Επιπλέον Μαθήματα Επιλογής

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Επιπλέον Μαθήματα Επιλογής

Δημοσίευσηαπό batistuldo » Πέμ, 07 Οκτ 2010 5:48 pm

παντα σωστος φιλε stv7...παντα....
batistuldo

Έτος εισαγωγής: 2001

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 07 Οκτ 2010 5:49 pm

Μια ερώτηση κι εδώ: Στις οδηγίες λέει οτι αν "τικάρεις" και το κουτάκι "επιπλέον", δε μετράει ο βαθμός στο πτυχίο. Το έκανα αυτό αλλά πριν λίγο που πήγα να κάνω edit στην εγγραφή μου, είδα οτι δεν είχε κουτάκι "επιπλέον" (βλ. συνημμένη pic). Αυτό σημαίνει οτι μετράει o βαθμός; Αν όχι, τι; Αν ναι...γιατί μου το αλλάξανε χωρίς να κάνω τπτ; "...δεσμευτικά ως επιπλέον" = μόνο ως επιπλέον μπορώ να το επιλέξω, ή...δεσμεύομαι οτι θα το περάσω με >7 ; :eh:
Συνημμένα
epipleon.JPG
epipleon.JPG (8.91 KiB) 3090 προβολές
Τελευταία επεξεργασία από Alexander και Πέμ, 07 Οκτ 2010 5:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 07 Οκτ 2010 5:54 pm

Λογικά θα καταχωρείται ως επιπλέον και απλά η φόρμα δεν θα το "θυμάται" οπότε θα πρέπει να ξανα-τικάρεις την επιλογή κάθε φορά που θα το επιλέγεις.

Για να είσαι σίγουρος πάντως τηλεφωνάκι στη γραμματεία.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Πέμ, 07 Οκτ 2010 7:48 pm

Alexander έγραψε:"...δεσμευτικά ως επιπλέον" = μόνο ως επιπλέον μπορώ να το επιλέξω, ή...δεσμεύομαι οτι θα το περάσω με >7 ; :eh:

Γραμματεία έγραψε:Το μάθημα επιλέγεται δεσμευτικά, για το συγκεκριμένο φοιτητή, ως επιπλέον

Σημαίνει ότι:
ΕΣΤΩ ότι από μία ομάδα μαθημάτων επιλογής πρέπει να δηλώσεις ένα, αλλά δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις το μάθημα Α ή το μάθημα Β
ΑΝ δηλώσεις ως "κανονικό" επιλογής το Α και ως "επιπλέον" επιλογής το Β, και στην εξεταστική κοπείς στο "κανονικό" και περάσεις το "επιπλέον",
ΤΟΤΕ θα εξακολουθείς σε αυτή την ομάδα μαθημάτων να χρωστάς ένα "κανονικό" επιλογής (είτε το Α στην επαναληπτική, είτε το Α την επόμενη χρονιά, είτε το Γ την επόμενη χρονιά εφόσον αλλάξεις την επιλογή σου στην επόμενη δήλωση μαθημάτων), παρ'ότι θα έχεις περάσει το "επιπλέον" επιλογής.
Αυτό λέει επίσημα η Γραμματεία.
Ανεπίσημα ξέρω ότι αν σου τύχει το σατανικό σενάριο που περιγράφω, μπορείς να κάνεις τα εξής:
Ή να καταθέσεις αίτηση στο ΔΣ της σχολής ζητώντας να τροποποιηθεί η δήλωση μαθημάτων βάζοντας "κανονικό" το Β και "επιπλέον" το Α
Ή να συνεννοηθείς με τον καθηγητή του Β ώστε στην επόμενη δήλωση μαθημάτων (next year) να επιλέξεις αυτό ως "κανονικό" και να σου περάσει τότε το βαθμό χωρίς να το ξαναδώσεις.
Αυτά τα τελευταία τα ανεπίσημα τα λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν τα έχω επιβεβαιώσει η ίδια στην πράξη, αν ρωτήσεις στη γραμματεία θα σου πουν ότι αυτά δε γίνονται. Εγώ τα έμαθα από υπάλληλο της γραμματείας που πέτυχα σε στιγμή αδυναμίας ή υπερβάλλοντα ζήλου ( :clap: ) και μόλις πήραν είδηση οι υπόλοιποι ότι μου τα έλεγε, κόντεψε να εξαφανιστεί σαν το περίπτερο της Πανεπιστημίου.
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό martin » Πέμ, 07 Οκτ 2010 8:01 pm

εμένα μου έτυχε ακόμα πιο σατανικό σενάριο...από προσωπική βλακεία!!!δήλωσα στην ομάδα επιλογής 7ου εξαμήνου κατά λάθος αυτό που θα δήλωνα ως κύριο ως επιπλέον χωρίς να δηλώσω άλλο μάθημα ως κύριο...στη δήλωση βγήκε σαν επιπλέον δεσμευτικό που περιγράφετε παραπάνω..τώρα περιμένω από το ΔΣ με λίγες ελπίδες να μου το κάνουν κύριο καθώς η σχολή είναι πολύ αυστηρή με τέτοια ζητήματα...γι αυτό όταν δηλώνετε να είστε πολύ προσεχτικοί!
martin

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 07 Οκτ 2010 9:03 pm

Ή να καταθέσεις αίτηση στο ΔΣ της σχολής ζητώντας να τροποποιηθεί η δήλωση μαθημάτων βάζοντας "κανονικό" το Β και "επιπλέον" το Α

Αυτό γινόταν παλαιότερα, αλλά πλέον απαγορεύτηκε*, διότι πολλοί επέλεγαν διάφορα μαθήματα (ένα ως υποχρεωτικό, τα υπόλοιπα ως επιπλέον), τα έδιναν όλα, και σε όποιο τύχαινε να πάνε καλύτερα το άλλαζαν μετά και έκαναν αυτό κύριο. Γινόταν κατάχρηση της ελευθερίας δηλαδή, και συνεπώς η αλλαγή εκ των υστέρων πλέον δεν είναι δυνατή.

*Απαγόρευση = απόρριψη μίας τέτοιας πιθανής αίτησης προς το ΔΣ.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό BM » Παρ, 08 Οκτ 2010 12:13 am

Ισχύει. Παλιά, δήλωνες ένα κανονικό και ένα επιπλέον, έδινες και τα δύο και σε όποιο έπαιρνες μεγαλύτερο βαθμό (ή πέρναγες) το έκανες κανονικό και το άλλο επιπλέον. [Το επιπλέον ΔΕΝ μετράει στον βαθμό, ούτε έχεις την υποχρέωση να το περάσεις. Ουσιαστικά, το επιλέγεις για να πάρεις το βιβλίο.].

Πλέον όμως, δεν ισχύει αυτό, από πέρυσι τουλάχιστον. Μόνο με αίτηση στο ΔΣ και να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη... Συνεπώς, προσοχή τι επιλέγετε.

Εγώ έχω άλλη απορία: Πιθανότατα, μέχρι την λήξη της προθεσμίας εγγραφής να μην έχουν βγει οι βαθμοί μερικών μαθημάτων που δώσαμε. Τα επιλέγουμε κανονικά στην εγγραφή και αν τα περάσουμε, εκ των υστέρων τα "ξεδηλώνει" η γραμματεία;
Vae Victis
BM

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 08 Οκτ 2010 12:15 am

BM έγραψε:Τα επιλέγουμε κανονικά στην εγγραφή και αν τα περάσουμε, εκ των υστέρων τα "ξεδηλώνει" η γραμματεία;

Ακριβώς έτσι γίνεται!
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Kouf » Παρ, 08 Οκτ 2010 4:48 pm

Μια ακομη απορια στο 3ο εξ εχουμε 3 επιλογης γινεται τα 2/3 να τα δηλωσουμε ως επιπλεον μονο και μονο να παρουμε τα βιβλια?Θελω να πω εχουμε καποια κυρωση γ αυτο,ειναι "παρανομο" τωρα με το ευδοξος?
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Alexander » Παρ, 08 Οκτ 2010 5:06 pm

Ο max αριθμός βιβλίων που μπορείς να πάρεις είναι ίσος με τα υποχρεωτικά μαθήματα της σχολής, οπότε...πρόσεξε μη δεν μπορείς αργότερα να πάρεις βιβλία για μαθήματα που θα τα χρειάζεσαι :mrgreen:
(Και θεωρητικά ναι, μόνο για υποχρεωτικά μαθήματα δικαιούμαστε βιβλία - για κυρώσεις...δεν ξέρω)
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες