Εδαφομηχανική Ι (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εδαφομηχανική Ι (2011-12)

Δημοσίευσηαπό mpoufos » Σάβ, 18 Φεβ 2012 7:07 pm

20%
mpoufos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mpoufos » Σάβ, 18 Φεβ 2012 7:08 pm

είχα διαβάσει στην επαναληπτική από Κααββαδά.Έβαλε ο Μπουκοβάλας.Πήρα 3
mpoufos

Δημοσίευσηαπό poum » Σάβ, 18 Φεβ 2012 7:20 pm

τέλεια!!
bismallah
poum

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό irenelimni » Κυρ, 19 Φεβ 2012 3:13 pm

παιδια για το 2ο θεμα της περσινης κανονικης εξεταστικης μηπως ξερει κανεις αν το εχει λυσει ποσο βγαινουν τα Cc και Cr και οι οριζοντιες τασεις??
irenelimni

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Exeisanapthra? » Κυρ, 19 Φεβ 2012 4:41 pm

Παίδες ερώτηση sos στην 8η σειρά(την κανονική), 3η άσκηση μας δίνει 2 δοκιμές υπό αστράγγιστες συνθήκες και μας λέει να βρούμε τα c και φ(δεν μας το λέει αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε). Πώς μπορώ με τα δεδομένα που δίνονται να βρω τις ενεργές τάσεις στις 2 δοκιμές ώστε να φτιάξω την περιβάλλουσα?
29 κατασκευαστές σπιτιών συνιστούν shqip
Exeisanapthra?

Δημοσίευσηαπό irenelimni » Κυρ, 19 Φεβ 2012 4:47 pm

Exeisanapthra? έγραψε:Παίδες ερώτηση sos στην 8η σειρά(την κανονική), 3η άσκηση μας δίνει 2 δοκιμές υπό αστράγγιστες συνθήκες και μας λέει να βρούμε τα c και φ(δεν μας το λέει αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε). Πώς μπορώ με τα δεδομένα που δίνονται να βρω τις ενεργές τάσεις στις 2 δοκιμές ώστε να φτιάξω την περιβάλλουσα?
σου δινει ολικες τασεις..οποτε πρεπει να βρεις την περιβαλλουσα Cu των ολικβν τασεων που ειναι ιση με την ακτινα...οι κυριες ολικες τασεις ειναι σ3=σc+Δσc
και σ1=σ1α για την κατασταση αστοχιας ολα αυτα...φτιαχνεις τους 2 κυκλους που εχουν ιδια ακτινα και η οριζοντια εφαπτομενη ειναι το cu.οποτε για να ελεγξεις αν αστοχουν τα σημεια βρισκεις τις κυριες ολικες τασεις τους και πρεπει η ακτινα του καθε κυκλου να ειναι μικροτερη απο Cu.αν οχι αστοχουν...
irenelimni

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Exeisanapthra? » Κυρ, 19 Φεβ 2012 4:51 pm

Thnx πολύ!!!!
29 κατασκευαστές σπιτιών συνιστούν shqip
Exeisanapthra?

Δημοσίευσηαπό apoa » Δευτ, 20 Φεβ 2012 12:41 am

Μια ερωτηση. Στο διαγωνισμα κανονικης 2011 στην ασκηση 3 λεει για μακροπροθεσμη και βραχυπροθεσμη αστοχεια. Τι εννοει;
apoa

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό tsiou » Δευτ, 20 Φεβ 2012 6:42 pm

mike89 έγραψε:Καλησπέρα! Θέλω να κάνω μία ερώτηση πάνω στην δοκιμή απλής διάτμησης. Για παράδειγμα στην 7 σειρά στην άσκηση 4. Από τις λύσεις που έχουν ανεβάσει στο my courses βλέπω το σχήμα που έχει κάνει για την απλή διάτμηση (σελίδα 8 από τις λύσεις). Στην τελική κατάσταση έχει σχεδιάσει τις ορθές και τις διατμητικές τάσεις, και από τις τιμές των μεγεθών αυτών κατασκευάζει και τον κύκλο του Μοhr.
Θέλω να ρωτήσω, γιατί ενώ στο σχήμα αυτό δείχνει την διατμητική προς τα δεξιά (πάει να στρίψει το δοκίμιο ωρολογιακά), την βάζει θετική για το σημείο Α (σv ',ta) για το οριζόντιο επίπεδο, και όχι Α(σv ',-ta); Και το αντίστοιχο για το Β (σh', -ta) για το κατακόρυφο γιατί όχι => Β(σh ',ta);. Λογικά κάτι έχω μπερδέψει μεταξύ της σύμβασης για τάσεις σε σημείο και σε επίπεδο.. Όποιος θέλει ας πει..
Eυχαριστώ!

Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Πρέπει να είναι λάθος. Το σωστό θα ήταν το Α να είναι με -ta. Το επίπεδο κοιτάς και στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι το οριζόντιο και η t στο επίπεδο αυτό είναι δεξιόστροφη άρα αρνητική.

Spoiler: show
όταν λες τις λύσεις που έχουν ανεβάσει στο mycourses, που ακριβώς? Στο mycourses είμαι στο 1ο τμήμα και δεν έχω δει κάτι οπότε λογικά στου 2ου πρέπει να τις βρήκες, σωστά? Εγώ τις λύσεις που λέω τις έχω από mqn: "Αναλυτικές Λύσεις Σειρών Ασκήσεων" Γιάννης Κουκούλης, Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΜΠ.
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
tsiou Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό mike89 » Δευτ, 20 Φεβ 2012 6:52 pm

tsiou έγραψε:
mike89 έγραψε:Καλησπέρα! Θέλω να κάνω μία ερώτηση πάνω στην δοκιμή απλής διάτμησης. Για παράδειγμα στην 7 σειρά στην άσκηση 4. Από τις λύσεις που έχουν ανεβάσει στο my courses βλέπω το σχήμα που έχει κάνει για την απλή διάτμηση (σελίδα 8 από τις λύσεις). Στην τελική κατάσταση έχει σχεδιάσει τις ορθές και τις διατμητικές τάσεις, και από τις τιμές των μεγεθών αυτών κατασκευάζει και τον κύκλο του Μοhr.
Θέλω να ρωτήσω, γιατί ενώ στο σχήμα αυτό δείχνει την διατμητική προς τα δεξιά (πάει να στρίψει το δοκίμιο ωρολογιακά), την βάζει θετική για το σημείο Α (σv ',ta) για το οριζόντιο επίπεδο, και όχι Α(σv ',-ta); Και το αντίστοιχο για το Β (σh', -ta) για το κατακόρυφο γιατί όχι => Β(σh ',ta);. Λογικά κάτι έχω μπερδέψει μεταξύ της σύμβασης για τάσεις σε σημείο και σε επίπεδο.. Όποιος θέλει ας πει..
Eυχαριστώ!

Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Πρέπει να είναι λάθος. Το σωστό θα ήταν το Α να είναι με -ta. Το επίπεδο κοιτάς και στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι το οριζόντιο και η t στο επίπεδο αυτό είναι δεξιόστροφη άρα αρνητική.

Επειδή πέρασαν οι μέρες έστειλα σε ένα από τα παιδιά που κάνουν ασκήσεις και πήρα αυτή την απάντηση:

...Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που έχει οριστεί η φορά της διατμητικών τάσεων η απορία σου είναι εύλογη. Δεν έχεις μπερδέψει κάτι, απλά είναι λάθος οι φορές των διατμητικών τάσεων στο εν λόγω σχήμα. Για να ταιριάζει η παραμορφωμένη κατάσταση του εδαφικού στοιχείου υπό απλή διάτμηση με τους κύκλους Mohr της δοκιμής θα πρέπει τα υφιστάμενα σημεία Α και Β να έρθουν σε θέσεις συμμετρικές ως προς τον άξονα των ορθών τάσεων (σ). Αναφορικά με τα τελικά αποτελέσματα της άσκησης πάντως δεν αλλάζει κάτι....

tsiou έγραψε:
Spoiler: show
όταν λες τις λύσεις που έχουν ανεβάσει στο mycourses, που ακριβώς? Στο mycourses είμαι στο 1ο τμήμα και δεν έχω δει κάτι οπότε λογικά στου 2ου πρέπει να τις βρήκες, σωστά? Εγώ τις λύσεις που λέω τις έχω από mqn: "Αναλυτικές Λύσεις Σειρών Ασκήσεων" Γιάννης Κουκούλης, Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΜΠ.

Ναι για τις ίδιες μιλάμε. Αν πας στην καρτέλα εργασίες για το δεύτερο τμήμα στο mycourses θα τις βρεις.
mike89 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης