Lost.in.Athens έγραψε:merde_conserve έγραψε:Ρε παιδιά ωραία όλα αυτά. Όλοι συμφωνούμε ότι το πράγμα δεν πάει άλλο, ότι υπάρχει κοινωνική εξαθλίωση και ο κοινωνικός αναβρασμός επίκειται...αλλά ποιά είναι η αντιπρόταση στο δικομματισμό (και το σύστημα ως έχει γενικότερα) που καταρρέει; υπάρχει κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση- "θεραπεία" και δεν την έχω δει;
Γιατί όλοι σπεύδετε να καλέσετε τον κόσμο να παλέψει, να αγωνιστεί κτλ...αλλά να παλέψει για τι ακριβώς; για το ουτοπικό σενάριο που διαφέρει από γκρουπούσκουλο σε γκρουπούσκουλο; Για τη γραφική αναβίωση του Σταλινισμού ή την επανάληψη δοκιμασμένων αποτυχημένων πολιτικών συστημάτων; Η Αριστερά είτε είναι στον κόσμο της, είτε αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος των περιστάσεων και να ανταλεξέλθει στους αγώνες της. Πάντως σοβαρή, ολοκληρωμένη αντιπρόταση δεν διαμορφώνει σίγουρα. Σε φάση "πάμε και ό,τι γίνει".
Αντίστοιχη υπερ-αγωνιστική ρητορεία χωρίς σοβαρή αντιπρόταση περιμένω να δω και αύριο. Πολύ "κατηγορώ", αλλά για το πώς θα ξεφύγουμε από τη λούμπα μούγκα.
+1000000000000000(δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα...)
Lost.in.Athens έγραψε:Πάντως για τη συγκεκριμένη συγκυρία με τα συγκεκριμένα δεδομένα εγώ δεν έχω ακούσει σοβαρές, ρεαλιστικές αντιπροτάσεις από την αριστερά και αυτό είναι κάτι που το λέω πραγματικά με λύπη. Δεν αμφιβάλλω ότι για ορισμένα θέματα η αριστερά έχει θέσεις, άλλοτε ρεαλιστικές και άλλοτε όχι και τόσο, αλλά ένα πράγμα που με θλίβει είναι ο λαικισμός που δυστυχώς ακόμα και η αριστερά διατηρεί. Για παράδειγμα, δεν μου αρκεί να ακούω ένα σύνθημα "να πληρώσουν την κρίση οι πλούσιοι" και αυτό υποτίθεται να αποτελεί την πρόταση της αριστεράς. Ας είμαστε πιο συγκεκριμένοι, πώς ορίζεις τους πλούσιους, τι προτάσεις κάνεις οι οποίες να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε συνθήκες ώστε οι πλούσιοι να κληθούν να δώσουν περισσότερα χρήματα και όχι ο κόσμος που υποφέρει, καθώς και τι αντίκτυπο θα έχουν αυτά τα μέτρα.
Έχω την εντύπωση ότι η αριστερά πολλές φορές βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ή δεν θέλει να πει τα πράγματα με το όνομά τους ή να παραδεχτεί τις αδυναμίες της μήπως και χαθεί ως δια μαγείας η αγωνιστικότητά της. Λυπάμαι που το λέω, αλλά το πρώτο μέλημα της αριστεράς θα έπρεπε να είναι η κατάθεση προτάσεων, με τις οποίες θα μπορεί να πείσει και τον κόσμο και όχι -μόνο- οι διαδηλώσεις κλπ, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να μην έχουν και κανένα αποτέλεσμα, αν δεν προηγηθεί το προηγούμενο βήμα αποσαφήνισης των προτάσεών της ώστε τα αιτήματά της να τεθούν δυναμικά...
Ελπίζω αύριο η συζήτηση να είναι εποικοδομητική...
+70.000 κι απο μένα
Επίσης, γιατί ποτέ στην ιστορία δεν έχει κατέβει κάποιος για πορεία/απεργίες ενάντια στις ανεύθυνες προσλήψεις στο δημόσιο πχ όταν γίνονταν με το τσουβάλι και απο τα 2 κόμματα; Αντίδραση μόνο όταν αγγίζουν την τσέπη μας δηλαδή και κατα τα άλλα ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζει...; Ή μήπως δεν τα ξέραμε και μας ξέφυγε; Αν υποθέσουμε οτι υπάρχει ένα standard budget για μισθούς ΔΥ, η σωστή αντίδραση θα έπρεπε να είχε καταφέρει ΗΔΗ (όχι τώρα που έγινε το "κακό") να έχουμε ~τους μισούς δημόσιους υπάλληλους, με το διπλάσιο μισθό. Αλλα αφήνουμε την αυθαιρεσία γενικά να πιάσει κόκκινο και μετά ψάχνουμε τι φταίει. Αν κάτι δε μας αγγίζει άμεσα, παρατηρούμε σα χάνοι στην τηλεόραση όλη τη διαφθορά και περιμένουμε τις επόμενες εκλογές να "τιμωρήσουμε", με τους τιμωρημένους βέβαια να πηγαίνουν σπίτια τους αρκετά πλουσιότεροι. "Μα δεν ξαναβγήκαν κυβέρνηση..." ε και; Μετά από 4 με 8 χρόνια πάλι εκεί θα είναι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια (που έλεγε κι ένας μεγάλος Έλληνας

Το σίγουρο είναι οτι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι μονόδρομος, οπότε καλό θα ήταν να συγκεντρώναμε την πίεση στο τι μέτρα πρέπει να περάσουν αντί αυτών (γιατι η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος) απ'το να κράζουμε απλά "να τα πάρουν πίσω" με υψωμένη τη γροθιά.
Για το τσιγάρο ουδέν σχόλιον, τα είπαν οι προηγούμενοι. Θα χαρώ πολύ να ακούσω προτάσεις κι επιχειρήματα αύριο - αν καταφέρω να αψηφήσω την τσιγαρίλα...