πως ακριβώς βρήκες τα cosθ , sinθ κλπ, δεν καταλαβαίνω πως βρήκες τα ριζα 10 κλπ., επειδή η γωνία είναι νομίζω tanθ=(L/2)/L=>θ=26,56 μοίρες .
Αν θεωρήσουμε Κ' τη προβολή του Κ στην ΑΒ έχουμε: AK' = 3*L/4 , KK' = L/4 , AK = sqrt(10)*L/4
Άρα sinθ = ΚΚ'/ΑΚ = sqrt(10)/10 , cosθ = AK'/AK = 3*sqrt(10)/10.
για τη ροπή κάμψης στο Β για να τη βρεις είναι όντως σμκ=Ικ*ω'?(και αν ναι, γίνεται να λυθεί όπως την έχεις λύσει AnestisK αλλά χωρίς να βρεις κέντρο βάρους και να ΣμΑ=Ια*ω'?
Ναι. Θα βρεις τη συνολική ροπή αδράνειας ως προς Α και την αντίστοιχη γωνιακή επιτάχυνση και απλώς στο τέλος που κάνεις τη τομή στο Β, θα πάρεις ροπές ως προς Α και όχι ως προς Κ. Δοκίμασε το και λογικά η ροπή στο Β πρέπει να βγει ίδια.
νομίζω το σμα=0 είναι λάθος , γιατί πολλοί λένε ότι το κοιτάμε εκείνη τη στιγμή άρα γιατί να ισχύει το σμκ=ικ*ω'? και η απάντηση που μου έρχεται είναι επειδή αν ίσχυε αυτό ,θα έπρεπε και η ροπή του κάτω κομματιού να είναι τόση που δεν γίνεται γιατί βγαίνει 0 .
Εκείνη τη στιγμή το κοιτάμε αλλά παρότι δεν έχει αναπτύξει ταχύτητα, γωνιακή επιτάχυνση υπάρχει άρα πιστεύω το ΣΜα = 0 είναι λάθος.
Αν πάρεις το κάτω κομμάτι θα έχεις Μβ = -Ι(κατω κομματιού ως προς Κ ή Α ανάλογα τι επέλεξες στην αρχή)*ε που είναι διάφορο του μηδενός.
Μήπως έχεις και τα υπόλοιπα θέματα του Φεβρουαρίου;