Ερώτηση για την
άσκηση 23 -εκλιπαρώ απαντήστε μου γιατί δεν είμαι καλά και θα το πάρω προσωπικά!

-
Στην πορεία λύσης του κ. Ηλία, ερώτημα 2: Για να προσδιορίσεις τα μεγέθη επιταχ., ταχύτητα, μετακίνηση στην επιφάνεια του εδάφους, στην κορυφή όλων αυτών των στρώσεων άμμου αργίλου κλπ, υπάρχει ο Πίνακας 2.
Σ' αυτόν τονίζεται ότι τα της επιφ. του εδάφους μεγέθη είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ως προς τα του βραχώδους υποβάθρου που επίσης τα δίνει στον ίδιο πίνακα. ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΗΛΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ για τα ταχύτητα κ μετακίνηση στην επιφάνεια του εδάφους ΕΝΑ ΡΙΖΙΚΟ που έχει PGV και Vmax μέσα υψωμένα σε τετράγωνα;;;; (αντίστοιχα PGD dmax για την μετακίνηση). Από πού προκύπτει αυτό; Εγώ θεώρησα πως αφού λέει σχετικό θα είναι λόγοι... όπως έκανα με τις επιταχύνσεις (πχ. για την πρώτη περίοσο επαναφοράς, ότι στην επιφανεια ειναι το 0.22 του 0.12g που είναι στο βραχώδες υπόβαθρο, άρα στην επιφάνεια είναι 0.26m/s^2). Αυτό όμως έδινε τετάστιες τιμές για τα V, d... Κι έτσι έψαξα σύσταση Ηλία κι έτσι ... Τι είναι αυτό το αλλόκοτο Πυθαγόρειο λοιπόν που έχει μέσα βραχώδες υπόβαθρο και επιφάνεια για να μας δώσει τιμή στην επιφάνεια;;;
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΒΟΗΘΕΙΑ PLZZZZZ!