Οδοποιία I (2010-11)

Συντονιστής: University Editors

Re: Οδοποιία I (2010-11)

Δημοσίευσηαπό morisson » Κυρ, 02 Ιαν 2011 4:12 pm

Ναι έτσι είναι georgette.Αυτό που μας επηρεάζει είναι το μήκος της κλωθοειδούς,που μπαίνει σαν παρανομαστής στον όρο ΔS(βλέπε σελίδα 108 βιβλίου).Αρνητικό πρόσημο βάζεις σε μία επίκληση όταν ο άξονας σου είναι πιό πάνω απο την οριογραμμή.(πρακτικά το κομμάτι εκείνο της λωρίδας του δρόμου θα είναι κατηφορικό,ώς προς τον άξονα).Παράδειγμα στην ευθυγραμμία και οι 2 οριογραμμές είναι κάτω απο τον άξονα(υψομετρικά),για να φεύγουν τα νερά προς τα έξω.Ενώ πχ σε μία αριστερή στροφή-όπως θα είναι η πρώτη σου στροφή λογικά-η αριστερή οριογραμμή έχει ανέβει πάνω απο τον άξονα (+7%) ενώ η δεξιά έχει κατέβει(-7%).

Α και Καλή Χρονιά και σε σένα :D
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό 3gourounakia » Κυρ, 02 Ιαν 2011 5:08 pm

Ερωτησεις.
1.Οταν χαραζουμε τον αξονα του δρομου, δεν εχουμε ελαχιστα μηκη ευθειων μεταξυ των κλωθωειδων σωστα? Το βιβλιο ελεγε κατι για ελαχιστα μηκη μεταξυ ομμοροπων καμπυλων. Μεταξυ αντιροπων δε βρηκα κατι...
2.Τις διατομες τις παιρνουμε ανα κομματι? Αν ναι, αν μου βγει ενα κομματι (μια ευθεια) 8 μετρα την παιρνω σκετη, η να την κολησω με κανα αλλο??
3gourounakia

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Κυρ, 02 Ιαν 2011 6:07 pm

3gourounakia έγραψε:Οταν χαραζουμε τον αξονα του δρομου, δεν εχουμε ελαχιστα μηκη ευθειων μεταξυ των κλωθωειδων σωστα? Το βιβλιο ελεγε κατι για ελαχιστα μηκη μεταξυ ομορροπων καμπυλων. Μεταξυ αντιροπων δε βρηκα κατι...
Από το βιβλίο: "Στους Γερμανικούς κανονισμούς καθορίζεται ότι το μήκος των ευθυγραμμιών με σταθερή κατά μήκος κλίση, στις οδούς της ομάδας Α, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μήκος maxLευθ[m]=20.Ve, όπου Ve η ταχύτητα μελέτης σε km/h. Επίσης, για της οδούς της ομάδας Α καθορίζεται ότι πρέπει να αποφεύγεται η παρεμβολή ευθύγραμμων τμημάτων μεταξύ ομόρροπων καμπύλων. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν τότε το ελάχιστο μήκος της ευθυγραμμίας μεταξύ ομόρροπων καμπύλων είναι minLευθ[m]=6.Ve, όπου Ve η ταχύτητα μελέτης σε km/h, για να εξασφαλίζεται η οπτική σταθερότητα της χάραξης."
Για την οριζοντιογραφία του θέματος πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι που αναφέρει το βιβλίο, δηλαδή maxL (για όλες τις ευθυγραμμίες) και minL (για ευθυγραμμίες μεταξύ ομόρροπων καμπύλων).
Γενικότερα στο σχεδιασμό οδικών έργων οι ευθυγραμμίες μικρού μήκους ελέγχονται διεξοδικότερα ώστε να επιτυγχάνεται ικανοποιητική χάραξη στο χώρο (σχετική αναφορά γίνεται στο μάθημα "ειδικά κεφάλαια οδοποιίας").
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό 3gourounakia » Κυρ, 02 Ιαν 2011 6:12 pm

Οκ, το εχω... Για το δευτερο ερωτημα ξερεις κατι μικιουνινα?
3gourounakia

Δημοσίευσηαπό nikolasmar » Κυρ, 02 Ιαν 2011 7:25 pm

Καλησπερα παιδια, χρονια πολλα και ευτυχισμένο το 2011.
Σπουδασα Σκωτία(Εδιμβούργο) και το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π μου έρισε οδοποιία Ι και ΙΙ για αντιστοίχιση.
εχω εγγραφεί για την χειμερινή εξεταστική και εχω και το θεμα αλλα συστυχως λογο στρατου δεν νομιζω να μπορεσω να το ολοκληρώσω.
Είμαι ακομα στην αρχη και δεν υπαρχει χρονος(κακος προγραμματισμός :? )
Ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση που δεν το παραδωσω, ή το παραδωσω ημιτελες και δεν παρω την βαση.
Θα μπορω να δωσω κανονικα(να δοκιμασω μπας και περασω) ή αν οχι, θα μπορεσω να το δωσω τον Σεπτεμβριο που θα εχω χρονο να προετοιμαστω σωστα? Θα πρεπει να παραδωσω το θεμα μεχρι τον Σεπτεμβρη για να μπορω να δωσω τοτε?
Ζητω συγνωμη αν κουρασα αλλα δεν εχω ιδεα πως εχουν οι κανονισμοι στα Ελληνικα Πολυτεχνεία.
Ευχαριστω
nikolasmar

Δημοσίευσηαπό redy » Κυρ, 02 Ιαν 2011 8:11 pm

το θεμα δεν πρεπει να ειναι υποχρεωτικο, αλλα πρεπει να γραψεις πολυ καλα για να περασεις χωρις θεμα, καθως η εξεταση ειναι δυσκολη. Δωσε τωρα στην εξεταστικη για να παρεις μια ιδεα και κανε το θεμα το καλοκαιρι για να το περασεις σεπτεμβρη. Η οδοποιια 2 ειναι πιο ευκολη με πολυ μικροτερο θεμα και γενικα χωρις προαπαιτουμενες γνωσεις απο 1.
redy Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 02 Ιαν 2011 9:09 pm

Γιατί δεν κάνεις και μια προσπάθεια επικοινωνίας με τους διδάσκοντες λόγω και των ειδικών συνθηκών?Δεν ξέρω πόσο συγκαταβατικοί θα είναι αλλά δε χάνεις και τίποτα...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό nikolasmar » Κυρ, 02 Ιαν 2011 9:32 pm

Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας..
Λογικα δεν θα μπορεσω να το τελειωσω μεσα σε μια βδομαδα οποτε θα ερθω στην εξεταση μοναχα για να παρω μια ιδεα.
Αυτο που ηθελα να ξερω ειναι τι συμβαινει με το θεμα στην εξεταστικη του Σεπτεμβριου, αν δηλαδη πρεπει να το παραδωσω μες το καλοκαιρι.
Ετσι και αλλιως θα εχω εξεταστικη και το καλοκαιρι οποτε το να δωσω και τον Σεπτεμβρη δεν ειναι μεγαλο θεμα..
Δυο χρονια με παιδευε ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, στους δυο μηνες θα κολλησω? :)
Ευχαριστω και παλι..
nikolasmar

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 02 Ιαν 2011 9:44 pm

Αν παραδώσεις το θέμα μετά την Κανονική εξεταστική , θα πάρεις χειρότερο βαθμό. Όσο το καθυστερείς τόσο μειώνεται ο βαθμός, γι αυτό είναι καλύτερα να το παραδώσεις στις αρχές του εαρινού εξαμήνου παρά το καλοκαίρι.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Δευτ, 03 Ιαν 2011 2:10 am

3gourounakia έγραψε:Τις διατομες τις παιρνουμε ανα κομματι? Αν ναι, αν μου βγει ενα κομματι (μια ευθεια) 8 μετρα την παιρνω σκετη, η να την κολησω με κανα αλλο??
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς! Θέλει τρεις διατομές: όρυγμα, επίχωμα και μεικτή. Εννοείς αν θα κάνεις και τις τρεις στο ίδιο χαρτί;
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης