Τεχνική Μηχανική III (2015-16)

Συντονιστής: University Editors

Re: Τεχνική Μηχανική III (2015-16)

Δημοσίευσηαπό glim » Πέμ, 24 Αύγ 2017 7:52 pm

Γεια σας συμφοιτητές και συμφοιτητριες ...
Θα ήταν εύκολο σε κάποιον από εσάς να μας διαφωτίσει σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω , ή να μας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία θεωρεί χρήσιμη για την μελέτη του μαθήματος ?
Ευχαριστώ πολύ όποιον από εσάς αφιερώσει χρόνο για την ερώτησή μου
You only live once
Άβαταρ μέλους
glim

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό EtcGtMporw » Παρ, 25 Αύγ 2017 1:11 pm

Το βιβλίο Δυναμικη στερεου σωματος (παπαδοπουλος- Βαδαλουκα) αρκεί.
Απο το 1ο κεφάλαιο διαβασε μέχρι το 1.13
Το 5ο κεφάλαιο κεφάλαιο ειναι sos (εξισώσεις Lagrange)
Για το κατι παραπάνω διαβασε το 2ο και το 6ο κεφάλαιο αλλά συνηθως το προβλημα ταλαντωσης μπορείς να το λύσεις μέσω Lagrange.
Από το 2ο κεφάλαιο δες κυρίως τις ασκήσεις του 2.8

Επειδη το βιβλιο που εχω εγω ειναι εκδοσεις 2010 ελπίζω να μην εχει αλλάξει.
EtcGtMporw

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Cipher » Παρ, 25 Αύγ 2017 3:51 pm

δεν ξέρω τι βιβλίο έχεις του 2010, πάντως το δικό μου του 2010, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό! πχ οι Lagrange είναι κεφάλαιο 7 και το 6ο κεφάλαιο είναι κρούσεις που είναι εκτός ύλης
Ever tried.Ever failed.No matter.Try again.Fail again.Fail better.
Samuel Beckett
Άβαταρ μέλους
Cipher
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Σάβ, 26 Αύγ 2017 8:48 pm

Εδωσε φετος προτεινομενες ασκησεις ο Κυτοπουλος, οπως εκανε τα προηγουμενα χρονια; Ανεφερε κανεις τιποτα για "sos" ή οτιδηποτε γενικα σε αυτο το μηκος κυματος;
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Cipher » Σάβ, 26 Αύγ 2017 9:49 pm

Ξέρει κανείς πως λύνεται αυτό το θέμα ;
Ευχαριστώ :thumbup:
Συνημμένα
21123252_10211409780058579_1881080505_o.jpg
Samuel Beckett
Άβαταρ μέλους
Cipher
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Δευτ, 28 Αύγ 2017 2:53 am

Cipher εκανα μια προσπαθεια, ουσιαστικα πηγα να το λυσω με τροπο αναλογο της ασκησης 4.9.10 απο το βιβλιο με τα 8 κεφαλαια.

Επειδη εχει χαλασει το κινητο θα σου γραψω τι εκανα. Θεωρησα οτι τα βαρη ασκουνται στο ΚΒ των δυο μελων ΑΒ, ΒΓ, εκανα το ΔΕΣ με τις Αχ, Αy, W1 και W2 (βαρη ΑΒ και ΒΓ αντιστοιχα) και υστερα την αντιστοιχη εικονα D'Alembert οπου εβαλα στο καθε τμημα μια αδρανειακη δυναμη και μια ροπη. Τις επιταχυνσεις τις βρηκα ως προς μια γωνιακη επιταχυνση αγνωστη, οπως ακριβως κανει σε ολες τις ασκησεις του κεφαλαιου. Οταν πηγα να χρησιμοποιησω την σχεση D'Alembert για τις ροπες μετεφερα τα παντα στο σημειο Α με Steiner.

Για την ροπη νομιζω ειναι το ευκολο κομματι, αφου εχεις βρει την γωνιακη επιταχυνση και ουσιαστικα ολες τις επιταχυνσεις και τις δυναμεις που ασκουνται στο συστημα, μεσω της επιταχυνσης που ασκειται στο μεσο του ΒΓ βρισκεις την δυναμη που ασκειται εκει και η ροπη ειναι η οριζοντια συνιστωσα της δυναμης αυτης επι την αποσταση απο το Β.

Δεν εγγυωμαι οτι ειναι σωστο οτιδηποτε απο οσα εγραψα. Αν μπορεις (επειδη ειδα η ασκηση ειναι προσφατο θεμα) ανεβασε θεματα, αν εχεις φυσικα γτ μας εχει φαει το αγχος μην μας στειλει αδιαβαστους ο Τσοπελας.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό AnestisK. » Δευτ, 28 Αύγ 2017 2:35 pm

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως η άσκηση λύνεται κάπως έτσι.
Συνημμένα
Λύση.jpg
AnestisK.

Δημοσίευσηαπό Cipher » Δευτ, 28 Αύγ 2017 3:48 pm

GiannisRad έγραψε:Cipher εκανα μια προσπαθεια, ουσιαστικα πηγα να το λυσω με τροπο αναλογο της ασκησης 4.9.10 απο το βιβλιο με τα 8 κεφαλαια.

Επειδη εχει χαλασει το κινητο θα σου γραψω τι εκανα. Θεωρησα οτι τα βαρη ασκουνται στο ΚΒ των δυο μελων ΑΒ, ΒΓ, εκανα το ΔΕΣ με τις Αχ, Αy, W1 και W2 (βαρη ΑΒ και ΒΓ αντιστοιχα) και υστερα την αντιστοιχη εικονα D'Alembert οπου εβαλα στο καθε τμημα μια αδρανειακη δυναμη και μια ροπη. Τις επιταχυνσεις τις βρηκα ως προς μια γωνιακη επιταχυνση αγνωστη, οπως ακριβως κανει σε ολες τις ασκησεις του κεφαλαιου. Οταν πηγα να χρησιμοποιησω την σχεση D'Alembert για τις ροπες μετεφερα τα παντα στο σημειο Α με Steiner.

Για την ροπη νομιζω ειναι το ευκολο κομματι, αφου εχεις βρει την γωνιακη επιταχυνση και ουσιαστικα ολες τις επιταχυνσεις και τις δυναμεις που ασκουνται στο συστημα, μεσω της επιταχυνσης που ασκειται στο μεσο του ΒΓ βρισκεις την δυναμη που ασκειται εκει και η ροπη ειναι η οριζοντια συνιστωσα της δυναμης αυτης επι την αποσταση απο το Β.

Δεν εγγυωμαι οτι ειναι σωστο οτιδηποτε απο οσα εγραψα. Αν μπορεις (επειδη ειδα η ασκηση ειναι προσφατο θεμα) ανεβασε θεματα, αν εχεις φυσικα γτ μας εχει φαει το αγχος μην μας στειλει αδιαβαστους ο Τσοπελας.

αν μπορείς ανέβασε φώτο!

AnestisK. έγραψε:Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως η άσκηση λύνεται κάπως έτσι.

πως ακριβώς βρήκες τα cosθ , sinθ κλπ, δεν καταλαβαίνω πως βρήκες τα ριζα 10 κλπ., επειδή η γωνία είναι νομίζω tanθ=(L/2)/L=>θ=26,56 μοίρες .

ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ λοιπόν για τη ροπή κάμψης στο Β για να τη βρεις είναι όντως σμκ=Ικ*ω'?(και αν ναι, γίνεται να λυθεί όπως την έχεις λύσει AnestisK αλλά χωρίς να βρεις κέντρο βάρους και να ΣμΑ=Ια*ω'? Ή είναι σμα=0 ? (νομίζω το σμα=0 είναι λάθος , γιατί πολλοί λένε ότι το κοιτάμε εκείνη τη στιγμή άρα γιατί να ισχύει το σμκ=ικ*ω'? και η απάντηση που μου έρχεται είναι επειδή αν ίσχυε αυτό ,θα έπρεπε και η ροπή του κάτω κομματιού να είναι τόση που δεν γίνεται γιατί βγαίνει 0 .
Samuel Beckett
Άβαταρ μέλους
Cipher
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Δευτ, 28 Αύγ 2017 4:04 pm

αν μπορείς ανέβασε φώτο!

δεν γινεται εχει χαλασει το κινητο
θα έπρεπε και η ροπή του κάτω κομματιού να είναι τόση που δεν γίνεται γιατί βγαίνει 0

δεν ειναι μηδεν γιατι η επιταχυνση που ασκειται στο κατω τμημα δεν ειναι προς τα κατω αλλα διαγωνια, επισης προφανως δεν ισχυει ΣΜα=0 γιατι η ΑΒΓ περιστρεφεται.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό AnestisK. » Δευτ, 28 Αύγ 2017 4:32 pm

πως ακριβώς βρήκες τα cosθ , sinθ κλπ, δεν καταλαβαίνω πως βρήκες τα ριζα 10 κλπ., επειδή η γωνία είναι νομίζω tanθ=(L/2)/L=>θ=26,56 μοίρες .

Αν θεωρήσουμε Κ' τη προβολή του Κ στην ΑΒ έχουμε: AK' = 3*L/4 , KK' = L/4 , AK = sqrt(10)*L/4
Άρα sinθ = ΚΚ'/ΑΚ = sqrt(10)/10 , cosθ = AK'/AK = 3*sqrt(10)/10.
για τη ροπή κάμψης στο Β για να τη βρεις είναι όντως σμκ=Ικ*ω'?(και αν ναι, γίνεται να λυθεί όπως την έχεις λύσει AnestisK αλλά χωρίς να βρεις κέντρο βάρους και να ΣμΑ=Ια*ω'?

Ναι. Θα βρεις τη συνολική ροπή αδράνειας ως προς Α και την αντίστοιχη γωνιακή επιτάχυνση και απλώς στο τέλος που κάνεις τη τομή στο Β, θα πάρεις ροπές ως προς Α και όχι ως προς Κ. Δοκίμασε το και λογικά η ροπή στο Β πρέπει να βγει ίδια.
νομίζω το σμα=0 είναι λάθος , γιατί πολλοί λένε ότι το κοιτάμε εκείνη τη στιγμή άρα γιατί να ισχύει το σμκ=ικ*ω'? και η απάντηση που μου έρχεται είναι επειδή αν ίσχυε αυτό ,θα έπρεπε και η ροπή του κάτω κομματιού να είναι τόση που δεν γίνεται γιατί βγαίνει 0 .

Εκείνη τη στιγμή το κοιτάμε αλλά παρότι δεν έχει αναπτύξει ταχύτητα, γωνιακή επιτάχυνση υπάρχει άρα πιστεύω το ΣΜα = 0 είναι λάθος.
Αν πάρεις το κάτω κομμάτι θα έχεις Μβ = -Ι(κατω κομματιού ως προς Κ ή Α ανάλογα τι επέλεξες στην αρχή)*ε που είναι διάφορο του μηδενός.

Μήπως έχεις και τα υπόλοιπα θέματα του Φεβρουαρίου;
AnestisK.

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης