19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό a posse ad esse » Τρί, 19 Οκτ 2010 10:38 pm

Αν (λέμε τώρα) μαζευτούν υπογραφές >149 για να μην γίνει κατάληψη τότε τι συμβαίνει?
a posse ad esse

Δημοσίευσηαπό Παναγής » Τρί, 19 Οκτ 2010 10:42 pm

paktomenos έγραψε:@Αιρετικός

Αιρετικέ αυτό έλειπε να μην είχες ενστάσεις.Ντροπή δεν είναι που ο ξένος έρχεται σε μια χώρα μπουρδέλο για να δει λίγο ήλιο και του χρεώνεις το 3στερο ξενοδοχείο 59 ευρώ high season με παρέα τις κατσαριδούλες.Ντροπή είναι που κάθετε να πιει καφέ και δίνει 4 ευρώ.Ντροπή είναι που πάει να διασκεδάσει και τον σπάνε στο ξύλο οι πορτιέρηδες (τον αυστραλό λέω).Ντροπή είναι που πάνε οι δικοί μας οι Ελληναράδες και βιάζουν ή παρενοχλούν τις ξένες και κλέβουν τους ξένουν.Οπότε άσε τις ενστάσεις σου με τον βράχο, άκουσα ένα τσίμα και ένα παυλόπουλο.Enough.
Και για να ξέρεις το ότι ο τουρισμός μας πάει χάλια οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην κακή πολιτική διαχείρισή και όχι στο κακό Παμε και στους κακούς συμβασιούχους.Και θα ρίξω και δόλωμα.Τι άποψη να έχεις άραγε για το κακό δημόσιο?Τους ενάμισι εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους?

@Παναγής

Να ερχόσασταν τα τελευταία 10 λεπτάκια και να ψηφίζατε ΔΑΠ που δεν ήθελε.Τι άλλο να σου πω.Και εγώ έχω πει πως εν γένει δεν είμαι των καταλήψεων, αλλά τώρα δεν θεωρώ πως έχω το δικαίωμα να σκέφτομαι με μέσους όρους.Αυτή είναι όμως η άποψή μου (η οποία δεν διαφέρει πολύ από την δικιά σου εν γένει), και θα μπορούσατε με την ψήφο σας να πείτε και την δικιά σας.

Υ.Γ Σήμερα έκαναν κατάληψη και στο Αρχαιολογικό μουσείο.Ντροπή τους.Δεν σκέφτονται τους τουρίστες οι φασίστες?Χαλάει το image της ΕΛ στο εξωτερικό!!!Μικροαστεία λογική (από το μικροαστική)

...δικαιολογήσεις τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ σου. Επαναστάτη μου.
Στο μεταξύ χάρηκα που είχες την ευφυία να ομολογήσεις ότι ΔΕΝ είναι μάταιη
η εκπαίδευσή σου. Μεταξύ μας: είσαι λίγο μπερδεμένος ή απλά βαριέσαι γενικώς τις παραδόσεις και τα μαθήματα;
:lolno: :lolno: :lolno:

Aποδέχεαι την απόλυτη δημοκρατικότητα τής λύσης να γίνει κατάληψη τού αιθρίου τής σχολής;
Αφού η κατάληψη (όπως παραδέχεσαι) είναι μάταιη,
ας γίνει με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Εξ άλλου η απαξιωμένη από τους φοιτητές συνέλευση,
δίνει πλειοψηφίες ΜΕΡΟΥΣ τών φοιτητών.
Και επίσης, αποκλείεται να μην είσαι θιασώτης τής θέσης
"σεβασμός στις μειοψηφίες", αν μάς θεωρείς τελικά μειοψηφία.
Οπότε ζύγισε μέσα σου τις ιδεολογίες σου και φάνου αντάξιός τους,
προτείνοντας στους ομο'ι'δεάτες σου την λύση τής κατάληψης μ-ό-ν-ο τού αιθρίου.
Σε ευχαριστώ.
Παναγής

Έτος εισαγωγής: 1989

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 19 Οκτ 2010 10:53 pm

Δεν είπα ότι είναι μάταιη, και σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζει ο αιρετικός(διαίρει και βασίλευε)(...) υποστηρίζω πως θα συσπειρώσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως δώσει καρπούς αν υπολογίσουμε πως και σε όλες τις άλλες σχολές θα γίνει κατάληψη.Θεωρώ ότι είναι ένα δυνατό μήνυμα όχι στους για κυβερνώντες, αλλά με αντίκτυπο στην κοινωνία κοινωνία.Αν είστε τόσοι πολλοί αυτοί που θέλετε ανοιχτές τις σχολές και η δίψα για γνώση δεν παλεύεται να ερχόσασταν στην συνέλευση και που ξέρεις, μπορεί και να περνάγατε πλαίσιο.Προφανώς και είμαι της θέσης σεβασμός της μειοψηφίας, αν και δεν θεωρώ πως είστε μειοψηφία.Αλλά σου είπε πως το ότι τάσσομαι υπέρ της κατάληψης αφορά αυστηρά την περίπτωση αυτή.Δεν είμαι της σχολής "δεν συμφωνώ με κάτι--->κατάληψη" αλλά να με συγχωράς εδώ όπως είπα θεωρώ πως τα πράγματα είναι ακραία και μέσες οδοί δεν υπάρχουν.
Εσύ άραγε θα διαδηλώσεις?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό - » Τετ, 20 Οκτ 2010 12:32 am

Το εκαστοτε μνημειο πολιτισμου δεν ειναι αυτο καθ'αυτο το μνημειο ,στη προκειμενη περιπτωση κολωνες και πλακες, αλλα αυτο που συμβολιζουν ειτε τοτε ειτε τωρα.Το αν καποιος θεωρησει βεβηλωση τα πανο και τα συνθηματα και οχι οτι το κρατος που υπερηφανευεται για αυτο το μνημειο εχει βαλει να δουλευουν γι'αυτο ανθρωπους που εχει να τους πληρωσει πολλους μηνες(αραγε αυτη ειναι η αξια του που δεν τους πληρωνουν καν;) ειναι στη διακριτικη του ευχερεια.Οσο για τα παραπονα για τη καταληψη της σχολης ειναι παραλογα απ'τη στιγμη που "φωναζει" καποιος οτι ειναι δημοκρατης γιατι απλα αυτη ειναι μια εφαρμογη της.Η ιδεα κατεβασματος πλαισιου απλα οχι καταληψη επισης ειναι (κατα τη ταπεινη γνωμη μου παντα) ατυχης. Γιατι θα γινει το απλο θα ψηφισουν δαπιτες και ανεξαρτητοι μαζι και θα τους κανετε και ηρωες.Οπως και η καταληψη δε πρεπει να ειναι αυτοσκοπος,καταληψη για τη καταληψη, ετσι και η ανοιχτη σχολη δε πρεπει να γινει με καθε "τιμημα".Χωρις να ειμαι υπερ της καταληψης αυτο που εχει αναφερθει πολλακις σε διαφορες συζητησεις περι γνωσης και της αξιας της ελπιζω να μην εχετε την ψευδαισθηση οτι μαθαινοντας στατικη ή μπετα(τυχαια μαθηματα) θα γινεται καλυτεροι ανθρωποι ή πιο συνηδητοποιημενοι σε αλλα θεματα.Το σχολιο αυτο το κανω γιατι δεν εχει σχεση πως βλεπει καποιος φοιτητης τα μετρα και τους πιθανους τροπους αντιδρασης με τα μαθηματα που κανουμε.Γενικοτερα η ολη κατασταση ειτε αυτο λεγεται καταληψη ειτε μετρα εκλεγμενης κυβερνησης ειναι αμεσο αποτελεσμα του πολιτευματος μας.Οποτε η οποια κουβεντα για αλλαγη των πραγματων πρεπει να γινει απο μηδενικη βαση.Ολοι οι υπερμαχοι της δημοκρατιας και ειδικοτερα αυτης των αρχαιων ελληνων καλο θα ηταν να το κοιταξουν το θεμα λιγο καλυτερα.Πρωτον οι αρχαιοι ελληνες δεν θεωρουσαν τη δημοκρατια σαν το καλυτερο πολιτευμα,δευτερον δεν εφαρμοζωταν οπως τωρα(π.χ. δεν ψηφιζαν ολοι) και τριτον αρκετοι υποστηριζαν με τη ζωη και τα εργα τους ενα αλλο πολιτευμα, το οποιο αναφερεται σε ενα ρητο που ειχε ποσταρει ο theodore σε καποια σχετικη κουβεντα.
-

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Τετ, 20 Οκτ 2010 1:16 am

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά για 2 μέρες κατάληψη? Λες και αποφασίστηκε για κάνα μήνα. Το να λέει κάποιος ότι δεν συμφωνει με την κατάληψη το καταλαβαίνω αλλά αυτά τα κλαψουρίσματα περί στέρησης γνώσεων και γονέων που ιδρώνουν για να σπουδάζουμε και όχι να καθόμαστε, είναι υπερβολικά και υποκριτικά. Όσοι λένε για στέρηση γνώσης, τόσα θέματα εξαμήνου υπάρχουν που τρέχουν, επωφεληθείτε και καθήστε διαβάστε να πιάσει τόπο το διήμερο. Οι υπόλοιποι που δεν θα κοιμηθείτε από τις ενοχές επειδή για 2 μέρες θα σας πληρώνουν οι γονείς χωρίς να μπορείτε να πάτε για μάθημα θέλω να σας δώ στον εορτασμό της 17 Νοέμβρη που πέφτει μεσοβδόμαδα πόσοι θα περιμένετε να φύγετε για τα σπίτια σας παραμονή του εορτασμού και πόσοι θα την κάνετε από την προηγούμενη Παρασκευή και θα πάρετε άδεια από τη σημαία 1-2 μέρες προκειμένου να το πάτε σερί. Άν πραγματικά σας "έκαιγε" τόσο πολύ να μην γίνει κατάληψη τότε αντί να κάθεστε και να γράφετε εδώ και να χάνετε και πολύτιμο χρόνο διαβάσματος ξέροντας ότι πλέον πάρθηκε απόφαση και δεν αλλάζει, θα είχατε πάει στη συνέλευση, θα είχατε κάνει υπομονή 3-4 ώρες μέχρι να τελειώσει, θα είχατε ψηφίσει κατά της κατάληψης και δεν θα γινόταν κατάληψη. Προφανώς δεν καίγεστε τόοοσο πολύ όσο δείχνετε εδώ μέσα τουλάχιστον. Και μην πείτε ότι όσο και να θέλει κανείς δεν γίνεται να αντέξει να μείνει στη συνέλευση γιατί αν πχ. έλεγαν ότι όποιος κάτσει από την αρχή ως το τέλος θα έχει μετά δικαίωμα να περάσει αυτόματα ένα μάθημα της επιλογής του τότε θα βλέπαμε 1000 άτομα μέσα στο αμφιθέατρο και άλλους 2.000 απ' έξω.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 20 Οκτ 2010 1:24 am

ρε συ οταν μιλάει η πείρα, μου σηκώνεται η τρίχα! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Τετ, 20 Οκτ 2010 1:30 am

Ο εορτασμός της 17Ν δεν είναι 3ήμερος; Τουτέστιν, Δευ/Τρι/Τετ είναι "αργίες" εξ ορισμού;
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό kotaras » Τετ, 20 Οκτ 2010 1:45 am

Μιλάτε για δημοκρατία και για την βεβήλωση της από μειοψηφίες που επιλέγουν να σας στερήσουν την τόσο παραγωγική για εσάς και την ανθρωπότητα πρόσβαση γνώσεις σας. Αν εσείς δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε την γενική συνέλευση της σχολής μας, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και προτιμάτε να γκρινιάζετε σε ένα τοπικ τότε από ποιόν περιμένετε;
Δεν είμαι υπέρ της κατάληψης,
αλλά δεν είμαι ούτε υπέρ της απαθείας και ηττοπάθειας που παίρνω διαβάζοντας τα προηγούμενα...
εκτός και αν είναι όλα καλά, εκτός και αν η συνέλευση δεν είχε νόημα να γίνει σε αυτή την περίοδο, την απαίτησαν κάποιοι που σχεδίαζαν τετραήμερο με δικό σας βάρος. Σε μια χώρα που όλα δουλεύουν ρολόι. Που κάθε αλλαγή από το πολιτικό σύστημα είναι η βέλτιστη, από ανθρώπους που ξέρουν καλυτέρα για εσάς.
Η συνέλευση είναι ανοικτή και ψηφίζει πλαίσια και όχι παρατάξεις (ακόμα). Αν είναι κάτι που κάνει την συνέλευση ανυπόφορη δεν είναι ο καπνός από το τσιγάρο η μη συμμετοχή.
Δεν αξίζουμε την δημοκρατία και θα έρθουν να μας την πάρουν!
Όσο για τους καθηγητές, περίμενα πιο προοδευτικές και ριζοσπαστικές απόψεις από σας. Ελπίζω να μην είναι αυτό το να σκέπτεσαι σαν μηχανικός.
(με όλο τον σεβασμό.)
μερικές φορές με κάνετε να σκέπτομαι ότι μας ψεκάζουν.
kotaras

Δημοσίευσηαπό aLoUtOs » Τετ, 20 Οκτ 2010 1:52 am

akrovolistos έγραψε:Ο εορτασμός της 17Ν δεν είναι 3ήμερος; Τουτέστιν, Δευ/Τρι/Τετ είναι "αργίες" εξ ορισμού;

Αν θυμάσαι(?) και από το Ράδιο Αρβύλα, οι μέρες αυτές ονομάζονται "του Αγίου Ανάμεσα", αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γιορτάζεται κάποιος Άγιος. :mrgreen:
aLoUtOs

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 20 Οκτ 2010 1:53 am

ρε παιδιά αυτό το τιμημένο πλαίσιο που ζήτησα να ανέβει που είναι; Δεν ρώτησα για να μου απαντήσετε πόσες μέρες είναι η κατάληψη, αλλά για να δώ τι σκ@τ@ προτεινε ο σύλλογος μας απέναντι στα νέα μέτρα (για τα οποία δεν ξέρουμε καν την ακριβή τους μορφή αλλά είμαστε σίγουροι για το τρόπο αντίδρασης).
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης