Όπλιση Κυκλικού Θεμελίου

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Όπλιση Κυκλικού Θεμελίου

Δημοσίευσηαπό ΧΡΙΣΤΙΝΑ » Πέμ, 19 Σεπ 2013 11:49 pm

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει: έχουμε το κυκλικό θεμέλιο μίας Α/Γ, το οποίο διατρέχουν εγκάρσια πολλά ζεύγη αγκυρίων αλλά αυτό δεν μας αφορά. Ξέρουμε ότι για πχ στη βάση του θεμελίου θα πρέπει να μπει ακτινωτός οπλισμός για τις καμπτικές ροπές και concentric (ομόκεντροι; δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη μετάφραση) για την παραλαβή της διάτμησης. Το πρόβλημά μου είναι πως δεν ξέρω αν το δικό μου κεφάλι έχει πάθει ολικό black out αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο υπολογισμού των δύο ειδών οπλισμού...Έχει κανείς καμιά ιδέα ή κάποια πρόταση για κάποιο καλό εγχειρίδιο; Επισυνάπτω και ένα Link για την καλύτερη κατανόηση: http://www.flickr.com/photos/dhpeper/8174270989/lightbox/
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Όπλιση Κυκλικού Θεμελίου

Δημοσίευσηαπό mertaghon » Παρ, 20 Σεπ 2013 7:37 pm

απλα φερε ροπες,φορτια συνολικα κάτω στο υποστυλωμα σου,
κ απο κει κανεις τους ελεγχους σου απλα κιωραια.

το θεμα ειναι οτι εχεις κυκλικο υπ/μα σε αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω,
δες κ στο Mihanikos gr,ρωτα κι εκει εννοω
mertaghon

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ΧΡΙΣΤΙΝΑ » Παρ, 20 Σεπ 2013 11:14 pm

Ναι, μάλλον θέλει λίγο ψάξιμο...Σε ευχαριστώ πάντως πάρα πάρα πολύ!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 21 Σεπ 2013 4:27 am

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει: έχουμε το κυκλικό θεμέλιο μίας Α/Γ, το οποίο διατρέχουν εγκάρσια πολλά ζεύγη αγκυρίων αλλά αυτό δεν μας αφορά. Ξέρουμε ότι για πχ στη βάση του θεμελίου θα πρέπει να μπει ακτινωτός οπλισμός για τις καμπτικές ροπές και concentric (ομόκεντροι; δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη μετάφραση) για την παραλαβή της διάτμησης. Το πρόβλημά μου είναι πως δεν ξέρω αν το δικό μου κεφάλι έχει πάθει ολικό black out αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο υπολογισμού των δύο ειδών οπλισμού...Έχει κανείς καμιά ιδέα ή κάποια πρόταση για κάποιο καλό εγχειρίδιο; Επισυνάπτω και ένα Link για την καλύτερη κατανόηση: http://www.flickr.com/photos/dhpeper/8174270989/lightbox/

Κοίτα, λογικά ο ακτινωτός οπλισμός για τις καμπτικές ροπές υπολογίζεται αν θεωρήσεις ότι το θεμέλιο λειτουργεί ως πρόβολος (τουλάχιστον αυτό κάναμε στα τετραγωνικά θεμέλια). Δες και εδώ (http://www.teethrakis.gr/drastiriotites ... ocodes.pdf) στην ενότητα 9.8.2.1
Για την παραλαβή της διάτμησης: ο concentric οπλισμός που λες θεωρώ ότι έχει να κάνει με τον οπλισμό έναντι διάτρησης (ενότητα 9.4.3 στο ίδιο).
Για περισσότερα για τον οπλισμό διάτρησης κοίτα και στις σημειώσεις του Γιαννόπουλου.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ΧΡΙΣΤΙΝΑ » Σάβ, 21 Σεπ 2013 5:41 pm

Lybe τί ενδιαφέρον link, πραγματικά...Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό Gambler » Σάβ, 23 Νοέμ 2013 3:58 pm

το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει: έχουμε το κυκλικό θεμέλιο μίας Α/Γ, το οποίο διατρέχουν εγκάρσια πολλά ζεύγη αγκυρίων αλλά αυτό δεν μας αφορά. Ξέρουμε ότι για πχ στη βάση του θεμελίου θα πρέπει να μπει ακτινωτός οπλισμός για τις καμπτικές ροπές και concentric (ομόκεντροι; δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη μετάφραση) για την παραλαβή της διάτμησης
Gambler

Έτος εισαγωγής: 0

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες