Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2013-14)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2013-14)

Δημοσίευσηαπό john7 » Τρί, 28 Ιαν 2014 6:39 pm

Κοκός έγραψε:Η δοκος Δ3-Δ4 στα ανοιγματα δεν ειναι πλακοδοκος με διαφορετικα παχη πλακας;
Πως το χειριζομαστε;
Για να ελεγξουμε κι εκει το μ<0.372

Στην στατικη επιλυση θεωρεις οτι ειναι ορθογωνικη διατομη με b=bw.Τωρα για τον ελεγχο παντα η ροπη βγαινει μεγιστη στη στηριξη και επειδη θλιβει την κατω πλευρα που ειναι ορθογωνικη χρησιμοποιεις τους πινακες απλου οπλισμου ορθογωνικης διατομης.
'To thine own self be true'-William Shakespeare
john7

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό eki13 » Τρί, 28 Ιαν 2014 6:57 pm

Παίδες στην περιβάλλουσα και γενικά στους οπλισμούς ποιο μήκος αγκύρωσης βάζουμε,το βασικό ή το απαιτούμενο?Έχει και πολλά μήκη στις σημειώσεις του ο Γιαννόπουλος(ισοδύναμο κτλ) και δεν ξέρω ποια απόλα θα χρειαστούν.Επίσης στο απαιτούμενο lbnet,κάπου έχω δει ότι στον λόγο είναι rqd/prov και κάπου αλλού το ανάποδο και δεν ξέρω τι ισχύει.Ευχαριστώ όποιον βρει την ευκαιρία να απαντήσει.
eki13

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Τρί, 28 Ιαν 2014 8:06 pm

Το μlim το παιρνουμε 0.372 η 0.295;
Τι εχει πει ο Τρεζος;
Ο Χρονοπουλος τους ειπε να πανε με 0.295 στο αλλο τμημα...
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

Δημοσίευσηαπό journeyman » Τρί, 28 Ιαν 2014 9:39 pm

Κοκός έγραψε:Το μlim το παιρνουμε 0.372 η 0.295;
Τι εχει πει ο Τρεζος;
Ο Χρονοπουλος τους ειπε να πανε με 0.295 στο αλλο τμημα...

είχε πει ότι το 0.295 είναι και για ανακατανομή της εντάσεως....και γενικά αν μ>0.295 βάζουμε και θλιβόμενο οπλισμό για να έχουμε την δυνατότητα ανακατανομής....
Music washes away from the soul the dust of everyday life
Άβαταρ μέλους
journeyman

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό an_raft » Τετ, 29 Ιαν 2014 1:04 am

eki13 έγραψε:Παίδες στην περιβάλλουσα και γενικά στους οπλισμούς ποιο μήκος αγκύρωσης βάζουμε,το βασικό ή το απαιτούμενο?Έχει και πολλά μήκη στις σημειώσεις του ο Γιαννόπουλος(ισοδύναμο κτλ) και δεν ξέρω ποια απόλα θα χρειαστούν.Επίσης στο απαιτούμενο lbnet,κάπου έχω δει ότι στον λόγο είναι rqd/prov και κάπου αλλού το ανάποδο και δεν ξέρω τι ισχύει.Ευχαριστώ όποιον βρει την ευκαιρία να απαντήσει.

χρησιμοποιείς το lbd (σχέση 8.4) το οποίο μετράει σε όλο (και στο καμπύλο) μήκος του οπλισμού
λεπτομέρεια(?): αν μετά την καμπύλη χρειάζεσαι μήκος περισσότερο από 5Φ (γιατί πχ δεν χωράει αλλιώς στο πλάτος του υποστυλώματος) πρέπει να αλλάξεις την διάμετρο του τυμπάνου καμπύλωσης (σχέση 8.1)
το lbd,eq είναι απλοποιητικό μήκος (σχήμα 8.1) (για να μην κάνεις στις πράξεις) για εφελκυσμό καμπύλων αγκυρώσεων (αν χωράει έχει καλώς, αλλιώς υπολογίζεις lbd)
lb,req=lb*As,req/As,prov<lb (προφανώς As,prov>As,req!)
an_raft Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό eki13 » Τετ, 29 Ιαν 2014 4:24 am

an_raft έγραψε:
eki13 έγραψε:Παίδες στην περιβάλλουσα και γενικά στους οπλισμούς ποιο μήκος αγκύρωσης βάζουμε,το βασικό ή το απαιτούμενο?Έχει και πολλά μήκη στις σημειώσεις του ο Γιαννόπουλος(ισοδύναμο κτλ) και δεν ξέρω ποια απόλα θα χρειαστούν.Επίσης στο απαιτούμενο lbnet,κάπου έχω δει ότι στον λόγο είναι rqd/prov και κάπου αλλού το ανάποδο και δεν ξέρω τι ισχύει.Ευχαριστώ όποιον βρει την ευκαιρία να απαντήσει.

χρησιμοποιείς το lbd (σχέση 8.4) το οποίο μετράει σε όλο (και στο καμπύλο) μήκος του οπλισμού
λεπτομέρεια(?): αν μετά την καμπύλη χρειάζεσαι μήκος περισσότερο από 5Φ (γιατί πχ δεν χωράει αλλιώς στο πλάτος του υποστυλώματος) πρέπει να αλλάξεις την διάμετρο του τυμπάνου καμπύλωσης (σχέση 8.1)
το lbd,eq είναι απλοποιητικό μήκος (σχήμα 8.1) (για να μην κάνεις στις πράξεις) για εφελκυσμό καμπύλων αγκυρώσεων (αν χωράει έχει καλώς, αλλιώς υπολογίζεις lbd)
lb,req=lb*As,req/As,prov<lb (προφανώς As,prov>As,req!)

ΘΕΟΣ :clap:
eki13

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Τετ, 29 Ιαν 2014 12:29 pm

Πάντως,στο τμήμα του κ. Τρέζου δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με αγκυρώσεις,οπότε δεν θα τις κοιτάξει απ ότι είπε (δεν θέλει να δει λεπτομέρειες αύριο,αλλά απλά τα βασικά-χοντρά ;) )
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Τετ, 29 Ιαν 2014 1:37 pm

Ίσως είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου,αλλά στον πρόβολο θα βάλουμε δευτερεύοντα οπλισμό;
(Αν σκεφτώ τον λόγο για τον οποίο βάζουμε δευτερεύοντα οπλισμό στις πλάκες,μου φαίνεται ότι ο πρόβολος δεν χρειάζεται...)
Οπλισμό αποσχίσεως πάντως δεν θα του βάλουμε σίγουρα!
Albert Einstein
Κοκός

Δημοσίευσηαπό an_raft » Τετ, 29 Ιαν 2014 6:24 pm

ναι ο πρόβολος χρειάζεται δευτερεύοντα ΑΝΩ οπλισμό
χρειάζεται για θερμοκρασιακά φορτία και ροπές στην άλλη διεύθυνση (πχ βάρος στην μία μεριά μόνο) (μπορεί και για άλλους λόγους)
an_raft Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Πέμ, 30 Ιαν 2014 12:13 am

Τελικα χρειαζεται μετατοπιση κατα 0.9d το διαγραμμα ροπων της πλακας;
Η αυτο το κανουμε μονο στα δοκαρια οπου εχουμε ρηγματωση;...
Albert Einstein
Κοκός

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 7ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης