Εδαφομηχανική Ι (2010-11)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εδαφομηχανική Ι (2010-11)

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 08 Δεκ 2010 3:37 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Κακό δεν θα είναι πάντως, ίσα ίσα που μπορεί να μας βοηθήσει κι όλας. Απλά υπάρχει πρόβλημα χρόνου, γι αυτό δεν είναι σίγουρο.

Ότι μπορεί να βοηθήσει δεν αντιλέγω,απλώς νιώθω λες και είμαι στο σχολείο (και είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει για εντατικοποίηση σε ένα εξάμηνο που πραγματικά τον έχω πιει απ'το διάβασμα)...
Ο Μπουκοβάλας απ'την άλλη τελευταία αντιμετωπίζει τους σπουδαστές που παρακολουθούν το μάθημά του σαν ακόλουθούς του και όχι σαν μελλοντικούς συναδέλφους του (πότε με τη μεταφορά στην αντισεισμική,πότε με την πρόοδο).Κρίμα γιατί είναι απ'τα πιο οργανωμένα μαθήματα της σχολής :thumbdown:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 08 Δεκ 2010 3:42 pm

Για τη μεταφορά στην αντισεισμική τον παραδέχομαι, ήταν επιβεβλημένη! Μπράβο του που το έκανε! Για την πρόοδο που τελικά δεν μεταφέρθηκε σε άλλη ημερομηνία ήταν όντως λίγο αδιάλλακτος και οφείλεται στο γεγονός ότι έχει σπαστεί πάρα πολύ από τις αλλαγές που γίνονται στο μάθημά του συνέχεια. Και πραγματικά μπράβο για την ψυχραιμία του γιατί αν ήμουν στη θέση του και έμπαινε φοιτητής μέσα και έλεγε απαιτώ να σταματήσει το μάθημα εδώ παρά τις συμφωνίες που είχαν γίνει, θα είχα γίνει έξω φρενών...
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οι πρόοδοι παραπέμπουν σε σχολείο... Γιατί στο πανεπιστήμιο δεν χωράνε; Δεν είναι δα και υποχρεωτικές (όσες έχουμε γράψει μέχρι τώρα τουλάχιστον)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 08 Δεκ 2010 3:50 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Για τη μεταφορά στην αντισεισμική τον παραδέχομαι, ήταν επιβεβλημένη! Μπράβο του που το έκανε! Για την πρόοδο που τελικά δεν μεταφέρθηκε σε άλλη ημερομηνία ήταν όντως λίγο αδιάλλακτος και οφείλεται στο γεγονός ότι έχει σπαστεί πάρα πολύ από τις αλλαγές που γίνονται στο μάθημά του συνέχεια. Και πραγματικά μπράβο για την ψυχραιμία του γιατί αν ήμουν στη θέση του και έμπαινε φοιτητής μέσα και έλεγε απαιτώ να σταματήσει το μάθημα εδώ παρά τις συμφωνίες που είχαν γίνει, θα είχα γίνει έξω φρενών...

Εμένα που μου είπε για την πρόοδο ότι αν είχα ραντεβού με μια ψηλή ξανθιά στο πολυτεχνείο θα ερχόμουνα τι να πω?
Ότι μου αρέσουν οι μελαχρινές?Αυτή είναι μεγάλη αδιαλλαξία και χλευασμός...
Από την άλλη όταν υπάρχει απόφαση συγκλήτου καταδικαστική στο νομοσχέδιο και υποστηρικτική απέναντι στον αγώνα των φοιτητών είναι λίγο προβληματικό να προσπαθείς να σώσεις το μαθηματάκι σου (απόφαση συγκλήτου είναι,δεσμεύει και τους καθηγητές της σχολής μας όσο συντηρητικοί-sic-κι αν είναι).
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 08 Δεκ 2010 3:59 pm

Πότε απόφαση συγκλήτου όριζε να μην κάναμε μάθημα τις μέρες που έχουμε εδαφομηχανική; Και γενικότερα έχει βγει ποτέ φέτος απόφαση συγκλήτου να μην γίνει μάθημα κάποια μέρα; Αλλά και για ποιον λόγο θα έπρεπε κάθε Τρίτη να το χάναμε; Η ΓΣ άρχιζε πάντα μετά τις 2.30, δηλαδή μετά το μάθημα... Το ένα δεν είναι ασύμβατο με το άλλο!

btw, η πρόοδος που θα γράφαμε αναρτήθηκε στην καρτέλα του μαθήματος εδώ
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 08 Δεκ 2010 4:07 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Πότε απόφαση συγκλήτου όριζε να μην κάναμε μάθημα τις μέρες που έχουμε εδαφομηχανική;

Ποτέ.
Αλλά ποτέ επίσης δεν έχω δει μια ελάχιστη προσπάθεια συμπαράστασης από καθηγητή της σχολής,μόνο αρνητισμό,εκβιασμούς περί χασίματος εξαμήνων και επιστημονολαγνεία.
Αν το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο δε τους αφορά θα έλεγα ότι η στάση είναι λογική αν όχι αναμενόμενη,αλλά αντιδράσεις του τύπου ''έχετε συνέλευση'' μάλλον εθελοτυφλισμό δείχνουν.Απ'αυτές τις συνελεύσεις γίνεται προσπάθεια να διαφυλαχθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκουν.
Είναι και εκείνοι προ των ευθυνών τους.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τετ, 08 Δεκ 2010 4:13 pm

Off topic:
To χιούμορ του Μπουκοβάλα είναι γενικώς ιδιότυπο, οπότε μπορεί να παρεξηγείτε λάθος πράγματα - εμένα στην επαναληπτική έρχεται και μου λέει "Γιατί μιλάς; Φέρε να σου μηδενίσω την κόλλα" χωρίς να μας έχουν μοιράσει θέματα. Παίρνει το στυλό μου, γυρνάει την κόλλα στο μέρος του με κοιτάει που έχω μείνει κάγκελο και γελάει. Όχι και το πιο ευχάριστο πράγμα, για υπό εξέταση φοιτητή... :P
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 08 Δεκ 2010 4:21 pm

Λοιπόν ένα τελευταίο γιατί θα μας περιλάβει η ingenieurin για τα offtopic...
Δεν νομίζω ότι η αγωνία ενός καθηγητή για το μάθημά του και την ολοκληρωμένη διεξαγωγή του (χαρακτηριστικό καλού καθηγητή κατά τη γνώμη μου) ταυτίζεται με αδιαφορία για την εξέλιξη στα θέματα της παιδείας. Άλλωστε το νομοσχέδιο αφορά και τους καθηγητές όσο αφορά και μας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Κανελλαΐδης, που αν και τάσσεται ενεργά κατά του νομοσχεδίου, τάσσεται με το ίδιο σθένος υπέρ της διεξαγωγής συνελεύσεων σε ώρες εκτός μαθημάτων, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα, με συμβιβαστική λύση για μία και μόνο φορά όταν έτυχε η ΓΣ να γίνεται Τετάρτη. Δεν νομίζω ότι θα χαρακτήριζες το συγκεκριμένο καθηγητή ανεύθυνο και ότι εθελοτυφλεί...
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 08 Δεκ 2010 4:34 pm

Κι εγώ ένα τελευταίο οφ-τόπικ για να το λήξουμε.
Βρήκες την εξαίρεση.Ο Κανελλαΐδης ήταν και ο μόνος από τη σχολή που έκανε ξεκάθαρη τοποθέτηση στο τμήμα των καθηγητών κατά του νομοσχεδίου και μάλιστα με επιστημολογικά κριτήρια :thumbup:
Προφανώς και δε μπαίνει αντιπαραθετικά το ενδιαφέρον για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος με το ενδιαφέρον για την παιδεία,απλώς και λόγω χρονικών περιορισμών αλλά και λόγω προτεραιοτήτων δε μπορείς να τα έχεις όλα.
1)Όλα τα έτη δεν τελειώνουν τις ίδιες ώρες τα μαθήματα.
2)Δε μπορείς να λες μια άποψη περί συνέλευσης όπως ο Κανελλαΐδης ακόμα και αν είναι σωστή και μετά να φιμώνεις τον αντίλογο επειδή έχεις την καθηγητική εξουσία.Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολλά:όταν γίνονται ανακοινώσεις π.χ. στα μαθήματα Στατικής και έπειτα οι καθηγητές έλεγαν τη γνώμη τους επί της ανακοίνωσης όταν ο συνάδελφος που την είχε κάνει είχε ήδη φύγει.
3)Το πανεπιστήμιο είναι για τους φοιτητές (εκπαιδευτικό ίδρυμα γαρ) και όχι το ανάποδο.3 χρόνια είμαι στη σχολή αλλά δείγματα για το πρώτο δεν έχω πάρει...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 10 Δεκ 2010 9:03 pm

εχει λυσει κανεις την ασκηση 4 απο τις συμπληρωματικες ασκησεις μονοδιαστατης παραμορφωσης; πως βρισκουμε αρχικο δεικτη πορων και καθιζησεις στις ζωνες; ευχαριστω
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 22 Δεκ 2010 6:00 pm

Επειδή ο κ. Μπουκοβάλας μας είπε ότι το εξάμηνο δεν θα πάρει παράταση, είπε ότι την πρώτη Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα θα κάνουμε 4 ώρες αντί για 2, ενώ την Τετάρτη θα γράψουμε ένα τεστ μιας ώρας με την ύλη που θα είχαν κανονικά το 2ο και 3ο τεστ (από το τέλος του 1ου μέχρι το τέλος)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης