Υδραυλική Ανοιχτών Αγωγών και Ποταμών (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Υδραυλική Ανοιχτών Αγωγών και Ποταμών (2011-12)

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Πέμ, 09 Φεβ 2012 8:01 pm

neaoktana έγραψε:- Ψήφιζα - εμπιστευόμουν: τον τοπικό Πολιτευτή, Δημοτικό παράγοντα, Συνδικαλιστή της Σχολής... Διότι με παραμύθιαζε ότι θα ικανοποιήσει τις (νόμιμες ή παράνομες) προσμονές μου.
- Χειροκροτούσα τη Συνδικαλιστάρα των ΔΕΚΟ και λοιπών Συντεχνιακών Φορέων (βλ. ΤΕΕ), όταν υπερασπιζόταν τα ΔΙΚΑ του προνόμια και με παραμύθιαζε ότι, αν αυτός τα κρατήσει, εγώ θα έχω τουλάχιστον τον κατώτατο (αρκεί να έχω δουλειά βεβαίως).
- Τώρα δεν μπορώ να πάω να "γράψω" και ζητάω τη βενζίνη, το πάρκινκγ, ή το ταξί από τον Κατσαρέλη, το Μαμάση...
- Αύριο - ίσως - δεν θα υπάρχει καν βενζίνη (ή ταξί), αλλά θα εξακολουθώ να απαιτώ ο Κατσαρέλης, ή ο Μαμάσης να με "πάρουν στην ανάταση" και να με πάνε να "γράψω"...

Μήπως; λέω απλώς μήπως: "Πήραμε τη ζωή μας λάθος"

Συμφωνω ναι, πηραμε τη ζωη μας, λαθος... αυτο ειναι το μονο σιγουρο! Η επομενη μερα που ερχεται για να αλλαξει και να βελτιωσει την προηγουμενη, ποια ακριβως ειναι (;) - ο καθενας στην ατομικοτητα του για τον εαυτο του - ΚΑΙ - κοψτε το κεφαλι σας στην τελικη αν δεν μπορειτε -
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Πέμ, 09 Φεβ 2012 8:02 pm

Τώρα δεν μπορώ να πάω να "γράψω" και ζητάω τη βενζίνη, το πάρκινκγ, ή το ταξί από τον Κατσαρέλη, το Μαμάση...
- Αύριο - ίσως - δεν θα υπάρχει καν βενζίνη (ή ταξί), αλλά θα εξακολουθώ να απαιτώ ο Κατσαρέλης, ή ο Μαμάσης να με "πάρουν στην ανάταση" και να με πάνε να "γράψω"...

Η αλλαγή μέρας δλδ δεν παίζει σαν ενδεχόμενο? :problem:

Στη στατική 4 πάντως προτίμησαν αντί να μας ''πάρουν στην ανάταση'' να αναβάλουν την εξέταση... το αυτονόητο.
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό saveapenguin » Πέμ, 09 Φεβ 2012 8:03 pm

Τι να πω κύριε νεοκτάνα, νομίζω έχετε μπερδευτεί.. Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει ακόμα και αν μας κάνετε τη χάρη να εξεταστούμε στα μαθήματα που έχουμε διαβάσει.. Εξάλλου, δεν ήταν η δική μας γενιά που έχει καταστρέψει τα πάντα όλα, μάλλον η δική σας..

Μήπως; λέω απλώς μήπως: "Πήρατε το ρόλο σας λάθος;;
saveapenguin Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Πέμ, 09 Φεβ 2012 8:17 pm

saveapenguin έγραψε:Εξάλλου, δεν ήταν η δική μας γενιά που έχει καταστρέψει τα πάντα όλα, μάλλον η δική σας..

:clap: :ellinofreneia:
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 09 Φεβ 2012 8:51 pm

amazing_happens έγραψε:
saveapenguin έγραψε:Εξάλλου, δεν ήταν η δική μας γενιά που έχει καταστρέψει τα πάντα όλα, μάλλον η δική σας..

:clap: :ellinofreneia:

<Η (δήθεν) ανάλυση με βάση τις γενιές και όχι π.χ. τις τάξεις, η έστω τις προσωπικές συμπεριφορές - προσπάθειες σηματοδοτεί μικροαστική προσέγγιση.>
Τώρα ο Βλαδίμηρος το είπε πρώτος;... Ο Γκράουτσο;... Ο πανμέγιστος Κιμ-Ιλ- Σουνγκ;... Πάντως (κατά ασφαλείς πληροφορίες) ο R. Crooks το προσυπογράφει.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό phantom » Πέμ, 09 Φεβ 2012 9:09 pm

Να ρώτησω κάτι;Γιατί συνεχίζετε και απαντάτε όταν δεν έχετε κάτι ουσιώδες να πείτε;Εντάξει,το καταλάβαμε μας έχετε γραμμένους και δε σας νοιάζει που δε μπορούμε να φτάσουμε να δώσουμε ένα μάθημα για το οποίο διαβάζουμε ένα εξάμηνο.Αφού λοιπόν δε μπορείτε να κάνετε το αυτονόητο(να αναβάλλετε την εξέταση),ας λείπει τουλάχιστον η ειρωνεία.
phantom

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό saveapenguin » Πέμ, 09 Φεβ 2012 9:20 pm

phantom έγραψε:Να ρώτησω κάτι;Γιατί συνεχίζετε και απαντάτε όταν δεν έχετε κάτι ουσιώδες να πείτε;Εντάξει,το καταλάβαμε μας έχετε γραμμένους και δε σας νοιάζει που δε μπορούμε να φτάσουμε να δώσουμε ένα μάθημα για το οποίο διαβάζουμε ένα εξάμηνο.Αφού λοιπόν δε μπορείτε να κάνετε το αυτονόητο(να αναβάλλετε την εξέταση),ας λείπει τουλάχιστον η ειρωνεία.

+1
Ναι ούτε εγώ καταλαβαίνω, αλλά από την άλλη υποθέτω ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.
saveapenguin Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Παρ, 10 Φεβ 2012 12:39 am

Sensei επίτρεψέ μου να διαφωνήσω σε μερικά σημεία.

neaoktana έγραψε: Εξαναγκάστε αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά (χειρόφρενα, διακόπτες...) Δημοσίων αγαθών να τα παραδόσουν στην Κοινωνία, αντί να τα χρησιμοποιούν εκβιαστικώς εναντίον της, δήθεν υπέρ της...

Καταρχάς μπορεί σε μερικά θέματα να υπάρχει η θέληση να τα αλλάξουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχουμε και το know-how για το πως να το επιτύχουμε. Π.χ. πιστεύω ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι η απεργία των ΜΜΜ είναι αθέμιτο μέσο που βλάπτει κυρίως την ίδια κοινωνία από την οποία η απεργοί ζητούν υποστήριξη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ξέρει ο κόσμος πως να το αποτρέψει.

neaoktana έγραψε:- Ψήφιζα - εμπιστευόμουν: τον τοπικό Πολιτευτή, Δημοτικό παράγοντα, Συνδικαλιστή της Σχολής... Διότι με παραμύθιαζε ότι θα ικανοποιήσει τις (νόμιμες ή παράνομες) προσμονές μου.
- Χειροκροτούσα τη Συνδικαλιστάρα των ΔΕΚΟ και λοιπών Συντεχνιακών Φορέων (βλ. ΤΕΕ), όταν υπερασπιζόταν τα ΔΙΚΑ του προνόμια και με παραμύθιαζε ότι, αν αυτός τα κρατήσει, εγώ θα έχω τουλάχιστον τον κατώτατο (αρκεί να έχω δουλειά βεβαίως).

Ίσως είμαι λίγο κυνικός, αλλά πιστεύω πως ισχύει η απάντηση που έδωσα πιο πάνω. Το κυνικό μέρος είναι ότι πιστεύω ότι είτε κανείς απείχε από τις διαδικασίες, είτε ψήφιζε τον αριστερό είτε ακόμα και αν πήγαινε με τα μεγάλα κόμματα πάνω κάτω το ίδιο όφελος στην κοινωνία έδινε. Άμα δεν ψηφίζεις τότε αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για σένα και δεν εκτελείς το χρέος σου στην κοινωνία. Παρόλα αυτά είναι και η επιλογή που έχω πάρει πολλές φορές επειδή πιστεύω ότι το πρόβλημα πια δεν είναι ο Α ή ο Β πολιτικός είναι κακός, αλλά ότι το σύστημα που έχει επικρατήσει είναι κακό. Και άμα είναι σάπιο το σύστημα τότε σχεδόν κάθε πολιτικός που μπαίνει σε αυτό θα αλλοτριωθεί. Και ακόμα και αν υπάρχει μία εξαίρεση που θα καταφέρει να κρατήσει την ηθική του, τότε χωρίς την υποστήριξη αυτού του συστήματος και των μελών του, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάει μπροστά. Και το πρόβλημα είναι πως καλές οι πορείες, αλλά για να έχουμε πραγματικό και διαρκές αποτέλεσμα πρέπει να προσφέρουμε και μία εναλλακτική στο υπάρχον σύστημα. Που όσο και αν απεχθάνομαι να αριστερίζω και να χρησιμοποιώ κλισέ εκφράσεις, ίσως όντως χρειαστεί να έρθει μία περίοδος χάους πρώτα. Ή μπορεί με την πρόοδο της τεχνολογίας να αρχίσουν οι άνθρωποι να ενημερώνονται και από περισσότερες πηγές από τους λίγους οίκους που στεγάζουν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και έτσι να έρθει αρκετά μεγάλη αλλαγή που να καταστήσει το χάος περιττό. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει αλλά θεωρώ την τεχνολογία ως το πιο πιθανό καταλύτη για μεγάλες αλλαγές μαζί με την ίσως ταχύτερη αλλά πιο σπάνια επιτεύξιμη και πιο καταστροφική επανάσταση.

neaoktana έγραψε:- Τώρα δεν μπορώ να πάω να "γράψω" και ζητάω τη βενζίνη, το πάρκινκγ, ή το ταξί από τον Κατσαρέλη, το Μαμάση...

Ίσως ακούγεται παράλογο να ζητάμε να μας λύσει τα προβλήματα ο Κατσαρέλης και ο Μαμάσης, αλλά αυτό συμβαίνει για ένα πολύ απλό λόγο. Όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί από διάφορους παράγοντες, ο κόσμος τείνει να απευθύνεται σε αυτόν που νιώθει πιο κοντά του και πιθανότερο να τον βοηθήσει. Και επειδή φαίνεται η προσπάθειά σας να βοηθήσετε τους φοιτητές με τις σημειώσεις που εργάζεστε νυχθημερόν να ανεβάσετε καθώς και με τη συμμετοχή σας στο φόρουμ, γι' αυτό υπήρχε και η προσδοκία ότι θα βοηθάγατε και στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και μετά η αντίστοιχη απογοήτευση.

neaoktana έγραψε:
alexsian έγραψε:Δασκαλε δεν ειναι δημοκρατικα τα εκβιαστικα διλημματα!

1. Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός (προς τους Σπουδαστές). Είναι η καθαρή λύση - εισήγησή μου προς τους άλλους Διδάσκοντες.
2. Δε γνωρίζω την τελική απόφαση, δεν είμαι Συντονιστής , αλλά απουσία ανακοίνωσης = γράφουμε. Προσωπικώς "γράφω" το τελευταίο "τεμάχιο" των Σημειώσεων, όπως και χτες βράδυ μέχρι τις 02:30 ετοίμαζα τα νέα θέματα της <ΕφΥδρ>, η οποία επανα-αναβλήθηκε! Καθαρές λύσεις...

Εδώ είναι ίσως και η μεγαλύτερη αντίρρησή μου. Πιστεύω πως οι καθαρές λύσεις είναι υπερεκτιμημένες. Πολύ προτιμότερες θα πρέπει να είναι οι αποτελεσματικές λύσεις. Για μια εξέταση, ο σκοπός είναι να δει πόσοι και ποιοι από αυτούς που πήραν το μάθημα έφτασαν ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων. Και είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις αν δεν μπορεί ο περισσότερος κόσμος να παραστεί στην εξέτασή σου. Για την ακρίβεια όσο λιγότερος κόσμος μπορεί να παραστεί, τόσο λιγότερο αποτελεσματική είναι η εξέταση στον σκοπό της. Καθαρή λύση θα ήταν επίσης να περάσουν όλοι όσοι έχουν πάρει το μάθημα, πιο καθαρή μιας και θα γλίτωνε και από την ανάγκη επαναληπτικής εξεταστικής το Σεπτέμβριο. Αλλά όπως αυτή η λύση δεν είναι η καλύτερη, έτσι δεν θεωρώ και καλύτερη να γίνεται η εξεταστική κανονικά ανεξάρτητα από το πόσοι μπορούν να έρθουν. Πολλές φορές η καλύτερη λύση δεν είναι η καθαρή αλλά μία πιο messy (και μέση) λύση.
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Παρ, 10 Φεβ 2012 5:03 am

neaoktana έγραψε:
amazing_happens έγραψε:

<Η (δήθεν) ανάλυση με βάση τις γενιές και όχι π.χ. τις τάξεις, η έστω τις προσωπικές συμπεριφορές - προσπάθειες σηματοδοτεί μικροαστική προσέγγιση.>
Τώρα ο Βλαδίμηρος το είπε πρώτος;... Ο Γκράουτσο;... Ο πανμέγιστος Κιμ-Ιλ- Σουνγκ;... Πάντως (κατά ασφαλείς πληροφορίες) ο R. Crooks το προσυπογράφει.

Θαυμαζω και επικροτω το γεγονος οτι ειστε ισως ο μοναδικος καθηγητης που ασχολειται τοσο πολυ, με τους φοιτητες και τα μαθηματα του και εχει στοχο και προσπαθει καθημερινα να βελτιωνει το επιπεδο της διδασκαλιας αλλά και των μαθηματων του ΚΑΙ "ερχεστε σε κοντρα" συχνα πυκνα με ολους εμας που τυγχανει αλλοτε να διαφωνουμε και αλλοτε να συμφωνουμε σε καποια θεματα ή σε μερικες αντιληψεις με εσας. Κανοντας μια διαδικτυακη ερευνα θα "γραψω-απαντησω" με ομοιο υφος γραφης με το δικο σας.

- Εν αντιθεση με τους προαναφερθεντες για το θεμα των γενεων θα συμφωνησω απολυτα με το Σολωνα - οσο βεβιασμενη γενικευση και αν ειναι- διοτι στην περιπτωση της γενιας σας τα αποτελεσματα ειναι μακραν χειροτερα απο τα συνηθη ετησια αποτελεσματα-βαθμολογιων της Μ.Τ.Ρ ... :D
"Τα αφανή τοις φανεροίς τεκμαίρου." Σόλων, 630-560 π.Χ,
Spoiler: show
μτφρ: αυτά που δεν φαίνονται να τα συμπεραίνεις με βάση αυτά που φαίνονται

Επιπροσθετως για το θεμα της κατανοησης καποιων καθηγητων ειπωθηκε το εξης:

"Μην ανησυχείς αν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν. Να ανησυχείς όταν εσύ δεν καταλαβαίνεις τους άλλους."
Κομφούκιος

Μενουμε στην κατανοηση και παμε στη Ρωσια με μια φραση με ιδιαιτερη αλληγορικη σημασια που ταιριαζει γαντι στην περιπτωση μας και στις μερες μας:

"Το να ισχυρίζεται κανείς ότι ένα έργο τέχνης είναι καλό, αλλά η περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το κατανοήσουν, είναι σαν να λέει ότι ένα φαγητό είναι καλό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το φάνε."
Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας

Στη συνεχεια κατηφοριζουμε νοτιο δυτικα και παμε στην "αγαπητη" Γερμανια με μια γενικοτητα:

"Η συμπεριφορά των ανθρώπων γίνεται κατανοητή, αν λάβουμε υπόψη τους σκοπούς, τις ανάγκες και τα κίνητρά τους."
Thomas Mann, 1875-1955, Γερμανός συγγραφέας [Νόμπελ 1929]

Κλεινοντας περναμε τον ατλαντικο και αναφερω: ( ισως οτι καλυτερο εχω διαβασει τον τελευταιο καιρο )

"Αν ο καθένας μπορούσε να καταλάβει πως ό,τι είναι σωστό για μένα δεν είναι απαραίτητα σωστό για όλους τους άλλους, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ πιο ευτυχισμένο μέρος."
William Glasser, 1925 - ..., Αμερικανός ψυχοθεραπευτής

Spoiler: show
Δυστυχως και εγω μπορει να διαφωνω με την απεργια, σαν απεργια... Αλλα στην προκειμενη περιπτωση, ορισμενοι καθηγητες κανουν τα τεχνικα προβληματα - την ταλαιπωρια ή ακομα και δυνατοτητα γλαρο-σουπα και ειναι πολυ ασχημο αυτο! Ακομα πιο ασχημο ειναι οτι η σχολη μας με μεγα καπετανιο τον προεδρο κατεχει τα ηνια!
P.S Ειναι επικοδομητικες αυτες οι συζητησεις.
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 13 Φεβ 2012 9:08 pm

Propably the exam is scheduled for this Saturday
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες