ρε παιδια ερωτησεις αναπτυξης πεφτουν?
νομιζω οτι η κυρια νανου ειχε πει οτι αλλαξε το στυλ και δεν βαζουν πλεον αναπτυξης..μην παρω ομως κανεναν στον λαιμο μου..
Συντονιστής: University Editors
KK έγραψε:Στην αριθμητική εφαρμογή της σελίδας 222 των σημειώσεων, το h βγαίνει όντως 50 mm ή έχει γίνει κάποιο λάθος? Επίσης στη λύση της 7,1 που αναρτήθηκε στο mycourses, για τον υπολογισμό της U, δε θα πρέπει στον τύπο να τη βάλουμε ως U/2, μιας και το διάγραμμα που μας δίνει είναι ευθεία που ξεκινάει από το 0 και καταλήγει στο U?
zetavar έγραψε:Κι εμένα στην εφαρμογή 9.9.3 στη σελίδα 222 το h=1,4mm μου προκύπτει...χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρη...
Απορία: Έστω ότι έχω μια τετραγωνική δεξαμενή α*α*Η με συνεσταλμένο υπερχειλιστή b*w που καταλήγει σε διώρυγα και θέλω να υπολογίσω σε πόσο χρόνο θα κατέβει η στάθμη του νερού της δεξαμενής στο w. Ποιόν τύπο παίρνω για να εκφράσω την παροχή Q του υπερχειλιστή συναρτήσει του μεταβαλλόμενου ύψους h??Ευχαριστώ!!
leo8 έγραψε:ρε παιδια ερωτησεις αναπτυξης πεφτουν?
νομιζω οτι η κυρια νανου ειχε πει οτι αλλαξε το στυλ και δεν βαζουν πλεον αναπτυξης..μην παρω ομως κανεναν στον λαιμο μου..
neaoktana έγραψε:KK έγραψε:Στην αριθμητική εφαρμογή της σελίδας 222 των σημειώσεων, το h βγαίνει όντως 50 mm ή έχει γίνει κάποιο λάθος? Επίσης στη λύση της 7,1 που αναρτήθηκε στο mycourses, για τον υπολογισμό της U, δε θα πρέπει στον τύπο να τη βάλουμε ως U/2, μιας και το διάγραμμα που μας δίνει είναι ευθεία που ξεκινάει από το 0 και καταλήγει στο U?
1. Μάλλον η τιμή του h είναι λάθος. Γενικός κανόνας: <Κοιτάτε κατά πόσο συμφωνείτε με τον τελικό τύπο>.
2. Δεν πολυκαταλαβα την ένσταση. Προσοχή το διάγραμμα ταχυτήτων είναι τρισδιάστατο: Δεν είναι ευθεία, αλλά γραμική μεταβολή.
nick έγραψε:ναι γιατι και στη σελιδα 220 των σημειωσεων που ειναι ιδιες αποστασεις κτλ αλλα οχι με γραμμικη μεταβολη εχετε παρει τον ιδιο τυπο
george16 έγραψε:Στην 6η σειρά ασκήσεων και συγκεκριμένα στην άσκηση 6.3 στο πρώτο ερώτημα ( και κατ' επέκταση στο δεύτερο ) για να ισορροπήσει ο δίσκος στο βάρος του δεν θα πρέπει να υπεισέρχεται και η ταχύτητα την οποία έχει το υγρό στο ακροφύσιο? Δηλαδή άμα πάρουμε την εξίσωση της ποσότητας της κίνησης με όγκο αναφοράς ακροφύσιο-δίσκος δεν προκύπτει : -ρ χ ( V2α x Q2α - V3 x Q2a ) = F όπου V2α η ταχύτητα που έχει το υγρό όταν βγαίνει από το ακροφύσιο και V3 η ταχύτητα του υγρού όταν χτυπάει τον δίσκο και W = -F ??
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης