19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό recon » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:10 pm

Mpourmpoulithras έγραψε:Αν γινόταν πραγματική συνελευση και όχι αυτο το χαος κ ο καπνός που επικρατεί τις περισσότερες φόρες αν όχι όλες (δεν ήμουν σήμερα για να ξέρω), θα ήταν μεγαλύτερη η προσέλευση και τότε θα βλέπαμε τι αποφάσεις θα βγαίναν.339 παροντες δεν ειναι ούτε οι μισοί φοιτητες.
Ίσως να κατηγορηθώ που δεν ήμουν παρων, αλλα πραγματικά αρνούμε να είμαι σε ενα χωρο που η φασαρία σε κανει να πονοκεφαλιαζεις περισσοτερο απ' οσο οταν παρακολουθεις στατικη 4, κ ας μη μιλησουμε για το τσιγαρο.
Τοποθετήσεις επι τοποθετήσεων, ερωτήσεις που κρατουν μιση ωρα σε συνθήκες ''βαρεων και ανθιυγειηνων'' ευχαριστώ δε θα παρω.

βαριεμαι (και απαξιω) να τοποθετηθω πληρως, αλλα σημερα ουτε παααααρα πολυ ωρα κρατησε η διαδικασια (απλα αργησε να ξεκινησει) ουτε ντουμανι εγινε η αιθουσα, ουτε φωνες ειχαμε, αν εξαιρεσεις τη στιγμη που πηγε να μιλησει η ΠΚΣ.... χαρακτηριστικα, μπορεσα να ακουσω (απο μακρια κιολας!) ολες τις τοποθετησεις και ολες τις ερωτησεις..
και αυτα απο καποιον που βριζει και σιχτιριζει πρωτος οταν υπαρχει ντουμανι, χαβρα, φωνες και γηπεδικες συμπεριφορες.
Σε οσους δεν ηρθατε σημερα και απλα κραζετε αποτελεσμα και καταστασεις-- > Καληνυχτα σας!!
Ας ερχοσασταν και ας μιλουσατε οσο θελατε
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Mpourmpoulithras » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:13 pm

Μετα απο 3 χρονια που παρακολουθούσα το 99% των συνελεύσεων απλα βαρέθηκα, συγνώμη κιολας.
Mpourmpoulithras

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό morisson » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:18 pm

recon έγραψε:αλλα σημερα ουτε παααααρα πολυ ωρα κρατησε η διαδικασια (απλα αργησε να ξεκινησει),ουτε ντουμανι εγινε η αιθουσα, ουτε φωνες ειχαμε

Αυτό να το αναγνωρίσω και εγώ στη σημερινή συνέλευση.Είχε μια σχετική ησυχία,τουλάχιστον περισσότερο απο τις άλλες φορές,και ακούστηκαν καθαρά και οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις.Τώρα για το ντουμάνι,και αυτό περιορίστηκε κάμποσο...προφανώς όχι πλήρως. :P
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mpourda » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:21 pm

Παναγής έγραψε:Φίλη mpourda,
υποθέτω (μιάς και βασίζεσαι -και σωστά- στις πλειοψηφίες)
πως άν οι εκλογές τού Νοεμβρίου αναδείξουν (έμμεσα -περιφερειακές είναι) τον Γκιώργκο (-ΠΑΣΟΚ) νικητή,
θα συμπορευτείς με το Μνημόνιο και τούς "Τρόικες".
Κάνω λάθος;

Φυσικά και όχι,(χωρίς βέβαι να τρέφω ψευδαισθήσεις ότι μπορώ να αλλάξω κάτι).Το θέμα είναι ότι θα συμβιβαστώ με το αποτέλεσμα των εκλογών αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα συμβιβαστώ και με όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης φαντάζομαι ότι το δημοκρατικό μου δικαίωμα δεν το ασκώ εφάπαξ.Το γεγόνος ότι ψήφισα δεν σημαίνει ότι επιτρέπω σε κάποιον να πάρει ό,τι αποφάσεις θέλει.Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι φοιτητές δεν ήρθαν καν στην συνέλευση,απαξίωσαν τον θεσμό και έρχονται εκ των υστέρων και διαμαρτύρονται.Δεν νομίζω ότι είναι πράγματα συγκρίσιμα.
mpourda

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:22 pm

@Παναγής

Μέχρι στιγμής τα πράγματα στην παιδεία είναι καλούτσικα αν και θα μπορούσαν να βελτιωθούν.Μάταιη θα είναι αν περάσουν τα μέτρα.Τι να την κάνω εγώ μια παιδεία για τους πλούσιους και που θα μου βγάζει τηλεπικοινωνιακούς και όχι ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και όχι πολιτικούς κλπ.Είναι και άλλα αλλά νομίζω (ελπίζω) τα ξέρεις ?Ε?

Στο μεταξύ δεν ξέρω τί τρώς και τί βλέπεις, αλλά οι επαναστάσεις
θέλουν αρχ@δια και όχι συνελεύσεις.

Γιατί ποιος σου είπε ότι νομίζω πως κάναμε επανάσταση με το να "πάρουμε" μια συνέλευση?

Εγώ απλά πρότεινα την πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση -το κλείσιμο τής TV.

Ποιος νομίζεις ότι την ανοίγει?

Τώρα την αποτελεσματικότητα τής κατάληψης, εξήγησέ μου τη κάποια στιγμή,
όποτε βρεις χρόνο.

Τίποτα ρε τίποτα.Είναι σαν την "κατάληψη" του "ιερού βράχου".Αυτοί οι θρασύδειλοι πήγαν και άλλαξαν το λουκέτο και κλείστηκαν μέσα νομίζοντας ότι κάνουνε αγώνα.Επαναστάτες σου λέει ο άλλος.Και θα παραπονιούνται οι τουρίστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με αυτό το θαύμα που διάβασαν πριν 2 βδομάδες στο focus.Ε και μέσα σε αυτούς μια μειοψηφία που πραγματικά μπορούσε να εκτιμήσει την τέχνη δυστυχώς δεν ευτύχησε να τον δει από κοντά τον βράχο.Μαζί σου είμαι λέμε...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό Nikrene » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:27 pm

Παρακολούθησα μέρος της Γενικής Συνέλευσης και αυτό που με στεναχώρησε και σήμερα όπως και πάντα, μετά από 7 χρόνια σε Συνελεύσεις Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγων και τώρα Πολιτικών) είναι ότι ξεχνάμε πρώτα απ'όλα τις βασικές μας ιδιότητες: ότι είμαστε άνθρωποι και είμαστε φοιτητές. Και εξ'αιτίας της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης υπάρχουν και οι όροι συν-άνθρωποι και συν-φοιτητές. Γι'αυτό άλλωστε μιλάμε για Συν-έλευση και Συν-μετοχή στη Συνέλευση.
Αν βγεις σε ένα μπαρ το βράδυ θα είσαι ή άντρας ή γυναίκα (πέρα από κάποιες εξαιρέσεις) και ανάλογα θα ανταποκριθείς στο κάλεσμα του άλλου. Τα πρωινά όμως στη Σχολή και κατά συνέπεια στις Συνελεύσεις θα πρέπει οι συμπεριφορές μας να κινούνται στα πλαίσια των 2 παραπάνω ιδιοτήτων μας, θεωρώ. Που σημαίνει τι? Σεβασμός. Σεβασμός στον άλλο που έχω απεναντί μου που μιλάει και θέλει να ακουστεί και σεβασμός στον άλλο που προσπαθεί να συμμετάσχει και θέλει να ακούσει. Και αν κάποιοι απορούμε γιατί παίρνονται αποφάσεις με λίγα άτομα σε σχέση με το δυναμικό της Σχολής, πριν βιαστούμε να τους χαρακτηρίσουμε φυγόπονους και αρχίσουμε φανφάρες περί Δημοκρατίας και γόνιμους διαλόγους, να αναλογιστούμε όχι κατά πόσο ευχάριστη είναι η όλη διαδικασία (αυτό θα ήταν το ιδανικό) αλλά αν είναι έστω υποφερτή.
Η Συνέλευση-πανηγύρι εμένα μου δείχνει το εξής:
Μεγάλη μερίδα ακόμη και από αυτούς που έρχονται δεν Συμμετέχει. Δεν έχει σημασία αν πήγες στην Γενική Συνέλευση της Σχολής. Σημασία έχει αν ήσουν εκεί. Βέβαια, αυτη η μερίδα ψηφίζει. Δικαίωμα της να ψηφίζει αν και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί και πάλι.
Με στεναχωρεί γιατί μου θυμίζει την ψήφο των γιαγιάδων στις Βουλευτικές Εκλογές. Γιατί μια ψήφο έχω και γω, μια ψήφο έχει και η γιαγιά. Και αν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο μια φορά εγώ, μια φορά μπορεί και αυτή. Γιατί η ψήφος μου είναι το δυνατότερο όπλο που έχω να παρατάξω απέναντι στα πυρηνικά όπλα αυτού που κάποιοι λένε Σύστημα (TV, MME κλπ). Αλλά το θέμα είναι ότι την ψήφο της γιαγιάς κάποιος την έβαλε στο τσεπάκι. Φόρεσε το γιλεκάκι της, έβαλε τα πασουμάκια της και πήγε και τον έριξε. Και μπορεί αυτή ή άκριτη ψήφος, η κενή περιεχομένου και νοήματος ψήφος να κοντράρει τη δική μου που προσπαθώ να πιάσω τον παλμό των πραγμάτων και να συμμετάσχω ενεργά που λέμε. Το να παω στη Συνέλευση λοιπόν και να ψηφίσω χωρίς να κάτσω να ακούσω τί λένε, χωρίς να προβληματιστώ, χωρίς να ρωτήσω, αλλά τουναντίον να κάνω και φασαρία από πάνω, μάλλον σαν τη γιαγιά ψηφίζω και εγώ και ας είμαι νέος άνθρωπος. Η μάλλον χειρότερα από τη γιαγιά. Γιατί η γιαγιά τουλάχιστον δε βγάζει άχνα. Κάνει ησυχία. Και δεν καπνίζει.
Nikrene

Δημοσίευσηαπό Παναγής » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:31 pm

Απλά, φίλη mpourda, θα συμφωνήσεις ότι τα συστήματα που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις [ψηφίζονται σήμερα και με αυτήν την πρόφαση καταδυναστεύουν έναν λαό επί 4 χρόνια]
δε μάς υποχρεώνει κανείς να τα εφαρμόζουμε κι εμείς στις μεταξύ μας διαδικασίες.
Αλλιώς σε τί διαφέρουμε από το "Κράτος";
Γιατί ενοχλεί (και ποιόν) να κάνω εγώ και όσοι άλλοι θέλουν μάθημα και οι καταληψίες να καταλάβουν το αίθριο τής σχολής και όχι τις αίθουσες;;;;;;;;;;;
Αφού η κατάληψη είναι κάτι αποκλειστικά συμβολικό και αποκλειστικά αναποτελεσματικό,
ας γίνει συμβολικά στο αίθριο.
Αφού υπάρχουν ένα σωρό λύσεις γιατί κορο'ι'δεύουμε τον εαυτό μας με "συνελεύσεις"
και "δημοκρατικές" διαδικασίες που έχουν γίνει τόσο ρουτίνα που έχουν πια καταντήσει ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ και ΣΥΣΤΗΜΑ;;
Παναγής

Έτος εισαγωγής: 1989

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:33 pm

Nikrene μαζί σου.Και τι γίνεται όταν το 80% μιας χώρας συμπεριφέρεται όπως η γιαγιά και ακόμα χειρότερα?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:34 pm

Φίλε Πακτωμένε συγνώμη δηλαδή αλλά θέλω να μου εξηγήσεις κάτι. ΟΚ όλα τα δίκια με τους συνδικαλιστές της Ακρόπολης και τους εργαζόμενους (που και εκεί εχω ενστάσεις αλλά ας είναι) μπορείς να μου πεις ο τουρίστας (που είναι η βαριά μας βιομηχανία μην το ξεχνάμε) πώς θα έρθει στον ρημαδότοπο αν κάθε λίγο και λιγάκι βλέπει ότι είμαστε μπανανία? Κλειστά τα μνημεία κλειστά τα καράβια κλειστά τα πάντα και έκρυθμες καταστάσεις στους δρόμους έχουμε γίνει υπερήφανοι χορηγοί των τουριστικά ανταγνωιστών μας. Αλήθεια αυτά τα μετράνε οσοι κάνουν όλα αυτά? Ή μήπως απλά εκεί και αν κυριαρχέι ο ατομισμός αντί της συλλογικότητας?(για να χρησιμοποιήσω τα ιδεολογικά υποβαθρα των "αντιπάλων"). Θέλω δηλαδή με άλλα λόγια να μου πεις ως πότε θα μας ενοχλεί αυτό που γίνεται ειδικά στον τουρισμό? Αν σκεφτείς πόσα χάνονται από κει.... 3 αναθεωρήσεις υπερκαλύπταμε. Δεν λέω ότι η ακρίβεια στον τουρισμό δεν είναι τροχοπέδη αλλά εμείς τραβάμε την μηχανή υποστήριξης που βρίσκεται σε κόμμα ο τουρισμός... Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. :!: Τι προτείνω? Αν όντως πια δεν αντέχουν να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο και να λειτουργούν με προσωπικο ασφαλείας καίριες υπηρεσίες όπως του τουρισμού και της υγείας.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Παναγής » Τρί, 19 Οκτ 2010 9:42 pm

paktomenos έγραψε:@Παναγής

Μέχρι στιγμής τα πράγματα στην παιδεία είναι καλούτσικα αν και θα μπορούσαν να βελτιωθούν.Μάταιη θα είναι αν περάσουν τα μέτρα.Τι να την κάνω εγώ μια παιδεία για τους πλούσιους και που θα μου βγάζει τηλεπικοινωνιακούς και όχι ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και όχι πολιτικούς κλπ.Είναι και άλλα αλλά νομίζω (ελπίζω) τα ξέρεις ?Ε?

Στο μεταξύ δεν ξέρω τί τρώς και τί βλέπεις, αλλά οι επαναστάσεις
θέλουν αρχ@δια και όχι συνελεύσεις.

Γιατί ποιος σου είπε ότι νομίζω πως κάναμε επανάσταση με το να "πάρουμε" μια συνέλευση?

Εγώ απλά πρότεινα την πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση -το κλείσιμο τής TV.

Ποιος νομίζεις ότι την ανοίγει?

Τώρα την αποτελεσματικότητα τής κατάληψης, εξήγησέ μου τη κάποια στιγμή,
όποτε βρεις χρόνο.

Τίποτα ρε τίποτα.Είναι σαν την "κατάληψη" του "ιερού βράχου".Αυτοί οι θρασύδειλοι πήγαν και άλλαξαν το λουκέτο και κλείστηκαν μέσα νομίζοντας ότι κάνουνε αγώνα.Επαναστάτες σου λέει ο άλλος.Και θα παραπονιούνται οι τουρίστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με αυτό το θαύμα που διάβασαν πριν 2 βδομάδες στο focus.Ε και μέσα σε αυτούς μια μειοψηφία που πραγματικά μπορούσε να εκτιμήσει την τέχνη δυστυχώς δεν ευτύχησε να τον δει από κοντά τον βράχο.Μαζί σου είμαι λέμε...

Γιατί paktomene,
να παίρνει αποφάσεις για ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη σχολή μια συνέλευση (ένας θεσμός) που όπως λέτε ένα πολύ μεγάλο μέρος τών φοιτητών, την απαξιώνει και δέν πατάει ποτέ;
Αφού οι φοιτητές δεν σέβονται την συνέλευση,
γιατί τούς δένετε χειροπόδαρα μέσω αυτής;
Μάλλον είναι ζήτημα σεβασμού η όλη κατάσταση.
Εάν δεν σέβεσαι ότι κάποιος φοιτητής (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ!!!) θέλει να κάνει αυτό για το οποίο ίδρωσε
[και για το οποίο ιδρώνουν και οι γονείς του],
σίγουρα θα καταφύγεις σε "αποτελέσματα συνελεύσεων" και σε ένα σωρό προφάσεις
για να δικαιολογήσεις τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ σου. Επαναστάτη μου.
Στο μεταξύ χάρηκα που είχες την ευφυία να ομολογήσεις ότι ΔΕΝ είναι μάταιη
η εκπαίδευσή σου. Μεταξύ μας: είσαι λίγο μπερδεμένος ή απλά βαριέσαι γενικώς τις παραδόσεις και τα μαθήματα;
Παναγής

Έτος εισαγωγής: 1989

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης