Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Παρ, 01 Νοέμ 2013 8:42 pm

OxYdO έγραψε:@ ολοκληρωμένε τύπε
Το μόνο σου επιχείρημα ήταν ότι κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σωστά, θέσφατα και δεν τα αγγίζουμε.
Όλα τα άλλα ήταν απλά μια επίθεση (με το γάντι) στον γράφοντα που...

Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι συμμετείχα σε επίθεση εναντίον σου.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Παρ, 01 Νοέμ 2013 8:48 pm

είπαμε, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. καλή συνέχεια στις σπουδές σου!

(δεν ήταν προσβολή, το κοράνι αυτό τους επιβάλλει κι αυτό ανέφερα. ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι σωστό ή όχι, όπως με όλες τις απόψεις)
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Παρ, 01 Νοέμ 2013 9:06 pm

Εγώ έχω μερικές ερωτήσεις:
1ον)Ήταν δεμένος και σε δέντρο όταν γίναν όλα αυτά;
2ον) Και γιατί προσευχήθηκε να ξαναγίνει το κερί σπαθί;
3ον) Δεν είναι αυτοκτονία αυτό;

Πέρα απο την πλάκα τώρα.
Εγώ Χριστιανός είμαι αλλά αποφάσισα να μην διαλέξω ομάδα (ορθόδοξου,καθολικού,προτεστάντη,ολυμπιακού ή ΑΕΚ). Είμαι απο εκείνους που αγαπάνε το άθλημα...
Προσβλητική είναι η προσπάθεια αποιασδήποτε ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ να σκοτώσει την ΠΙΣΤΗ μολύνοντάς την με δυσιδαιμονίες,φόβο,ιστορίες για θαύματα, διαβόλους και τριβόλους. Καλό είναι να διαβάζουμε τα παραμύθια της Εκκλησίας αλλά για να δούμε τους συμβολισμούς και να μάθουμε κάποια πράγματα. Όχι όμως να πιστεύουμε οτι είναι και ιστορικά γεγονότα.
Ο Θεός μας είναι δίπλα μας. Ο Θεός μας και ο διάβολός μας είμαστε εμείς. Και ανάμεσα σε εμένα και τον Θεό μου δεν επιτρέπω να μπει κάποιος παπάς με ψυχολογικά προβλήματα που πιστεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πως είναι δυνατόν πχ να σε κυριεύσει κάποιο κακό πνεύμα. Ναι κύριοι, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία πιστεύει στον δαιμονισμό και τον εξορκισμό και άλλες τέτοιες ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ (όποιος προσβάλλεται να γνωρίζει πως δεν με νοιάζει). Και περιμένουν να δηλώσουμε χριστιανοί ορθόδοξοι!
Δεν μπορώ να ξέρω πώς πέθανε ο συγκεκριμένος άγιος. Σας εγγυώμαι όμως πως ούτε γάλατα δεν υπήρξανε, ούτε κεριά ούτε δέντρα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν έχουμε να μάθουμε πολλά απο τους βίους των Αγίων αλλά ας γίνουμε μαθητές και όχι οπαδοί. Οδηγίες του στυλ "πίστευε και μη ερεύνα" έχουν βγει απο παπάδες στην προσπάθεια να αποκτήσουν εξουσία.
Τώρα όσο για την μελέτη της Αγίας Γραφής, αυτό είναι μία καταπληκτική συμβουλή. Θα πρέπει κατ εμέ να έχει περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη όλων μας.
Προσοχή όμως: ΟΛΑ τα βιβλία, όχι αυτά που έχουν την έγκριση των "ορθόδοξων" ή των "καθολικών".
Και μην αγχωνόσαστε.Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 01 Νοέμ 2013 9:12 pm

Jason_ab έγραψε:2ον) Και γιατί προσευχήθηκε να ξαναγίνει το κερί σπαθί;
3ον) Δεν είναι αυτοκτονία αυτό;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ρουά ματ! (δεδομένου ότι η αυτοκτονία είναι σοβαρό αμάρτημα)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό gousia » Παρ, 01 Νοέμ 2013 9:19 pm

Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:είπαμε, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. καλή συνέχεια στις σπουδές σου!

(δεν ήταν προσβολή, το κοράνι αυτό τους επιβάλλει κι αυτό ανέφερα. ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι σωστό ή όχι, όπως με όλες τις απόψεις)

Το κορανι εχει πολλες ερμηνειες,μαλιστα υπαρχουν ολοκληρες σχολες γι αυτο.Και καποιοι δεν το μεταφραζουν με τον τροπο που το κανεις εσυ.Οποτε αν θες να μιλας με στοιχεια βαλε και αυτο μεσα.Οσον αφορα γενικοτερα τη συζητηση ειναι η τυπικη συζητηση που ανοιγεται οταν εχουν εξαντληθει ακομα και τα ανεκδοτα της παρεας(εκτος φορουμ καταστασεις δηλαδη).Προφανως αυτο που ενοχλει τους "απιστους" ειναι η επικληση των "πιστων" σε μια αυθεντια που δεν αναγνωριζουν και αυτο που,κυριως, ενοχλει τους "πιστους" ειναι η κριτικη των υπολοιπων σε κατι το οποιο,ορισμενες φορες,ειναι συνδεδεμενο ακομα και με εντονα προσωπικα βιωματα.Αν βαλεις μαλιστα και τα κομπλεξ που αναδυονται παραδοσιακα σε τετοιου ειδους αντιπαραθεσεις(και απο τις δυο πλευρες)τοτε μιλαμε σιγουρα για την επιτομη των αδιεξοδων συζητησεων.Πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι σε αυτα τα θεματα(εδω βεβαια υπαρχει και η ελαφροτητα του φορουμ).
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Παρ, 01 Νοέμ 2013 11:12 pm

Είχα πάντοτε μία σφαίρα στην τσέπη που βρισκόταν στο ύψος της καρδιάς. Μία μέρα κάποιος μου πέταξε μία Βίβλο και η σφαίρα μου έσωσε τη ζωή.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Παρ, 01 Νοέμ 2013 11:48 pm

Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Σάβ, 02 Νοέμ 2013 12:17 am

Είχα την τύχη να γνωρίσω έναν κουμουνιστή ο οποίος αν ζούσε σήμερα θα ήταν πάνω από 100 ετών. Ο άνθρωπος αυτός ήταν βαθιά ιδεολόγος, είχε πάει σε όλες τις εξορίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ζωής του και αφορούσαν κουμουνιστές και φυσικά ήταν άθεος. Μάλιστα ήταν από εκείνους που έφευγαν τελευταίοι από τους τόπους των εξοριών καθώς δεν είχε υπογράψει ποτέ τα αντίστοιχα έγγραφα μεταμέλειας αφήνοντας πίσω για πολύ καιρό σε πολλά διαφορετικά χρονικά διαστήματα τη γυναίκα του και το παιδί του.

Ο άνθρωπος αυτός σε περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και λοιπών μεγάλων εορτών όταν του έλεγες χρόνια πολλά σου απαντούσε: "Σε ευχαριστώ πολύ, απλά εγώ δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα γιατί δεν υπάρχουν... Ακούω μερικούς που προσβάλλουν το Χριστό, την Παναγία ή τους αγίους αλλά πιστεύω ότι δεν είναι σωστό καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν και δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε έτσι."

Άλλο λοιπόν το να είσαι άθεος ή να πιστεύεις σε κάτι διαφορετικό και άλλο να είσαι άνθρωπος χαμηλού επιπέδου.
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό mistri:-) » Σάβ, 02 Νοέμ 2013 1:38 am

Εγώ πάντως δηλώνω ευθαρσώς ότι ,αν ξαναπέσει στα χέρια μου άλλη ευφάνταστη φωτοσοπιά αντίστοιχου περιεχομένου, θα την ποστάρω. Αν θέλουν οι συντονιστές ας την κατεβάσουν, έχουν κάθε δικαίωμα. Εγώ δεν πρόκειται να αυτο-λογοκριθώ. Δεν με νοιάζει τι έχει ιεροποιήσει ο καθένας. Ας έχει τη δύναμη της πίστης να δεχτεί την κριτική και τη σάτιρα και να την ξεπεράσει.
Πολύ το κουράσαμε

Φοβερό αυτό που λες. Όταν διάβαζα στην Αγία Γραφή τον Χριστό να λέει στους μαθητές του "αιρετικόν άνθρωπο με τα πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παρετού" δεν καταλάβαινα το νόημα γιατί πίστευα ότι όλοι οι άνθρωποι, κυρίως οι μορφωμένοι μόλις τους μιλήσεις λογικά και με επιχειρήματα θα σε καταλάβουν. Τώρα όμως καταλαβαίνω οτι μπορεί τον άλλον να τον κάνεις να κάνει χειρότερα πράγματα λόγω του εγωισμού του. Η αλήθεια έιναι ότι κοίταγα την συγκεκριμένη φράση κανα δεκάλεπτο γιατί δεν το πίστευα αυτό που έγραφες...

Μόνο αυτό να πώ.. Φαντάσου ένα κόσμο όπου όλοι θα λέγαμε "εμένα δε με νοιάζει τι λές εσύ εγώ θα κάνω το δικό μου" Αυτός ο κόσμος ούτε μία ώρα δεν θα άντεχε θα κατέρρεε..

Πάντως ,μιλάω τουλάχιστον για τον εαυτό μου, δεν είναι ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ επειδή ανέβασες εσύ μια τέτοια εικόνα ή επειδή αποφάσισε ο κάθε ένας να πεί κάτι άσχημο για αυτό που πιστεύω. Απλά μια λύπη νιώθω και σκεφτομαι μήπως μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω.Να βοηθήσω. Είναι σαν να βλέπεις κάποιον να πάει να πηδήξει απο μία γέφυρα. Κάτι θα του πεις θα προσπαθήσεις να τον αποτρέψεις γιατί δεν θέλεις το κακό του.Τώρα το τι θα κάνει εκείνος είναι δική του υπόθεση. Έχει αυτή την πολυπόθητη ελευθερία να κάνει ότι θέλει.Αν λοιπόν πέσει εσύ θα λυπηθείς, θα προσευχηθείς, είναι φυσικό αλλά δεν θα αλλάξει την ζωἠ σου.

Οπότε αν μπορέσεις μην κάνεις αυτό για το οποίο λές. Όχι για εμάς.Εμείς αυτά τα οποία πιστεύουμε δεν θα τα αλλάξουμε απλά για εσένα δεν χρειάζεται να βαραίνεις τον εαυτό σου με κάτι τόσο άσχημο. Ένα τόσο δημιουργικό μυαλό σίγουρα θα καταφέρει να ασχοληθεί με κάτι που θα προκαλέσει τον θαυμασμό και όχι την λύπη...
καλό βράδυ
mistri:-)

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Σάβ, 02 Νοέμ 2013 9:35 am

Καλό μου παιδί όταν ζούσε ο Χριστός δεν υπήρχαν χριστιανικές αιρέσεις, δεν υπήρχε καν ο χριστιανισμός ακόμα...
Όταν πάντως ο απόστολος Παύλος είπε "αιρετικόν άνθρωπο με τα πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού", άθελά του έδινε πάτημα σε όποιον παπά επιθυμεί να δικαιολογήσει την αλαζονική συμπεριφορά του "εγώ είμαι Ορθόδοξος, εσείς αιρετικοί, εσείς θα καείτε στην κόλαση κι εγώ προσπαθώ να σας σώσω άρα υπακούστε με κι ας διαφωνείτε και φεύγοντας αφήστε και κάτι στο παγκάρι".
Όσο η Εκκλησία λειτουργεί ώς εργαλείο για την ολοκλήρωση της πίστης του ανθρώπου και την διδασκαλία του στην ΟΥΣΙΑ των λεγομένων του Χριστού τότε όλα πάνε καλά.
Όταν αρχίζουμε τα περι αιρέσεων, θαυμάτων, διαβόλων και τριβόλων, σε λυπάμαι γιατί θα καείς στην κόλαση κλπ κλπ... τότε κλάφτα.
Δίνουμε και τροφή στους κομμουνιστές να κοροϊδεύουν.
:D :D :D
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες