20/03: Εκδήλωση για τη Νίκη των Μεταναστών

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

20/03: Εκδήλωση για τη Νίκη των Μεταναστών

Δημοσίευσηαπό akis » Σάβ, 19 Μαρ 2011 9:59 pm

Αύριο στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο στέκι της Νεολαίας Συνασπισμού (Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια) εκδήλωση για τη νίκη των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας. Θα μιλήσουν πρώην απεργοί πείνας, μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης ενώ θα ακολουθήσει ένα μικρό γλέντι...

Επισυνάπτεται και η αφίσα της εκδήλωσης...
Συνημμένα
afisaki_ekdilwsi.doc
(62.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 190 φορές
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 20/03: Εκδήλωση για τη Νίκη των Μεταναστών

Δημοσίευσηαπό kliu » Σάβ, 19 Μαρ 2011 11:47 pm

μπραβο μπραβο!! και εις ανωτερα!τι να σας πω...
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Kouf » Κυρ, 20 Μαρ 2011 12:00 am

kliu έγραψε:μπραβο μπραβο!! και εις ανωτερα!τι να σας πω...

Μπορεις να συγκεκριμενοποιησεις την δοση ειρωνιας στον λογο σου?Αν θες κανε πολιτικη κριτικη..
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Κυρ, 20 Μαρ 2011 12:12 am

H φασιστική δομή συνίσταται σε 6 βασικά χαρακτηριστικά:

1) Σεξουαλική μιζέρια και δυσανεξία.

2) Ροπή στην αρχηγολατρεία και οπαδολατρεία

3) Επιθυμία να τιμωρηθούν και να χτυπηθούν οι πιο αδύναμοι ως εύκολα εξιλαστήρια θύματα.

4) Ανάγκη για κούφιες περηφάνιες και τεχνητά μέσα αυτοανύψωσης.

5) Έφεση στο να κρύβεται, να μεταμφιέζεται, να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που είναι.

6) Θράσος να κατηγορεί τους αντιπάλους της αυτό που η ίδια είναι.

Όλα μαζί συνιστούν την βιολογική παραμόρφωση η οποία θρέφει το φαινόμενο του φασισμού.

Στον σημερινό νεοελληνικό φασισμό μπορούμε να εντοπίσουμε όλα τα χαρακτηριστικά που συνιστούν την φασιστική δομή.

Το νούμερο 3 (Επιθυμία να τιμωρηθούν και να χτυπηθούν οι πιο αδύναμοι ως εύκολα εξιλαστήρια θύματα) είναι ίσως το πιο έκδηλο από όλα.

Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, οι πεινασμένοι αφρικάνοι και οι εξαθλιωμένοι του Μπαγκλαντές έχουν μετατραπεί στα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα για τα δεινά αυτού του τόπου.

Φιλήσυχοι, βασανισμένοι άνθρωποι βαφτίζονται εισβολείς που θέλουν να αλλοιώσουν το ελληνικό αίμα και να αλλάξουν το θρήσκευμα του μέρους!
(από τους σχολιαστέςχωρίςσύνορα)

klui σήμερα μας φανέρωσες το (3). Και εις ανώτερα σε σένα λοιπόν! :thumbup:
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό akis » Κυρ, 20 Μαρ 2011 3:02 pm

Καλό είναι να ξέρουμε πάντως πριν βιαστούμε να κατηγορήσουμε κάποιους χωρίς να έχουμε ουσιαστικά επιχειρήματα και απλά όντας επηρεασμένοι από το κυρίαρχο (που στρέφεται εναντίον των μεταναστών) ότι οι μετανάστες είχαν στα αιτήματα τους τη μείωση των απαιτουμενων ενσήμων για την απόκτηση κοινωνικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τα 80 στα 50 ένσημα πράγμα το οποίο ικανοποιήθηκε.

Το μέτρο αυτό ισχύει για όλους τους εργαζόμενους. Οπότε από εδώ και πέρα όταν θα δουλεύουμε με σύμβαση θα αποκτούμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε λιγότερο χρόνο και ναι αυτό το οφείλουμε στον αγώνα των μεταναστών, οι οποίοι δεν σκέφτηκαν "συντεχνιακά" όπως μας καλούν να σκεφτούμε διάφορες φωνές μέσα στις σχολές και πρόταξαν αιτήματα όλων των εργαζόμενων, πραγματοποιώντας την πρώτη νίκη του εργατικού κινήματος στην εποχή του Μνημονίου.

Η εκδήλωση θα γίνει σε λίγο. kliu είσαι και εσύ προσκεκλημένος-η...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό sarasrg » Κυρ, 20 Μαρ 2011 5:06 pm

Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, οι πεινασμένοι αφρικάνοι και οι εξαθλιωμένοι του Μπαγκλαντές έχουν μετατραπεί στα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα διαφόρων πολιτικών ομάδων που τον τελευταίο καιρό αναζητούν τεχνητά μέσα αυτοανύψωσης και έχουν μεγάλη ανάγκη για κούφιες περηφάνιες.
sarasrg

Δημοσίευσηαπό kliu » Κυρ, 20 Μαρ 2011 5:14 pm

μπραβο φιλε με τα αμυγδαλα αυτο ακριβως φανέρωσα με τρεις λεξεις. αν μη τι αλλο ο λογος μου ειναι λιγος αλλα γεματος. τι λες ανθρωπε μου? αλλα ετσι ειμαστε ολοι βιαζομαστε να πουμε τον ενα κομμουνιστη τον αλλο φασιστα τον αλλο ετσι τον αλλο αλλιως. βιαζομαστε να τους καταταξουμε ολους πολιτικα. ασφαλως δεν θα κατσω να απολογηθω.το μονο ομως που οφειλω να πω αν και τωρα συμφωνα με εσενα ειμαι φασιστας ειναι οτι δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με μεταναστες, με αδυναμους ανθρωπους , με απορους και ταλαιπωρημενους ανθρωπους κλπ κλπ.αλλωστε κ οι ελληνες οπου να ναι προς τα κει οδευουμε. οι ανθρωποι αυτοι δε φταινε σε τιποτα!
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 20 Μαρ 2011 5:44 pm

sarasrg έγραψε:Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, οι πεινασμένοι αφρικάνοι και οι εξαθλιωμένοι του Μπαγκλαντές έχουν μετατραπεί στα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα διαφόρων πολιτικών ομάδων που τον τελευταίο καιρό αναζητούν τεχνητά μέσα αυτοανύψωσης και έχουν μεγάλη ανάγκη για κούφιες περηφάνιες.

Αν αυτό αποτελεί προσωπική σου διαπίστωση τότε δε βλέπω το νόημα να την εκφράζεις έτσι κατηγορηματικά αν δεν έχεις τη διάθεση να παραθέσεις επιχειρήματα που να την υποστηρίζουν.Έτσι ούτε στο διάλογο συνεισφέρεις αλλά ούτε βοηθάς και τον συνομιλητή να σου απαντήσει συγκροτημένα.Αν θες επαναδιατύπωσε (με 2-3 σκέψεις αυτή τη φορά) αλλιώς έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι το ποστ σου στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων (θα έλεγα ''προβοκατοριλίκι'' αλλά είναι βαριά λέξη).

kliu,και για σένα ισχύουν λίγο πολύ τα παραπάνω.Απλώς να πω ότι όπως εκφέρεις δημόσιο λόγο προφορικά,ανάλογα πρέπει να είσαι προσεκτική και στον διαδικτυακό.Οι ειρωνείες μόνο ειρωνείες και χλευασμό φέρνουν και τίποτα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό sarasrg » Κυρ, 20 Μαρ 2011 7:17 pm

Έχεις δίκιο lybe33 ήμουν απότομος σ΄αυτό που θέλω να εκφράσω και το λιγότερο που θέλω είναι να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Αυτό που θέλω να πω ότι οι μετανάστες, από πραγματικά θύματα ενός καθεστώτος εκμετάλλευσης της προσφοράς εργασίας τους, χρησιμοποιήθηκαν για καθαρά πολιτικά οφέλη από διάφορους φορείς και οργανώσεις. Καθοδηγήθηκαν σε κατάληψη χώρων της Νομικής, που κατά την άποψή μου ήταν λανθασμένη ενέργεια και εν συνεχεία επέλεξαν απεργεία πείνας διαρκείας. Πιστεύω ότι όλες τους οι κινήσεις για τον αγώνα τους ήταν υποκινούμενες και αποσκοπούσαν όχι μόνο στη δικαίωση του αγώνα των μεταναστών. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο θάνατος κάποιου απεργού, έκβαση με άγνωστες συνέπειες. Εντέλει προφανώς και στη σημερινή εκδήλωση της Νεολαίας Συνασπισμού ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα (υπόθεση κάνω τέτοια ώρα), ωστόσο δυστυχώς δε θα απουσιάσουν και οι πολιτικές κορόνες για τη στήριξη του αγώνα.
Ελπίζω να βοήθησα το διάλογο.
sarasrg

Δημοσίευσηαπό apo7 » Κυρ, 20 Μαρ 2011 8:48 pm

Μπραβο, μπραβο, να μαζευτειτε να γιορτασετε! Να γιορτασετε αυτους που βγαλαμε να μας εκπροσωπουν και να μας κυβερνανε, που οταν τριακοσιοι λαθρομεταναστες και-κυριως- μερικοι επαγγελματιες επαναστατες "αλληλεγγυοι" τους πουλαν λιγο τσαμπουκα, απο την κυβερνηση τους κανουν τεμεναδες. Δηλαδη αυτο ειναι το ονειρο σας για μια σωστη κοινωνια, χεσε τους νομους, αν καποιος μπορει να πιεσει και να εκβιασει καταστασεις θα κανει οτι θελει; Λετε οτι εχουν δικιο, δηλαδη οποιος πιστευει οτι εχει δικαιο μπορει να γραφει στα παλια του τα παπουτσια τους νομους και να κανει οτι θελει; Και μη μου πειτε για τον λαο, για γενικες απεργιες και λαικους αγωνες. Λαος, οσο κι αν χτυπατε τον κωλο σας κατω δεν ειναι ουτε οι επαγγελματιες επαναστατες τυπου Κωνσταντινου, ουτε τα τσιπρονια που παραγαλαγαν να πεθανει καποιος απεργος πεινας για να εχουν πολιτικο οφελος. Αυτοι ουτε 1000 ατομα δεν μπορουν να μαζεψουν στην καλυτερη τους.
Εδω λοιπον δεν εχουμε τον λαο που ζητα τα δικαιωματα του, εχουμε 300 παρανομους μεταναστες που δεν μπορουν να μαζεψουν τα απαραιτητα ενσημα που υπαγορευει ο νομος για να μεινουν στην Ελλαδα, και γι'αυτο αποφασιζουν οτι το κρατος πρεπει να τους νομιμοποιησει. Κι αφου δεν ειναι βρωμο-ελληνες(που δεν εχουν φυσικα καθολου προβληματα και καλοπερνανε, στην πλατη βεβαιως των λαθρομεταναστων)αλλα ηρωικοι ξενοι, αδικημενοι απ'το ρατσιστικο ελληνικο συστημα, το Συριζα, οι μονοι αληθινοι προοδευτικοι και δημοκρατες στην Ελλαδα(που οποιος δε συμφωνει μαζι τους ειναι φασιστας) σπευδει να τους υποστηριξει να σπασουν τους αδικους νομους, και να θριεμβευσει το δικιο(το δικο τους δικιο βεβαια, το δικιο των αλλων ειναι θρασυτατες διεκδικησεις των φασιστων).
Μπραβο λοιπον, να γιορτασετε την, οπως σωστα την ειπες, νικη των λαθρομεταναστων-οχι του λαου-, που ελυσε το πιο σημαντικο μας προβλημα(τι ΔΝΤ και μαλακιες, τι οι βολτες του νταβουτογλου σε θρακη και τα μαθηματα γεωγραφιας που μας κανει για το καστελοριζο)
apo7

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες