Συντονιστής: University Editors
homo sapiens contras έγραψε:μήπως γνωρίζει κάποιος εάν στην 3.3 άσκηση του φυλλαδίου αμελώνται οι τοπικές απώλειες;; Δεν γράφει κάτι τέτοιο, στην εκφώνηση, αλλά αν υποθέσουμε ότι τις λαμβάνουμε υπ'όψιν (αυτές τις εξόδου και εισόδου στις δεξαμενές Β και Α αντίστοιχα) θα έπρεπε να μας δίνει και κάποιον συντελεστή για τις τοπικές απώλειες εισόδου στην αντλία.
trauma έγραψε:Στην είσοδο μας έχει πει οτι αν δεν δίνει τίποτα παίρνουμε το Κ πάντα 0.5 , ενώ στην έξοδο 1
fiddlerontheroof έγραψε:homo sapiens contras έγραψε:μήπως γνωρίζει κάποιος εάν στην 3.3 άσκηση του φυλλαδίου αμελώνται οι τοπικές απώλειες;; Δεν γράφει κάτι τέτοιο, στην εκφώνηση, αλλά αν υποθέσουμε ότι τις λαμβάνουμε υπ'όψιν (αυτές τις εξόδου και εισόδου στις δεξαμενές Β και Α αντίστοιχα) θα έπρεπε να μας δίνει και κάποιον συντελεστή για τις τοπικές απώλειες εισόδου στην αντλία.
Από τη στιγμή που δεν δινει τους συντελεστές τοπικών απωλειών θεωρώ πως δεν τις λαμβάνεις υπόψιν(όπως λες άλλωστε θα έπρεπε να γνωρίζεις τον συντελεστή απωλειών της αντλίας προκειμένου να λύσεις μετά το πρόβλημα)
fiddlerontheroof έγραψε:Και ο Παπακωνσταντης εκανε αντιστοιχη λυμενη ασκηση στο τελευταιο μαθημα στο οποια δεν λαμβανει καθολου υποψιν τοπικες απωλειες,ουτε σε εισοδο/εξοδο.Τελοσπαντων,ακομα και ετσι το μονο που αλλαζει ειναι ελαχιστα το νουμερο,η λογικη ειναι ιδια οποτε ανευ σημασιας το αν τελικα θα τις συμπεριλαβεις.Απλα το να υπολογισεις μονο τις μισες,και οχι για την αντλια μου φαινεται μη λογικο.Οπως και να χει,μικρο το κακο,η ουσια τησ ασκησης δεν ειναι εκει και δεν νομιζω να στη βαθμολογιζει κανεις αρνητικα ειτε τις συμπεριλαβεις ενω σεν χρειαζεται ειτε το αντιθετο.
Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά για την βοήθεια!!trauma έγραψε:Στην τάξη πάντως λύσαμε μια παρόμοια άσκηση (με την 3.3) στην οποία θεωρεί ένα hf για όλο το ΑΒ. Επίσης σε μια άλλη παρόμοια άσκηση για το θέμα των τοπικών απωλειών μας είχε πει να πάρουμε μόνο στην είσοδο έξοδο και όχι για την αντλία. Οπότε για αυτό νομίζω οτι παίρνουμε για είσοδο και έξοδο και αγνοούμε της αντλίας. Άλλωστε αν ήταν να τις αμελήσουμε θα το έγραφε.
EDIT: Για την πρώτη πρότασή μου ,όχι ένα hf για όλο το ΑΒ, αλλά όπως το εξήγησε και η fiddler , είναι το Σhf.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες