Συντονιστής: University Editors
annant έγραψε:Η πρώτη σειρά ασκήσεων πρέπει να λυθεί στο χέρι η΄μπορούμε και σε excel??Ρωτάω επειδή ζητείται λύση για πολλά J,Q π.χ.στις ασκήσεις 3,4 .
andskia έγραψε:Δεν θέλουν excel, όπως μας είχαν πει περυσι.
DimitrisRou έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο ΟΧΙ EXCEL!!! Να μου πάρει +3 ώρες για να μάθω να λύνω εξισώσεις και να βρίσκω ρίζες? Πείτε μου ότι στο 2ο τμήμα τουλάχιστον δέχονται excel.
OxYdO έγραψε:DimitrisRou έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο ΟΧΙ EXCEL!!! Να μου πάρει +3 ώρες για να μάθω να λύνω εξισώσεις και να βρίσκω ρίζες? Πείτε μου ότι στο 2ο τμήμα τουλάχιστον δέχονται excel.
Λογικά θα στη δεχτούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει δεκτή εργασία φοιτητή που έχει προσπαθήσει και θα είναι άδικο αν δε γίνει.
Εγώ, πάντως, θα σου πρότεινα να τα λύσεις στο χέρι γιατί:
α)Σε βοηθάει πολύ για την εξέταση, αφού συνηθίζεις στο να χρησιμοποιείς τις μεθόδους αυτές. Την πρώτη φορά που έδωσα ΕφΥδρ, κόπηκα γιατί δεν είχα λύσει τίποτα στο χέρι και στην εξέταση σκάλωνα ήδη από τα πρώτα βήματα.
β)Και το πιο σημαντικό: Σε βοηθάει να αποκτήσεις μια αίσθηση των μεγεθών. Με το εξέλ δεν πρόκειται να κάνεις λάθος και ούτε ποτέ να τσεκάρεις τα τελικά και ενδιάμεσα αποτελέσματα. Στο χέρι, που θα κάνεις λάθη και θα προσπαθείς να τα εντοπίσεις, αναγκαστικά θα πρέπει να σκέφτεσαι, εκτός από μαθηματικά και "σαν μηχανικός". Σε βοηθάει πολύ να αναρωτηθείς "ποιό νούμερο από όλα "δε μου κάθεται καλά" και μπορεί να έχω κάνει εκεί το λάθος;".
Για αυτό κυρίως δίνουν αυτή την οδηγία.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες