Συντονιστής: University Editors
Lestat έγραψε:Η απόσβεση υπολογίζεται χρησιμοποιόντας τις επιταχύνσεις από το φάσμα στη βάση της γέφυρας για Τ=(ιδιοπερίοδο γέφυρας) και το φάσμα στο κατάστρωμα για Τ=0?
OxYdO έγραψε:Για επιτάχυνση από το φάσμα του εδάφους 0,82g και επιτάχυνση από το φάσμα του καταστρώματος 0,9g, η απόσβεση μου βγήκε 3,3%
Η ιδιοπερίοδος που πρέπει να είναι κοινή, είναι 1,025sec (ίσως λίγο διαφορετική ανάλογα με τις απλοποιήσεις που έχεις κάνει)
OxYdO έγραψε:Νομίζω ότι το αν θα σου προκύψει μεγαλύτερη ή μικρότερη, έχει να κάνει με το τι σχέση έχει η πραγματική απόσβεση της κατασκευής με το 5% που αντιστοιχεί στο φάσμα. Με αυτή τη λογική δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να σου βγει μεγαλύτερη
Για συστήματα εν σειρά, όπου η συνολική μετατόπιση είναι το άθροισμα των επιμέρους μετατοπίσεων, ισχύει η σχέση:
δεφ=(Ktot/Kεφ)*δtot, όπου το δtot είναι η συνολική μετατόπιση όλου του μεσοβάθρου, δηλαδή η σχετική μετατόπιση του φορέα ως προς το έδαφος
OxYdO έγραψε:Από το προηγούμενο ποστ του δασκάλουΓια συστήματα εν σειρά, όπου η συνολική μετατόπιση είναι το άθροισμα των επιμέρους μετατοπίσεων, ισχύει η σχέση:
δεφ=(Ktot/Kεφ)*δtot, όπου το δtot είναι η συνολική μετατόπιση όλου του μεσοβάθρου, δηλαδή η σχετική μετατόπιση του φορέα ως προς το έδαφος
Με αυτή τη λογική, κάτι δεν πάει καλά με τη μετατόπιση του εφεδράνου του μεσοβάθρου που έχεις υπολογίσει ή κάτι έχω κάνει πολύ λάθος![]()
Θα είναι δεφ= (4191,69/5000)*22,6 =18,95 cm
Υ.Γ. Δάσκαλε με συγκινείς
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης