Στατική ΙΙ (2012-13)

Συντονιστής: University Editors

Re: Στατική ΙΙ (2012-13)

Δημοσίευσηαπό journeyman » Κυρ, 06 Ιαν 2013 3:27 pm

πιστεύω ότι ισχύει.....
Music washes away from the soul the dust of everyday life
Άβαταρ μέλους
journeyman

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό spike » Κυρ, 06 Ιαν 2013 4:53 pm

σχετικα με το εργο του ελατηριου εφοσον τα δυο υπερστατικα μεγεθη ειναι οι 2 ελκυστηρες αρα στις δυνατες φορτισεις 1 και 2 η V5=0 αρα εχουμε 0*120*Fελ πως εχετε βαλει εργο απο ελατηριο?
spike

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 06 Ιαν 2013 6:43 pm

Άσχετο με το θέμα εξαμήνου. Βρήκα στο αρχείο μου τα βήματα για το πρόγραμμα Star. Νομίζω ότι θα φανεί χρήσιμο σε όσους δεν ξέρουν γερμανικά.
οδηγίες για το star.doc
(26.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 166 φορές

Και δύο χρήσιμες δημοσιεύσεις από το topic 2010-11 viewtopic.php?f=53&t=1978&p=38844&hilit=Star#p38829

Spoiler: show
Lost.in.Athens έγραψε:Επειδή ειπώθηκε σήμερα στο μάθημα: Σχετικά με το star, μετά από κάποιες δοκιμές που έκανα τώρα, νομίζω ότι τελικά υπολογίζει και ομοιόμορφες μεταβολές θερμοκρασιών! Απλά έχει ως θερμοκρασία αναφοράς/κατασκευής το 0 και από τις θερμοκρασίες στην άνω και κάτω ίνα πρέπει να αφαιρεθεί αυτή η θερμοκρασία ώστε να τις βάλουμε στο πρόγραμμα! Δηλαδή σε μονόπακτη δοκό με θερμοκρασίες άνω και κάτω ίνας -20 και 20, η κύλιση δεν μετακινείται, ενώ με θερμοκρασίες 0 και 40, υπάρχει διαστολή της δοκού (ευτυχώς έχει απευθείας και ελαστική γραμμή το πρόγραμμα!)

Theodore έγραψε:@Lost.in.Athens:

Έχεις δίκιο για το StaR. :thumbup: Όντως, λαμβάνει υπ' όψιν του και την αξονική θερμοκρασιακή μεταβολή, αρκεί να έχεις προηγουμένως αναγάγει τις θερμοκρασίες της άνω (to) και κάτω (tu) ίνας ως προς την θερμοκρασία κατασκευής. Επίσης, θα πρέπει να δηλώσεις με σαφήνεια το h και το b της διατομής για αυτό το σκοπό, και να μην κάνεις "αλχημείες" του τύπου <<εισάγω h & b αλλά αλλάζω μετά με το χέρι μου τα "A" και "I" κατά πως με βολεύουν>> (όπως έκανε ο γράφων :oops: ), διότι τότε θα σου βγάλει λάθος αποτελέσματα (trash input => trash output ...! :crazy2: )

Ηθικό Δίδαγμα: Αν λοιπόν σε κάποια άσκηση με θερμοκρασιακή μεταβολή μας δίνονται μόνο τα EI, EA, h, και όχι οι επιμέρους τιμές (E,I,A), τότε θα πρέπει να ορίζουμε τις τιμές (Ι,Α) στο πρόγραμμα με βάση το h και μια αυθαίρετη τιμή για το b, και στη συνέχεια να "διορθώνουμε" την εκάστοτε τιμή για το Ε ώστε να παραμένει σταθερό το αρχικό δεδομένο γινόμενο "EI" ή "ΕΑ".

Με εκτίμηση,
Θ._
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό trcv » Κυρ, 06 Ιαν 2013 7:08 pm

Kouf έγραψε:
journeyman έγραψε:Ευχαριστώ!!! :D να ρωτήσω και κάτι άλλο για επιβεβαίωση, στο πρώτο ερώτημα στον θεμελιώδη φορέα η ροπή σας βγήκε θετική ή αρνητική?

Ροπη στον θεμελιωδη εχεις μονο στο τριγωνικο μερος του φορεα απο την 120kN και το κατανεμημενο φορτιο,η ροπη της 120 "νικαει",αρα εφελκυονται οι θετικες ινες, οποτε θετικη! :relaxed:

Αυτή η δύναμη 120 kN που ακριβώς είναι ρε παιδιά; μήπως ήταν στη αρχική εκφώνηση του θέματος και την παρέλειψαν στην ανανεωμένη; γιατί εγώ δεν την βλέπω σε αυτή την εκφώνηση...
trcv

Δημοσίευσηαπό bfCanterbury » Κυρ, 06 Ιαν 2013 7:36 pm

trcv έγραψε:
Kouf έγραψε:
journeyman έγραψε:Ευχαριστώ!!! :D να ρωτήσω και κάτι άλλο για επιβεβαίωση, στο πρώτο ερώτημα στον θεμελιώδη φορέα η ροπή σας βγήκε θετική ή αρνητική?

Ροπη στον θεμελιωδη εχεις μονο στο τριγωνικο μερος του φορεα απο την 120kN και το κατανεμημενο φορτιο,η ροπη της 120 "νικαει",αρα εφελκυονται οι θετικες ινες, οποτε θετικη! :relaxed:

Αυτή η δύναμη 120 kN που ακριβώς είναι ρε παιδιά; μήπως ήταν στη αρχική εκφώνηση του θέματος και την παρέλειψαν στην ανανεωμένη; γιατί εγώ δεν την βλέπω σε αυτή την εκφώνηση...

Υποθέτω ότι εννοούν την αντίδραση στήριξης..Η οποία βέβαια βγαίνει διαφορετικά για τα νούμερα του καθενός. :)
Saw you riding on a moon cloud, saw you walking on a whirlpool, from the corner of my eye, I saw you.
Saw you sitting on a sunbeam, in the middle of my daydream, Oh my Lady Fantasy, I love you.
bfCanterbury

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό trcv » Κυρ, 06 Ιαν 2013 7:59 pm

Ναι κι εγω αρχικά κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι ίσως ήταν, αλλά από την άλλη πρέπει και κάπου να υπάρχει και μια οριζόντια δύναμη γτ αλλιώς έχεις απλά 2 κατακόρυφες αντιδράσεις στο θεμελιώδη φορέα (αφού Η1 προκύπτει μηδενική με τη δεδομένη εκφώνηση), ενώ πρέπει να έχεις και μια οριζόντια τουλάχιστον .. δε ξέρω.. αν λέω πατάτες, απλά αγνοήστε με..
trcv

Δημοσίευσηαπό Kouf » Κυρ, 06 Ιαν 2013 8:43 pm

trcv έγραψε:Ναι κι εγω αρχικά κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι ίσως ήταν, αλλά από την άλλη πρέπει και κάπου να υπάρχει και μια οριζόντια δύναμη γτ αλλιώς έχεις απλά 2 κατακόρυφες αντιδράσεις στο θεμελιώδη φορέα (αφού Η1 προκύπτει μηδενική με τη δεδομένη εκφώνηση), ενώ πρέπει να έχεις και μια οριζόντια τουλάχιστον .. δε ξέρω.. αν λέω πατάτες, απλά αγνοήστε με..

Σε αυτους που εχουν ι=0 προκυπτει απο ΣFy(λογω κατανεμημενου) οτι οι κατακορυφες αντιδρασεις στηριξης ειναι 120kN, γι αυτο λεμε το "120".. οριζοντια δυναμη δεν χρειαζεται δεν εχεις καποιο εξωτερικο οριζοντιο φορτιο για να αντιδρασει οριζοντια ο φορεας σου..( σημειωση: Μην σε μπερδευουν τα οριζοντια υπερστατικα μεγεθη που τα οριζεις ισα με 1kN, ειναι εσωτερικα μεγεθη της κατασκευης και δεν χρειαζεται να αντιδρασουν οι στηριξεις).
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Kouf » Κυρ, 06 Ιαν 2013 8:47 pm

spike έγραψε:σχετικα με το εργο του ελατηριου εφοσον τα δυο υπερστατικα μεγεθη ειναι οι 2 ελκυστηρες αρα στις δυνατες φορτισεις 1 και 2 η V5=0 αρα εχουμε 0*120*Fελ πως εχετε βαλει εργο απο ελατηριο?

Ειχα γραψει στις προηγουμενες δημοσιευσεις κατι, το εργο λογω ελατηριου θα σου χρειαστει μονο στο 4ο ερωτημα.. Εκει εχεις κατακορυφη αντιδραση στον δυνατο σου φορεα, αφου οριζεις εξωτερικο φορτιο στον κομβο 3 ισο με 1kN, αρα στις αντιδρασεις εχεις 0.5kN, αντιστοιχως!
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό trcv » Κυρ, 06 Ιαν 2013 8:51 pm

Kouf έγραψε:
trcv έγραψε:Ναι κι εγω αρχικά κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι ίσως ήταν, αλλά από την άλλη πρέπει και κάπου να υπάρχει και μια οριζόντια δύναμη γτ αλλιώς έχεις απλά 2 κατακόρυφες αντιδράσεις στο θεμελιώδη φορέα (αφού Η1 προκύπτει μηδενική με τη δεδομένη εκφώνηση), ενώ πρέπει να έχεις και μια οριζόντια τουλάχιστον .. δε ξέρω.. αν λέω πατάτες, απλά αγνοήστε με..

Σε αυτους που εχουν ι=0 προκυπτει απο ΣFy(λογω κατανεμημενου) οτι οι κατακορυφες αντιδρασεις στηριξης ειναι 120kN, γι αυτο λεμε το "120".. οριζοντια δυναμη δεν χρειαζεται δεν εχεις καποιο εξωτερικο οριζοντιο φορτιο για να αντιδρασει οριζοντια ο φορεας σου..( σημειωση: Μην σε μπερδευουν τα οριζοντια υπερστατικα μεγεθη που τα οριζεις ισα με 1kN, ειναι εσωτερικα μεγεθη της κατασκευης και δεν χρειαζεται να αντιδρασουν οι στηριξεις).

:think: οκεικ! ευχαριστώ πολύ Kouf!
trcv

Δημοσίευσηαπό journeyman » Κυρ, 06 Ιαν 2013 9:44 pm

bfCanterbury έγραψε:Υποθέτω ότι εννοούν την αντίδραση στήριξης..Η οποία βέβαια βγαίνει διαφορετικά για τα νούμερα του καθενός. :)

ναι αυτό εννοούμε...σόρρυ για το μπέρδεμα! :D
Music washes away from the soul the dust of everyday life
Άβαταρ μέλους
journeyman

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες