Ανεξάρτητο Πλαίσιο στη συνέλευση της 06/09/2011

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Θα στηρίζατε Ανεξάρτητο Πλαίσιο για Ανοιχτή σχολή στη συνέλευση της 6/9/11;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Κυρ, 04 Σεπ 2011 10:40 pm

Ναι
84
37%
Όχι
142
63%

Σύνολο ψήφων : 226

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο στη συνέλευση της 06/09/2011

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Κυρ, 04 Σεπ 2011 9:12 am

Για να μην τα ξαναγράφω και γω για χιλιοστή φορά, συμφωνώ σχεδόν με όλα τα λεγόμενα του χρήστη kliu.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Gerber » Κυρ, 04 Σεπ 2011 9:52 am

Το πανεπιστήμιο είναι σαν το αλεξίπτωτο, λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ανοιχτό!
η ζωή είναι ταξίδι και όχι προορισμός...
Άβαταρ μέλους
Gerber Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό 50CENT » Κυρ, 04 Σεπ 2011 10:36 am

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ''ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ'' ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΑΑΚ :ellinofreneia:
Εικόνα
50CENT

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό morisson » Κυρ, 04 Σεπ 2011 10:53 am

Καλύτερα να επιχειρηματολογούμε και να μην κάνουμε επίθεση,αναφέρομαι χαρακτηριστικά στον 50CENT.Πέρασαν δύο πόστ του kliu και του SAKIL που εξήγησαν με σωστά και λογικά βήματα τις απόψεις τους.Αλλά και τα πόστ των άλλων παιδιών που δηλώνουν στήριξη ή όχι.Ας αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς.
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Big_Marouli » Κυρ, 04 Σεπ 2011 11:53 am

AnexartitoPlaisio έγραψε:Με την ψήφιση αυτού του πλαισίου καλούμε τους φοιτητές της σχολής Πολιτικών Μηχανικών να συμμετέχουν κανονικά στην επαναληπτική εξεταστική από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Περα απο ολα τα υπολοιπα, αυτό πως θα γίνει? Θα συνεχισουμε κανονικα οπως λεει το προγραμμα? Τα μαθηματα που χαθηκαν που θα πανε? Καθηγητες κτλ ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι κ αυτοι σε θεση να γραψουμε την πεμπτη (γιατι νομιζω εχει κ ενα πανεκπαιδευτικο την πεμπτη)! Απλα διαδικαστικα δηλαδη ερωτηματα, χωρις κανενα προβλημα να κατεβει το ανεξαρτητο. :)
Big_Marouli Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό sofibo » Κυρ, 04 Σεπ 2011 12:04 pm

''Με την ψήφιση αυτού του πλαισίου καλούμε τους φοιτητές της σχολής Πολιτικών Μηχανικών να συμμετέχουν κανονικά στην επαναληπτική εξεταστική από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.''

Αρθρο 33,παραγραφος 10:

Αν ο φοιτητής αποτύχει περισσότερες από τρεις φορές σε ένα μάθημα, με απόφαση του κοσμήτορα εξετάζεται, ύστερα από αίτησή του, από τριμελή επιτροπή καθηγητών της σχολής, οι οποίοι έχουν το ίδιο ή συναφές γνωστικό αντικείμενο και ορίζονται από τον κοσμήτορα. Από την επιτροπή εξαιρείται ο υπεύθυνος της εξέτασης διδάσκων. Σε περίπτωση αποτυχίας, ο φοιτητής συνεχίζει ή όχι τη φοίτησή του σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στον Οργανισμό του ιδρύματος, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο μέγιστος αριθμός επαναλήψεων της εξέτασης σε ένα μάθημα.

Δίκιο έχουν οι συντάκτες/υποστηρικτές του ανεξάρτητου- απο το κοινωνικό χωροχρόνο- πλαισίου,συνάδελφοι-συνφάκελοι προσόντων! Διαβάστε γιατί...διαγραφόμαστε!!! ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ -ΤΩΡΑ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ (Κ)ΑΥΤΑ- Η ΧΑΟΣ! :o
sofibo

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Κυρ, 04 Σεπ 2011 12:12 pm

Για να πω και εγω τη γνωμη μου, θεωρω λαθος το ζητημα να μπαινει ως (μελλοντικη) ψηφιση ενα πλαισιο το οποιο δεν διακατεχεται απο μια πολιτικη χροια, οποιαδηποτε ειναι αυτη. Δηλαδη θα δεχομουνα κατι του στυλ ''ο νομσ αυτος μασ υποβαθμιζει μπλα μπλα μπλα, αλλα πιστευω οτι δεν εχει νοημα να κανουμε καταληψη γιατι (αυτα που αναφερονται) και γι αυτο να προβουμε σε αλλες μρφες παλης οπως μπλα μπλα μπλα...'' η ο νομος επιτελους θα βαλει ταξη στο πανεπιστημιο, γιατι μπλα μπλα μπλα, και γι αυτο δεν πρεπει να κανουμε καταληψη''. Αλλα αυτο το κειμενακι ειναι απλα ενα συμφεροντολογικο κειμενο να κανω την εξεταστικουλα μου και δεν με ενδιαφερει για το τι γινεται γυρω μου. Πως βλεπεις σε ταινιες τους ερωτευμενους να φιλιουνται, και γυρω τους κινουνται ολα και δεν δινουν σημασια σε τιποτα απολυτως, γιατι εχουν βρει το νοημα της ζωης, ε, αυτο το θεωρω μεγαλο λαθος στην παρουσα φαση...
Επισης , μου φαινεται λιγο χαζο να γινεται εκ των προτερων ψηφοφορια για το αν θα στηριχθει το πλαισιο καταληψης που ενδεχεται να κατεβει... Ελα στη συνελευση, κατεβασε το, επιχειρηματολογησε, και βλεπεις... Εγω τουλαχιστον θα σε ακουσω. Αν και στα ΕΑΑΚ, ειμαστε χουντοεαακιτες, και
κανουμε καταληψη επειση ειμαστε ειτε τεμπεληδες ειτε φασιστες εαακιτες
οπως ειπε ο 50CENT, και με αυτη τη λογικη θα ειναι ακομα πιο ενδιαφερον το να σε ακουσουμε... :D :D
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Κυρ, 04 Σεπ 2011 12:26 pm

3 έγραψε:δεν γινεται να κατεβει τετοιο ανοιχτο πλαισιο, τουλαχιστον ΟΧΙ ετσι!

Κατ'αρχάς, μια χαρά γίνεται να κατέβουν όλα, γιατί ΓΣ έχουμε, ένα ελεύθερο αμεσοδημοκρατικό όργανο στο οποίο ο καθένας κατεβάζει ό,τι θέλει (ακόμα και αν διαφωνείς κάθετα με αυτό). Και γω άμα γουστάρω μπορώ να κατεβάσω σκληρό πλαίσιο "Αννούλα" υπέρ του νόμου αλλά κατά του καπιταλισμού και του ελεύθερου πετάγματος περιστεριών πάνω από τις ταράτσες (θέματα συναφη με αυτά που συζητιούνται σε μία νορμάλ ΓΣ), κανείς δε νομίζω να με εμποδίσει.

Το όποιο σχόλιο δεν είναι για το αν μπορεί να κατέβει ή όχι ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι για τη σκοπιμότητα ή μη της καθόδου ενός τέτοιου πλαισίου. Για εμένα, είναι λάθος, τη στιγμή που υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι στην εκπαίδευση, τη στιγμή που η ίδια η Σύγκλητος αναβάλλει μια βδομάδα την εξεταστική, τη στιγμή που οι πρυτάνεις συντονίζουν τις δράσεις σου για τη μη-εφαρμογή του νέου νόμου, να κατεβάσεις πλαίσιο ανοικτής σχολής και μόνο, χωρίς καμία αναφορά στις εξελίξεις ή στα προβλήματα, υπέρ μόνο μιας φοιτητικής κανονικότητας που εμένα προσωπικά με βολεύει πολύ (επί πτυχίω), δεν τη θεωρώ όμως συλλογικά χρήσιμη.

Θα ήμουν υπέρ μιας τέτοιας πρότασης αν είχε σαφή πολιτική τοποθέτηση για το νέο νόμο, ή τουλάχιστον κάποιο σχόλιο για το χαρακτήρα και τις αλλαγές του, καθώς και σαφή προτάγματα και εναλλακτικές προτάσεις για αγώνα μέσω ανοικτής σχολής. Στην "πρόταση" των καταλήψεων, εσύ πρέπει να απαντήσεις με αντιπροτάεις, και όχι με υπάκουες εκκλήσεις στην αδιάβλητη φοιτητική κανονικότητα χωρίς κανένα περαιτέρω σχολιασμό. Και εγώ είμαι σαφώς κατά των καταλήψεων, αλλά αυτό που βλέπω δεν με "κερδίζει" ως αντιπρόταση.

Υ.Γ Το ότι τα κομματόσκυλα αλωνίζουν στην πολιτική της σχολής και μη και μας εχουν μαμήσει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο. Τα πάντα είναι πολιτική. Πρέπει να διαχωριστεί επιτέλους η έννοια της πολιτικοποίησης από την έννοια της κομματικοποίησης.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Κυρ, 04 Σεπ 2011 1:37 pm

Αν το πλαίσιο είχε πολιτικές τοποθετήσεις προφανώς δεν θα τους κάλυπτε όμως όλους...
Έστω δηλαδή ότι εγώ συμφωνώ με το νόμο κατά ένα 80% (δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια). Αν το πλαίσιο που κατέβαινε έλεγε ότι διαφωνεί κάθετα με το νόμο, αλλά διαφωνεί εξίσου και με την κατάληψη, εμένα δεν θα με εξέφραζε, οπότε δεν θα το ψήφιζα, οπότε θα πήγαινε άπατο, γιατί αν αυτοί που δεν θέλουν κατάληψη επιμεριστούν σε 10 πλαίσια, ε είναι λογικό πως δεν θα έχει κανένα καμία ελπίδα μπροστά στα κομματικά πλαίσια, που συνενώνονται κι όλας! Αν είναι να κατεβούν λοιπόν αυτά τα 10 πλαίσια χωριστά και τη στιγμή της ψηφοφορίας να ειπωθεί ότι θα μετρήσουν μαζί οι ψήφοι τους! Το οποίο όμως δεν έχει στην ουσία κανένα απολύτως νόημα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει δεδομένων των συνθηκών των συνελεύσεων!!! Είναι λίγο υποκριτικό να νομίζουμε ότι αν ένα ανεξάρτητο πλαίσιο είχε και σαφές πολιτικό περιεχόμενο, θα τους κάλυπτε όλους και θα είχε ελπίδα μπροστά στα άλλα! 'Οποιος ενοχλείται λοιπόν τόσο πολύ από την έλλειψη πολιτικού περιεχομένου, έστω και χρησιμοθηρικά για να βγούμε από το τέλμα της κατάληψης, και προτιμά να ψηφίσει τα κομματικοποιημένα πλαίσια, ας το κάνει!
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό blink » Κυρ, 04 Σεπ 2011 2:03 pm

Τεταρτη απ'ο,τι καταλαβα αποκλειεται να εχουμε εξετασεις ετσι? Για να ξερουμε παραλληλα και τι να διαβαζουμε...
blink

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες