Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2010-11)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2010-11)

Δημοσίευσηαπό lol » Τετ, 01 Δεκ 2010 5:55 pm

Νομιζω πως δεν εχω κανει καποιο λαθος..τα εχω τσεκαρει τουλαχιστον 3 φορες.. :?
lol

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό newkidontheblock » Τετ, 01 Δεκ 2010 6:06 pm

δηλαδη τι απαιτουμενους οπλισμους εχεις βγαλει για καθε πλακα και για τη στηριξη?
τσιριμπίμ, τσιριμπόμ
newkidontheblock

Δημοσίευσηαπό recon » Τετ, 01 Δεκ 2010 9:14 pm

kritikos έγραψε:http://users.civil.ntua.gr/papadrakakis/gr/courses/u_statics_3.html δινεται κατω κατω στα βοηθηματα

οπως λεει και στο readme...
Το πρόγραμμα έχει τους παρακάτω περιορισμούς:
* Μέγιστος αριθμός κόμβων = 15

Οπότε δεν βοηθάει για 20 σημεία που το θέλουμε εμείς..
Τελευταία επεξεργασία από intelx86 και Τετ, 01 Δεκ 2010 10:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Απαγορεύονται οι συζητήσεις για παράνομο λογισμικό
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό tsiou » Πέμ, 02 Δεκ 2010 4:06 pm

newkidontheblock έγραψε:
lol έγραψε:Καλησπερα!Εχω μια απορια..υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστει να βαλουμε σιδερα στην στηριξη Β(του οροφου)?Εμενα για παραδειγμα μου βγηκε οτι χρειαζομαι 0,45.. παραπανω απο τα σιδερα των πλακων.. :shifty:

περιεργο μου φαινεται! εγω πρωτη φορα το ακουω! ειναι σιγουρο οτι οι υπολογισμοι για ροπες και οπλισμους εχουν γινει σωστα? :?:

Επειδή νομίζω ότι κατάλαβα τι έχεις κάνει, (γιατί έκανα κι εγώ το ίδιο αρχικά :D ) μην μπερδεύεσαι από το παράδειγμα του Γιαννόπουλου όπου οι δύο πλάκες έχουν ίδια μήκη.
Έτσι όταν βρεις πόσα cm2 σίδερα θες στη στήριξη αφαίρεσε τα μισά σίδερα που σου δίνει η πρώτη πλάκα και τα μισά από αυτά που σου δίνει η δεύτερη πλάκα (τα οποία δεν είναι ίδια) και τότε θα δεις πόσα ακόμα χρειάζεσαι στη στήριξη.
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
tsiou Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό woody_alex » Πέμ, 02 Δεκ 2010 6:42 pm

recon έγραψε:
martin έγραψε:ρε παιδιά τα μήκη που μας δίνονται στα ατομικά δεδομένα είναι μήκη που αντιστοιχούν σε αποστάσεις από παρειά σε παρειά στήριξης ή θεωρητικά ανοίγματα πλακών?αν τα πάρουμε όπως μας τα δίνει το σχέδιο δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε για κάθε πλάκα -0,25-0,25/2?

τα μηκη που δινονται ειναι αυτα που φαινονται και στο σχεδιο. εμεις πρεπει να βρουμε τα θεωρητικα ανοιγματα, αφαιρωντας απο καθε πλακα 0,25/2 (φυσικα οχι για τις προβολους)

γτ οχι για τους προβολους ? στο πακτωμενο προβολο το θεωρητικο ειναι ιδιο με το καθαρο ανοιγμα
και το Lπροβ που δινεται και φαινεται στο σχημα δε ειναι το καθαρο
αρα θα αφαιρεσουμε μιση μεσσαια δοκο (0,25/2 ???)

πειτε μου και κατι αλλο . διαστασεις υποστηλαματων εχει πει ? χρειαζονται στα ανοιγματα των δοκων
woody_alex

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό tsiou » Πέμ, 02 Δεκ 2010 6:56 pm

woody_alex έγραψε:
recon έγραψε:
martin έγραψε:ρε παιδιά τα μήκη που μας δίνονται στα ατομικά δεδομένα είναι μήκη που αντιστοιχούν σε αποστάσεις από παρειά σε παρειά στήριξης ή θεωρητικά ανοίγματα πλακών?αν τα πάρουμε όπως μας τα δίνει το σχέδιο δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε για κάθε πλάκα -0,25-0,25/2?

τα μηκη που δινονται ειναι αυτα που φαινονται και στο σχεδιο. εμεις πρεπει να βρουμε τα θεωρητικα ανοιγματα, αφαιρωντας απο καθε πλακα 0,25/2 (φυσικα οχι για τις προβολους)

γτ οχι για τους προβολους ? στο πακτωμενο προβολο το θεωρητικο ειναι ιδιο με το καθαρο ανοιγμα
και το Lπροβ που δινεται και φαινεται στο σχημα δε ειναι το καθαρο
αρα θα αφαιρεσουμε μιση μεσσαια δοκο (0,25/2 ???)

πειτε μου και κατι αλλο . διαστασεις υποστηλαματων εχει πει ? χρειαζονται στα ανοιγματα των δοκων

νομίζω πως έχεις δίκιο για τους προβόλους, αφαιρούμε 0,125.
Όσον αφορά τα υποστηλώματα δεν ξέρω τι έχουμε πει :problem: αλλά μία λογική τιμή είναι 0,40χ0,40. (τουλάχιστον όσο είαμστε ακόμα στις δοκούς)
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
tsiou Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό thrashard » Πέμ, 02 Δεκ 2010 7:59 pm

Πώς να χειριστουμε τα φορτία από την μπατική τοιχοποιία όταν κάνουμε την στατική επίλυση στις πλάκες; Τα χρησιμοποιούμε και στις πλάκες ή μόνο όταν κάνουμε την στατική επίλυση στις δοκούς;
thrashard

Δημοσίευσηαπό woody_alex » Πέμ, 02 Δεκ 2010 8:53 pm

στη πλακα δε επηρεαζει η μπατικη τοιχοποιια
στα δοκαρια που μας ζητειται να υπολογισουμε δε παιζει ρολο η μπατικη τοιχοποιια
τι θα την κανουμε δε ξερω ...
woody_alex

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 02 Δεκ 2010 9:24 pm

woody_alex έγραψε:πειτε μου και κατι αλλο . διαστασεις υποστηλαματων εχει πει ? χρειαζονται στα ανοιγματα των δοκων

Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα οπότε διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως δε χρειάζεστε διαστάσεις υποστυλωμάτων. Λωρίδα ενός μέτρου εξετάζετε στις πλάκες άρα μόνο διαστάσεις δοκών θέλετε (δεν υπάρχει λόγος να "κολλήσετε" τη λωρίδα αυτή στις 3 περιοχίτσες που βρίσκονται τα υποστυλώματα).

woody_alex έγραψε:στη πλακα δε επηρεαζει η μπατικη τοιχοποιια
στα δοκαρια που μας ζητειται να υπολογισουμε δε παιζει ρολο η μπατικη τοιχοποιια
τι θα την κανουμε δε ξερω ...

Νομίζω επηρρεάζει και τις πλάκες - πχ στον όροφο, συγκεντρωμένο Psd (=1.35*Gτοιχ.) στις ακραίες στηρίξεις (αφού λέει "τοίχος στην περίμετρο του κτιρίου", υποθέτω πως οι εσωτερικές δοκοί δεν έχουν τοίχο). Με κάθε επιφυλαξη πάντα (μη με αρχίσετε στα μπινελίκια :P )
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό sepsis » Πέμ, 02 Δεκ 2010 9:38 pm

Την μπατική θα τη λάβουμε υπόψιν μόνο στις δοκούς στο μεσωπάτωμα, σύμφωνα με απάντηση σε ερώτηση που έκανα στην κ. Παλιεράκη
sepsis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες