Προσπάθησα να διαβάσω και να καταλάβω τι βρίσκεις ευχάριστο στην σχολή ΠΜ ΕΜΠ αλλά στο σημείο που συμπεριέλαβες και την γραμματεία δυσκολεύτηκα πολύ (παραλίγο να πέσω από την καρέκλα).
-Υλικό Σημειώσεων ασκήσεων κλπ στο mycourses
- Απάντηση στα emails
- Απάντηση στα τηλέφωνα από τη γραμματεία και διεκπεραίωση υποθέσεων
-Άμεση οργάνωση και συμμετοχή πέρυσι της πλειονότητας των καθηγητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλίας την ώρα που σε άλλα πανεπιστήμια έψαχναν να βρουν τι σημαίνει webex
Αυτά μπορεί να σου φαίνονται δεδομένα , αλλά δεν είναι για όλες τις σχολές στο Ελλαδιστάν...
Παρόλα αυτά, το ζητούμενο βρίσκεται στην δεύτερη σου παράγραφο.
Με την λογική των χαστουκιών στον εργασιακό κόσμο, οι καθηγητάδες θεωρούν ότι σε σκληραγωγούν και σε προετοιμάζουν για έξω, με το να ζητάνε παράλογα πράγματα (Πολύ δύσκολα θέματα, αυστηρά deadline μόνο για τον φοιτητή).
Μέσα σε όλα αυτά, εύκολα μπορείς και την ακαδημαϊκή σου ανικανότητα ως διδάσκων να την παρουσιάζεις σαν μέρος της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή 1 ώρα εξέταση σε θέματα 3 ωρών επειδή βαριέσαι να προσαρμόσεις τα θέματα σε σωστή ηλεκτρονική εξέταση, pass/fail βαθμολογίες πάλι για τον ίδιο λόγο, να κόβεσαι στο μάθημα επειδή δεν έστειλες μέιλ ή δεν πάτησες τότε εκείνο το κουμπί στο BIM, άρα παίρνεις πτυχίο σε 1 χρόνο και άλλα πολλά. Όσο λιγότερο ασχολείσαι με τους φοιτητές για να σε ξέγνοιαστος , τόσο πιο σοβαρό ίδρυμα και "δύσκολο" με καλό πτυχίο.
Η όλη λογική του να υποφέρεις σε έναν χώρο και ότι πρέπει να σκληραγωγηθείς για να επιβιώσεις, επειδή ο χώρος είναι "δύσκολος" και για γερά χαστούκια, ευνοεί μόνο αυτόν που δίνει του χαστούκια.
Προφανώς για να τα δίνει, κάτι δεν κάνει καλά στον χώρο που βρίσκεται ή μάλλον δεν κάνει το παραμικρό και τρέχουν οι άλλοι για αυτόν.
Αν θέλετε να πιστέψετε ότι σας κάνουν μάγκες αυτοί που κάνουν να διορθώσουν γραπτό 4 μήνες ή το αφεντικό που σε τρέχει, για να ζεις με 3 και 60 και ότι θα επιβραβευτείτε κάποτε για την αντοχή-ανοχή σας, με γεια σας και χαράς σας.
Προσπαθήστε όμως την ώρα της καταξίωσης να μην είστε υποκριτές όταν θα κάνετε τα ίδια στους νέους, αλλά πείτε στα ίσια ότι θέλω το αίμα μου πίσω και το αξίζω.
Εγώ προσωπικά με αυτήν την boomer λογική δεν είμαι σύμφωνος.
Θεωρώ ότι αυτός που σε καθοδηγεί και σου δείχνει τον δρόμο, πρέπει να έχει το βάρος της ευθύνης για να δημιουργεί το σωστό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η συνέπεια και η σοβαρότητα πάντα είναι αμφίδρομη.
Έτσι μόνο πραγματικά διδάσκεις συνέπεια.
Έτσι μόνο κάνεις τον νέο καλύτερο από εσένα
Έτσι παραδίδεις έναν καλύτερο κόσμο.
Εδώ βγήκες λίγο εκτός θέματος, τουλάχιστον όσον αφορά το δικό μου σχόλιο.. δεν είπα ποτέ ότι η τακτική αυτή είναι αυτοσκοπός, ή ορθή. Δυστυχώς όμως είναι η πραγματικότητα του εκτός ΕΜΠ σε μικρογραφία. Αυτός είναι και ο άξονας της σκέψης του μηχανικού, να βελτιώνει το υπάρχον πραγματικό. Για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να το κατανοήσει.
Τα χαστούκια δεν στα δίνει ο εργοδότης μόνο.. στα δίνει ο πελάτης πρώτα.. και η ίδια η αγορά.. κατανοώ ότι σας φαίνεται σκληρό και απαισιόδοξο.. μακάρι η δική σου (σας) γενιά να καταφέρει και να αλλάξει τα πράγματα μιας και η δική μου δεν βλέπω να το καταφέρνει..