Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2014-15)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2014-15)

Δημοσίευσηαπό politikos mhxanikos » Κυρ, 02 Νοέμ 2014 2:46 pm

Κυριε κατσαρελη η υλη για την προοδο ειναι οτι εχετε ανεβασει μεχρι τωρα στο mycourses?
politikos mhxanikos

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό annant » Δευτ, 03 Νοέμ 2014 2:19 pm

Η πρώτη σειρά ασκήσεων πρέπει να λυθεί στο χέρι η΄μπορούμε και σε excel??Ρωτάω επειδή ζητείται λύση για πολλά J,Q π.χ.στις ασκήσεις 3,4 .
annant

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Konstantinos_pap » Δευτ, 03 Νοέμ 2014 5:56 pm

annant έγραψε:Η πρώτη σειρά ασκήσεων πρέπει να λυθεί στο χέρι η΄μπορούμε και σε excel??Ρωτάω επειδή ζητείται λύση για πολλά J,Q π.χ.στις ασκήσεις 3,4 .

Δεν μπορώ να το πω με 100% σιγουριά, αλλά το κόβω δύσκολο να τη δεχτούν με excel.
Konstantinos_pap

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό andskia » Δευτ, 03 Νοέμ 2014 6:16 pm

Δεν θέλουν excel, όπως μας είχαν πει περυσι.
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 03 Νοέμ 2014 6:26 pm

andskia έγραψε:Δεν θέλουν excel, όπως μας είχαν πει περυσι.

ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

Με την ευκαιρία, επειδή κυκλοφορούν φήμες για την ημερομηνία του 1ου Τεστ: ΟΥΤΕ ΕΓΩ, που θα προτείνω ημερομηνία στην Ομάδα των Διδασκόντων γνωρίζω/έχω σχεδιάσει (ακόμη) κάτι...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό DimitrisRou » Τρί, 04 Νοέμ 2014 2:35 am

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο ΟΧΙ EXCEL!!! Να μου πάρει +3 ώρες για να μάθω να λύνω εξισώσεις και να βρίσκω ρίζες? Πείτε μου ότι στο 2ο τμήμα τουλάχιστον δέχονται excel.
Άβαταρ μέλους
DimitrisRou

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 04 Νοέμ 2014 3:22 am

DimitrisRou έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο ΟΧΙ EXCEL!!! Να μου πάρει +3 ώρες για να μάθω να λύνω εξισώσεις και να βρίσκω ρίζες? Πείτε μου ότι στο 2ο τμήμα τουλάχιστον δέχονται excel.

Λογικά θα στη δεχτούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει δεκτή εργασία φοιτητή που έχει προσπαθήσει και θα είναι άδικο αν δε γίνει.

Εγώ, πάντως, θα σου πρότεινα να τα λύσεις στο χέρι γιατί:
α)Σε βοηθάει πολύ για την εξέταση, αφού συνηθίζεις στο να χρησιμοποιείς τις μεθόδους αυτές. Την πρώτη φορά που έδωσα ΕφΥδρ, κόπηκα γιατί δεν είχα λύσει τίποτα στο χέρι και στην εξέταση σκάλωνα ήδη από τα πρώτα βήματα.
β)Και το πιο σημαντικό: Σε βοηθάει να αποκτήσεις μια αίσθηση των μεγεθών. Με το εξέλ δεν πρόκειται να κάνεις λάθος και ούτε ποτέ να τσεκάρεις τα τελικά και ενδιάμεσα αποτελέσματα. Στο χέρι, που θα κάνεις λάθη και θα προσπαθείς να τα εντοπίσεις, αναγκαστικά θα πρέπει να σκέφτεσαι, εκτός από μαθηματικά και "σαν μηχανικός". Σε βοηθάει πολύ να αναρωτηθείς "ποιό νούμερο από όλα "δε μου κάθεται καλά" και μπορεί να έχω κάνει εκεί το λάθος;".
Για αυτό κυρίως δίνουν αυτή την οδηγία.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Τρί, 04 Νοέμ 2014 10:25 am

Δώσε το φώς Oxydo
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 04 Νοέμ 2014 2:49 pm

OxYdO έγραψε:
DimitrisRou έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο ΟΧΙ EXCEL!!! Να μου πάρει +3 ώρες για να μάθω να λύνω εξισώσεις και να βρίσκω ρίζες? Πείτε μου ότι στο 2ο τμήμα τουλάχιστον δέχονται excel.

Λογικά θα στη δεχτούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει δεκτή εργασία φοιτητή που έχει προσπαθήσει και θα είναι άδικο αν δε γίνει.

Εγώ, πάντως, θα σου πρότεινα να τα λύσεις στο χέρι γιατί:
α)Σε βοηθάει πολύ για την εξέταση, αφού συνηθίζεις στο να χρησιμοποιείς τις μεθόδους αυτές. Την πρώτη φορά που έδωσα ΕφΥδρ, κόπηκα γιατί δεν είχα λύσει τίποτα στο χέρι και στην εξέταση σκάλωνα ήδη από τα πρώτα βήματα.
β)Και το πιο σημαντικό: Σε βοηθάει να αποκτήσεις μια αίσθηση των μεγεθών. Με το εξέλ δεν πρόκειται να κάνεις λάθος και ούτε ποτέ να τσεκάρεις τα τελικά και ενδιάμεσα αποτελέσματα. Στο χέρι, που θα κάνεις λάθη και θα προσπαθείς να τα εντοπίσεις, αναγκαστικά θα πρέπει να σκέφτεσαι, εκτός από μαθηματικά και "σαν μηχανικός". Σε βοηθάει πολύ να αναρωτηθείς "ποιό νούμερο από όλα "δε μου κάθεται καλά" και μπορεί να έχω κάνει εκεί το λάθος;".
Για αυτό κυρίως δίνουν αυτή την οδηγία.

Εξαιρετική ανάλυση από τον OXyDO! (+1 στα Ποταμάκια).
Η Σειρά προφανώς θα γίνει δεκτή και θα βαθμολογηθεί, στο 1ο Τμήμα, ως "παρουσία" = 5.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τρί, 04 Νοέμ 2014 5:18 pm

Αναρτήθηκε το 3ο κομμάτι των σημειώσεων του κ.Κατσαρέλη
Spoiler: show
Σημειώσεις Τ.Κ.

Αναρτήθηκε το αρχείο (3D).Έγγραφα/Σημειώσεις Τ. Κατσαρέλης/ΡΟΗ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ

--

Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εφαρμοσμένη Υδραυλική (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)

Επίσης χθες μοιράστηκε η 2η σειρά ασκήσεων με ημερομηνία παράδοσης 13/11.
Spoiler: show
2η Σειρά Ασκήσεων - Εκφώνηση

Διενεμήθηκε στην τάξη και αναρτήθηκε η 2η Σειρά Ασκήσεων.Παράδοση την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

--

Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εφαρμοσμένη Υδραυλική (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 5ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες