Εκδρομή Τεχνικής Γεωλογίας 3ου έτους (2013-14) - Ανακοινώσεις [ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ]

Συντονιστής: University Editors

Re: Εκδρομή Τεχνικής Γεωλογίας 3ου έτους (2013-14)

Δημοσίευσηαπό andskia » Τετ, 11 Δεκ 2013 11:22 pm

@ze: Πρωτοβουλία δεν έχει πάρει κανείς, προφανώς. Δε θα ήταν σωστό να δράσει κάποιος απο μόνος του. Όπως βλέπεις στο post μου όλα αυτά θα κηρυχθούν ομόφωνα την παρασκευή.
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 11 Δεκ 2013 11:24 pm

eX-mc έγραψε:Δε καταλαβαίνω όμως το συλλογισμό σου και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Λες δηλαδή, προς αποφυγή της «αναστάτωσης» που θα είχε μια συνέλευση έτους να στείλετε πρώτα μια αντιπροσωπεία στον Τσιαμπάο κι αν πει ναι, ή ξέρω γω το συζητάμε, έχει καλώς και τον καλείτε στην επόμενη συνέλευσή σας. Δηλαδή, αν σ'αυτή την ομάδα των 2-3-5 δε ξέρω πόσων ατόμων πει όχι, έληξε το θέμα; Δε θα κάνετε μια συνέλευση να πείτε τι παίχτηκε; Δε νομίζω πάντως ο Τσιαμπάος να «φοβηθεί» να έρθει κι από την αρχή στη συνέλευση σας, να τα πει σε όλους μια και καλή χωρίς διαμεσολαβητές.

Λίγο πολύ με κάλυψε ο Oxydo μ'αυτό που έγραψε (αν και με παραξένεψε αυτή η σύγκλιση!). Δηλαδή, ίσως να είναι καλύτερο να υπάρξει μια βάση (που λίγο πολύ ο καθηγητής είναι πιο αρμόδιος να θέσει) και πάνω εκεί να γίνουν και μία και δύο και δέκα συνελεύσεις, αλλά όλο αυτό να έχει μια αφετηρία. Όχι πως το να γίνει το ανάποδο θα βλάψει κανέναν αλλά μια πρώτη διερεύνηση πιστεύω οτι θα βοηθήσει γενικότερα τη συζήτηση και γιατί όχι, να παρακινήσει και περισσότερους στο να συμμετάσχουν.

elcv έγραψε:
ze έγραψε:Συγνώμη ρε παιδιά, ακόμα και τη καλύτερη των προθέσεων να έχετε αλλά αυτή η πρωτοβουλία από που προκύπτει; Ποιά είναι αυτά τα άτομα που θα μαζέψουν τις υπογραφές, ποιος θα ορίσει την 5μελή ομάδα και με ποια δικαιοδοσία θα πάνε να μιλήσουν με το καθηγητή ως εκπρόσωποι ενός έτους;
Προτιμότερο για μένα θα ήταν ή να δοθεί ραντεβού να πάμε όλοι στο Τσιαμπάο (την ημέρα τη βλέπουμε) είτε η επιτροπή να προκύψει μετά τη συνέλευση έτους.

100+ ατομα στο γραφειο του Τσιαμπαου νομιζω δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα.Αν περιμενεις να κανουμε συνελευση για να γινει συνελευεση καηκαμε κ θα μας παρει ο καιρος,οποτε καλυτερα ειναι να μαζευτει εθελοντικα μια ομαδα κ να μαζεψει υπογραφες παρα να ψαχνουμε ποιανου ειναι δικαιοδοσια κ να χασουμε το δασος.Εξαλλου τα παιδια αυτα,οποιοι κι αν ειναι,θα αφιερωσουν χρονο για να οργανωθει αυτη η εκδρομη χωρις καποιο συμφερον απο πισω.Συγχωρεσε με,απλα δεν καταλαβαινω τους ενδοιασμους σου

Κι εγώ συμφωνώ με elcv. Σαφέστατα να γίνει ντου στον Τσιαμπάο, ε δε στέκει. Θα διαολοστείλει και κανέναν (΄η και όλους μαζί) και θα έχει και δίκιο. Χρειάζονται πιο ευέλικτες διαδικασίες και σχηματισμοί. Καταλαβαίνω αυτό που λες για το "ποιος θα ορίσει ποιον να κάνει τι" αλλά ας πούμε μπορούν για αρχή να πάνε παιδιά που τυχόν να είναι στο ΔΣ ή να έχουν μια σχετική αποδοχή από εκλογές ας πούμε. Αυτό, για να είναι πιο δομημένο. Αλλά μπορούν κάλλιστα να πάνε και 3-4 έτσι. Σε μια άιθουσα δηλαδή, να σηκωθεί και να πει κάποιος "λοιπόν, στον Τσιαμπάο για αρχή θα παω εγώ κι ο Χ κι ο Ψ. Θέλει να έρθει κανένας άλλος, έχει κανείς καμιά αντίρρηση;". Πιστεύω αν πάει σε λύση διερεύνησης το έτος, μπορεί να γίνει έτσι. Και μετά, οργανώνεται.
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 12 Δεκ 2013 12:29 am

eX-mc έγραψε:Δε καταλαβαίνω όμως το συλλογισμό σου και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Λες δηλαδή, προς αποφυγή της «αναστάτωσης» που θα είχε μια συνέλευση έτους να στείλετε πρώτα μια αντιπροσωπεία στον Τσιαμπάο κι αν πει ναι, ή ξέρω γω το συζητάμε, έχει καλώς και τον καλείτε στην επόμενη συνέλευσή σας. Δηλαδή, αν σ'αυτή την ομάδα των 2-3-5 δε ξέρω πόσων ατόμων πει όχι, έληξε το θέμα; Δε θα κάνετε μια συνέλευση να πείτε τι παίχτηκε; Δε νομίζω πάντως ο Τσιαμπάος να «φοβηθεί» να έρθει κι από την αρχή στη συνέλευση σας, να τα πει σε όλους μια και καλή χωρίς διαμεσολαβητές.

(σε συνέχεια αυτών που είπα προηγουμένως)
Δε σημαίνει ότι, αν πει όχι, το θέμα έληξε. Απλά, είναι σημαντικό στην πρώτη μας συνάντηση να γνωρίζουμε:
α) Λόγους/Προβλήματα/Εμπόδια, στην περίπτωση που πει κατηγορηματικά όχι και να δούμε κατά πόσο και με ποιον τρόπο θεωρούμε ότι μπορούμε να πιέσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση
β)Όρους/Προϋποθέσεις δεδομένων των οποίων θα δεχόταν να γίνει η εκδρομή και να ξεκινήσουμε ήδη από την πρώτη στιγμή να συντονίσουμε/οοργανώσουμε τη δράση μας.

Να έχουμε στο νου μας ότι:
Χρονικά, δεδομένης της συγκυρίας και της αβεβαιότητας στο ίδρυμα (δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους διοικητικούς, τη μία εβδομάδα του Πάσχα που πέρσυ έγινε η εκδρομή θα έχουμε μαθήματα, ο κ.Μαρίνος ίσως να μην είναι διατεθειμένος φέτος να βοηθήσει) είμαστε πολύ πιεσμένοι/ες και ήδη έχουμε αργήσει
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Πέμ, 12 Δεκ 2013 9:48 pm

Εντάξει συνάδελφοι δεν αμφισβητεί κανείς πως όλοι θέλετε εξίσου να πάτε εκδρομή και όλοι ανησυχείτε και τα συναφή.. Όσο για το ποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το εγχείρημα και με ποιους τρόπους θα παρακαλέσω με κίνδυνο να γίνω καυστικός να βάλουμε το μυαλό να σκεφτεί και κάτι άλλο πέρα από στατική ΙΙ, δεν ζούμε στον παράδεισο γενικά...

Συνάδελφοι η περσινή εκδρομή εν μέρει ήταν επιτυχημένη (εν μέρει γιατί το κόστος απαγόρευε σε αρκετούς συναδέλφους να συμμετέχουν άρα απέτυχε εκεί) μόνο και μόνο εξαιτίας μιας συγκεκριμένης παραμέτρου. Η συλλογική διαδικασία του έτους είτε μέσω συνελεύσεων είτε μέσω μιας εθελοντικής ανοιχτής επιτροπής ( όχι ουτε εκλογές, ούτε πενταμελή, 20+ άτομα ήμασταν κάθε φορά και μια χαρά τα βγάλαμε πέρα παρέα με τις διαφωνίες μας) ενημερωνόταν και αποφάσιζε για το κάθε ένα ζήτημα, έχοντας ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία, θεωρώντας ως ένα βαθμό την εκδρομή και κομμάτι μιας δικιάς του προσπάθειας (πέρα από τα 500 ευρώ που έδωσε). Ναι προφανώς δεν αποφάσισε αν τα κράνη που θα πάρουμε θα είναι μπλε η ροδοκόκκινα, είχε ενεργό ρόλο όμως μέσα από τη συνέλευση σε ζητήματα του πάρτυ, των πρακτορείων, των τρόπων διεκδίκησης και όλα με απόλυτη διαφάνεια.

Και ναι ο Τσιαμπάος ήταν αρνητικότατος, το ίδιο και ο Κοσμήτορας και ναι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και μια και δυο φορές με 100 άτομα και ναι πιέστηκαν μια χαρούλα και εκεί που επινοούσαν ευφάνταστα κάθε φορά εμπόδια οι ανοιχτές και διαφανείς συλλογικές διαδικασίες είχανε μια συνθετική λύση και τους πίεσαν να την αποδεχτούν. Άλλο που μετά έβρισκαν πιο απλή λύση, επειδή μας νοιάζονται υπερβολικά. Και φυσικά αμα είχαμε επιτροπές 5μελείς ή πρωτοβουλιακές κινήσεις χωρίς να έχει γίνει κτήμα του έτους μάλλον δεν θα μιλάγε με τέτοια αλαζονεία και άνεση σήμερα. Ακόμα και ο αρνητικός μετά την πρώτη κρούση Τσιαμπάος (κρούση που αποφασίστηκε από το έτος και είχε μια κάπια μαζικότητα) μόλις καλέστηκε να μιλήσει μπροστά σε όλο το έτος μάλλον διαλλακτικός φάνηκε.

Συνάδελφοι δε καταδικάζω ούτε κατακρίνω την προσπάθεια αυτή με τις υπογραφές και τα συναφή, άλλωστε αν αποφασίσει το έτος σας δεν μ πέφτει λόγος. Από τη δικιά μου, επιτρέψτε μου να πω εκτενή εμπειρία, με τα της εκδρομής το συμπέρασμα είναι ένα. Η αποφασιστικότητα του έτους και της συνέλευσης του ως συλλογικής έκφρασης όλων μας ήταν αυτή που κατάφερε σε κάθε σημείο της διαδικασίας να παρακάμψει τα όποια αδιέξοδα και να δώσει μια αποτελεσματική λύση. Η ανοιχτή επιτροπή είχε καθαρά εκτελεστικό χαρακτήρα και χωρίς τη διάθεση του έτους όχι δε θα πετυχαίναμε τίποτα στο βαθμό που το πετύχαμε.

Off topic:
Καλό είναι ορισμένοι να διαβάζουν τα κείμενα της εαακ προσεκτικότερα. Πρωτοπορία δίχως συλλογικές διαδικασίες, ανάδραση και κοινωνική γείωση μάλλον ιερατείο θρησκείας που κατέχει την μόνη αλήθεια θυμίζει παρά παράγοντα ικανό να μετουσιώσει τις απαντήσεις όλων μας σε πολιτική ρήξης.
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 12 Δεκ 2013 10:25 pm

Ας μη βλέπουμε "εχθρούς" εκεί που δεν υπάρχουν. Είμαι με τις συλλογικές διαδικασίες και την αυτοοργάνωση όσο είσαι και συ (με το δεύτερο ίσως λίγο περισσότερο).
Αυτό που είπα είναι ότι, καθαρά για λόγους πιεστικών και περιορισμένων χρονικοτήτων, θεωρώ καλύτερο, αύριο, στην πρώτη συνέλευση, να έχουμε ορισμένα στοιχεία στα χέρια μας, προκειμένου να μη μιλάμε στον αέρα (άλλωστε την Τρίτη θα ξαναγίνει συνέλευση με τα νέα δεδομένα, χρόνος που θα μπορούσε να είχε κερδιθεί, κατά τη γνώμη μου). Δεν πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αντιπαραθετική με τις συλλογικές διαδικασίες (άλλωστε η συζήτηση, το τόπικ κ.ο.κ. πρωτοβουλιακά από συμφοιτητές μας άνοιξε). Δε χρειάζεται να επαναληφθώ.

Δυστυχώς, το πεντακοσάρι για πολλούς από εμάς είναι απαγορευτικό... Ας συνηθίσουμε, τουλάχιστον, να οργανώνουμε την καθημερινότητά μας με ένα διαφορετικό τρόπο. Τα υλικά της κοινωνίας του αύριο, υπάρχουν ήδη στο σήμερα :thumbup:

Off topic:
Πρωτοπορία και ανάδραση/κοινωνική γείωση είναι ό,τι το πρωτάθλημα για τον φετινό Παναθηναϊκό: ασύμβατες έννοιες. Η πρωτοπορία, ως τέτοια, δεν αναδρά με την κοινωνία.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Παρ, 13 Δεκ 2013 8:44 pm

Σωστός είσαι γενικά, δεν είπα οτι αναφερόμουν σε σένα μια εμπειρία κατέθεσα σε συνάρτηση με όλα όσα ακούστηκαν.. Ας μη διαφωνήσουμε σχετικά με το πόσο είναι ο καθένας και με τι δεν νομίζω να χωράνε σε αυτό το τόπικ οι συνδικαλιστικές και πολιτικές μας διαφωνίες..

Αυτό που είπα είναι πως οι διαδικασίες της επιτροπής και τα συναφή καλό θα ήταν να είναι αποτέλεσμα συλλογικής συνειδητοποίησης και να έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα και όχι αποφασιστικό, να λογοδοτούν στο έτος τακτικά, και μην αποκλείουν κανένα όντας ανοιχτές και να διασφαλίζουν διαφάνεια, συμμετοχικότητα και άμεση δημοκρατία ας πούμε. Δεν νομίζω σε γενικές γραμμές να διαφωνούμε, στα επιμέρους μάλλον δεν θα με βρεις απέναντι να διαφωνώ μιας και την πήγα την εκδρομή πέρσι.. :think:

Οι δομές οργάνωσης δεν μπορεί να είναι αποκομμένες από τους πολιτικούς στόχους, τη στρατηγική και όλα τα συναφή ενός πολιτικού χώρου και είναι προαπαιτούμενα ανάλογα με το τι θες να πετύχεις και χαρακτηρίζουν πολλές φορές και το χώρο αυτό. Επομένως ξαναλέω το κυρίαρχο για μένα είναι να υπάρχει η δομή της συνέλευσης έτους και απο εκεί να προκύπτουν ανοιχτές, εθελοντικές και εκτελεστικές και μόνο επιτροπές. Είσαι σωστός στο ζήτημα του χρόνου και δεν διαφωνούμε ξαναλέω απλώς να έχουμε στο νου μας να μην κατοχυρώνουμε αδιαφανείς διαδικασίες και λογικές ανάθεσης ευθύς εξ'αρχής. Σα γενική παρατήρηση το λέω, όχι σαν επιθετική ειρωνική συνδικαλιά.

Γενικά πάντως νομίζω πρέπει να υπάρξει και μια ενημέρωση για τη σημερινή διαδικασία, τι συζητήσατε, που καταλήξατε, έχει ένα νόημα και ως ενημέρωση και εν είδει διαφάνειας.

Off topic:
Μα αν η πρωτοπορία δεν έχει ανάδραση με την κοινωνία δηλαδή την εργατική τάξη και τα συναφή πως στο καλό θα διαμορφώσει απαντήσεις στα ερωτήματα και εναλλακτική λύση? Δεν είναι αυτό ιερατείο θρησκείας? Δεν μιλάω για ετεροπροσδιορισμό από το κοινωνικό σύνολο, μιλάω ξεκάθαρα να γειώνεις τον πολιτικό σου λόγο εκεί που χτυπάει ο παλμός της κοινωνίας και απο εκεί να αντλείς ερωτήματα και εμπειρίες. Ο ρόλος της πρωτοποριας συνοπτικά είναι να μετουσιώνει όλα αυτα σε προωθητική γραμμή ρήξης. Τέσπα μάλλον δεν βολεύει να κάνουμε αυτή την κουβέντα εδώ, όσο και να με κατηγορείς οι δικές μου συνδικαλιστικές και πολιτικές επιδιώξεις περνάνε από συλλογικές διαδικασίες και όχι απο προσωπική αντιπαράθεση και να με συγχωρείς αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Κάλο ξεμπέρδεμα με την εκδρομή, δε χανόμαστε μη χαίρεσαι :angel: :lol:
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό elcv » Δευτ, 16 Δεκ 2013 12:33 am

Αύριο τελικά 10 παρά έξω απ'το κτίριο Γεωτεχνικής όσοι αποφασίσαμε να πάμε στον Τσιαμπάο?
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Άβαταρ μέλους
elcv
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Ami » Δευτ, 16 Δεκ 2013 5:52 pm

Νέα απο τη συναντηση με το Τσιαμπάο είχαμε??
Ami

Δημοσίευσηαπό leo8 » Δευτ, 16 Δεκ 2013 6:29 pm

απο τα παιδια που πηγαν και συζητησαν μου ειπαν οτι ηταν αρκετα θετικος μονο που οπως αναμεναμε υπαρχουν αρκετα προβληματα..θα μας τα αναλυσει και απο κοντα αυριο ο ιδιος ο κ.Τσιαμπαος..αυτο που προεχει ειναι να μαζευτουμε ολοι εμεις αυριο και να συζητησουμε..! :)
Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι σφάλματα είναι ικανοί να κάνουν.
Άβαταρ μέλους
leo8

Δημοσίευσηαπό yabba dabba doo » Δευτ, 16 Δεκ 2013 7:17 pm

Έχουμε πει ώρα για αυριό?
yabba dabba doo

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης