Μηχανική των Ρευστών (2013-14)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μηχανική των Ρευστών (2013-14)

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Παρ, 30 Μάιος 2014 10:57 pm

1o,2o κλασσικά,άρα οκ...(πρώτη φορά είδα άσκηση με t στις ταχύτητες!)
3ο όπως οι περισσότεροι νομίζω απλά το παραλείψαμε (φτου TEL9021 ούτε εγώ το είδα στο βιβλίο!)
4ο προσωπικά δε με δυσκόλεψε τόσο μιας και ξεδιάλυνα χθες κάτι απορίες σε παρόμοιες ασκήσεις (και ήμουν προετοιμασμένη ψυχολογικά να δω τέρατα σ'αυτό το μάθημα!).Αλλά έπρεπε να γίνει σωστή επιλογή 'βέλτιστης' μεθόδου εξ αρχής,ειδάλλως υπήρχε μεγάααλο μπλέξιμο! (...κοινώς δύσκολο)
Γενική εικόνα:πιο τσιμπημένη από την αντίστοιχη περσινή πρόοδο!

Ο χρόνος καλούτσικος,αν και συμφωνώ με τον TEL9021 ,ότι το 2ωρο θα'ταν καλύτερο.Ίσως έδινε λίγο παραπάνω ελπίδες και στο 3ο θέμα να πάρει λίγη αξία!

Το νέο σύστημα (όχι ότι εμείς οι δευτεροετείς ξέραμε και το παλιό! :P ) μέτριο,νομίζω.Προσωπικά βασίστηκα στο βιβλίο και κυρίως στις mini σημειώσεις Κατσαρέλη που είχα κάνει στο χώρο των σημειώσεων και σχεδόν καθόλου στο τυπολόγιο που δινόταν.Μου φάνηκε κάπως λίγο...
(γενικά μια ιδέα που είχατε αναφέρει για τυπολόγιο με μορφή mini σημειώσεων Κατσαρέλη...προτείνω να την ξαναθέσετε!)
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 30 Μάιος 2014 11:28 pm

Πρώτα δικά μου σχόλια:
1. Ασκήσεις (λυμένες στο σπίτι = Προπόνηση. Τέστ = Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Εξέταση = Πραγματικό παιχνίδι.
2. Ο χρόνος είχε "μαξιλάρι" 15 λεπτών μόνο για "Θεωρία" + 1 Άσκηση. Στην εξέταση υπάρχει το ίδιο "μαξιλάρι", αλλά συνολικά.
3. Τελικώς, η απόφαση να μην υπάρχουν mini Σημειώσεις Κατσαρέλη, προκύπτει μάλλον ορθή! Τη minimalization την κάνετε εσείς!
Ίσως απαιτούνται δύο (2) έλεύθερες σελίδες στο τυπολόγιο, για να μη γράφετε με γραμματοσειρά 4άρι.
4. Τα περί τεράτων είναι αστικός μύθος!
5. Το θέμα με το ανάρωτο τσίπουρο το φυλάξαμε για την εξέταση...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό godfather » Σάβ, 31 Μάιος 2014 12:29 am

Για τον υπολογισμό των επιταχύνσεων αχ και αy δεν λαμβάνουμε υπόψη και τις συνιστώσες τοπικής επιτάχυνσης θu/dt και θv/dt αντιστοίχως; Περιέχουν το t, άρα δεν μηδενίζονται...
Άβαταρ μέλους
godfather

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Σάβ, 31 Μάιος 2014 1:30 am

godfather έγραψε:Για τον υπολογισμό των επιταχύνσεων αχ και αy δεν λαμβάνουμε υπόψη και τις συνιστώσες τοπικής επιτάχυνσης θu/dt και θv/dt αντιστοίχως; Περιέχουν το t, άρα δεν μηδενίζονται...

Νομίζω ότι τα λαμβάνουμε!
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Σάβ, 31 Μάιος 2014 9:03 am

Jiggly έγραψε:
godfather έγραψε:Για τον υπολογισμό των επιταχύνσεων αχ και αy δεν λαμβάνουμε υπόψη και τις συνιστώσες τοπικής επιτάχυνσης θu/dt και θv/dt αντιστοίχως; Περιέχουν το t, άρα δεν μηδενίζονται...

Νομίζω ότι τα λαμβάνουμε!

A!Τώρα είδα τις λύσεις που ανέβηκαν και την απορία του Godfather.
Γιατί δεν τα λάβαμε υπόψη? :?
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 31 Μάιος 2014 4:33 pm

Θα αναρτηθεί ορθή επίλυση.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό politikos mhxanikos » Κυρ, 01 Ιουν 2014 12:47 pm

να κανω μια ερωτηση? το εργαστηριο που ειναι τη δευτερα ειναι και για παιδια απο μεγαλυτερο εξαμηνο που χρωστανε το μαθημα?
politikos mhxanikos

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 01 Ιουν 2014 1:06 pm

Μόνο "κανονικοί".
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό ili@ » Δευτ, 02 Ιουν 2014 9:55 pm

Διευκρίνιση για το Πείραμα 2 "Χάραξη ΠΓ & ΓΕ σε σωλήνα με βαθμιαία μείωση διαμέτρου - Διερεύνηση του Νόμου του Bernoulli"

Οι ενδιάμεσες τιμές στο σωλήνα Pitot (Πιεζόμετρο 8) θα ληφθούν με γραμμική παρεμβολή μεταξύ της 1ης και της 7ης τιμής.
I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best. Oscar Wilde
ili@ Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ili@ » Πέμ, 05 Ιουν 2014 5:26 pm

Διευκρίνιση για το Πείραμα 1 "Υπολογισμός Δύναμης λόγω Ορμής (Ποσότητας Κίνησης)"

Για τη χάραξη των διαγραμμάτων, πρέπει να προσαρμοστεί μια ευθεία y=ax+b στα πειραματικά δεδομένα. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται ονομάζεται "μέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων", στοιχεία της οποίας δίνονται στο συνημμένο αρχείο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο διαδίκτυο.

Η χάραξη των διαγραμμάτων σε περιβάλλον excel γίνεται με την εισαγωγή "γραφήματος διασποράς (scatter)" και, αφού πλοτάρουμε τα σημεία των πειραματκών δεδομένων, εισάγουμε στο γράφημα "γραμμική (linear)" "γραμμή τάσης (trendline)" μαζί με την εξίσωσή της.
Συνημμένα
MET.pdf
(88.75 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 197 φορές
I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best. Oscar Wilde
ili@ Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 206 επισκέπτες