε @m.q.n.i.n.a δεν ήθελα να θίξω τους συγκοινωνιολόγους. Εξάλλου είναι γνωστό ότι επί αυτών των θεμάτων δεν έχω γνώση.
pappos

Δημοσίευσηαπό lasa » Σάβ, 11 Ιαν 2014 11:38 pm

"Επίσης μην ξεχνάς ότι στην Γερμανία παλιά αλλά και σήμερα ξεκινάνε 250 άτομα και στην ορκωμοσία φτάνουν 10 άτομα. Αυτό είναι γνωστό και το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα ακαδημαϊκά".

Έχω ακούσει υπερβολές και υπερβολές αλλά σαν κι αυτήν λίγες. Ου ου ου μιλάμε πολύ δύσκολο να τελειώσεις στη Γερμανία. Πρέπει να είσαι από Gauss και πάνω. Να φανταστείς ο Άκης Τσοχατζόπουλος τέλειωσε εκεί Πολιτικός Μηχανικός. Δεν αμφισβητώ το υψηλό επίπεδο της Γερμανίας (σίγουρα το υψηλότερο στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία), αλλά μην το ξεφτιλίσουμε. Εξαρτάται βέβαια και από το Πανεπιστήμιο. Ξέρω πάντως αρκετές περιπτώσεις μηχανικών που τέλειωσαν εκεί που πως να το πω, δεν τους λες και αστέρια. Το αντίθετο μάλιστα. Πραγματικά οι 240 στους 250 πρέπει να είναι τελείως παλτά.
lasa

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες