Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό int3h » Τετ, 20 Νοέμ 2013 12:44 am

Και όμως το υπουργείο θέλει να βάλει και επι πτυχίω:
http://www.eteachers.gr/%CF%83%CF%84%CE ... B9-%CE%B5/
Άβαταρ μέλους
int3h
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τετ, 20 Νοέμ 2013 12:59 am

Ώπα Nysta μάλλον δε κατάλαβες τι θέλω να πω.Ή ισως το έγραψα κι εγώ πολύ περίπλοκα...
Μαζί σου είμαι.Συμφωνώ.Απόλυτα.Και για αυτό λέω ότι δεν πρέπει να δοθεί ξανά το μάθημα.
Για να μη θεωρηθεί ότι ναι δεν έγινε και τίποτα που δεν μπόρεσαν να έρθουν όλοι οι φοιτητές έγκαιρα,δε μπόρεσαν να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα ...αν ξαναδοθει αμέσως όλη αυτή η προχειρότητα και το μπάχαλο της εξεταστικής -που σήμερα έγινε απόλυτα εμφανές- θα διορθωθεί.Λες και δεν έγινε ποτέ.
Οι ευθύνες όσων έλεγαν πως μπορούν να εξασφαλίσουν εξεταστική και ομαλή λειτουργία της σχολής θα αναιρεθούν.Γιατί αυτοί που στήριζαν ανοιχτή σχολή για τους δικούς τους λόγους χθες δεν σκέφτηκαν καν μια τόσο απλούστατη ''διόρθωση'' του πλαισίου τους ,να δοθεί μια μέρα ''ανάσα'' έστω για προετοιμασία,όπως έγινε στους χημικούς.
Θεωρώ λάθος του ίδιου του κοσμήτορα το γεγονός ότι ενώ ήταν εκεί,είδε πόσοι ήμασταν και δε σταμάτησε τη διαδικασία,δε μας έδιωξε και να ορίσει νέα ημερομηνία. (ωω ναι κάτι τέτοιο θα έδειχνε πως οι σχολές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους διοικητικούς κι πωπω τι θα λέγαμε στον κ.πρύτανη με τη φαρυγγίτιδα?Δε μπορώ να εφαρμόσω την πρότασή του?Έεελα δεν το πιστεύω!).
Προφανώς σε καμία περίπτωση δεν το λέω για να γλιτώσω εγώ η τάχα καλή φοιτήτρια,να σώσω το σημερινό βαθμό μου (μάλλον δεν είναι και καλός) και να μη δώσουν οι συμφοιτητές μου...και να λέω ''εεπ γειά σας ,εγώ είμαι η γαμάτη,εσείς καθίστε να χρωστάτε το μάθημα μέχρι του χρόνου γατάκια'' .Ίσα ίσα που αν ήμουν αυτής της λογικής δε θα με πείραζε καθόλου τι θα γινόταν,ειδικά αν μου έταζαν και bonus στο βαθμό θα έπρεπε να πετάω και τη σκούφια μου για τέτοιες εξεταστικές-μπάχαλα...Αυτό λέω ΔΕΝ πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και το βαθμό μας και το πως θα δώσουμε το μάθημα μας.Γι'αυτό θεωρώ λάθος τη λογική του επαναλαμβάνω την εξέταση.

Υ.γ:Τέλος πάντων μπορεί να τα λέω πολύ περίπλοκα.Η λογική στην οποία στηριζόμαστε και οι 2 είναι η ίδια.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Τετ, 20 Νοέμ 2013 1:20 am

Πιο πολύ για να γίνουμε κάπως πιο ξεκάθαροι.
Συνάδελφοι μη μπαίνουμε σε παρόμοιες λογικές κανιβαλισμού και ατομισμού για να αποδείξουμε το δίκιο του αγώνα μας και την ευστάθεια των επιχειρημάτων μας. Ναι γιατί περί ατομισμού πρόκειται.
Η κάθε πολιτική δύναμη της σχολής αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα συμφέροντα μέσα στο Ίδρυμα και με βάση αυτά τα συμφέροντα εκπορεύεται και μια ολόκληρη φιλοσοφία. Επομένως όταν λέμε συλλογικές διαδικασίες και φοιτητικά συμφέροντα, όταν θέλουμε να κάνουμε κτήμα του συλλόγου μια άλλη φιλοσοφία συνολικότερα που θα εκπορεύεται από τα υποκείμενα του συλλόγου, τους φοιτητές, νιώθουμε μια σχετική υποχρέωση να το πω (αν και δεν είναι εύστοχη η επιλογή λέξεων) όποια απόφαση πάρει ο σύλλογος να την σεβαστούμε και στα πλαίσια αυτής να προτάξουμε τα δικά μας νοήματα, τις δικές μας σκέψεις μπας και υπάρξει κάποια διεκδίκηση υπέρ των συμφερόντων του συνόλου των φοιτητών.
Ναι σίγουρα με δικές μας κατακτήσεις, με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα ενός ολόκληρου φοιτητικού συλλόγου θα βολευτεί και ο κάθε ατομιστής δεξιός αντιδραστικός και τα συναφή. Ναι σίγουρα πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Ακόμα όμως και τελευταία στιγμή, ακόμα και έτσι με ίσως αντιφατικό ή λανθασμένο τρόπο αν θέλετε στην κρίση του καθενός άπτεται αυτό, θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε μια εξεταστική η οποία δεν θα εξελιχθεί εις βάρος των φοιτητών. Ναι ακόμα και αυτόν που ψήφισαν αγελαία ανοικτή σχολή.
Ίσως το να ζητάμε επανάληψη να αποτελεί λάθος αλλά μόνο ως τρόπος. Ως φιλοσοφία και τρόπος σκέψης δεν θα γίνουμε η πολιτική δύναμη που θα εγγράψει λογικές ηττοπάθειας,τόσο εξώφθαλμες λογικές ''σας τα έλεγα εγώ''. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες ακριβώς για αυτό, επειδή δε κατέχουμε την αλήθεια και θέλουμε σε πρώτο στάδιο να γίνεται ζύμωση γύρω από κάθε θέμα, επειδή πιστεύουμε στο φοιτητικό σύλλογο και τις συνειδήσεις των φοιτητών που μετατοπίζονται. Δε μπορούμε να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση του τελευταίου φοιτητή που δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί για προφανείς λόγους, του τελευταίου φοιτητή που αν και δεν ψήφισε ανοιχτή σχολή οριακά εκβιάζεται ποικιλοτρόπως να δώσει, του τελευταίου φοιτητή που ίσως μας στηρίζει, δε μπορούμε στις συνειδήσεις όλων αυτών να νομιμοποιήσουμε μια λογική που λέει οτι επειδή το πλαίσιο μιας απεργοσπαστικής δύναμης, μιας δύναμης η οποία προασπίζεται τον ατομισμό και τον παρτακισμό επικράτησε εμείς δε θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο να διασφαλιστούνε τα συμφέροντα μας. Άλλωστε τα έχουμε πει, περι πολέμου θέσεων και συμφερόντων πρόκειται. Κάθε κίνηση, απόφαση, δράση μας είναι βγαλμένη από την εικόνα του μέλλοντος, από την εικόνα που θέλουμε εμείς για τη σχολή μας. Αυτό το σκοπό υπηρετεί έστω και εσφαλμένα αν θέλετε η κίνηση αυτή.
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τετ, 20 Νοέμ 2013 1:30 am

Εντάξει ίσως έχεις δίκιο.Ίσως να είμαι πολύ απόλυτη,αλλά ειλικρινά με αυτή τη λογική δε βλέπω καμία διαφορά,τι κι αν πήγα τι κι αν δε πήγα σήμερα να δώσω.Τέλος πάντων...απλά να διασαφηνιστεί κάτι τελευταίο και το θέμα νομίζω θεωρείται λήξαν.
Ο Τσινιάς μέσα στην αίθουσα δεν είπε ΠΟΤΕ ότι θα γίνει επανεξέταση.Κι εμείς χαζοί δεν ήμασταν με το κουτσοδιάβασμα 1.5 μέρας (άμα προέβλεπες τι επρόκειτο να γίνει στη συνέλευση κι έκανες μια κάποια προετοιμασία) να θέλουμε να δώσουμε.Αν μας έδινε την επιλογή θα φεύγαμε,παραπάνω από τους μισούς ...Την επανεξέταση ίσως την έλεγε ανοιχτά όταν μιλούσε έξω από την αίθουσα,μέσα δεν το ανακοίνωσε.Ούτε αυτός,ούτε ο Φελλούρης,ούτε ο Γκόλιας.
Δεν κατηγορώ τον Τσινιά σαφώς,απλά να μην αφήνουμε να αιωρείται και η άποψη άμα ήθελες έγραφες ,άμα ήθελες έφευγες.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Aliki P. » Τετ, 20 Νοέμ 2013 12:06 pm

Καλημέρα. Μπορεί κάποιος να ενημερώσει εάν και σήμερα διεξήχθησαν εξετάσεις? κάποιος που να έδινε γενική οικοδομική? Ευχαριστω πολυ!
Aliki P.

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Mobious » Τετ, 20 Νοέμ 2013 12:10 pm

Κι εγώ την ίδια απορία εχω..επισης θα ήθελα ενημέρωση ωσον αναφορα τις πύλες. Ποιεσ ειναι ανοιχτες, ποιες οχι, ποιες για πεζους..Γνωρίζει κανεις? :roll:
Mobious

Δημοσίευσηαπό conni » Τετ, 20 Νοέμ 2013 12:37 pm

Δοθηκε του 8ου (Α.Φ.Πεπ. Σ).Για πεζούς οι πύλες (πλην της πόρτας από εστίες -αν και εκεί ,κοντά σχετικά,δημιουργήθηκε μεγάλο άνοιγμά στα κάγκελα )είναι ανοιχτές.Για αμάξι από Κατεχακη .
conni

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Nikoletta » Τετ, 20 Νοέμ 2013 12:57 pm

Στα Πεπερασμένα του 8ου είχε κόσμο;;
Nikoletta

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό journeyman » Τετ, 20 Νοέμ 2013 1:16 pm

καμιά 15αρια ήμασταν!
Music washes away from the soul the dust of everyday life
Άβαταρ μέλους
journeyman

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Τετ, 20 Νοέμ 2013 1:26 pm

Από ότι βλέπω στο πρόγραμμα εξετάσεων , η σημερινή μέρα έχει κυρίως μαθήματα επιλογής και λογικό είναι να έχουν μικρή προσέλευση.
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης