Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2016-17)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2016-17)

Δημοσίευσηαπό mary125 » Κυρ, 10 Σεπ 2017 8:21 pm

glim έγραψε:Παιδιά να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την εξέταση του μαθήματος?
επειδή έχουν περάσει κάποια χρόνια από την τελευταία φορά που το έδωσα...
ακόμα γράφουμε με ανοιχτά βιβλία κι τυπολόγιο ?
Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη
Ευχαριστωωωω <3 :)

Ναι μπορεις να εχεις ανοικτό το βιβλίο του μαθήματος και το τυπολόγιο.
mary125

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό moke1626 » Κυρ, 10 Σεπ 2017 11:25 pm

Κάποιες ερωτήσεις κι από μένα : 1ον ) το τυπολογιο που λέτε βρίσκεται κάπου ή δικό μας; 2ον η δομή της εξέτασης είναι θεωρία με κλειστά Βιβλία και ασκήσεις με ανοιχτά η κάπως αλλιώς ; 3ον εγώ προσωπικά έχω 3 βιβλιαράκια(2 από σχολή και 1 από ευδοξο).επιτρέπονται όλα; ευχαριστώ προκαταβολικά
Άβαταρ μέλους
moke1626

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Κυρ, 10 Σεπ 2017 11:31 pm

moke1626 έγραψε:Κάποιες ερωτήσεις κι από μένα : 1ον ) το τυπολογιο που λέτε βρίσκεται κάπου ή δικό μας; 2ον η δομή της εξέτασης είναι θεωρία με κλειστά Βιβλία και ασκήσεις με ανοιχτά η κάπως αλλιώς ; 3ον εγώ προσωπικά έχω 3 βιβλιαράκια(2 από σχολή και 1 από ευδοξο).επιτρέπονται όλα; ευχαριστώ προκαταβολικά

Tο τυπολογιο βρίσκεται στο mycourses.Αν θυμαμαι καλα φετος ήταν ενιαίο το διαγωνισμα (μαζί θεωρία-ασκησεις).Για το τρίτο αν και δεν ειμαι 100% σιγουρη νομίζω μπορεις να έχεις μόνο το βιβλίο από τον Εύδοξο μαζι
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό navar » Τρί, 12 Σεπ 2017 1:14 am

fiddlerontheroof έγραψε:
moke1626 έγραψε:Κάποιες ερωτήσεις κι από μένα : 1ον ) το τυπολογιο που λέτε βρίσκεται κάπου ή δικό μας; 2ον η δομή της εξέτασης είναι θεωρία με κλειστά Βιβλία και ασκήσεις με ανοιχτά η κάπως αλλιώς ; 3ον εγώ προσωπικά έχω 3 βιβλιαράκια(2 από σχολή και 1 από ευδοξο).επιτρέπονται όλα; ευχαριστώ προκαταβολικά

Tο τυπολογιο βρίσκεται στο mycourses.Αν θυμαμαι καλα φετος ήταν ενιαίο το διαγωνισμα (μαζί θεωρία-ασκησεις).Για το τρίτο αν και δεν ειμαι 100% σιγουρη νομίζω μπορεις να έχεις μόνο το βιβλίο από τον Εύδοξο μαζι

Μόνο Του Ευδόξου σωστά
navar

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Silthan » Τρί, 12 Σεπ 2017 7:02 pm

Παιδια να ρωτησω κατι; Και γω μεγάλο έτος...μπορει κάποιος να μου εξηγήσει λίγο τι εστί κρίσιμη ροή και γιατί μας ενδιαφέρει να ξέρουμε το κρίσιμο βάθος; Πιο συγκεκριμένα, διάβασα κάπου για τη βέλτιστη διατομή η οποία είναι αυτή που περνάει η μέγιστη παροχή (για το συγκεκριμένο εμβαδον διατομής..). Ωστόσο σε μια σειρά ασκήσεων ασκ 4-5.1 στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση υποδεικνύει οτι για να εχω μέγιστη παροχή χρειάζομαι να έχω το yc!!!! Δηλαδή στη βέλτιστη δατομή το βάθος ροής είναι ίσο με το κρίσιμο;;;; Εγώ διαθέτω το μπλέ βιβλίο του Στάμου και οσο και αν το έχω διαβάσει δε τα εξηγει αυτά αναλυτικά...μπορεί κάποιος λοιπόν να μου δώσει μια εικόνα πάνω σε αυτά ή τουλαχιστον να μου πει που να ανατρέξω για να τα ξεδιαλύνω;;; Ειναι απο τα τελευταία μου μαθήματα...ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Silthan

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τρί, 12 Σεπ 2017 7:11 pm

Ίσως σε βοηθήσει αυτό για τη βέλτιστη διατομή http://users.auth.gr/~prinosp/downloads ... VG_QOG.pdf
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Silthan » Τρί, 12 Σεπ 2017 7:36 pm

Zagreus έγραψε:Ίσως σε βοηθήσει αυτό για τη βέλτιστη διατομή http://users.auth.gr/~prinosp/downloads ... VG_QOG.pdf

το ειχα διαβασει :) ωστοσο δεν αναφερεται κατι για κρισιμο βαθος οποτε δε διαφωτιστηκα...ευχαριστώ παντος :D
Silthan

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τρί, 12 Σεπ 2017 8:16 pm

Χωρις να ξερω τιποτα για υδραυλικη, επειδη τωρα εδωσα ρευστα στις σημειωσεις του κ.Κατσαρελη αναφερει οτι το βαθος κρισιμης ροης δεν αντιστοιχει σε κατι σημαντικο, οπως θα ηταν (φανταζομαι) το βελτιστο υψος ροης. Φανταζομαι θες να ξερεις το κρισιμο βαθος για να ξερεις αν η ροη σου ειναι υποκρισιμη ή υπερκρισιμη, χωρις να εχω ιδεα τι ειναι αυτες οι δυο εννοιες.

edit: δες και αυτο
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό trauma » Τρί, 12 Σεπ 2017 8:49 pm

Γενικά στο κρίσιμο βάθος υπάρχει μια εντελώς ασταθής κατάσταση (κίνδυνος κυματισμών κλπ) την οποία θέλουμε να αποφύγουμε όταν σχεδιάζουμε κάποιο έργο. Δηλαδή μάλλον θέλουμε να την γνωρίζουμε για να την αποφεύγουμε. Ισχύει αυτό που λέει ο Rad ότι καταλαβαίνεις μέσω αυτού αν έχεις υποκρίσιμη ή υπερκρίσιμη, αν και αυτό το βλέπεις κυρίως με τον αριθμό Froude.
Βέλτιστη διατομή δεν είναι απλά να έχεις μέγιστη παροχή, αλλά η ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση τόσο των απωλειών ενέργειας λόγω τριβών όσο και της επιφάνειας επαφής του αγωγού με τη ροή (το λέει στο μπλε βιβλίο αυτό).
Σίγουρα στις βέλτιστες διατομές δεν είναι πάντα το βάθος ροής ίσο με το κρίσιμο.
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τρί, 12 Σεπ 2017 8:59 pm

+1
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 5ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση