(?) Κατασκευή νέων αμφιθεάτρων στη Σχολή (?)

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: (?) Κατασκευή νέων αμφιθεάτρων στη Σχολή (?)

Δημοσίευσηαπό Elendil » Παρ, 05 Ιουν 2009 4:55 pm

Δυστυχώς το ζήτημα δρομολογείται ησύχως για να αποφευχθούν αντιδράσεις:
κ. Μιμίκου έγραψε:Έχουν εγκριθεί και χωροθετηθεί τα (8) νέα Αμφιθέατρα, ενώ ήδη γίνεται η μελέτη
τους.

Από τον απολογισμό της προεδρίας της - βλ. viewtopic.php?f=22&p=8602#p8602
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 05 Ιουν 2009 6:53 pm

Ισως το κανουν επειδη μας ακουσαν να λεμε οτι πρεπει στα σχεδιαστικα μαθηματα να χωριστουμε σε μικροτερα τμηματα... Ενας καθηγητης ενα αμφιθεατρο και ολη πλευρα του λοφου μπαζωμενη..........
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:01 pm

Σήμερα στη ΓΣ Τμήματος παρουσιάστηκε ξανά και περισσότερο "ολοκληρωμένα" το θέμα της κατασκευής των Νέων Αμφιθεάτρων. Παρουσιάστηκαν μαλιστα 2 λύσεις (στο σταδιο της προμελέτης). Αφού παρουσιαστηκαν συγκεχυμένα τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μίας και υπήρχαν εκεί σχέδια και μακέτες (απο pc) ο Πρόεδρος ήθελε να ψηφιστεί εκείνη τη στιγμή μια απο τις δύο, υπάρξαν κάποιες ενστάσεις απο καθηγητές και όπως συχνά γίνεται έγινε λίγο μπάχαλο και δεν κατάλαβα τι ακριβώς αποφασίστηκε. (γένικώς η πρόταση Α ήταν πιο μαζεμένη στο χώρο αλλά πιο κουμούτσα (αρχιτεκτονικός όρος) και πιο εύχρηστο κτλ, ενώ η Β ήταν πιο ντιζαϊνιά (όπως ειπώθηκε) ακολουθούσε τις ισοϋψεις του εδάφους αλλά έπιανε διπλάσιο χώρο. τέλος πάντων)

Το άν πρέπει να γίνουν ή όχι αυτά τα Αμφιθέατρα είναι μια κουβέντα που έπρεπε να έχει γίνει, αλλά πλέον δεν νομίζω πως έχει και πολύ νόημα καθώς είναι σαν να έχουν φτιαχτεί, και το λέω αυτό γιατί η Σχολή και ο Πρύτανης που ήταν παρόν θεωρούν μεγάλη επιτυχία το ότι κατάφεραν να πάρουν άδεια για να τα φτιάξουν και κονδύλια, και δώσανε λέει μεγάλο αγώνα σε διάφορες επιτροπές και παραεπιτροπές ώστε να το καταφέρουν...

Πάντως κάποια πράγματα για να ξέρουμε:
1) Το θέμα κατα τη γνώμη μου αρχίζει απο τη στιγμή που τα Νέα Αμφιθέατρα, όταν κατασκευάστηκαν, υστερούσαν πολύ σε "ποιότητα", συγκεκριμένα δηλαδή είναι γεμάτα κακοτεχνίες και όχι τα πλέον κατάλληλα (αν οχι ακατάλληλα) για διδασκαλία καθώς υπάρχουν διάφορα προβλήματα, οπτικής, ακουστικής, οι πίνακες είναι χάλια, ο φωτισμός (στο Αμφιθέατρο) είναι χάλια, συν το ότι υπάρχει μόνο ένα "κανονικό" Αμφιθέατρο ενώ όλες οι άλλες αιθουσες είναι επίπεδες. Αυτά που λέω τα διαπιστώνουμε καθημερινά και στις παραδόσεις αλλά είναι και συχνές οι "γκρίνιες" καθηγητών, για τους πίνακες, τα φώτα κτλ

Έτσι """"γεννιέται" η ανάγκη""", παρόλο που αριθμητικά ακόμα ακόμα και τα Νέα Κτίρια μόνο (χωρίς το Γκίνη) μπορούν να φιλοξενούν όλες τις παραδόσεις και με το "σφιχτό" ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολής (δεν κάνουμε απογεύματα ας πούμε), για καλύτερα κτίρια-αιθουσες διδασκαλίας

2) Υπάρχει έντονη η απροθυμία της Σχολής για διάφορους λόγους να κρατήσει το Κτίριο Γκίνη σαν χώρο διδασκαλίας για κάποια μαθήματα, και άρα να ανακαινίσει τα Αμφιθέατρα του (κυρίως τα παλιά έδρανα) ώστε να μπορεί να γίνει πιο άνετα μάθημα.

3) Μιλάμε για την Κατασκευή 6 Αμφιθεάτρων των 150 ατόμων (κάποια ίσως των 200, δεν το θυμάμαι καλα) και 2 Αναγνωστηρίων. Ένα ερωτηματικό μπαίνει στο "τι χρειαζόμαστε τόσα πολλά", άλλωστε ποτέ δεν είδαμε τη αιτιολογική έκθεση (έκθεση αναγκών για αίθουσες διδασκαλίας). Ένα δεύτερο είναι το τι χρειάζονται Αμφιθέατρα των 150 ατόμων όταν η κατεύθυνση είναι να υπάρχουν μικρά (σχετικά) τμήματα των 80 ατόμων.

4) Ακριβώς επειδή τα παραπάνω αμφιθέατρα είναι αρκετά, ένα μεγάλο μέρος των Αιθουσών των νέων Κτιρίων θα περιπέσει σε αχρηστία. Πιο παλιά η κ.Μιμίκου όταν ηταν προεδρος είχε πει οτι θα γίνουν οι αίθουσες Σχεδιαστήρια...δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό...

Εγώ από όλα αυτά συμπεραίνω πως Γκίνη γιόκ, αναίτια περίσσεια αιθουσών κτλ, (α και επίσης -1 κομμάτι πρασίνου και ελεύθερου χώρου γιόκ, αλλά ας πούμε ότι αυτο είναι το λιγότερο, που δεν ειναι)
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό civil_emp » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:25 pm

Συμφωνώ! Και να πω ότι αν έπρεπε να γίνουν νέα κτίρια, δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε πάνω από 2-3 αμφιθέατρα 80-100 ατόμων... Α ο χώρος που προορίζεται για τα αμφιθέατρα αν έχω καταλάβει σωστά είναι όπως κατεβαίνουμε τα σκαλιά από τη στάση του 242, στο αριστερό μας χέρι είναι το κυλικείο και δεξιά ο ελεύθερος χώρος! Μα καλά ο χώρος αυτός δεν "ανήκει" στη σχολή Τοπογράφων? Οι ασκήσεις του 2ου έτους (Γεωδαισία-Γεωδαιτικές) που θα γίνονται? (Εντάξει, προφανως και δεν είναι το μείζον θέμα αυτό...)
civil_emp

Δημοσίευσηαπό dimos » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:32 pm

gandalf έγραψε:Πάντως κάποια πράγματα για να ξέρουμε:
1) Το θέμα κατα τη γνώμη μου αρχίζει απο τη στιγμή που τα Νέα Αμφιθέατρα, όταν κατασκευάστηκαν, υστερούσαν πολύ σε "ποιότητα", συγκεκριμένα δηλαδή είναι γεμάτα κακοτεχνίες και όχι τα πλέον κατάλληλα (αν οχι ακατάλληλα) για διδασκαλία καθώς υπάρχουν διάφορα προβλήματα, οπτικής, ακουστικής, οι πίνακες είναι χάλια, ο φωτισμός (στο Αμφιθέατρο) είναι χάλια, συν το ότι υπάρχει μόνο ένα "κανονικό" Αμφιθέατρο ενώ όλες οι άλλες αιθουσες είναι επίπεδες. Αυτά που λέω τα διαπιστώνουμε καθημερινά και στις παραδόσεις αλλά είναι και συχνές οι "γκρίνιες" καθηγητών, για τους πίνακες, τα φώτα κτλ

Ναι, ως γνωστόν είναι αδύνατον να αλλαχτούν 5 λάμπες στο αμφιθέατρο, και ακόμη δυσκολότερο να αλλαχθεί ένας πίνακας. Λογική "πονάει δόντι, κόβει κεφάλι". Δε γ@μιέται λεφτά έχουμε να φάνε και οι εργολάβοι.

gandalf έγραψε:3) Μιλάμε για την Κατασκευή 6 Αμφιθεάτρων των 150 ατόμων (κάποια ίσως των 200, δεν το θυμάμαι καλα) και 2 Αναγνωστηρίων. Ένα ερωτηματικό μπαίνει στο "τι χρειαζόμαστε τόσα πολλά", άλλωστε ποτέ δεν είδαμε τη αιτιολογική έκθεση (έκθεση αναγκών για αίθουσες διδασκαλίας). Ένα δεύτερο είναι το τι χρειάζονται Αμφιθέατρα των 150 ατόμων όταν η κατεύθυνση είναι να υπάρχουν μικρά (σχετικά) τμήματα των 80 ατόμων.

6*150=900 φοιτητές ταυτόχρονα... Ενδιαφέρον, δεδομένου ότι συνεχώς μειώνονται οι εισακτέοι στη σχολή μας (άσχετα αν στην συνέχεια αυξάνονται με τις μεταγραφές). Επιπλέον, η βιβλιοθήκη δεν επαρκεί ως αναγνωστήριο;

gandalf έγραψε:Εγώ από όλα αυτά συμπεραίνω πως Γκίνη γιόκ, αναίτια περίσσεια αιθουσών κτλ, (α και επίσης -1 κομμάτι πρασίνου και ελεύθερου χώρου γιόκ, αλλά ας πούμε ότι αυτο είναι το λιγότερο, που δεν ειναι)

Επίσης μερικά εκατομμύρια ευρώ γιοκ. Αν αναλογιστούμε ότι το κυλικείο κόστισε σχεδον 500.000€, δεν θέλω να διανοηθώ πόσο μπορεί να κοστίσει όλο αυτό το ωραίο προτζεκτάκι.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό stalin » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:37 pm

Τώρα αν πώ μας χαρίζανε τον γαϊδαρο και τον κοιτάγαμε στα δόντια... Θα είμαι παράλογος; :ellinofreneia:
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Δημοσίευσηαπό a posse ad esse » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:47 pm

Άραγε θα μπορέσουμε να δούμε τις 2 εναλλακτικές προτάσεις? Αλήθεια πως καταλήξαμε σε αυτές τις 2? Έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ή κάτι τέτοιο? Μακάρι να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε σοφά τα αρκετά χρήματα που θα πάνε εκεί.
a posse ad esse

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:50 pm

dimos έγραψε:
gandalf έγραψε:Μιλάμε για την Κατασκευή 6 Αμφιθεάτρων των 150 ατόμων (κάποια ίσως των 200, δεν το θυμάμαι καλα) και 2 Αναγνωστηρίων.

Επιπλέον, η βιβλιοθήκη δεν επαρκεί ως αναγνωστήριο;

Ας ελπίσουμε να είναι και 24ωρο, μην ξενιτευόμαστε οι ξενύχτηδες προς ιατρική μεριά. ;)

Και ναι, stalin, θα τον κοιτάμε στα δόντια, γιατί αποτελεί σπατάλη, εφόσον με τα μισά χρήματα τα Νέα Κτίρια βελτιώνονται επαρκώς, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα διδασκαλίας (Και δε νομίζω να κρατούσες περισσότερους γαιδάρους απ' όσους ήθελες...)
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τρί, 15 Σεπ 2009 11:57 pm

Τώρα αν πώ μας χαρίζανε τον γαϊδαρο και τον κοιτάγαμε στα δόντια... Θα είμαι παράλογος;

Κοίτα επειδή την τελευταία φορά βγήκε φαφούτης ας του ρίξουμε τώρα μια ματιά ;)
Άραγε θα μπορέσουμε να δούμε τις 2 εναλλακτικές προτάσεις? Αλήθεια πως καταλήξαμε σε αυτές τις 2? Έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ή κάτι τέτοιο? Μακάρι να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε σοφά τα αρκετά χρήματα που θα πάνε εκεί.

Δεν ξέρω αν θα δημοσιευσουν τίποτα στο site της σχολής κτλ...ισως αν παει κανεις και ζητησει τα σχεδια να του τα δωσουν...Όσο για τις προτασεις, (οι οποίες ειναι προμελέτη και οχι οριστική μελέτη), την μία την έκανε δωρεάν ένας καθηγητής (ομοτιμος πλέον) της Αρχιτεκτονικής (Παπαϊωάννου νομιζω λεγεται) και τη άλλη πάλι κάποιοι αρχιτέκτονες (της Σχολής μας ή των Αρχιτεκτόνων αυτό δεν το θυμαμαι)...Τώρα για την οριστική μελέτη δεν ξερω...Ισως την αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία ή δεν ξερω τι άλλο...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Theodore » Τετ, 16 Σεπ 2009 12:04 am

<<Παπαϊωάννου - Τσουκαντάς>> είναι το δίδυμο μελέτης για τα νέα αμφιθέατρα, και αυτοί έκαναν και τις δύο προτάσεις, οι οποίες παρουσιάσθηκαν σήμερα στην γενική συνέλευση της σχολής που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, να πάτε να "πρήξετε" :lol: τον κύριο Τζουβαδάκη, ο οποίος θα το χαρεί πολύ, καθ' ότι οι νέες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες. Επίσης, να τονίσω ότι δεν έχει γίνει ακόμη οριστική μελέτη, επομένως η όλη διαδικασία του διαλόγου είναι ανοιχτή. Όσοι πιστοί προσέλθετε!!! :thumbup:
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Theodore Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 1999

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες