Βιβλία που δε θα δοθούν (2011-12)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Βιβλία που δε θα δοθούν (2011-12)

Δημοσίευσηαπό iva » Παρ, 28 Οκτ 2011 7:46 pm

Στην Φυσική μας ενημέρωσε ο καθηγητής ότι το βιβλίο Οπτική που μέχρι πέρσι δίνονταν από την σχολή φέτος θα πρέπει να το αγοράσουμε, αφού καλύπτει αρκετό μέρος της εξεταστέας ύλης. Άν και το βιβλίο δέν ειναι ιδιαίτερα ακριβό για πανεπιστημιακό σύγραμμα, είναι επικίνδυνο και μπορεί να αποδειχθεί επόδυνη οικονομικά η καθιέρωση μιας τέτοιας πρακτικής για τους φοιτητές. Καλό είναι να τεθεί το ζήτημα στο φόρουμ για να δούμε πόσο εκτεταμένη είναι η πρακτική αυτή και προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να παρθεί απόφαση έτους, ώστε να προσπαθήσουμε να ρυθμιστεί το ζήτημα.
la beaute est dans la rue......
iva

Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Βιβλία που δε θα δοθούν (2011-12)

Δημοσίευσηαπό Elendil » Παρ, 28 Οκτ 2011 7:50 pm

Από το τόπικ των σχολίων για το νέο σύστημα:
lybe33 έγραψε:Επίσης για λόγους πληρότητας βάζω ό,τι αλλαγές βρήκα στον Εύδοξο για τα διανεμόμενα συγγράμματα μέχρι το 6ο εξάμηνο που έχω γνώση:

* Τεχνικά Υλικά: από Θωμαίδειο σε Συμμετρία.
* Εφαρμοσμένη Οικονομική (Μηλιού, Λαπατσιώρα, κτλ.): Από εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σε εκδόσεις Καπολα, παρ'ότι υπάρχει και ''δωρεάν'' εδώ.
* Γεωδαισία & Γεωδαιτικές, από τους δύο τόμους των Υφαντή, Μπαντέλα,κτλ. δίνεται μόνο ο 1ος.
* Στο ΠΑΥ μόνο το κίτρινο (θεωρία).Το κόκκινο που έχει περιγραφή των εργαστηρίων δεν υπάρχει.
* Ρευστά, το γνωστό: από μπεζοκίτρινο έγινε εκδόσεις Φούντας.Αν επιλεγεί το βιβλίο Δημητρίου, διατίθεται μόνο ο ένας τόμος.
* Εφ.Υδραυλική: ειπώθηκαν παραπάνω.
* Τεχνική Υδρολογία: μόνο το μικρό της Μιμίκου.Το μεγάλο δίνεται στο ΤΣΥΠ.
* Αστικά Υδραυλικά: από Martz μόνο το τεύχος υδρέυσεων. Αποχετεύσεις τίποτα.

Επίσης, να επισημάνω ότι πάντα δινόταν μόνο ο πρώτος τόμος Δημητρίου στα ρευστά.
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 28 Οκτ 2011 7:58 pm

Αν και συμφωνώ πλήρως με την iva, καλό είναι να δούμε και τη διάσταση της σπατάλης που συντελείται σε ορισμένες περιπτώσεις για να μην καταλήξουμε να αιτούμαστε βιβλίων που σπάνια διαβάζουμε ή/και να αιτηθούμε εναλλακτικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα.

π.χ
Τεχνική Υδρολογία: Από το μεγάλο βιβλίο χρειάζονται για διάβασμα μόνο τα στοιχεία Στατιστικής Υδρολογίας, τα οποία κάλλιστα αναπληρώνονται με εκτύπωση σημειώσεων του κεφαλαίου και των παραρτημάτων και μόνο από το ΕΜΠ. Το υπόλοιπο βιβλίο δεν νομίζω να το ανοίξετε, αφού σχεδόν τα πάντα καλύπτονται επαρκώς από το μικρό.

Εφαρμοσμένη Υδραυλική: Από το (πολύ ωραίο) βιβλίο του Παπαθανασιάδη των Ανοικτών, για το 5ο εξάμηνο μόνο τα 3-4 πρώτα κεφάλαια είναι απαραίτητα (άντε και η ανομοιόμορφη ροή που γίνεται πολύ εποπτικά-ποιοτικά). Τα υπόλοιπα (αρκετά σε αριθμό) έχουν εφαρμογές που δεν συναντάτε στον κορμό, παρά μόνο στους Ανοικτούς του 7ου. Συνεπώς, μόνο το 1/4 περίπου του βιβλίου είναι χρήσιμο, κάτι που μπορεί κάλλιστα να αναπληρωθεί με σημειώσεις εστωτερικές του ΕΜΠ (λίγες σχετικά σελίδες).

Αστικά Υδραυλικά: παλαιότερα δεν δίνονταν καν συγγράμματα, αφού δεν έχουν παρά διακοσμητικό χαρακτήρα. Τα δύο κίτρινα του ΕΜΠ που δίνονται + οι σημειώσεις του μαθήματος online καλύπτουν το μάθημα 100%.

Για αυτό μην αρχίσετε τους αριστερόστροφους μαξιμαλισμούς και χάσετε τη μπάλα, επικεντρωθείτε στις σοβαρές περιπτώσεις (όπως της Φυσικής που αναφέρθηκε), μπας και βγει άκρη.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:08 pm

...Ή αλλιώς, ζήτω η εκλογίκευση.(γιατί ως γνωστόν υπάρχει μόνο ένα βιβλίο ανοικτών ή τεχνικής υδρολογίας)
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:17 pm

Εσύ μείνε στο ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς. Ας τα δοκιμάσουν τα παιδιά και τα 2, και ας δουν ποιό είναι πιο αποτελεσματικό. :raspberry:
Spoiler: show
(Υ.Γ Το δικό σου δοκιμάζεται από την αρχή της Μεταπολίτευσης, με φοβεροτρόμερα αποτελέσματα γραφικοποίησης της αριστεράς)
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:23 pm

Οκ, άσε τα 2 τραγικά βιβλία της Υδρολογίας.Λεφτά για την Στατική 4 και της Σιδηρές θα μου δώσεις? :lol:

Υ.Γ-Από που και ως που αυτό που δοκιμάζεται από την αρχή της μεταπολίτευσης είναι το "δικό μου"?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό Merlin » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:30 pm

kavourdista-amugdala έγραψε:...
:lol: :lol:

Βάλτε και Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις και Μιγαδικές Συναρτήσεις όπου πλέον δε δίνονται βιβλία και για τα δύο μέρη μαθήματος αλλά μόνο για ένα εξ αυτών.
Merlin Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό zoumbourloudaki » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:36 pm

παιδια μαλλον δε γραφω στο σωστο τοπικ αλλα εχω 2 βιβλια στη στατικη 4 που μπορω να τα δωσω (εγινε καποιο λαθος και τα πηρα 2 φορες) και τα βιβλια μου στις μιγαδικες/μερικες δεν τα χρειαζομαι.που μπορω να απευθυνθώ για να τα δώσω σε καποιον αλλο φοιτητη?
zoumbourloudaki

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:37 pm

χαχαχαχ merde είσαι θεούλης.Ούτε παππούς με κατοχικό σύνδρομο δεν μιλάει έτσι!Αν είναι να αυτομαστιγονόμστε επειδή "παλιά" κάποιοι δεν είχαν αλλά την πάλεψαν και να μην κοιτάμε τις δυνατότητες που υπάρχουν τώρα, τι μιλάμε και καθόλου?Πως το έλεγε το σύνθημα? Οι νέοι είναι πλέον πιο γέροι και από τους γέρους!Ξαναλέω, λεφτά για στατική 4 θα δώσεις στον λαό που δεν έχει? :twisted:

Υ.Γ-Zoumbourloudaki για στατική 4 εγώ ψήνω (του κατσικαδέλη είναι?), αν και θα προτιμούσα να ξοδέψω τα λεφτά του merde :D
paktomenos

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 28 Οκτ 2011 8:38 pm

Δώστα στο Εύδοξος + , μπας και πάρεις καμία κάμερα δώρο :lol:

Ή χάρισε τα σε κανένα φτωχό (αυξάνονται τελευταία) συμφοιτητή σου, κάνοντας ένα σχετικό topic. :P

Y.Γ pakman εσένα θα σου δώσω όλες μου τις οικονομίες και την πλήρη βιβλιογραφία των εκδόσεων ΠΕΚ. Ξέρω ρε παιδί μου ότι τα δίνω σε ένα αγνό, λαϊκό αγωνιστή, σε ένα παιδί του μόχθου, και αυτό κάνει τη γέρικη ψυχούλα μου να αγαλιάζει. :ellinofreneia: :lol:

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες