Συντονιστής: University Editors
vassia έγραψε:Χωρίς να έχω δει σε ποιά ακριβώς άσκηση αναφέρεσαι,αν έχει 2 δυναμικούς βαθμούς ελευθερίας θα έχει κ 2 ιδιομορφές επομένως δεν γίνεται να ταλαντώνεται μόνο με την πρώτη.
ntua έγραψε:vassia έγραψε:Χωρίς να έχω δει σε ποιά ακριβώς άσκηση αναφέρεσαι,αν έχει 2 δυναμικούς βαθμούς ελευθερίας θα έχει κ 2 ιδιομορφές επομένως δεν γίνεται να ταλαντώνεται μόνο με την πρώτη.
Και εγώ σε κάτι τέτοιο κατέληξα. Ευχαριστώ πολύ. Αν τό'χεις απορία πάντως να το δεις κοίτα στο mycourses-έγγραφα-1ο θέμα
amelie_a έγραψε:ntua έγραψε:vassia έγραψε:Χωρίς να έχω δει σε ποιά ακριβώς άσκηση αναφέρεσαι,αν έχει 2 δυναμικούς βαθμούς ελευθερίας θα έχει κ 2 ιδιομορφές επομένως δεν γίνεται να ταλαντώνεται μόνο με την πρώτη.
Και εγώ σε κάτι τέτοιο κατέληξα. Ευχαριστώ πολύ. Αν τό'χεις απορία πάντως να το δεις κοίτα στο mycourses-έγγραφα-1ο θέμα
Αγαπητέ/ή ntua
Η απάντηση είναι ότι γίνεται να ταλαντώνεται μόνο με την μία εκ των πολλών ιδιομορφών. Μια τέτοια άσκηση είναι το Παράδειγμα 12.9.2 στη σελ 269, τόμος ΙΙ του Κατσικαδέλη (ενδεχομένως είναι αυτή που έχετε κάνει στην τάξη). Μάλιστα σε αυτή την άσκηση βγάζει και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή τι σχέση πρέπει να ισχύει μεταξύ των φορτίων για να ταλαντώνεται μόνο με τη 2η ιδιομορφή. Για διάβασε την πιο προσεκτικά και προσπάθησε να την ξαναλύσεις...
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης