Οδοποιια I (2015-16)

Συντονιστής: University Editors

Re: Οδοποιια I (2015-16)

Δημοσίευσηαπό m@rianthy » Κυρ, 27 Δεκ 2015 4:33 pm

σχετικά με τις διατομές, πειράζει να είναι όλες επίχωμα ή όλες όρυγμα? :?
~επιτρέπεται να πέσεις
επιβάλλεται να σηκωθείς~
Άβαταρ μέλους
m@rianthy

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό tsimento_lagneia » Κυρ, 27 Δεκ 2015 5:18 pm

καλησπερα χρονια πολλα !

στο θεμα επειδη ζητανε λιγες διατομες μπορει στα συγκεκριμενα σημεια να συμβαίνει αν και ειναι λιγο περιεργο !

πρακτικά ναι πειράζει αν θυμάσαι απο την μηκοτομη θες οσο το δυνατον περιπου ιδιο αριθμο ορυγμάτων και επιχωμάτων (για οικονομικους λογους κυριως ) οι χωματισμοι σου ειναι ενας βελτιστος συνδιασμος οριζοντιογραφιας και μηκοτομης ! καλα τωρα δεν νομιζω να σας κοψουν το κεφαλι

αν και θυμαμαι εμας μας ειχαν πει να το αφησουμε οπως ειναι ... το προβλημα θα το δεις στην οδοποιία 2 λογικα θα εχεις μεγαλο προϋπολογισμο αλλα δεν κοβουν απο αυτα βαθμους μεχρι τωρα ! :D
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Αισιόδοξος με εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
tsimento_lagneia

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό m@rianthy » Κυρ, 27 Δεκ 2015 5:24 pm

tsimento_lagneia έγραψε:καλησπερα χρονια πολλα !

στο θεμα επειδη ζητανε λιγες διατομες μπορει στα συγκεκριμενα σημεια να συμβαίνει αν και ειναι λιγο περιεργο !

πρακτικά ναι πειράζει αν θυμάσαι απο την μηκοτομη θες οσο το δυνατον περιπου ιδιο αριθμο ορυγμάτων και επιχωμάτων (για οικονομικους λογους κυριως ) οι χωματισμοι σου ειναι ενας βελτιστος συνδιασμος οριζοντιογραφιας και μηκοτομης ! καλα τωρα δεν νομιζω να σας κοψουν το κεφαλι

αν και θυμαμαι εμας μας ειχαν πει να το αφησουμε οπως ειναι ... το προβλημα θα το δεις στην οδοποιία 2 λογικα θα εχεις μεγαλο προϋπολογισμο αλλα δεν κοβουν απο αυτα βαθμους μεχρι τωρα ! :D

χρόνια πολλά! ευχαριστώ πολύ! θα το παλέψω λιγάκι και ότι βγει! :D
~επιτρέπεται να πέσεις
επιβάλλεται να σηκωθείς~
Άβαταρ μέλους
m@rianthy

Δημοσίευσηαπό scriptame » Τετ, 30 Δεκ 2015 6:59 pm

Παίδες έχω μια απορία.Στο θέμα μας ζητά να τοποθετήσουμε διατομές ανάμεσα από τις χαρακτηριστικές διατομές,έτσι ώστε να μην υπάρχει απόσταση μεγαλύτερη από 50 μεταξύ διαδοχικών διατομών.Στα 2 excel στο mycourses έχω περάσει τις συντεταγμένες των σημείων της πολυγωνικής και έχω βρει τα στοιχεία των κλωθοειδών.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το excel κάνει μόνο του τον έλεγχο και βρίσκει τις νέες διατομές για να ισχύει ο παραπάνω περιορισμός ή τις βάζω εγώ μια μια?
Το ρωτάω γιατί μου αλλάζει τις χιλιομετρικές θέσεις από τις χαρακτηριστικές διατομές όταν μου εμφανίζει τις νέες ενδιάμεσες....
Άβαταρ μέλους
scriptame

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τετ, 30 Δεκ 2015 7:09 pm

Πρεπει να τις βαλλεις εσυ ... Θα κοιτας τον πινακα με τις χαρακτηριστικες σου διατομες (Α1,Ω1,Δ1 ...) και οπου βλεπεις διαφορα μεγαλυτερη των 50 μετρων θα το διαιρεις και θα προσθετεις διατομες (1,2,3,4 κτλ) ετσι ωστε η αποσταση να ειναι μεταξυ 25-50 μετρων ...
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό m@rianthy » Τετ, 30 Δεκ 2015 7:57 pm

Καλησπέεεερα! να ρωτήσω κάτι,στις διατομές των 6 σημείων που ζητάει στο τέλος, τι κλίσεις βάζουμε? αυτές της τυπικής διατομής ή πρέπει να τις βρω κάπως? :shifty:
~επιτρέπεται να πέσεις
επιβάλλεται να σηκωθείς~
Άβαταρ μέλους
m@rianthy

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τετ, 30 Δεκ 2015 8:01 pm

Τις κλισεις των επικλισεων ή του εδαφους ? Τις πρωτες τις παιρνεςι απο το εξελακι και τις αλλες πρεπει να τις υπολογισεις παιρνοντας δυο σημεια πανω στην ευθεια της διατομης (πανω σε ισουψης) , βρισκοντς την υψομετρικη τους διαφορα και στην συνεχεια διαιροντας με την μεταξυ τους αποσταση ....
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό m@rianthy » Τετ, 30 Δεκ 2015 8:05 pm

TheMaster έγραψε:Τις κλισεις των επικλισεων ή του εδαφους ? Τις πρωτες τις παιρνεςι απο το εξελακι και τις αλλες πρεπει να τις υπολογισεις παιρνοντας δυο σημεια πανω στην ευθεια της διατομης (πανω σε ισουψης) , βρισκοντς την υψομετρικη τους διαφορα και στην συνεχεια διαιροντας με την μεταξυ τους αποσταση ....

οι κλίσεις των επικλίσεων της μηκοτομής είναι δεδομένες,σωστά? εγώ λέω για τις κλίσεις που βάζω στις διατομές! τέλεια,τα κάνω όλα αυτά και πρέπει να είναι το πολύ 8% ?? και πότε βάζω στ επίχωμα αναβαθμούς αγκύρωσης? (θενξ μαστερ! :D )
~επιτρέπεται να πέσεις
επιβάλλεται να σηκωθείς~
Άβαταρ μέλους
m@rianthy

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τετ, 30 Δεκ 2015 8:18 pm

θα ειναι λογικα -2,5 ,-2,5 για ολες τις διατομες εκτος απο τις Δ1 και Δ3 που θα ειναι +7,-7 (αναλογα με το πως στιβει)
Εγω εβαλα αναβαθμους οταν η κλιση του εδαφους ηταν πανω απο 1% ...
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό cn_nk » Τετ, 30 Δεκ 2015 9:27 pm

για το διαγραμμα επικλισεων το Δs υποολογιζεται με τον τυπο του βιβλιου : Δs=(q1-q2)*a/L και αλλαζει σε καθε τοξο συναρμογης η εχει καποιο αλλο τυπο και ειναι για ολα το ιδιο?
Χαμογελάστε...το αύριο θα είναι χειρότερο... ;)
Άβαταρ μέλους
cn_nk Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 5ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης