Συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου

Δημοσίευσηαπό Elendil » Πέμ, 09 Δεκ 2010 6:03 pm

Και για να απαντήσω στο κείμενο της δημοσίευσης σου, δε θεωρώ ότι τα φαινόμενα αυτά μπορεί να τα αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό η είσοδος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όταν υπάρχουν πολλοί συμφοιτητές μας που αισθάνονται αγγαρεία αυτό που κάνουν και δεν έχουν μεράκι για τη σχολή, πρέπει να περιμένω να τσιγκουνεύονται τα λεφτά για να πονέσουν το πανεπιστήμιο; Ναι δεν αντιλέγω πως θα γίνει κάτι τέτοιο σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν είναι το σωστό κλίμα για μια ανώτατη εκπαίδευση, εμπορευματοποιημένο (δίνεις - παίρνεις) και να σε βλέπουν σαν κινητό πορτοφόλι. Μια κοινωνία οφείλει να παρέχει στα μέλη ανώτατη εκπαίδευση τέτοια που να μην εμποδίζει κάποια μέλη της να την παρακολουθήσουν για οικονομικούς λόγους, να προάγει τις επιστήμες και τον ανθρωπισμό. Ε, ανθρωπισμός δεν προάγεται όταν σκας 5000 το μήνα.
Τώρα για την ομοψυχία μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Κειμπριτζ και την αντίθεση με εμάς, τόσο το κείμενο δίνει μια απάντηση (μη κομματικοποίηση) όσο και γιατί μερικούς από εμάς τους ενδιαφέρει πρωτίστως ο συνδικαλισμός και λιγότερο το πανεπιστήμιο (από τα άτομα που, ας πούμε, λένε στους καθηγητές "Σε πετάω έξω γιατί είσαι ο ταξικός μου εχθρός" (*) δεν περιμένω κάτι καλύτερο....)

(*)Από μαρτυρία του κ. Τάσιου: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 10/06/2007
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Πέμ, 09 Δεκ 2010 6:17 pm

Elendil έγραψε:Τώρα για την ομοψυχία μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Κειμπριτζ και την αντίθεση με εμάς, τόσο το κείμενο δίνει μια απάντηση (μη κομματικοποίηση) όσο και γιατί πολλούς από εμάς τους ενδιαφέρει πρωτίστως ο συνδικαλισμός και λιγότερο το πανεπιστήμιο (από τα άτομα που, ας πούμε, λένε στους καθηγητές "Σε πετάω έξω γιατί είσαι ο ταξικός μου εχθρός" (*) δεν περιμένω κάτι καλύτερο....)

(*)Από μαρτυρία του κ. Τάσιου: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 10/06/2007

Αυτη ακριβως η φραση σου, αντανακλα πληρως την πραγματικη εικονα... Αν η καταληψη ειχε αλλη μορφη θα μπορουσε να ειχε περισσοτερους οπαδους. Προσωπικα πιστευω οτι η "ελληνικη" καταληψη ειναι για το "ανδρικο γεννετικο οργανο"... και πολυ αξια της εδωσα... Δυστυχως οι περισσοτεροι υπερμαχοι της "νεο-αριστερας" και αγωνιστες ολων αυτων των δικαιωματων για τα "ελευθερα" πανεπιστημιακα δικαιωματα ολων των φοιτητων πασχουν απο ελλειψη στοιχειωδους παιδειας, απο ελλειψη δημοκρατικοτητας, απο ελλειψη σεβασμου προς την αντιθετη αποψη και γενικως ελλειψη "πολιτισμου".... Μπορει οι Αγγλοι να θεωρουνται "φλωροι" ( το πιστευω και εγω αυτο ως ενα σημειο ) αλλα τον " πολιτισμο" που εχουν εμεις ποτε στη ζωουλα μας... (απο κανονες οδικης συμπεριφορας, απο καφριλικια στα γηπεδα -βλεπουν και μπαλαρα- , μεχρι την ιδεα της καταληψης) Αυτα...
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό painkiller14 » Πέμ, 09 Δεκ 2010 6:21 pm

-"Τώρα για την ομοψυχία μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Κειμπριτζ και την αντίθεση με εμάς, τόσο το κείμενο δίνει μια απάντηση (μη κομματικοποίηση) όσο και γιατί πολλούς από εμάς τους ενδιαφέρει πρωτίστως ο συνδικαλισμός και λιγότερο το πανεπιστήμιο (από τα άτομα που, ας πούμε, λένε στους καθηγητές "Σε πετάω έξω γιατί είσαι ο ταξικός μου εχθρός" (*) δεν περιμένω κάτι καλύτερο....)"-

κραταω ΜΟΝΟ αυτο γιατι αυτο ειναι που εχει δημιουργηση την σημερινη κατασταση.....Οταν λοιπον σταματησει ο συνδικαλισμος τοτε εχουμε την αρχη σε ολα...αυτα απο μενα
(θα μπορουσα να απαντησω και στα αλλα που εθιξες αλλα οπως προειπα δν θελω να μπαινω σε ανουσιες αντιπαραθεσεις..νομιζω και εσυ και οσοι βλεπουν αντικειμενικα τα πραγματα για την αρχη μιας αντιδρασης ειναι η προταση σου μετα ολα τα αλλα ....

"Μια κοινωνία οφείλει να παρέχει στα μέλη ανώτατη εκπαίδευση τέτοια που να μην εμποδίζει κάποια μέλη της να την παρακολουθήσουν για οικονομικούς λόγους"---->μελος της κοιωνιας αποτελω και εγω οπως και ΚΑΘΕ φοιτητης οπου καποια στιγμη ερχεται ενα αλλο μελος της κοινωνιας χωρις εξουσια και μου κλεινει τη σχολη.....αρα τελικα δν ειναι οι οικονομικοι λογοι ειναι απλως να χουμε να λεμε...γιατι τελικα απο τη προταση βγαζω σαν συμπερασμα οτι δεν συμφωνεις να κλεινει για οικονομικους λογους μονο......

Υ.Γ. δν ειπα οτι η ιδιοτικη εκπαιδευση θα τα αλλαξει αλλα θα μπουν ορια και τοτε οι καταληψεις θα ειναι στα Μ.Μ.Ε. σαν πρωτοσελιδα και δν θα ειναι μια καθημερινη ειδηση που ολοι θα την προσπερνανε-για αυτο μιλησα για ιδιοτικοποιηση-δν συμφωνω με την ιδιοτικη εκπαιδευση απλα ειπα γιατι αυτη τη στιγμη ειμαι υπερ της)αυτα απο μενα.καλη συνεχεια
painkiller14

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 09 Δεκ 2010 7:19 pm

<μολις τωρα στις ειδήσεις του Alter εκθείασαν το γεγονός της συνεργασίας του ΠΑ.ΠΕΙ με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδος για την βράβευση προπτυχιακών και την σύναψη συνεργασιών>
από το shoutbox, δεν έχει σημασία ποιος το έγραψε.

Σημείωση 1 Δεν είμαι βέβαιος αν η ανάρτησή μου ταιριάζει <εδώ>, ας μεταφερθεί <on topic>, εάν κριθεί αναγκαίο.
Σημείωση 2 Από εψές με τρώει να γράψω. Άσε έλεγα... τι θες να μπλέξεις πάλι... Ο ελενδίλ με την αναφορά στο Δάσκαλό μου, μου υπενθύμισε το καθήκον μου.
Σημείωση 3 Τα παρακάτω αποτελούν ειλικρινείς απορίες και προτρέπουν (ελπίζω) σε διάλογο και συναίνεση και όχι σε αντιπαράθεση.

1. <Μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδος>
1.1 Το κακό είναι στο μεγαλύτεροι? Δηλαδή εάν ήταν Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα ήταν αποδεκτό?
1.2 Το κακό είναι στο <επιχειρηματικοί>? Δηλαδή εάν ήταν χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, οι οποίες ελάχιστα προσφέρουν και πολύ χρεώνουν την κοινωνία θα ήταν αποδεκτό? Με την ευκαιρία οι Δημόσιες Επιχειρήσεις (βλ. π.χ. ΔΕΗ) εισηγμένες στο Χρηματιστήριο που κατατάσσονται?
1.3 Το κακό είναι στο <ελληνικοί>? Δηλαδή αν τα "παίρναμε" από τους ξένους (με αντίστοιχη διείσδυση) εκτοπίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα θα ήταν αποδεκτό?

2. <Βράβευση προπτυχιακών>
2.1 Το κακό είναι στο <βράβευση>? Δηλαδή η βαθμολογική (ή όποια άλλη) κλίμακα αξιολόγησης είναι απαράδεκτη? Όποιος/α παίρνει καλό βαθμό είναι "φύτουλας", "ατομιστής", "όργανο της άρχουσας τάξης"? Γράφει κάπου η επαναστατική βιβλιογραφία όχι ότι "καθένας αναλόγως της προσφοράς του", ούτε "καθένας αναλόγως των αναγκών του", αλλά π.χ. "άραξε και η κοινωνία θα σε πληρώνει επειδή μπήκες σε ΑΕΙ"?
2.2 Το κακό είναι στο <προπτυχιακών>? Δηλαδή η επιβράβευση φοιτητών με δύσκολες οικογενειακές - οικονομικές αφετηρίες και όμως ικανοποιητική επίδοση είναι απαράδεκτη, ώστε όσοι /ες τα "έχουν όλα" και δε χρειάζονται τίποτα να αισθάνονται ίσοι και άνετα?

3. <Σύναψη συνεργασιών>
3.1 Το κακό είναι στο <συνεργασίες>? Δηλάδή "έξω ή Αγορά από τα Πανεπιστήμια"? Ή "Ισχυρά Πανεπιστήμια τα οποία να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην Αγορά, για να ωφεληθεί η Κοινωνία"?
3.2 Το ΕΜΠ ("Ίδρυμα" το λέγαμε στα χρόνια μου...) δημιουργήθηκε από δωρεές "ευεργετών" οι οποίοι είχαν "πιεί το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας". Να το κλείσουμε? Να κάψουμε το συγκρότημα της Πατησίων?
3.3 Το να <κυνηγάς ως απόφοιτος - εργαζόμενος με δικά σου έξοδα τη δια βίου μάθηση, πιστοποιήσεις κ.λπ. είναι κακό>. Το να στα πληρώνει ο εργοδότης είναι επίσης κακό? Ή μήπως το "καλυτερότερο" είναι μία ζωή η Κοινωνία που σε σπούδασε να σε έχει "κορώνα στο κεφάλι της" και να σε πληρώνει επειδή <καποτε> πέρασες "Μπετό Ι" , "Αστικά (sic) Υδραυλικά ή "ότι άλλο"?
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό theoxaris » Πέμ, 09 Δεκ 2010 7:51 pm

Ειδήσεις BBC τώρα. Live διαδηλώση στο Λονδίνο λόγω του νομοσχεδίου που ψηφίζεται για τριπλασιασμό των διδάκτρων. Αφού εκεί μας δείχνουν ας πάμε και εμείς. Γιατί όχι?
theoxaris

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Πέμ, 09 Δεκ 2010 8:01 pm

Νομίζω ότι το κακό είναι να εξαρτάται το Πανεπιστήμιο από την Αγορά. Δηλαδή να επιβάλλεται η Αγορά επί του Πανεπιστημίου αντί το αντίθετο.
Για τη βράβευση νομίζω δεν έχει κανείς αντίρρηση. Νομίζω ότι η καχυποψία υπάρχει για τη "σύναψη συνεργασιών".

Εκτός θέματος: Έχω την εντύπωση ότι κακώς αλλά και δικαιολογημένα είμαστε καχύποπτοι απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Κακώς γιατί δεν ενθαρρύνονται οι υγιείς άνθρωποι της δημιουργίας, της καινοτομίας και της παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην παράγουμε ως χώρα και να εκμεταλλεύονται τα κενά οι πολυεθνικές. Δικαιολογημένα γιατί τα χρόνια που διογκώθηκε η παραγωγή και ο ιδιωτικός τομέας τα κέρδη των εργατών και εργαζομένων ήταν δυσανάλογα με αυτά των ιδιοκτητών.(Ξέφυγα)
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό - » Πέμ, 09 Δεκ 2010 9:45 pm

Σορρυ για το οφτοπικ αλλα καπου ειδα για τη κουλτουρα των αγγλων και συσχετισμο με τα γηπεδα.Ο χουλιγκανισμος γεννηθηκε στους πολιτισμενους αγγλους οπου μετρησε πολλους νεκρους(και οχι π.χ. τιμωριες γηπεδων), αντιμετωπισθηκε επιφανειακα (δεν αλλαξαν κουλτουρα απλα τα σπανε στο εξωτερικο) και συνεχιζεται μεχρι και τις μερες μας στα στενα και στις pub(2-3 βιβλιαρακια περι του θεματος απο αγγλους θα σε πεισουν οτι συνεχιζονται ακομη)
-

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 09 Δεκ 2010 10:26 pm

Να πώ και εγώ έστω και οφτοπικ για τον χουλιγκανισμό στην Αγγλία ότι (ναι δυστυχώς μονο εντός Αγγλίας) αντιμετωπίστηκε με μια δυναμική παρέμβαση της Θάτσερ μετά τη μαύρη νύχτα του Χείζελ. 5 ετής αποκλεισμός από τα ευρωπαικά κύπελλα σε όλες τις αγγλικές ομάδες από την ομοσπονδία..Απώλεια τεράστιων εσόδων και σύμβαση των ΠΑΕ με τους ιδιωτικούς σεκιούριτι και στο γήπεδο όλοι παναγίτσες.... Με εξαιρέσεις αλλά παναγίτσες... Άμα θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα όποιο και αν είναι αυτό λύνεται αρκεί να το θέλουμε.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 09 Δεκ 2010 10:39 pm

Δεν το 'λυσε η Thatcher, απλά το μετέφερε εκτός γηπέδων. Νούμερο ένα στη λίστα της Scotland Yard δεν είναι η Al-Qaida αλλά οι συμμορίες 16χρονων που αλληλομαχαιρώνονται Έλεος πια με το offtopic!
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό - » Παρ, 10 Δεκ 2010 12:38 am

Aπλα βαρεθηκα πια να ακουω με περισση ανεση τη λεξη κουλτουρα και πολιτισμος(μιλωντας παντα για αλλους λαους) και να τους συγκρινουμε με τη ζωουλα μας.
-

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης