Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Ερώτηση:
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή βρίσκομαι στο σκοτάδι όσον αφορά την εξέταση του Matlab και δεν μπορώ να βρω από πουθενά παλιά θέματα, μπορεί να μου πει κανείς αν υπάρχει κάποιο μοτίβο, ή έστω λογική στον τρόπο εξέτασης;
Απάντηση:
Μπορώ να πω τα παρακάτω βάσει της εμπειρίας μου για τις δύο πρόσφατες εξεταστικές (κανονική και επαναληπτική της περιόδου 2017-18).
Το διαγώνισμα είχε διάρκεια μια ώρα. Είχε δύο θέματα, τα οποία ήταν και τα δύο ασκήσεις (5 και 5 μονάδες, αντίστοιχα).
Γενικά, είχε υποδείξεις για τον υπολογιστικό κομμάτι της άσκησης (δίνει και τους απαραίτητους τύπους για το κατά περίπτωση φαινόμενο), αλλά η ουσιαστική απαίτηση είναι να φτιάξεις ένα λειτουργικό πρόγραμμα. Σίγουρα θα έχει ερώτημα το οποίο θα ζητάει κάποιο/α γράφημα/ατα. Μπορεί να μην έχει θεωρητικά ερωτήματα, αλλά η απάντηση μερικών ερωτημάτων απαιτεί την κατανόηση του σκεπτικού του μαθήματος και όχι απλά σύνταξη μερικών βασικών εντολών. Χρειάζεται οπωσδήποτε χρήση αντίστοιχων εντολών για εισαγωγή δεδομένων από αρχεία .txt ή .csv. Επιπλέον, φαίνεται να παίζει αρκετά η εμφάνιση ορισμένου αριθμού των δεκαδικών ψηφίων της μεταβλητής.
Πέρσυ τον Ιανουάριο, υπήρξαν αρκετοί προβληματισμοί γύρω από την εξέταση (δες εδώ: viewtopic.php?f=5&t=5137&hilit=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF+matlab&fbclid=IwAR01Irs9oA1wQyUhYjJfEVErrVtGd6hxoC7rouXGWpLoKmWyy5d5pjWF3Ug).
Τα θέματα δεν ήταν ούτε "στάνταρ" ούτε προβλέψιμα, αλλά ίσως μετά τους παραπάνω προβληματισμούς θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάποιες αλλαγές, φυσικά όμως μπορεί και όχι.
Μπορείς να δεις τα θέματα της επαναληπτικής στο mqn στον σύνδεσμο: viewtopic.php?f=5&t=38&hilit=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85&start=210&fbclid=IwAR2UUoDsMWDAWrCYYJ0DXH3MUlFX7k6VVhIvieqk4ToFWvKjEnrM5KJyZOg#p139780