Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2012-13)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2012-13)

Δημοσίευσηαπό morisson » Τρί, 12 Φεβ 2013 10:17 pm

celtic έγραψε:εχω την εντυπωση πως ο Γιαννοπουλος ειχε πει στη ταξη πως απο το 11c στις σημειωσεις του να δωσουμε σημασια μονο στη σελιδα 10! μπορει καποιος να επιβεβαιωσει?

Αυτό μας το είχε βάλει εμάς πέρυσι θέμα θεωρίας για τις λεπτόκορμες.
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Black » Τρί, 12 Φεβ 2013 11:14 pm

Θυμάται κανείς διαφορά έμμεσες/άμεσες στηρίξεις;
nulla dies sine linea
Black

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Dust » Τρί, 12 Φεβ 2013 11:28 pm

Άμεση στήριξη για δοκό είναι όταν στηρίζεται στο υποστύλωμα.
Όταν όμως η δοκός στηρίζεται σε άλλη δοκό που με τη σειρά της στηρίζεται σε υποστύλωμα, το ονομάζεις έμμεση στήριξη και τη διαφοροποιείς απ' την προηγούμενη γιατί σ' αυτή την περίπτωση η βύθιση στα άκρα της δεν είναι μηδέν (όπως όταν στηρίζεται στο υποστύλωμα) αλλά ισούται με το βέλος της δοκού πάνω στην οποία στηρίζεται, στο σημείο στήριξης.

Δεν έχω φτάσει να τα διαβάσω ακόμη αλλά αυτά θυμάμαι.
What if I fall?
But imagine, what if you fly?
Άβαταρ μέλους
Dust

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό celtic » Τετ, 13 Φεβ 2013 1:07 am

και κατι ακομα, στις σημειωσεις του Γιαννοπουλου 13α, σελ 4 και 5 στη 1η δοκιμη βρισκει τη δυναμη του σκυροδεματος Fs2d θετικη, γιατι? αφου ανηκει στη θλιβομενη περιοχη ο πανω οπλισμος...
celtic

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό pillsbury » Τετ, 13 Φεβ 2013 2:19 am

celtic έγραψε:και κατι ακομα, στις σημειωσεις του Γιαννοπουλου 13α, σελ 4 και 5 στη 1η δοκιμη βρισκει τη δυναμη του σκυροδεματος Fs2d θετικη, γιατι? αφου ανηκει στη θλιβομενη περιοχη ο πανω οπλισμος...

Το ύψος της θλιβόμενης ζώνης βγαίνει πολύ μικρό (x<d2) έτσι ώστε ο άνω οπλισμός βρίσκεται κάτω από τον ουδέτερο άξονα και επομένως εφελκύεται
pillsbury

Δημοσίευσηαπό zwki » Τετ, 13 Φεβ 2013 2:38 am

Γνωρίζει κανείς εαν γίνεται να μειώσουμε τον διαμήκη οπλισμό στρέψης βάζοντας περισσότερους συνδετήρες;και αν ναι,με ποιο τροπο; (επαναληπτική 2012)
zwki

Δημοσίευσηαπό morisson » Τετ, 13 Φεβ 2013 3:06 am

zwki έγραψε:Γνωρίζει κανείς εαν γίνεται να μειώσουμε τον διαμήκη οπλισμό στρέψης βάζοντας περισσότερους συνδετήρες;και αν ναι,με ποιο τροπο; (επαναληπτική 2012)

Πιστεύω πως η απάντηση είναι όχι.Αν δεις τα προσομοιώματα που κάνει με τα χωροδικτυώματα ο Γιαννόπουλος Κεφάλαιο 14α ο διαμήκης παίρνει την συνισταμένη εφελκυστική κατά τον άξονα της δοκού και ο συνδετήρας την συνισταμένη που είναι κάθετη σ αυτήν και στον άξονα της δοκού.Για δεδομένη στρεπτική καταπόνηση, όσο και αν πυκνώνεις τον συνδετήρα η εφελκυστική παράλληλη στον άξονα της δοκού θα παραμένει σταθερή,οπότε και ο οπλισμός που χρειάζεται για να παραληφθεί ο ίδιος.

Και με λίγο μπακαλιά, αν γινόταν αυτό, όταν θα έβγαζες δεδομένο συνδετήρα θα πήγαινες και θα αφαιρούσες από τη δρώσα στρέψη το πόσο θα παραλειφθεί από τους συνδετήρες και θα διαστασιολογούσες διαμήκη με το υπόλοιπο, κάτι που δεν το κάνουν οι τύποι :P Διαστασιολογούν με Ted και τις δυό ομάδες οπλισμού.
children of night
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τετ, 13 Φεβ 2013 3:11 am

Έχω την εντύπωση πως γίνεται να παίξεις λίγο με την ποσότητα του οπλισμού, μεταβάλλοντας τη γωνία θ με την οποία σχηματίζεται ο θλιπτήρας στο δικτύωμα - επειδή όμως είχα διδαχθεί ΕΚΩΣ κι όχι Ευρωκώδικα και δεν είμαι σίγουρος, καλύτερα να το κοιτάξετε περαιτέρω.
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό morisson » Τετ, 13 Φεβ 2013 3:13 am

Elendil έγραψε:Έχω την εντύπωση πως γίνεται να παίξεις λίγο με την ποσότητα του οπλισμού, μεταβάλλοντας τη γωνία θ με την οποία σχηματίζεται ο θλιπτήρας στο δικτύωμα - επειδή όμως είχα διδαχθεί ΕΚΩΣ κι όχι Ευρωκώδικα και δεν είμαι σίγουρος, καλύτερα να το κοιτάξετε περαιτέρω.

Ναι αυτό θα σου βγάλει άλλο διαμήκη και άλλο συνδετήρα, γιατί έχουν και τα δύο το cotθ μέσα.Οπότε δεν θα έχεις συγκριτικά αποτελέσματα.Για σταθερή γωνία σε βάζει να κάνεις την σύγκριση θεωρώ.
children of night
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό mertaghon » Τετ, 13 Φεβ 2013 5:34 am

dean έγραψε:συγγνωμη που διακοπτω το ρομαντισμο..ισχυει οτι στην 2η ασκηση του τρεζου τα προσημα ειναι ο,τι να ναι?

χμμ,καλα τα βλεπω εγω ,που την ειχα λυσει,μερες πριν ομως.. :|
mertaghon

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες