Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Παρ, 15 Νοέμ 2013 3:22 pm

@ice92

Αν εννοείς αυτό το κείμενο το "ψωμί παιδεία ελευθερία" ήταν σύνθημα των επαναστατημένων φοιτητών το '73 , δεν γνωρίζω αν είχε ρίζες στην Γαλλική επανάσταση.

Σε ότι αφορά την κατάληψη νομίζω ότι το κείμενο υπογράφεται από την κατάληψη της σχολής (αυτό κατάλαβα εγώ)
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Νέα για τις απεργίες εργαζομένων στο ΕΜΠ και τη διεξαγωγή εξετάσεων και μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό Mobious » Παρ, 15 Νοέμ 2013 6:56 pm

Παιδιά ο Αρβανιτόπουλος μιλάει για δευτέρα. Στη δική μας περιπτωση όμως, εαν τα εχω καταλάβει ολα,την δευτέρα εχουμε αποφασίσει κατάληψη και τα μαθήματα εχουν ακυρωθεί με βάση το site της σχολής. Δεν εχει αλλάξει κατι ετσι? Επιπλεον, σε περίπτωση που ψηφιστεί απο τον σύλλογό μας ή οποιονδήποτε αλλο συλλογο η συνεχιση της καταληψης, πως ακριβως θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις και τα μαθηματα που τοσο σιγουρα προαναγγέλλουν στα μέσα??:S
Mobious

Re: Νέα για τις απεργίες εργαζομένων στο ΕΜΠ και τη διεξαγωγή εξετάσεων και μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 15 Νοέμ 2013 7:02 pm

Mobious έγραψε:την δευτέρα εχουμε αποφασίσει κατάληψη και τα μαθήματα εχουν ακυρωθεί με βάση το site της σχολής

Το αντίθετο θα έλεγα: http://www.civil.ntua.gr/news/2013/11/14/ep_2013/ (αν βγάζεις άκρη). Αλλά για μια μέρα δεν νομίζω να υπάρξει "εκδικητικότητα"

Όσο για τα υπόλοιπα:
Elendil έγραψε:Σήμερα, στα παρασκήνια της εξωτερικής αξιολόγησης της σχολής, έγινε αναφορά από τον κ. Γκόλια στους παρευρισκόμενους φοιτητές περί κατάληψης/εξεταστικής κλπ.
Ανέφερε ότι οι καθηγητές ήταν έτοιμοι να διεξάγουν τις εξετάσεις την Τρίτη, ανεξάρτητα από την απεργία των διοικητικών. Υπήρξε συγκεκριμένα συνεννόηση με τους επιστάτες να ανοίξουν οι αίθουσες, εφόσον δεν υπάρχει και κατάληψη από τους φοιτητές.
Τα περιθώρια πλέον είναι εξαιρετικά ασφυκτικά και η εξεταστική θα συνεχιστεί όταν ανοίξει η σχολή με τα μαθήματα όπως είναι ήδη προγραμματισμένα. Τα μαθήματα αυτής της βδομάδας είναι δυνατόν να μπουν εμβόλιμα σε Σαββατοκύριακα. Αν η κατάληψη συνεχιστεί, τότε είναι πιθανό τα μαθήματα να μην μπορούν να αναπληρωθούν και να χαθεί η εξέτασή τους.
Δεν είναι διατεθειμένος να υπερβεί τις ημερομηνίες που ορίζονται από την πράξη του πρύτανη (σημ. εννοεί έναρξη μαθημάτων στις 2/12), ενώ δε θα διεξάγει διπλές εξεταστικές, καθώς δεν προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο. Οι κανονικές εξεταστικές του επόμενου ακαδημαϊκού έτους θα είναι συντομευμένες, διάρκειας 2 εβδομάδων. Σε περίπτωση που συνεχιστούν οι καταλήψεις, πέραν της απώλειας της εξεταστικής είναι πιθανό να χαθεί και το εξάμηνο και ανέφερε ως πιθανά αντίμετρα τη μείωση των διακοπών του Πάσχα (1 βδομάδα) και τη συγχώνευση της εαρινής με την επαναληπτική.
Αν κάποιος από τους παρευρισκόμενους θυμάται κάτι περισσότερο ή κατάλαβα κάτι λάθος, ας το διορθώσει

(πρέπει να γίνει sticky...)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Mobious » Παρ, 15 Νοέμ 2013 7:12 pm

Οπότε, όσον αναφορά την δευτέρα, άλλα λέει η σχολή και άλλα ο συλλογος και το τι θα γίνει παραμένει ενα μυστήριο^^
Mobious

Δημοσίευσηαπό hit girl » Παρ, 15 Νοέμ 2013 7:58 pm

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μπορεί αν θέλει να αναφέρεται στους διοικητικούς υπάλληλους... η απόφαση όμως του φοιτητικού συλλόγου είναι άλλο θέμα!!! Τι θα κάνει δηλαδή θα συλλάβουν και τους φοιτητές ?
hit girl

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Black » Παρ, 15 Νοέμ 2013 8:23 pm

hit girl έγραψε:Ο κ. Αρβανιτόπουλος μπορεί αν θέλει να αναφέρεται στους διοικητικούς υπάλληλους... η απόφαση όμως του φοιτητικού συλλόγου είναι άλλο θέμα!!! Τι θα κάνει δηλαδή θα συλλάβουν και τους φοιτητές ?

Αρχικά, δεν είναι απόφαση των φοιτητών. Είναι απόφαση 144 ατόμων από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που μαζεύτηκαν κατόπιν τηλεφώνου. Γιατί άλλες φορές δεν μαζεύονταν; Ήτανε μια στρατηγική στιγμή για να γίνει αυτό, μια μέρα πριν τις εξετάσεις, εξασφαλίζοντας έτσι ότι όσοι ενδιαφέρονται να ανοίξει επιτέλους η σχολή δεν θα έρθουν να ψηφίσουν.

Έπειτα η κατάληψη του δημοσίου κτιρίου είναι παράνομη. Δεν έχει σημασία ποιός το αποφάσισε. Μπορούμε αντίστοιχα να αποφασίσουμε να λιντσάρουμε κάποιον. Το ότι υπάρχει ανοχή απέναντι στις καταλήψεις είναι αποτέλεσμα της μεταπολιτευτικής νοοτροπίας που δεν βάζει κανένα όριο στο συνδικαλισμό κι επιτρέπει(σιγοντάρει καλύτερα) την ύπαρξη του φοιτητο-συνδικαλισμού. Κανονικά ο φοιτητής δεν θα έπρεπε να έχει κανένα λόγο για ζητήματα εργασίας.
Άκουσα τις προάλλες το εξής: "Κουνάει τη βάρκα, αυτός που δεν τραβάει κουπί". Γι' αυτό και παρατηρείται ότι οι φοιτητοσυνδικαλιστές έρχονται από ένα άνετο οικονομικό background. Έχουν το χρόνο και την οικονομική άνεση να κάνουν κριτική σε όλους εμάς τους πουλημένους "wannabes" που ονειρευόμαστε μερσεντέ, γκόμενα πλατίνα, κίονες με νέον στην αυλή κλπ.
nulla dies sine linea
Black

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 15 Νοέμ 2013 8:33 pm

Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να γίνεται κατάληψη από τόσο χαμηλό ποσοστό φοιτητών, ακόμα κι αν το ορίζουν τα καταστατικά, αλλά νομίζω ότι διαστρεβλώνεις αρκετά τα γεγονότα. Τα 144 άτομα υπήρχαν από την αρχή (των κινητοποιήσεων), οι 102 (δαπ (98)+πασπ (4) ) ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στις συνελεύσεις. Αν λέω κάτι λάθος διόρθωσε με.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Black » Παρ, 15 Νοέμ 2013 8:39 pm

ingenieurin26 έγραψε:Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να γίνεται κατάληψη από τόσο χαμηλό ποσοστό φοιτητών, ακόμα κι αν το ορίζουν τα καταστατικά, αλλά νομίζω ότι διαστρεβλώνεις αρκετά τα γεγονότα. Τα 144 άτομα υπήρχαν από την αρχή (των κινητοποιήσεων), οι 102 (δαπ (98)+πασπ (4) ) ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στις συνελεύσεις. Αν λέω κάτι λάθος διόρθωσε με.

Ε, τότε πώς δεν μαζευόταν απαρτία για συνέλευση τόσο καιρό;
nulla dies sine linea
Black

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 15 Νοέμ 2013 8:41 pm

Η απαρτία είναι 240 άτομα περίπου συνολικά. Αφού αυτοί είναι σταθερός αριθμός, από μόνοι τους (+λίγες ψήφοι ΠΚΣ) δεν βγάζουν συνέλευση.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Black » Παρ, 15 Νοέμ 2013 8:45 pm

ingenieurin26 έγραψε:Η απαρτία είναι 240 άτομα περίπου πες. Αφού αυτοί είναι σταθερός αριθμός, από μόνοι τους (+λίγοι ψήφοι ΠΚΣ) δεν βγάζουν συνέλευση.

Α, καλά σόρρυ, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ούτε τα βασικά από συνελεύσεις, νούμερα κλπ.
nulla dies sine linea
Black

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες