Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Δημοσίευσηαπό mistri:-) » Σάβ, 02 Νοέμ 2013 7:08 pm

Jason_ab έγραψε:Καλό μου παιδί όταν ζούσε ο Χριστός δεν υπήρχαν χριστιανικές αιρέσεις, δεν υπήρχε καν ο χριστιανισμός ακόμα...
Όταν πάντως ο απόστολος Παύλος είπε "αιρετικόν άνθρωπο με τα πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού",

Μέχρι εδώ σωστός 1000% και πραγματικά χαίρομαι που με διόρθωσες όμως.....
Όταν λέω λυπάμαι για αυτό που κάνει δεν εννοώ οτι τον βλέπω σαν μία ψυχή που θα πάει στην Κόλαση. όχι σε καμία περίπτωση κάτι τετοιο.Μέχρι το τέλος, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν ξεψυχήσει κάποιος κανείς δεν ξέρει πρώτον τι θα γίνει( αν μετανιώσει ή όχι) και με τίποτα δεν ξέρεις πως κρίνει ο Θεός τον κάθε άνθρωπο. Οπότε πόσο μάλλον εγώ με το μικρό μου μυαλό να προκαθορίσω τη μοίρα του άλλου..
Για αυτό που λυπάμαι είναι ότι βλέπω να σπαταλάει χρόνο και φαιά ουσία( και αυτό και κατα τη δική μου άποψη είναι μεγάλο δώρο του Θεού στον άνθρωπο) σε κάτι τόσο άσχημο, ανούσιο, υποτιμητικό για τον ίδιο και για ποιό λόγο???
Τέλος δεν νομίζω οτι η φράση αυτή ειπώθηκε για αυτόν τον λόγο που λες πάντως ένα είναι σίγουρο οτι όταν βλέπεις οτι τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα σε κάτι που λές παρότι εσύ έχεις τις καλύτερες προθέσεις είναι ορθότερο να σταματάς...

υ.σ πολύ μου άρεσε το "καλό μου παιδί" μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!!!!
Καλό βράδυ
mistri:-)

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Σάβ, 02 Νοέμ 2013 8:29 pm

1ον) Καλά εννοείται πως δεν το είπα για εσένα (και καλά οτι λες πως θα πάει στην κόλαση το παιδί).
2ον) Φυσικά και ο Απόστολος δεν είπε αυτή την φράση για αυτό τον λόγο.
3ον) Παιδιά είμαστε όλοι μέχρι να αποφασίσουμε (κακώς) να μεγαλώσουμε.
4ον) Κάθε δράση φέρνει αντίδραση ίσης ισχύος και αντίθετης φοράς:

Ακροδεξιοί---Ακροαριστεροί
Πορωμένοι παπάδες---"ανίερο" χιούμορ

Όσο έχουμε άκρατο συντηριτισμό και μεγαλομανεία απο τους "ψυχοπατέρες" μας (βλ παπαδολόι) τόσο θα έχουμε και χλεύη στα σύμβολα της πίστης.
Όσο υπάρχει οικονομική κρίση θα υπάρχουν και κάποιοι που θα διαδηλώνουν κατά της ελεύθερης αγοράς.
Όσο υπάρχουν Χρυσαυγίτες θα υπάρχουν και αναρχοαριστεροί να σκοτώνονται μεταξύ τους.
Όσο κάποιος φωνάζει "2+2=5" θα υπάρχει και κάποιος άλλος που θα λέει "2+2=3".
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Κυρ, 03 Νοέμ 2013 5:24 am

Πολλοί κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι είναι συνήθως θρησκεία εναντίων αντίθρησκων. Δεν είναι έτσι, λίγοι είναι σατανιστές.

Η Επιστήμη δεν είναι πίστη, η επιστήμη είναι το αντίστροφο του δογματισμού, η επιστήμη ρίχνει σφαλιάρα στον εαυτό της όταν κάνει λάθος, δεν του λέει και μπράβο.
Mechalis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Δευτ, 04 Νοέμ 2013 4:15 am

ιάσονα είσαι τρομερός. ταυτίζομαι συχνά αλλά με αυτό ταυτίστηκα πολύ. σοβαρά τώρα? όλα τα δίπολα που θέτεις κρύβουν τεράστια λογικά άλματα τα οποία ανάθεμα αν μπορείς να υποστηρίξεις. απλά αραδιάζεις να γεμίσει το τετράδιο όπως κάναμε στο γυμνάσιο.

-η διαδήλωση κατά της ελεύθερης αγοράς και της καταπάτησης εργασιακών κεκτημένων και κοινωνικού κράτους δεν χρειάζεται την κρίση για να εμφανιστεί. απλά τότε οι μικροαστοί βλέπουν το αμερικαντρίμ να πέφτει και ξυπνάνε. κάποιοι φώναζαν και το 2004 που όλοι μετράγαμε πόσα χρυσά μάζεψε το έθνος.
-οι "αναρχοαριστεροί" δεν είναι το αντίθετο του χρυσαυγίτη. είναι το δικό σου αντίθετο. παρά τα χίλια στραβά τους δρουν, αγωνίζονται, στέκονται αλληλέγγυοι στους απολυμένους. εσύ κοιτάς την πάρτη σου και διαμορφώνεις συνείδηση από τον πρετεντέρη, τις θεωρίες των άκρων, θεωρείς ότι σκοπός του πανεπιστημίου είναι να βγάλει ρομπότ και όχι μορφωμένους μηχανικούς, τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά. παίζει να έχεις διαβάσει και το μ..... τον κοέλιο και να έχεις και μότο το "το σύμπαν συνομωτεί" κλπ.
-όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι 2+2=5 ή 2+2=3, θα υπάρχει έστω και ένας για να φωνάξει 2+2=4
-όσο για την πίστη, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. απλά δεν χρειάζονται οι ψυχοπατέρες για να κράξω τη θείτσα που στα 60 θυμήθηκε το χριστό γιατί βλέπει την κάσα να έρχεται.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό another brick » Δευτ, 04 Νοέμ 2013 10:44 pm

Εφτά σελίδες συζήτηση για κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρήθηκε προσβλητικό... Ο άγιος πετάει στα σκουπίδια το φασιστικό σύμβολο. Δεν ήταν ούτε χυδαίο, ούτε γελοίο, ούτε προσβλητικό ως προς τη θρησκεία και την πίστη γενικότερα. Αν κάποιος προσβάλλεται μάλλον κάπου έχει παρανοήσει την έννοια του χριστιανισμού. Εκτός αν πιστέυετε ότι μπορεί να συνυπάρξει με τη φασιστική ιδεολογία. Κι επειδή πολλά γράφτηκαν και περι κομμουνισμού, ο χριστιανισμός σ αυτά που υποστηρίζει και στην κοινωνία που "οραματίζεται " συνάδει με τον κομμουνισμό, τουλάχιστον πριν τη στρέβλωση του από μοναχούς, παπαδαριό και λοιπούς βαθιά "θρησκευόμενους". Λίγο οφ τόπικ γιατί η κουβέντα έχει προχωρήσει πολύ, αλλά πραγματική όσοι δηλώνουν πιστοί το έχουν σκεφτεί αυτό;
another brick

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 04 Νοέμ 2013 10:59 pm

another brick έγραψε:Εφτά σελίδες συζήτηση για κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρήθηκε προσβλητικό... Ο άγιος πετάει στα σκουπίδια το φασιστικό σύμβολο. Δεν ήταν ούτε χυδαίο, ούτε γελοίο, ούτε προσβλητικό ως προς τη θρησκεία και την πίστη γενικότερα. Αν κάποιος προσβάλλεται μάλλον κάπου έχει παρανοήσει την έννοια του χριστιανισμού. Εκτός αν πιστέυετε ότι μπορεί να συνυπάρξει με τη φασιστική ιδεολογία. Κι επειδή πολλά γράφτηκαν και περι κομμουνισμού, ο χριστιανισμός σ αυτά που υποστηρίζει και στην κοινωνία που "οραματίζεται " συνάδει με τον κομμουνισμό, τουλάχιστον πριν τη στρέβλωση του από μοναχούς, παπαδαριό και λοιπούς βαθιά "θρησκευόμενους". Λίγο οφ τόπικ γιατί η κουβέντα έχει προχωρήσει πολύ, αλλά πραγματική όσοι δηλώνουν πιστοί το έχουν σκεφτεί αυτό;

+1
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τρί, 05 Νοέμ 2013 12:50 pm

koutsou-bilo έγραψε:-η διαδήλωση κατά της ελεύθερης αγοράς και της καταπάτησης εργασιακών κεκτημένων και κοινωνικού κράτους δεν χρειάζεται την κρίση για να εμφανιστεί. απλά τότε οι μικροαστοί βλέπουν το αμερικαντρίμ να πέφτει και ξυπνάνε. κάποιοι φώναζαν και το 2004 που όλοι μετράγαμε πόσα χρυσά μάζεψε το έθνος.

Ok then θα έλθω σπίτι σου και θα σε βάλω με το ζόρι να αγοράσεις στυλό με 40 ευρώ το ένα γιατί είμαι κι εγώ κατά της ελεύθερης αγοράς.
Το αμέρικανντριμ ζει και βασιλεύει... στο αμέρικα.

koutsou-bilo έγραψε:-οι "αναρχοαριστεροί" δεν είναι το αντίθετο του χρυσαυγίτη. είναι το δικό σου αντίθετο. παρά τα χίλια στραβά τους δρουν, αγωνίζονται, στέκονται αλληλέγγυοι στους απολυμένους. εσύ κοιτάς την πάρτη σου και διαμορφώνεις συνείδηση από τον πρετεντέρη, τις θεωρίες των άκρων, θεωρείς ότι σκοπός του πανεπιστημίου είναι να βγάλει ρομπότ και όχι μορφωμένους μηχανικούς, τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά. παίζει να έχεις διαβάσει και το μ..... τον κοέλιο και να έχεις και μότο το "το σύμπαν συνομωτεί" κλπ.

Τα βιβλία που διαβάζω εγώ είναι διαθέσιμα για όποιον αποφασίσει πως θέλει να μάθει πώς λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ο καπιταλισμός και πώς μπορεί μέσα σε 8 χρόνια εργασίας μέσα στην κρίση ΧΩΡΙΣ την τσέπη και τις πλάτες του μπαμπά ή κανενός να βγάζει 500€ την ημέρα.
Τον κοέλιο δεν είχα την χαρά, μπορείς όμως να ψάξεις:
Jim Rohn, Brian Tracy, Zig Ziglar, Earl Nightingale, Bob Proctor, John Assaraf, Seth Godin, George Clason. Η λίστα είναι μεγάλη, μπορείς να τους πιάσεις πάντως με σειρά προτεραιότητας. Δεν συμφωνώ φυσικά με όλα όσα λένε, γιατί είμαι μαθητής και όχι οπαδός. Εσύ μπορείς να πεις το ίδιο;
Οι αναρχοαριστεροί ΕΙΝΑΙ το δικό μου αντίθετο, όπως είναι και οι φασίστες.
Σκοπός του πανεπιστημίου είναι να μάθει στον φοιτητή να ερευνά. Υπο αυτό το πρίσμα διάβασε εσύ, θα διαβάσω κι εγώ.. και πού θα πάει... εάν έχουμε ανοιχτό μυαλό και οι δύο θα συναντηθούμε.

koutsou-bilo έγραψε:όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι 2+2=5 ή 2+2=3, θα υπάρχει έστω και ένας για να φωνάξει 2+2=4

Ναι αλλά σε αυτό τον ένα του ζαλίζουν τον έρωτα οι υπόλοιποι.
koutsou-bilo έγραψε:-όσο για την πίστη, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. απλά δεν χρειάζονται οι ψυχοπατέρες για να κράξω τη θείτσα που στα 60 θυμήθηκε το χριστό γιατί βλέπει την κάσα να έρχεται.

Μα γιατί χρειάζεται να κράζεις τους άλλους για να αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου;
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 15 Νοέμ 2013 11:41 pm

Ακούγονται κάτι κακεντρέχειες περί σκοταδισμού έμαθα...Τις καταδικάζω! :shh:

Λόγο στα σχολικά βιβλία θέλει να έχει η Εκκλησία.

Λόγο στα σχολικά βιβλία θέλει να έχει η Εκκλησία. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χθες, Πέμπτη, να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία ζητά να έχει λόγο στο περιεχόμενο των μαθητικών βιβλίων, αφού και στο παρελθόν η Ιερά Σύνοδος έχει διατυπώσει ενστάσεις και παράπονα.
Μάλιστα, οι παρατηρήσεις των ιεραρχών δεν αφορούσαν μόνο τα βιβλία των Θρησκευτικών αλλά και βιβλία της Ιστορίας ή των Νέων Ελληνικών.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2010 μερίδα μητροπολιτών που είχαν συμμετάσχει στην Ιεραρχία είχαν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα σχολικά βιβλία, τόσο στην Πρωτοβάθµια, όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ :ellinofreneia:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 28 Νοέμ 2013 2:28 am

Η σημαία του διαφωτισμού συνεχίζει να κυματίζει αγέρωχα στην Ελλάδα (αυτό το τόπικ έχει πολύ μέλλον):

Σεραφείμ: Οσοι ψηφίσουν το σύμφωνο ομόφυλων ζευγαριών θα αφοριστούν

[...]Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της μητροπόλεως Πειραιά ο κ. Σεραφείμ τονίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

ΕΥΛΟΓΗCON!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 13 Δεκ 2013 9:40 pm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο