Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 11:38 am

eX-mc έγραψε: Ακόμα κι ο φοιτητής της ΠΑΣΠαρας καλά φαίνεται να τα είπε μπροστά στην εμετική, κατά την προσωπική μου άποψη, «κοπέλας» από τη νομική. Ντρέπομαι πραγματικά που υπάρχουν φοιτητές που σκέφτονται έτσι, όπως επίσης και ο.. «συνάδελφος» από τους μεταλλειολόγους.
Off topic:
Spoiler: show
Υ.Γ. τι προεδράρα υπαλλήλων έχουμε στο ίδρυμα (σ.σ. Ζάχου). Καλά, θα αφήσουμε αυτή τη γυναικάρα να φύγει; τς τς τς.. :crazy2:

Αγαπητέ συνάδελφε εφόσον δεν γνωρίζεις πως τα βγάζει πέρα ο καθένας στο σπίτι του καλά θα ήταν να μην μιλάς τόσο βαριά. Υπάρχει και το γνωμικό άλλωστε "μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις". Από ότι φαίνεται ορισμένοι έχετε πολύ πιο φουσκωμένες τσέπες από όσο θα έπρεπε. Οπότε τον επόμενο μήνα να σε έχω υπόψη για ορισμένα δανεικούλια;

Δηλαδή δεν έχω καταλάβει, είναι κακό που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μείνουμε στην Ελλάδα (προσωπικά είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια); Το γεγονός ότι για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τις υποτροφίες μας και δεν μπορούμε να τις πάρουμε (καθώς η ανάγκη μας κατά την κρίση των απεργών δεν είναι επιτακτική, επειδή μάλλον οι ίδιοι πληρώθηκαν τον περασμένο μήνα και έχουν να πάνε στο σουπερμάρκετ) πιστεύεις ότι μεταφράζεται στο ότι απλά δεν έχουμε παχουλό υπόλοιπο στο λογαριασμό μας ή στο ότι δεν έχουμε τα καθημερινά μας έξοδα; Επειδή δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο της φυγής όπου οι περισσότεροι πλέον πιπιλίζουν σαν καραμέλα πρέπει να είμαστε και υπόλογοι; Για να μην σχολιάσω ότι όσοι μιλάνε με τόσο απόλυτο τρόπο σαν τον δικό σου (σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχω στο μυαλό μου) είναι οι πρώτοι που "την κάνουν" για εξωτερικό και αφήνουν εμάς τους υπόλοιπους να βγάλουμε το φίδι απ' την τρύπα.

Για πες μου λοιπόν πόσα σου βάζει ο μπαμπάκας το μήνα για να τα λες αυτά;
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό xm » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:04 pm

OxYdO έγραψε:@airetikos
Αυτό είναι κάτι που θα γίνει μόνο αν το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και μου φαίνεται πολύ μικρό (εως απίθανο και πρακτικά αδύνατο εφόσον είναι ομόφωνες οι αποφάσεις) σαν πιθανότητα.
Με όσους εργαζόμενους έχω μιλήσει σήμερα, η εκτίμησή τους είναι, ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά (χωρίς μέσες λύσεις)

Έχω την εξής απορία: Αν γίνει άρση αναστολής της λειτουργίας του ΕΜΠ από τη σύγκλητο και με δεδομένο ότι οι καθηγητές σταμάτησαν την απεργία πάλι όλα κλειστά θα είναι; Πέρασε κανείς απο το ΕΜΠ αυτές τις μέρες να μας πει σε τι φάση είναι τα κτίρια;
Το ρωτάω γιατί η κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο στην πύλη μου είπε πως οι καθηγητές σταμάτησαν την απεργία και γι’αυτό λέει ότι από τη Δευτέρα γίνονται μαθήματα. :crazy2:
Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να ανοίξουμε για μαθήματα και εξετάσεις και απλά να είναι κλειστές οι διοικητικές υπηρεσίες;
xm

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:09 pm

Ναι, γίνεται σε άλλα πανεπιστήμια, πχ Πάτρα που έχει ακουστεί. Παρόλα αυτά και πάλι δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει τη Δευτέρα.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό xm » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:16 pm

Στην Πάτρα δεν έκλεσαν καθόλου όμως! Και την εξεταστική τους έδωσαν και οι πρωτοετείς παρακολουθούν μαθήματα απλά χωρίς εγγραφή. Και υποτίθεται ότι εκεί δεν έγιναν κ@λος όλα γιατί δεν διώχνουν τόσους πολλούς από εκεί. Το θέμα είναι τα κτίρια τώρα είναι κλειστά; Παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μάθουμε Παρασκευή τι δίνουμε Δευτέρα; Δεν υπάρχει κανείς που μιλάει με τους απεργούς να μας πει τι σκέφτονται;
xm

Δημοσίευσηαπό defonseca » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:19 pm

μια ερωτηση εχω ρε παιδια (ξαναειπωμενη σιγουρα).εστω οτι οι διοικητικοι υπαλληλοι συνεχισουν απο δευτερα την απεργια, οι εξετασεις που εχει σημανει ο πρυτανης πως ακριβως θα πραγματοποιηθουν???
defonseca

Δημοσίευσηαπό xm » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:58 pm

Αν τα κτίρια είναι ανοιχτά, πού χρειάζονται οι διοικητικοί;
Στο συντονισμό για να βγει πρόγραμμα, σίγουρα αλλά εδώ ο πρύτανης λέει να το προσπαθήσουν μόνοι τους.
οπότε τι να λέει...
xm

Δημοσίευσηαπό zavarakatranemia » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 6:32 pm

Καλά, δεν είναι μόνο το πρόγραμμα το οποίο ακόμα κι οι γραμματείες το σκ@τωναν, οπότε φανταστείτε να το κάνει κάποιος άλλος και μάλιστα για 1η φορά,τί έχει να γίνει... Είναι κι οι βαθμολογίες που πρέπει να αναρτηθούν και να περαστούν, είναι οι αίθουσες που πρέπει να τακτοποιηθούν,είναι τα κλειδιά των κτηρίων που πρέπει να πηγαίνουν από χέρι σε χέρι κάθε φορά, αφού προφανώς δεν θα υπάρχει ο αρμόδιος για τη φύλαξη κι ένα σωρό άλλα. Στην Πάτρα, από όσο ξέρω, έδωσαν κανονικά εξεταστική,βγήκαν οι βαθμολογίες και μετά άρχισαν κινητοποιήσεις, με τέτοιο τρόπο που όντως να επιτρέπει τη λειτουργία των σχολών(προσωπικό ασφαλείας).Αλλά η περίπτωσή μας είναι διαφορετική...Και το πιο σημαντικό:ολοκληρώνεται η εξεταστική κουτσά-στραβά και κάποιοι τελειώνουν. Αν δεν λειτουργεί η γραμματεία, πώς θα πάρουν το ρημάδι το χαρτί;Καταλαβαίνω ότι το θέμα για την πλειοψηφία είναι το να δώσουν και να συνεχίσουν το εξάμηνο, αλλά νομίζω ότι ο πραγματικός μοχλός πίεσης, είναι οι επί πτυχίω.Το μεγάλο πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί που θα συνεχίσουν να είναι στη σχολή:θα συνεχίσουν,αυτό δεν αλλάζει.Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που έπρεπε ΉΔΗ να έχουν φύγει...
zavarakatranemia

Δημοσίευσηαπό xm » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 6:41 pm

Μεταξύ μας μεταξά.
Αυτοί που ήταν να φύγουν τον ήπιανε κανονικά.
Εχασε κοσμος μεταπτυχιακά με προκαταβολές, αναβολες στρατου, προθεσμιες για υποτροφιες και πολλα αλλα ωραια.
Στην Πάτρα όμως κάνουν κανονικά μάθημα και ταυτόχρονα απεργούν οι υπάλληλοι. Εκεί πώτς γκένεν;
Εδω είχαμε αναστολή λειτουργίας, 2 μήνες μετά χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα έχουμε πρόταση του πρύτανη για επαναλειτουργία-τώρα μπορούμε να λειτουργήσουμε οεο;- και τώρα παίζει να μάθουμε 3 μέρες πριν τι δίνουμε τη Δευτέρα.
Λογικές καταστάσεις και πάνω από όλα το συμφέρον και το καλό του φοιτητή!
xm

Δημοσίευσηαπό zavarakatranemia » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 6:55 pm

Στην Πάτρα, ουσιαστικά, δεν ήθελαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γραμματείες τους λειτουργούν 1 μέρα τη βδομάδα για ένα 2ωρο κι όποιος τις έχει ανάγκη,πρέπει μπορεί-δεν μπορεί να πάει εκεί το συγκεκριμένο 2ωρο.Οι δικοί μας ΗΘΕΛΑΝ να δημιουργήσουν πρόβλημα κι η αλήθεια είναι ότι αν δεν το δημιουργούσαν, κανείς δεν θα τους έδινε σημασία.Γιατί όλοι κάνουν λόγο για την αναστολή λειτουργίας και τις απεργίες στο Ε.Μ.Π. και στο Ε.Κ.Π.Α.Για τις κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια της περιφέρειας, δεν άκουσα κάτι...Και θα συμφωνήσω: η συμπεριφορά του Πρύτανη είναι απορίας άξια...(ευγενικά μιλώντας).
zavarakatranemia

Δημοσίευσηαπό chrisss » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 8:25 pm

OxYdO έγραψε:@airetikos

Με όσους εργαζόμενους έχω μιλήσει σήμερα, η εκτίμησή τους είναι, ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά (χωρίς μέσες λύσεις)

Το ζήτημα είναι λίγο πιο σύνθετο απ' οτι έχω καταλάβει. Η κυβέρνηση έκανε αγωγή για να καταστούν οι απεργίες καταχρηστικές. Για να μην χαρακτηριστούν ως τέτοιες και σταματήσουν δια νόμου, θα πρέπει να παρέχουν προσωπικό ασφαλείας. Αν διαθέτουν προσωπικό ασφαλείας, ο πρύτανης ισχυρίζεται πως μπορεί να γίνουν εξετάσεις. Άρα, πως δεν υπάρχουν μέσες λύσεις; Ειλικρινές το ερώτημα, αν μπορείς απάντα OxYdO για να καταλάβουμε τι παίζει.
chrisss

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες