Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2010-11)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2010-11)

Δημοσίευσηαπό karoubaleas » Τρί, 23 Νοέμ 2010 10:54 pm

γεια σας παιδια! ξερει κανεις εαν εχει πει ο κος Γιαννοπουλος για παραδοση του α΄μερους (ή καποιου) για αυτην την Πέμπτη? γιατι κατι τετοιο πηρε το αυτι μου! επειγει...
karoubaleas

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Gerber » Τρί, 23 Νοέμ 2010 10:59 pm

H παράδοση του α μέρους θα γίνει όπως και στα άλλα τμήματα στις 9/12 .
η ζωή είναι ταξίδι και όχι προορισμός...
Άβαταρ μέλους
Gerber Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό karoubaleas » Τρί, 23 Νοέμ 2010 11:02 pm

ΜΑΚΑΡΙ !!!!!!!!
ειχε πει μηπως τιποτα στην ταξη για διορθωση αυτην την πεμπτη η κατι τετοιο, γιατι ετσι μου ειπαν.
ευχαριστω πολυ!
karoubaleas

Δημοσίευσηαπό redy » Τετ, 24 Νοέμ 2010 1:50 am

Τη προηγουμενη εβδομαδα ειχε πει για πεμπτη το πρωτο ερωτημα, σημερα ομως ειπε οτι στις 9/12 ειναι η παραδοση για τα δυο πρωτα ερωτηματα, βεβαια τονισε οτι καλο θα ηταν να του παμε τιποτα νωριτερα να το κοιταξει... και να μην περιμενουμε τελευταια στιγμη.
redy Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό konstance » Τετ, 24 Νοέμ 2010 5:21 pm

γεια σας παιδια!θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει με τις διαστασεις της κατοψης μεσοπατωματος και συγκεκριμενα με την καθετη : 2.5max (L1,L2) ?Τι ακριβως χρειζεται να κανω? Μπορει να ειναι λιγο χαζη η απορια μου αλλα δεν μπορω να ξεκινησω το θεμα...ευχαριστω πολυ..!
konstance

Δημοσίευσηαπό J.B » Τετ, 24 Νοέμ 2010 5:46 pm

πολλαπλασιάζεις με το 2.5 το μεγαλύτερο απο τα L1,L2 που έχουν δωθεί στα ατομικά στοιχεία του κάθε φοιτητή για το θέμα, κ έτσι βρίσκεις και την άλλη πλευρά..
J.B

Δημοσίευσηαπό theg » Τετ, 24 Νοέμ 2010 5:48 pm

konstance έγραψε:γεια σας παιδια!θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει με τις διαστασεις της κατοψης μεσοπατωματος και συγκεκριμενα με την καθετη : 2.5max (L1,L2) ?Τι ακριβως χρειζεται να κανω? Μπορει να ειναι λιγο χαζη η απορια μου αλλα δεν μπορω να ξεκινησω το θεμα...ευχαριστω πολυ..!

Θα πάρεις το μεγαλύτερο από τα L1,L2 και θα το πολλαπλασιάσεις με το 2.5, αυτό γίνεται ώστε να έχεις αμφιέριστες πλάκες!!!
theg

Δημοσίευσηαπό konstance » Τετ, 24 Νοέμ 2010 6:50 pm

ευχαριστω παρα πολυ theg για την αμεση απαντηση!!!!!κατι τετοιο ειχα καταλαβει αλλα δεν ημουν σιγουρη..
thanx και παλι!!!και καλι συνεχεια σε ολους!!!!!!
konstance

Δημοσίευσηαπό newkidontheblock » Σάβ, 27 Νοέμ 2010 2:11 pm

θελω να κανω μια ερωτηση που αφορα μονο το 2ο τμημα του κυριου Γιαννοπουλου!!!
λοιπον: ο κος Γιαννοπουλος μας εχει πει: 1ον: να λυσουμε το θεμα χρησιμοποιωντας μοναδιαιες φορτισεις και 2) δεδομενου οτι τα ανοιγματα μας ειναι ανισα να χρησιμοποιησουμε εναν γερμανικο πινακα που εχει ανεβασει στο mycourses στην κατηγορια βοηθηματα.
μπορει καποιος να μου πει ποια η διαδικασια υπολογισμου των ροπων ωστε να βγαλουμε τελος τελος την περιβαλλουσα? με τον τροπο ομως του Γιαννοπουλου! (και οχι με το beam2d ή τον τροπο της ματινας)
δηλαδη: βρισκουμε το l1/l2 μας και πηγαινουμε στο γερμανικο πινακα και βρισκουμε ολα τα αντιστοιχα μεγεθη (Μ1, Μ2, Α κτλ) που ειναι αυτυα που αναγραφονται μεσα στους πινακες (τα 0,0...). μετα τι κανουμε? ακολουθουμε το παραδειγμα που ειναι στην ιδια σελιδα? οι πινακες δε μας δινουν σε καθε στατικη επιλυση ολα τα μεγεθη!
και εστω οτι τα βρισκουμε οπως δειχνει στο παραδειγμα για καθε στατικη επιλυση, μετα πως συνεχιζουμε για να βρουμε την ροπη σε καθε θεση των 2 ανοιγματων??? ξερω οτι προκυπτει απο την εξισωση Μχ=τεμνουσα*χ - φορτιο*χτετραγωνο/2 . την παιρνω σε καθε επιλυση 2 φορες, μια για καθε ανοιγμα, θεωρωντας για 1ο ανοιγμα χ απο αριστερα και για το 2ο χ απο δεξια?????
εγω πιστευα οτι παιρνω 3 περιπτωσεις για τις 3 στατικες επιλυσεις, δηλ α) για φορτιο=δυσμενες στο 1ο ανοιγμα και φορτιο=ευμενες στο 2ο β)για φορτιο=ευμενες στο 1ο και φορτιο=δυσμενες στο 2ο και τελος γ)φορτιο=δυσμενες και στα 2 και για να βρω τα Μχ για το 1ο ανοιγμα εβαζα τα χ, θεωρωντας το 0 στο αριστερο ακρο (Α) και για το 2ο ανοιγμα εβαζα τα χ, θεωρωντας το 0 στο δεξιο ακρο (Γ). αλλα δε μου βγαινουν σωστα!!!!

εαν ειναι ευκολο να μου απαντησει καποιος αλλα με τον τροπο του κου Γιαννοπουλου, γιατι εχω μπερδευτει παααααααααααρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!

HELP
τσιριμπίμ, τσιριμπόμ
newkidontheblock

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Σάβ, 27 Νοέμ 2010 2:23 pm

Δεν υπάρχει τρόπος του Γιαννόπουλου. Αν η επίλυσή σου είναι σωστή, δε μπορεί να μην τη δεχτεί. Χρησιμοποιήστε το θεώρημα των τριών ροπών και σταματήστε να ικανοποιείται τα βίτσια και τις ανωμαλίες του κάθε διδάσκοντα. Ακόμη και με μέθοδο δυνάμεων λύνεται τάχιστα ο φορέας. Έλεος πια με τον μοναδιαίο αδιάστατο Γιαννόπουλο. Btw, και συγκεντρωμένα φορτία να σας βάλει απλά κάντε επαλληλία για να βρείτε την περιβάλλουσα.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες