Συντονιστής: University Editors
Kouf έγραψε:journeyman έγραψε:Ευχαριστώ!!!να ρωτήσω και κάτι άλλο για επιβεβαίωση, στο πρώτο ερώτημα στον θεμελιώδη φορέα η ροπή σας βγήκε θετική ή αρνητική?
Ροπη στον θεμελιωδη εχεις μονο στο τριγωνικο μερος του φορεα απο την 120kN και το κατανεμημενο φορτιο,η ροπη της 120 "νικαει",αρα εφελκυονται οι θετικες ινες, οποτε θετικη!
trcv έγραψε:Kouf έγραψε:journeyman έγραψε:Ευχαριστώ!!!να ρωτήσω και κάτι άλλο για επιβεβαίωση, στο πρώτο ερώτημα στον θεμελιώδη φορέα η ροπή σας βγήκε θετική ή αρνητική?
Ροπη στον θεμελιωδη εχεις μονο στο τριγωνικο μερος του φορεα απο την 120kN και το κατανεμημενο φορτιο,η ροπη της 120 "νικαει",αρα εφελκυονται οι θετικες ινες, οποτε θετικη!
Αυτή η δύναμη 120 kN που ακριβώς είναι ρε παιδιά; μήπως ήταν στη αρχική εκφώνηση του θέματος και την παρέλειψαν στην ανανεωμένη; γιατί εγώ δεν την βλέπω σε αυτή την εκφώνηση...
trcv έγραψε:Ναι κι εγω αρχικά κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι ίσως ήταν, αλλά από την άλλη πρέπει και κάπου να υπάρχει και μια οριζόντια δύναμη γτ αλλιώς έχεις απλά 2 κατακόρυφες αντιδράσεις στο θεμελιώδη φορέα (αφού Η1 προκύπτει μηδενική με τη δεδομένη εκφώνηση), ενώ πρέπει να έχεις και μια οριζόντια τουλάχιστον .. δε ξέρω.. αν λέω πατάτες, απλά αγνοήστε με..
spike έγραψε:σχετικα με το εργο του ελατηριου εφοσον τα δυο υπερστατικα μεγεθη ειναι οι 2 ελκυστηρες αρα στις δυνατες φορτισεις 1 και 2 η V5=0 αρα εχουμε 0*120*Fελ πως εχετε βαλει εργο απο ελατηριο?
Kouf έγραψε:trcv έγραψε:Ναι κι εγω αρχικά κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι ίσως ήταν, αλλά από την άλλη πρέπει και κάπου να υπάρχει και μια οριζόντια δύναμη γτ αλλιώς έχεις απλά 2 κατακόρυφες αντιδράσεις στο θεμελιώδη φορέα (αφού Η1 προκύπτει μηδενική με τη δεδομένη εκφώνηση), ενώ πρέπει να έχεις και μια οριζόντια τουλάχιστον .. δε ξέρω.. αν λέω πατάτες, απλά αγνοήστε με..
Σε αυτους που εχουν ι=0 προκυπτει απο ΣFy(λογω κατανεμημενου) οτι οι κατακορυφες αντιδρασεις στηριξης ειναι 120kN, γι αυτο λεμε το "120".. οριζοντια δυναμη δεν χρειαζεται δεν εχεις καποιο εξωτερικο οριζοντιο φορτιο για να αντιδρασει οριζοντια ο φορεας σου..( σημειωση: Μην σε μπερδευουν τα οριζοντια υπερστατικα μεγεθη που τα οριζεις ισα με 1kN, ειναι εσωτερικα μεγεθη της κατασκευης και δεν χρειαζεται να αντιδρασουν οι στηριξεις).
bfCanterbury έγραψε:Υποθέτω ότι εννοούν την αντίδραση στήριξης..Η οποία βέβαια βγαίνει διαφορετικά για τα νούμερα του καθενός.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες