δεν ξερω αν ειναι σωστη σαν μεθοδος (το συγκεκριμενο θεμα δεν ηξερα ουτε εγω να το λυσω) αλλα νομιζω ειναι καλο σαν "κολπο" για να βρεις τουλαχιστον την κλιση της ασυνεχειας: απο το τοξο της ασυνεχειας που ψαχνεις ενωνεις με ευθυγραμμο τμημα τα 2 ακρα του και φερνεις μεσοκαθετο (προφανως θα περναει απο το κεντρο του κυκλου).ο πολος της ασυνεχειας θα περναει απο την μεσοκαθετο, οποτε μετρας με τον χαρακα την αποσταση του πολου απο την περιμετρο του κυκλου Schmidt. αυτην την αποσταση την σημειωνεις πανω στην διαμετρο του κυκλου Α-Δ (δεν εχει σημασια αν θα ξεκινησεις απο την δυση ή απ΄την ανατολη). στις μοιρες που αντιστοιχουν αφαιρεις 90 (γιατι ειναι του πολου) οποτε εχεις φτασει σε ενα σημειο πανω στην Α-Δ που σου δειχνει την τιμη της κλισης της ασυνεχειας. οσο για την φορα κλισης, μπορεις να παρατηρησεις, οτι η μεσοκαθετος που τραβηξες, τεμνει τον κυκλο σε 2 σημεια. το σημειο απο την μερια που καμπυλωνεται η ασυνεχεια πρεπει να ειναι και η φορα της κλισης της. ξαναλεω, δεν ξερω αν ειναι σωστο, μην σε παρω και στον λαιμο μου, γιαυτο δοκιμασε το σε καποια ετοιμα δικτυα και αν καπου δεν σου βγαινει, επισημανε το και εδω μην τα κανω και εγω λαθος