psych821 έγραψε:Την αποδειξη που λετε και γω θυμαμαι οτι την ειχαμε κανει αλλα δεν μπορω να την βρω στις σημειωσεις μου. Παντως βρηκα στις σημειωσεις μου κατι σαν το πως βγαινει ο τυπος της αρνητικης εκθετικης κατανομης για τον χρονικο διαχωρισμο, πραγμα που δεν θυμομουν καθολου να εχουμε κανει.
Ηθελα να ρωτησω αν νομιζετε οτι ειναι σημαντικα τα 3.4 και 3.5 για την εξεταση και αν ξερει κανεις σιγουρα το σωστο τυπο που υπολογιζουμε την πιθανοτητα στην αρνητικη διωνυμικη κατανομη (σ. 50). Το λεω αυτο γιατι η βλαχογιαννη μας ειχε πει οτι ειναι λαθος ο τυπος του βιβλιου και εχω σημειωσει 2 διαφορετικους τυπους αλλα δεν ξερω ποιος ισχυει.
Καλημέρα. Η απόδειξη που πρέπει να ξέρετε είναι η αν οι αφίξεις ακολουθούν κατανομή Poisson τότε οι χρονικοί διαχωρισμοί ακολουθούν αρνητική διωνυμική κατανομή. Την είχε αποδείξει ο Γκόλιας στο μάθημα (22/11/10)
Τώρα, το κεφάλαιο 3.4 αφορά της θεμελιώδεις σχέσεις κυκλοφοριακής ροής, είναι μέσα καθώς πρέπει να ξέρεις να τις αποδεικνύεις. Πιθανόν να μπει άσκηση παρόμοιου στυλ με τις 2 πρώτες από το block ασκήσεων. Όσο αφορά το 3.5 όχι δεν ειναι σημαντικό, θα έλεγα να μην το διαβάσεις.