Κατασκευές από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (2010-11)

Συντονιστής: University Editors

Re: Κατασκευές από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (2010-11)

Δημοσίευσηαπό d_saga » Τρί, 19 Ιούλ 2011 8:53 pm

Τιτανας !! +∞
d_saga

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό vassilia_gr » Τρί, 19 Ιούλ 2011 9:54 pm

intelx86 έγραψε:
  1. Χρονόπουλος
  2. Γιαννόπουλος
  3. Τρέζος
  4. Σιγάλας

Αυτό καλλίστα θα μπορούσε να μπεί σε ψηφοφορία στο mqn. Και με μια μόνο ψήφο η επιλογή είναι πολύ πολύ δύσκολη
Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης
vassilia_gr Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό nikosimos » Τετ, 27 Ιούλ 2011 11:54 am

Ύστερα από ένα εξάμηνο συνεχούς παρακολούθησης των παραδόσεων και εντατικής προσπάθειας για την ολοκλήρωση και παράδοση του θέματος, τελικά όσοι περάσανε το μάθημα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί. Εγώ προβληματίζομαι όμως με το εξής: οι ίδιοι οι καθηγητές δεν αναρωτιούνται ποιός είναι ο ρόλος και ο σκοπός τους, τι ζητάνε, τι επιτυγχάνουν με τις πρακτικές τους και στην τελική ποιό είναι το λειτούργημα που επιτελούν; Είναι περήφανοι με το να ''στήνουν παγίδες'' και να ''κόβουν'' στο μάθημά τους το μισό έτος; Γιατί είναι εντελώς απαθείς; Δεν ευθύνονται για τίποτε τελικά; Ως προς το συγκεκριμένο μάθημα, είναι ικανοποιημένοι που φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούσαν αδιαλείπτως το μάθημά τους, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες και μάλιστα σε βάρος όλων των υπολοίπων μαθημάτων του εξαμήνου, απέδωσαν για 4,5 και 6; Αλλά τι να πεις όταν οι 2 από τις 3 ασκήσεις της εξέτασης αφορούσαν το ίδιο αντικείμενο το οποίο δεν είχε καν παραδωθεί, παρά μόνο ένα μέρος του που αναφέρθηκε εντελώς επιδερμικά, σε κάποια αναπλήρωση, σε κάποια αίθουσα στην οποία δεν χωρούσαν καν όσοι έκαναν τον κόπο να προσέλθουν...
nikosimos

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό mertaghon » Παρ, 29 Ιούλ 2011 2:10 am

και σκεφτειτε πως αυτα τα θεματα ηταν βοηθητικα γιατι αυτη ηταν η προτελευταια ευκαιρια εντος εισαγωγικων να περασουμε το μαθημα προτου του χρονου αλλαξει με την χρηση του ευρωκωδικα..
ειλικρινα αν ξαναδιαβασουμε τρελα οπως κ τωρα και ξαναβαλει τρελα θεματα ωστε να ξανακοπουμε τοτε θα ειναι η απολυτη απαξιωση της προσπαθειας μας..απλα δεν μας σεβονται..
mertaghon

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό geokasot » Δευτ, 22 Αύγ 2011 1:44 pm

Εχω μια ερωτηση για τον υπολογισμό του οπλισμού κάμψης θεμελίου.Ο Γιαννόπουλος τονίζει στις σημειώσεις οτι σαν πλάτος στο λόγο Msd/b*d^2 βάζουμε το πλάτος του υποστυλώματος!Στην άσκηση ομως που έχει λυμένη για το εύκαμπτο θεμέλιο,βάζει σαν πλάτος b το πλάτος του θεμελίου!Έχει να κάνει με το οτι είναι εύκαμπτο;
geokasot

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Yiannis007 » Δευτ, 22 Αύγ 2011 9:23 pm

Δεν νομίζω. Αν ψάξεις στο βιβλίο, νομίζω έχει στη θεωρία περίπτωση εύκαμπτου και δύσκαπτου θεμελίου. Παντού σαν b παίρνει το πλάτος του θεμελίου. Σίγουρα κατάλαβες καλά? Δεν μου φαίνεται λογικό αυτο. Αρχικά, γιατί απλά οπλίζεις το ΠΕΔΙΛΟ και όχι το υποστύλωμα. Μήπως αναφέρεσαι στο ότι αν έχω εύκαμπτο, το φορτίο που λαμβάνουμε υπόψη είναι μέχρι το κ.β. του πεδίλου, ενώ στο δύσκαμπτο, μέχρι την παρειά?
Yiannis007

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό geokasot » Δευτ, 22 Αύγ 2011 9:57 pm

Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο αλλά ο Γιαννόπουλος στις σημειώσεις θεωρίας το τονίζει και στο παράδειγμα στο άκαμπτο θεμέλιο βάζει b=πλάτος υποστυλώματος και τονίζει ότι "η ροπή αναλαμβάνεται απ´τη διατομή του υποστυλώματος και όχι του πεδίλου.Όμως ο οπλισμός που προκύπτει κατανέμεται στο πλάτος του πεδίλου".
geokasot

Δημοσίευσηαπό sk23 » Πέμ, 25 Αύγ 2011 2:19 pm

Εξέταση Ιουνίου 2011- Γραπτά
Οσοι Σπουδαστές επιθυμούν να δουν το γραπτό τους, μπορούν να έρθουν στο Εργαστήριο Ω.Σ. την Τρίτη 30/8/2011 από 9.00 έως 12.00.

--

Κωνσταντίνος Τρέζος
Κατασκευές από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
mycourses.ntua.gr
Γίνε ό,τι θέλεις.
Ένας ονειροπόλος, ένας ανένταχτος, ένας αραχτός, ένας ερευνητής, ένας ακτιβιστής, ένας ανύπαρκτος, ένας θεατής, ένας δάσκαλος...
Γίνε ό,τι γουστάρεις ρε παιδάκι μου. Εγώ μαζί σου.
Μόνο αυτό, που προσπαθούν με τόσο πείσμα να σε κάμουν, πρόσεξε να μη γίνεις.
Ένας χρήσιμος ηλίθιος!
Αλκυόνη Παπαδάκη
sk23

Δημοσίευσηαπό alex86 » Κυρ, 11 Σεπ 2011 10:27 pm

Παιδιά καλησπέρα!!!Ψάχνω καλές σημειώσεις του μαθήματος από κάποιο παιδί που ήταν στο τμήμα του Τρέζου. Είναι το τελευταίο μου μάθημα και θέλω να προσπαθήσω να εξαντλήσω όλες τις πηγές διαβάσματος που μπορώ να σκεφτώ!! Αν έχει κανείς να μου προτείνει και κάτι άλλο, πέραν των σημειώσεων του Γιαννόπουλου, της Ματίνας και των σημειώσεων που ψάχνω ας μου πει!
Παρακαλώ όποιον μπορεί να βοηθήσει ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα!!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
alex86

Δημοσίευσηαπό gormasbou » Σάβ, 08 Οκτ 2011 2:50 pm

Καλησπέρα παιδιά.Στισ 19 που γράφουμε το μάθημα εχει ακουστεί για γενική απεργία!
Αν δε γράψουμε τελικά τότε,οι πααλιότεροι από την εμπειρία που έχετε,πιστεύετε οτι αυτό και όλα τα άλλα μαθήματα που έχουν αναβληθεί μπορούν να πάνε μετά την Παρασκευή 4 Νοέμβρη;ελπιζω όχι
gormasbou

Έτος εισαγωγής: 2004

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες