Αριθμητική Ανάλυση (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Αριθμητική Ανάλυση (2011-12)

Δημοσίευσηαπό Jimmis » Παρ, 10 Φεβ 2012 10:46 am

Απο περιεργια παιδια εσεις τι και πως θα διαβασετε?Εννοω γκαρουτσο-βιβλιο ,γκαρουτσο σκετο,βιβλιο σκετο.Επισης κατα ποσο πιστευετε οτι να λυσεις τις 3 σειρες ασκησεων θα βοηθησει και στο να καλυψεις καλο μερος της υλης.Ευχαριστω!
Your gonna eat lightning, and your gonna crap thunder!
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
Άβαταρ μέλους
Jimmis Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό mixalis » Παρ, 10 Φεβ 2012 4:52 pm

δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι φετος παντως εγω στην επαναλπτικη ειχα διαβασει το βιβλιο του Τυχοπουλου και δεν ειχα προβλημα....
mixalis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jimmis » Παρ, 10 Φεβ 2012 5:10 pm

Δυστυχως εχω χρυσοβεργη και να πω την αληθεια δεν ειναι και ιδιατερα επεξηγηματικο κατ'εμε.
Your gonna eat lightning, and your gonna crap thunder!
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
Άβαταρ μέλους
Jimmis Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό txc » Παρ, 10 Φεβ 2012 6:24 pm

Jimmis έγραψε:Απο περιεργια παιδια εσεις τι και πως θα διαβασετε?Εννοω γκαρουτσο-βιβλιο ,γκαρουτσο σκετο,βιβλιο σκετο.Επισης κατα ποσο πιστευετε οτι να λυσεις τις 3 σειρες ασκησεων θα βοηθησει και στο να καλυψεις καλο μερος της υλης.Ευχαριστω!

Jimmis εγω προσωπικα διαβαζω απο γκαρουτσο και με βολευει.Αλλοι σ αυτο το μαθημα δεν το προτιμουν! Απο γκαρουτσο και με μια ματια στο βιβλιο για αποδείξεις νομιζω εισαι ενταξει.Αν εχεις και σημειωσεις ακομα καλυτερα.Οι ασκησεις σιγουρα θα βοηθησουν ειναι εξ αλλου ασκησεις απο παλιες εξετασεις.Αλλα γιατι να μην δεις κατευθειαν τα πολλα παλια θεματα που υπαρχουν και να εισαι κομπλε? ;)
txc

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 10 Φεβ 2012 6:37 pm

Έχω σημειώσεις για μεγάλο μέρος του μαθήματος μέχρι και Δεκέμβρη αν θυμάμαι καλά. Όποιος θέλει ας μου πει, εγώ έτσι κι αλλιώς θα τις φέρω την Δευτέρα για κάποια παιδιά. Τώρα τις οργανώνω λίγο γιατί είναι και δικές μου κι από ένα άλλο παιδί που πήρα, να δω και ποια είναι η ύλη φέτος καλύτερα!
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Σάβ, 11 Φεβ 2012 3:11 am

Προσπαθούσα να βγάλω λίγο την ύλη από Γκαρούτσο και βλέπω ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο το διάβασμα από εκεί γιατί έχω την εντύπωση ότι λείπουν πράγματα. Πάντως η ύλη που έβγαλα είναι:

Κεφ1. μάλλον εξαιρείται το 1.5
Κεφ2. τα 2.3 - 2.4 μιλάνε για ανιούσες και κατιούσες διαφορές ενώ εμείς έχουμε τις διηρημένες..
Κεφ3. διατηρώ κάποιους ενδοιασμούς για το 3.7
Κεφ4. βασικά έχω σημειώσει τις μεθόδους Simpson και τραπεζίου αλλά κατά τις παραδόσεις κάναμε και τους 4.
Κεφ5. την μέθοδο στο 5.3 δεν ξέρω. για τις διαφορικές εξισώσεις είπαν Taylor κ' Euler
Κεφ6. νομίζω αυτό πάει όπως είναι!

Ρίχτε κι εσείς καμιά ιδέα μήπως κάνουμε τίποτα! :roll:

Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό txc » Σάβ, 11 Φεβ 2012 4:02 am

eX-mc
Με μια ματια σε τοπικ αλλων ετων βλεπω οτι η υλη διαμορφωνετε αναλογα με το τι εχει διδαχθει.Εγω δεν εχω παρακολουθησει οποτε δεν ξερω να σου πω ακριβως.Για μενα μονο σιγουρο κριτηριο ειναι τα παλια θεματα.Οποτε με μια ματια εκει βλεπω οτι σχεδον παντα πεφτει:
1 ασκηση για λυση γραμμικου συστηματος (κυριως Gauss-Siedel ή Jacobi)
1 λυση ολοκληρωματος κ σφαλμα (πιο συχνα Simpson ή καμια τραπεζιου)
1 με εξισωση και υπολογισμο ριζας με καποια μεθοδο (και Newton-Raphson βαζουν και επαναληπτικες και απ ολα)
και τωρα βαζουν και μια που μπορει να ειναι θεωριας,καποια αποδειξη..
μπορει να ειναι μια διαφορικη εξισωση..
καποιο πολυωνυμο σε μορφη Newton,Lagrange ..
ή δεν ξερω κ εγω τι αλλο μπορει να σκεφτουν.. μη γραμμικα συστηματα ισως αν εχουμε διδαχθει.
Αυτα ειδα εγω περιπου οτι πεφτουν. :think:
Επειδη ομως διαβαζω απο Γκαρουτσο δεν εχω αποψη για τα αλλα.Το βιβλιο του Τυχοπουλου το εχω κοιταξει για τις αποδειξεις και τιποτα αλλο..(τις οποιες καποιες εχει κι ο Γκαρουτσος).Αν δεν γινει καμια μεγαλη αλλαγη φετος δεν νομιζω οτι ειναι τραγικος ο Γκαρουτσος και πιστευω θα βοηθησει...τουλαχιστον στα βασικα.
Τωρα για την υλη αφου δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση οτι ειπωθηκε στο μαθημα :?
txc

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Σάβ, 11 Φεβ 2012 4:09 am

txc έγραψε:eX-mc
Με μια ματια σε τοπικ αλλων ετων βλεπω οτι η υλη διαμορφωνετε αναλογα με το τι εχει διδαχθει.Εγω δεν εχω παρακολουθησει οποτε δεν ξερω να σου πω ακριβως.Για μενα μονο σιγουρο κριτηριο ειναι τα παλια θεματα.Οποτε με μια ματια εκει βλεπω οτι σχεδον παντα πεφτει:
1 ασκηση για λυση γραμμικου συστηματος (κυριως Gauss-Siedel ή Jacobi)
1 λυση ολοκληρωματος κ σφαλμα (πιο συχνα Simpson ή καμια τραπεζιου)
1 με εξισωση και υπολογισμο ριζας με καποια μεθοδο (και Newton-Raphson βαζουν και επαναληπτικες και απ ολα)
και τωρα βαζουν και μια που μπορει να ειναι θεωριας,καποια αποδειξη..
μπορει να ειναι μια διαφορικη εξισωση..
καποιο πολυωνυμο σε μορφη Newton,Lagrange ..
ή δεν ξερω κ εγω τι αλλο μπορει να σκεφτουν.. μη γραμμικα συστηματα ισως αν εχουμε διδαχθει.
Αυτα ειδα εγω περιπου οτι πεφτουν. :think:
Επειδη ομως διαβαζω απο Γκαρουτσο δεν εχω αποψη για τα αλλα.Το βιβλιο του Τυχοπουλου το εχω κοιταξει για τις αποδειξεις και τιποτα αλλο..(τις οποιες καποιες εχει κι ο Γκαρουτσος).Αν δεν γινει καμια μεγαλη αλλαγη φετος δεν νομιζω οτι ειναι τραγικος ο Γκαρουτσος και πιστευω θα βοηθησει...τουλαχιστον στα βασικα.
Τωρα για την υλη αφου δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση οτι ειπωθηκε στο μαθημα :?

Σ'ευχαριστώ πολύ!ισχύει ότι δεν είναι τραγικός ο Γκαρούτσος αλλά όταν σου έχει ένα κομμάτι από την ύλη πας για άριστα το 7-8 και τελικά παίρνεις 5-6 στην καλύτερη, όπως έγινε με την Μηχανική 3! :lol:

Υ.Γ. εντάξει όχι στην καλύτερη, τις περισσότερες φορές όμως!

Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό txc » Σάβ, 11 Φεβ 2012 4:14 am

Καλα στην συγκεκριμενη περιπτωση νομιζω το μονο εξτρα ειναι οι αποδειξεις!Πας σιγουρα και για καλυτερα απο 5-6.

Τωρα για την μηχανικη 3 ασε μην το συζητας γιατι δεν φταιει ο Γκαρουτσος που η 3η ασκηση ηταν...Αντε γεια! Ετσι οπως το χαν σχεδιασει δεν εβγαζες ακρη!Ειχα ασχοληθει και εγω μονο με την αρμονικη ταλαντωση και ξενερωσα :evil: Οσο κι αν το κοιταζα ακρη δεν εβγαζα ασε που δεν ηξερα και τους τυπους αμα εχει αποσβεση !Τοσα χρονια τωρα την θυμηθηκαν την αποσβεση ??!! :x Τελος παντων αυτα στο τοπικ της Μηχανικης!
txc

Δημοσίευσηαπό thev » Σάβ, 11 Φεβ 2012 4:26 pm

παντως αν και off topic για τη μηχανικη ειχαν πει σοσ τις ταλαντωσεις με αποσβεση στο τελευταιο μαθημα
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες