Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό alkiviadis » Σάβ, 23 Νοέμ 2013 9:51 pm

δεν ξερω απο ποιον θα μπει η υπογραφη. παλιοτερα αν θυμαμαι καλα ειχε υπογραφη απο την γραμματεα Ε.Μπονη.
alkiviadis

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό AE » Σάβ, 23 Νοέμ 2013 9:56 pm

Η κα Μπόνη απολύεται. Αλλος για υπογραφή;
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό alkiviadis » Σάβ, 23 Νοέμ 2013 10:05 pm

Ναι, ο Γκολιας. Που να ξερω ανθρωπε μου, αμα ηξερα δεν θα ρωταγα και μαλιστα απο το φορουμ... δλδ σαν απεργιακη επιτροπη για να καταλαβω μου λετε οτι δεν υπαρχει κανεις που να μπορει να βαλει υπογραφη σε ενα πιστοποιητικο φοιτησης? φανταζομαι αμα παει ετσι θα δοκιμασω με παλιοτερη βεβαιωση.
alkiviadis

Δημοσίευσηαπό mamassis » Σάβ, 23 Νοέμ 2013 11:27 pm

Elendil έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω, κυρίως προς τον ΑΕ, πως ακριβώς βγαίνουν οι διαθεσιμότητες από τα excel που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Για παράδειγμα η κ. Παπαηλιού βρίσκεται γύρω στην 40η θέση. Υπάρχει κάποιος αριθμός, π.χ. οι 30 πρώτοι, που διατηρούν τη θέση τους ή ολοι μπαίνουν στη "δεξαμενή διαθεσιμότητας";

Εκτός από αυτά που λεέι ο ΑΕ να τονίσω ότι από τη λίστα όπου η Παπαηλιού είναι 42η μένουν οι 17 πρώτοι. Ποια θα ήταν η θέση της Παπαηλιού αν γινόταν "έντιμα" η μοριοδότηση?. Θα ήταν περιπού 3η και τώρα φεύγει επείδη οι "συνάδελφοί" της έβαλαν "κατά λάθος" ανακρίβη στοιχεία και οι υπαλληλοι (μπαζα για μένα και ας μου κάνουν μηνυση) του Υπουργείου έκαναν παράβαση καθήκοντος μην λαμβανοντας υπόψη τις προφανείς ενστάσεις. Από τους 17 που μένουν στη κατηγορία της Παπαηλίου οι 10 περίπου ειναι "μαιμου"
mamassis

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Σάβ, 23 Νοέμ 2013 11:43 pm

"Σκεψεις volume 2"

Ειναι απαισιος ο τροπος που προσεγγιζετε (εσεις οι παραταξιακοι) το μεσο φοιτητη που για τους δικους του λογους δεν γουσταρει τις πρακτικες και τις μεθοδους σας.
Spoiler: show
Όσο είχαμε 9/9 σχολές του ΕΜΠ κλειστές, δεν τόλμαγε να μιλήσει κανένας Πρετεντέρης! Με το που έκαναν την αρχή οι Πολ.Μηχ. , ως δια μαγείας, οι φοιτητές έγιναν όμηροι και δεν πάει άλλο! πρέπει να τους σώσουμε!

Είναι δυνατόν να λες ότι δεν καταφέραμε τίποτα με τις καταλήψεις; Τράβα δες πώς έπεσε το ηθικό των απεργών, όταν έμαθαν το νέο 6/9.

Να τελειώνουμε με τα συννεφάκια μας! Ανοιχτή σχολή με τους όρους της ΔΑΠ και της Κυβέρνησης= Διαλυμένο πανεπιστήμιο! Το βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ!

Ρε oxydo και καθε oxydo, δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου και δεν σε ξερω, ( απλα επειδη μου εκανε πολυ κακη εντυπωση το ποσταρισμα σου) αλλα ρε συνεδελφε, που νομιζεις οτι απευθυνεσαι? Δεν μιλας σε καμια συγκεντρωση του ΠΑΜΕ ή του Συριζα. Εξισωνετε ολο τον κοσμο που δεν ανηκει στον εγκελαδο ή τα εαακ, με τη ΔΑΠ και το συστημα. Ειμαστε καλα?

Οσο μεριδιο ευθυνης εχω εγω που αρνουμαι να συμμετεχω σε αυτη τη μορφη που εχει ο φοιτητικος συλλογος και σε ολες τις συλλογικες του διαδικασιες, (πραγμα το οποιο απεχει πολυ απο τον ορισμο "του σωστου ακαδημαικου και μη πολιτη μιας χωρας ή μιας ομαδας ατομων" ) αλλό τοσο μεριδιο ευθυνης εχετε και εσεις που καθε φορα μου αποδεικνυετε οτι καλα κανω.

Για το οτι εχει φτασει η κοινωνια να πιστευει οτι τα Πανεπιστημια πρεπει να ανοιξουν με τη συμβολη των μπατσων, ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ευθυνης. Κανενος αλλου! Σε ολη αυτη τη ομολογουμενως σαθρη κατασταση για το ελληνικο πανεπιστημιο, αν εχουμε και τη αρση του ασυλου θα ειναι το κερασακι στην τουρτα. Και για αυτο δυστυχως δεν θα φταιει η Δαπ... και η καθε Δαπ...

Το οτι τα 2 μεγαλυτερα πανεπιστημια της χωρας δεν λειτουργουν απο τον Αυγουστο ειναι το μοναδικο αδιαμφισβητητο γεγονος!

Ακομα τραγικο ειναι, οτι καποιοι ανθρωποι θα χασουν τη δουλεια τους, ή εστω καποιοι απο αυτους. Κανουν εναν αγωνα εις βαρος αλλων πολυ καιρο, και αν δεν με απαταει η μνημη μου, χεστηκαν για τους φοιτητες. Απλα τωρα τους χρειαζονται. Τον κωλο τους κοιτανε οπως το 87,45% του πληθυσμου της γης. Εξαιρουνται κατι φυλες στον αμαζονιο και στα ματσου πιτσου που δεν εχει προλαβει ακομα να τους αγγιξει ο πολιτισμος! Α εξαιρουνται και αυτοι που αντιμετωπιζουν εμμεσα ενα προβλημα, οταν ο κωλος τους εκεινη την περιοδο ειναι βολεμενος.

Λυπαμαι και ντρεπομαι παρα πολυ για το επομενο spoiler..... ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι αν γινουν αυριο εκλογες θα ψηφισω Αλεξη.
Δεν μπορω ομως να αγνοησω οτι ειναι κοντα στην ελληνικη πραγματικοτητα.

Spoiler: show
ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι που “εργάζονται” είναι 1.337 στο ΕΚΠΑ και 883 στο ΕΜΠ. Σύνολο: 2220

Μετά το 1995, χρονιά που συστάθηκε ο ΑΣΕΠ, προσελήφθησαν στο ΕΚΠΑ: 1309 και στο ΕΜΠ: 840

Πόσοι από αυτούς προσελήφθησαν με γραπτό διαγωνισμό; Μόνο ένας!!! (στο ΕΜΠ, το 1995)

Από τους υπόλοιπους, μόνο 12 στο ΕΚΠΑ (3 το 2002 και 9 το 2008) και 19 στο ΕΜΠ (3 το 2002 και 16 το 2008) προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ μετά από διαδικασία προκήρυξης θέσεων με σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι άλλες προσλήψεις (1.297 προσλήψεις στο ΕΚΠΑ και 820 στο ΕΜΠ) έγιναν με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ!!!

Πώς; Οι καθηγητές διόριζαν το σόι τους και οι πολιτικοί τους πελάτες τους. Δείτε:

217 διοικητικοί στο ΕΚΠΑ και 66 στο ΕΜΠ έχουν ίδια επώνυμα με καθηγητές! (Και η έρευνα δεν έψαξε το σόι της/του συζύγου…)

Διορίζονταν όλη η οικογένεια! Στο ΕΚΠΑ εμφανίζονται 313 περιπτώσεις συνεπώνυμων υπαλλήλων, ενώ στο ΕΜΠ, 148!
Ήταν τέτοια η βιασύνη να “βολέψουν το παιδί”, που 92 υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και 69 υπάλληλοι του ΕΜΠ κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους ήταν ηλικίας μεταξύ 18 – 25 ετών.

Οι μισοί από αυτούς είναι φρέσκα “βύσματα”. Την τελευταία 10ετία στο ΕΚΠΑ έγιναν 572 προσλήψεις που αντιστοιχούν στο 43%, ενώ στο ΕΜΠ 405 προσλήψεις που αντιστοιχούν στο 46% του συνόλου των διοικητικών υπαλλήλων.

Γιατί; Αυξήθηκαν οι φοιτητές; Όχι! Την ίδια περίοδο, υπήρξε μείωση των εισαχθέντων στα δύο ιδρύματα κατά 25%.

Φαίνεται ότι κάποιοι “πελάτες” είχαν πιο μεγάλο "δόντι" και αφού στρογγυλοκάθησαν στα Πανεπιστήμια, άνοιξαν πανιά για αλλού. Έτσι σήμερα είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς 43 υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και 27 υπάλληλοι του ΕΜΠ.
Του Θανου Τζημερου

Ναι ειναι μεγαλος καραγκιοζης ο εν λογω κυριος.

Το οτι με τις απολυσεις το ιδρυμα θα υποβαθμιστει μπορει και να ειναι γεγονος, δεν εχω τις γνωσεις για να το αμφισβητησω. Δεν μπορω να βρω ομως τα θετικα του "παιρνω απο μονος μου μια μπουλντοζα και τα γκρεμιζω ολα".... Νιωθω οτι κατι τετοιο γινεται...

AE έγραψε:Η κα Μπόνη απολύεται. Αλλος για υπογραφή;
Θελω και εγω μια υπογραφη και ενα πιστοποιητικο απο τις 4 Σεπτεμβρη κυριε καθηγητα. Οπως και πολυς κοσμος! Τι ακριβως να μπορουμε να κανουμε; Να διαλυσουμε εντελως, το μισοπεθαμενο πανεπιστημιο μας.......

10η Κουραστηκα πολυ τον τελευταιο καιρο στο κωλομπουρδ..λο που ζουμε και ολοι το παιζουν νταβατζηδες!!!! Αμφοτερες πλευρες..... Και για να μην ειμαι καποιος απο αυτους, μαλλον ειμαι η π.....τανα! Ενας πολεμος λαμογιας εις το ονομα της καθαρσης με αμαχο πληθυσμο στα θυματα. Και κυριε Μαμαση και κυριε Ευταξιοπουλε και κυριε Κατσαρελη μπορει να μην ανηκετε στα λαμογια, (ειμαι σιγουρος για αυτο και σας εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση, ποσο μαλλον που ασχολειστε ενεργα με ενα φοιτητικο φορουμ), αλλα ο χωρος σας δεν ειναι και ο πιο καθαρος... Σιγουρα καθαροτερος απο την πολιτικη αλλα δεν λαμπει....
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ntua » Κυρ, 24 Νοέμ 2013 12:13 am

Ευστρατιάδης λέγεται. Μπερδεύτηκες με τον Μεταξόπουλο!!! :lol:
ntua

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Κυρ, 24 Νοέμ 2013 5:54 am

ntua έγραψε:Ευστρατιάδης λέγεται. Μπερδεύτηκες με τον Μεταξόπουλο!!! :lol:

Γραψε λαθος... εν τη ρυμη του λογου...
My bad!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό AE » Κυρ, 24 Νοέμ 2013 12:00 pm

alkiviadis έγραψε:Ναι, ο Γκολιας. Που να ξερω ανθρωπε μου, αμα ηξερα δεν θα ρωταγα και μαλιστα απο το φορουμ... δλδ σαν απεργιακη επιτροπη για να καταλαβω μου λετε οτι δεν υπαρχει κανεις που να μπορει να βαλει υπογραφη σε ενα πιστοποιητικο φοιτησης? φανταζομαι αμα παει ετσι θα δοκιμασω με παλιοτερη βεβαιωση.

Φίλε μου, κατανοώ απολύτως τον θυμό σου. Για να μην παρεξηγηθώ, οι πληροφορίες (για την ακρίβεια προσωπικές εκτιμήσεις) που σας δίνω δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επίσημη ενημερωση. Το γεγονός ότι δεν σου έχει ακόμα απαντήσει η απεργιακή επιτροπή (στην οποία συμμετέχουν συγκεκριμένοι συνάδελφοι) μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι πολλά τα αιτήματα ή στο ότι από το βράδυ της Πέμπτης έχουν αλλάξει τα δεδομένα, λόγω των διαπιστωτικών πράξεων. Προσπάθησε να τους ξαναστείλεις μέιλ και μεθαύριο που θα τους ξαναδώ θα τους ρωτήσω (υποθέτω να χρησιμοποιήσω το όνομα Αλκιβιάδης;). Προς το παρόν, δες ξανά στο λινκ που σου έστειλα αν σε καλύπτει μια γενική διευθέτηση που έχει γίνει για τα στρατολογικά θέματα.

mamassis έγραψε:Από τους 17 που μένουν στη κατηγορία της Παπαηλίου οι 10 περίπου ειναι "μαιμου".

Θα το σχολιάσω σκωπτικά, παραφράζοντας την παροιμία: Οσο πιο ψηλά πηδά (στη λίστα) η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κ...ς της.

Τουτέστιν, οι μαϊμούδες (που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και δεν πατάνε το πόδι τους στις συνελεύσεις) τη βάψανε, καθώς αποκαλύφθηκαν.
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό Tzo » Κυρ, 24 Νοέμ 2013 2:00 pm

πραγματοποιειται η συγκλητος, εχουμε νεα;
Tzo

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Κυρ, 24 Νοέμ 2013 2:11 pm

Τον κωλο τους κοιτανε οπως το 87,45% του πληθυσμου της γης. Εξαιρουνται κατι φυλες στον αμαζονιο και στα ματσου πιτσου που δεν εχει προλαβει ακομα να τους αγγιξει ο πολιτισμος! Α εξαιρουνται και αυτοι που αντιμετωπιζουν εμμεσα ενα προβλημα, οταν ο κωλος τους εκεινη την περιοδο ειναι βολεμενος.

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι η ερμηνευτική σου προσέγγιση μπορεί να επηρεάζεται από τις δικιες σου αντιλήψεις και τα δικά σου άμεσα συμφέροντα (δηλαδή εσύ να κοιτάς τον κώλο σου και να το προβάλλεις και στους άλλους, ή να το κάνεις με το άλλοθι ότι "όλα είναι σκατά") , άρα να είναι τέρμα ιδεολογική αυτή η προσέγγιση...αφήνοντας στην άκρη, λοιπόν το παραπάνω (που μάλλον ισχύει), δείχνεις ξεκάθαρα το είδος του "πολιτισμού" που κουβαλάς. Το λες δηλαδή και μόνος σου. Ικανοί για αλληλεγγύη είναι μόνο οι απολίτιστοι του αμαζονίου.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες