moroko έγραψε:Καλησπερα,
μέχρι πόσα μαθηματα μπορεί να δηλώνει κάποιος ανα εξάμηνο στη σχολή σας;
μπορεί κάποιος να τη βγάλει πιο γρήγορα δηλώνοντας πιο πολλά μαθηματα,
φυσικά με την απαιτούμενη προσπάθεια;
Φιλε μου καλησπέρα και καλώς όρισες!
Τα
μαθήματα που μπορείς να πάρεις απο το 3ο εξήμηνο και μετά ειναι απεριόριστα...το οποιο σημαίνει οτι θεωρητικά
μπορείς να τελειώσεις τη σχολή στο 3 έτος αν πάρεις διπλωματική (αλλιώς πιο μετά).
Πρακτικά όμως φίλε μου αυτό είναι αδύνατο διότι αφενός μεν το επίπεδο των περισσοτέρων μαθημάτων ειναι πολύ υψηλο
αφετέρου δε κάθε μάθημα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.Πολλά μαθήματα έχουν και εργασίες οι οποίες ειναι σημαντικές για την κατανόηση
της ύλης αλλα όχι υποχρεωτικές για την διαμόρφωση του βαθμού του μαθήματος.Παράλληλα,πολλά μαθήματα έχουν δυσνόητο περιεχόμενο
και πρέπει κάποιος να στο εξηγήσει, το οποίο σημαινει οτι αναγκαστικά πρέπει να το παρακολουθείς το μάθημα πράγμα πολυ δύσκολο
διότι στη σχολή μας τα περισσότερα μαθήματα έχουν πολλές ώρες.Επομένως,ακόμα και μεράκι να έχεις κανείς και να κάνει μια εξαιρετική
προσπάθεια δεν νομίζω ότι αυτό ειναι εφικτό...
Εξαίρεση θα αποτελέσει πιστεύω η περίπτωση στην οποία κάποιος θα αφιερώσει καθε λεπτό της ζωής του για τον στόχο του...
δηλαδή να πάρει το δίπλωμα στα 3.5 χρόνια,γεγονός που πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα...διότι έχει μεγάλη πιθανότητα να
μην το πετύχει και να χάσει αδικα τα χρόνια αυτα...\
Εύχομαι να σε βοήθησα...Ειναι φοβερα δύσκολο και ψυχοφθορο και για αυτο θα σε συμβούλευα να μην το προσπαθήσεις.Αυτο όμως
δεν σημαίνει οτι ειναι και αδύνατο...
(Οτιδηποτε ο νους του ανθρώπου μπορει να το συλλαβει μπορει και να το πετυχει.)
Καλή τύχη!