Στατική ΙΙ (2012-13)

Συντονιστής: University Editors

Re: Στατική ΙΙ (2012-13)

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Κυρ, 30 Δεκ 2012 2:36 pm

Έχει κοιτάξει κανένας την 4η άσκηση;;;
Βγαίνει-συμφέρει να την κάνουμε με συμμετρίες ή όχι;;;;
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Kouf » Κυρ, 30 Δεκ 2012 4:46 pm

Κοκός έγραψε:
Reporter έγραψε:Για τα M,Q,N λόγω θερμοκρασιακής μεταβολής πάλι τους δύο ελκυστήρες κόβουμε ή παίρνουμε άλλη τομή λόγω του ελατηρίου? Γενικά ο θεμελιώδης φορέας ως ισοστατικός δεν εντείνεται από θερμοκρασιακή μεταβολή αλλά μόνο παραμορφώνεται...Μήπως παίζει τίποτα άλλο εδώ λόγω του ελατηρίου? Δεν ξέρω κάτι αλλά το λέω για να αποφύγουμε τυχόν λάθη και χάσιμο χρόνου...

Εγώ θα θεωρούσα τις δυνάμεις των 2 ράβδων ως υπερστατικά μεγέθη... ;)

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (ίσως φανεί χαζή,αλλά είναι διευκρινιστική) :
οι 3 πρώτες περιπτώσεις είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους,έτσι;;;
Δηλαδή,στο 2ο ερώτημα έχουμε μόνο θερμοκρασίες και στο 3ο μόνο την υποχώρηση και καμία φόρτιση,έτσι;;;
Ουσιαστικά δηλαδή μόνο στο 1ο και 4ο ερώτημα έχουμε το κατανεμημένο,σωστά;;;
Τέλος,το 4ο μπορεί να προκύψει με κάποιον τρόπο ως επαλληλία των 3 πρώτων ερωτημάτων ή πρέπει να το λύσουμε πάλι από την αρχή;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους!!! :D :D :D

Ειναι 3 ξεχωριστα προβληματα, πραγματι( κατανεμημενο,θερμοκρασιακες μεταβολες, δεδομενη υποχωρηση στηριξης). Απλα αν αντιλαμβανομαι σωστα το 4 ερωτημα ζηταει την βυθιση του κομβου 3 για καθε μια απο τις παραπανω περιπτωσεις ξεχωριστα..Αν εχω λαθος διορθωστε με. :think:
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Reporter » Κυρ, 30 Δεκ 2012 5:32 pm

Kouf έγραψε:
Κοκός έγραψε:
Reporter έγραψε:Για τα M,Q,N λόγω θερμοκρασιακής μεταβολής πάλι τους δύο ελκυστήρες κόβουμε ή παίρνουμε άλλη τομή λόγω του ελατηρίου? Γενικά ο θεμελιώδης φορέας ως ισοστατικός δεν εντείνεται από θερμοκρασιακή μεταβολή αλλά μόνο παραμορφώνεται...Μήπως παίζει τίποτα άλλο εδώ λόγω του ελατηρίου? Δεν ξέρω κάτι αλλά το λέω για να αποφύγουμε τυχόν λάθη και χάσιμο χρόνου...

Εγώ θα θεωρούσα τις δυνάμεις των 2 ράβδων ως υπερστατικά μεγέθη... ;)

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (ίσως φανεί χαζή,αλλά είναι διευκρινιστική) :
οι 3 πρώτες περιπτώσεις είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους,έτσι;;;
Δηλαδή,στο 2ο ερώτημα έχουμε μόνο θερμοκρασίες και στο 3ο μόνο την υποχώρηση και καμία φόρτιση,έτσι;;;
Ουσιαστικά δηλαδή μόνο στο 1ο και 4ο ερώτημα έχουμε το κατανεμημένο,σωστά;;;
Τέλος,το 4ο μπορεί να προκύψει με κάποιον τρόπο ως επαλληλία των 3 πρώτων ερωτημάτων ή πρέπει να το λύσουμε πάλι από την αρχή;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους!!! :D :D :D

Ειναι 3 ξεχωριστα προβληματα, πραγματι( κατανεμημενο,θερμοκρασιακες μεταβολες, δεδομενη υποχωρηση στηριξης). Απλα αν αντιλαμβανομαι σωστα το 4 ερωτημα ζηταει την βυθιση του κομβου 3 για καθε μια απο τις παραπανω περιπτωσεις ξεχωριστα..Αν εχω λαθος διορθωστε με. :think:

Οχι ξεχωριστά. Όλες μαζί...Πάντως εγώ δεν τρόλλαρα, αλλά επειδή έχω κάνει πολλές φορές πατάτες σε εργασίες και βαριόμουν να τα ξανακάνω, είπα να το διευκρινίσω...

TAKISKAR έγραψε:to 3o erwthma nomizw oti dn exei kamia entash o foreas an thewrhsoume tis ravdous ws yperstatika epeidh h orizontia antidrash vgainei mhdenikh isxyei?

Κι εμένα φίλε μου βγαίνει ένα σύστημα για τα X1, X2, το οποίο ικανοποιείται μόνο αν αυτά είναι μηδενικά. Αλλά το βάζω στο πρόγραμμα και βγάζει εντάσεις....Δεν ξέρω τι παίζει....
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό bandal » Κυρ, 30 Δεκ 2012 8:24 pm

to 3o erwthma nomizw oti dn exei kamia entash o foreas an thewrhsoume tis ravdous ws yperstatika epeidh h orizontia antidrash vgainei mhdenikh isxyei?

ότι και να θεωρήσουμε ως υπερστατικό καμία ένταση δεν προκαλεί στο φορέα.Μετακινήτε η μία στήριξη και η άλλη είναι ελεύθερη να μετακινηθεί προς την κατευθυνση αυτη,άρα όλος ο φορές απλά μετακινείτε..
bandal

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό TAKISKAR » Κυρ, 30 Δεκ 2012 8:41 pm

nomizw oti exeis apolyto dikio.einai h fysikh exhghsh pera apo ta mathimatika.
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Κυρ, 30 Δεκ 2012 8:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: τα greeklish απαγορεύονται
TAKISKAR

Δημοσίευσηαπό thev » Τετ, 02 Ιαν 2013 12:43 am

μπορει να μου πει κπ αν για την επιλυση του θεματος πρεπει να χρησιμοποιησω συμμετριες κλπ ή θα το παρω ολο το φορεα μαζι??? ευχαριστω εκ των προτερων...
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 02 Ιαν 2013 12:56 am

Εγώ όλο μαζί το πήρα...Δε νομίζω οτι πρέπει να πάρεις συμμετρίες, αφού δεν έχεις ίδιες στηρίξεις....
Reporter

Δημοσίευσηαπό Kouf » Τετ, 02 Ιαν 2013 1:42 pm

Επειδη ειδα και ενα παρομοιο ποστ στις προηγουμενες σελιδες, θελω να παραθεσω κατι..Ο φορεας ειναι εξωτερικα ισοστατικος, αυτο σημαινει οτι οι αντιδρασεις στηριξης ενεργοποιουνται μοναχα οταν εχουμε εξωτερικο φορτιο(πχ κατανεμημενο).Αρα στις περιπτωσεις δυο και τρια που τα υπερστατικα μεγεθη ειναι εσωτερικα μεγεθη του συστηματος δεν "ξυπνανε" τις αντιδρασεις. Προφανως και στις 3 περιπτωσεις υπαρχει συμμετρια και στο [Μ]L και [Μ]1 και [Μ]2..

Εγω θελω να ρωτησω ποιος δρομος συμφερει στο 4ο ερωτημα.. Συμφερει να βρουμε τα δ(#3) ξεχωριστα σε καθε περιπτωση και μετα να τα προσθεσουμε(αρχη της επαλληλιας) ή να σχηματισουμε τα αντιστοιχα Μολ,Qολ,Νολ και να βρουμε το δ(#3)? :shifty:
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 02 Ιαν 2013 2:46 pm

Περίπου 18 εκατοστά βύθιση...Να τ αφήσω?
Reporter

Δημοσίευσηαπό Kouf » Τετ, 02 Ιαν 2013 2:53 pm

Πως το κανες?
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση