Yπολογισμός Μέσου Όρου διπλώματος

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Yπολογισμός Μέσου Όρου διπλώματος

Δημοσίευσηαπό kalamata » Δευτ, 12 Ιούλ 2010 2:46 pm

Παιδιά φτάνω αισιώς στο τέλος της φοιτητικής μου ζωής..! :D
Ξέρει κάποιος πως βγαίνει ο Μ.Ο. για το πτυχίο?
Επειδή έχουν αλλάξει αρκετά μαθήματα, έχουν συγχωνευτεί και μερικά, ο Μ.Ο. βγαίνει από τα μαθήματα που γράφει πάνω η αναλυτική μου βαθμολογία?
Σε ποιο ψηφίο γίνεται στρογγυλοποίηση?Αν έχω 6,95 γίνεται 7?
Και κάτι τελευταίο, πάνω από 7 είναι το λίαν καλώς?
Τhanks!!
kalamata

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Yπολογισμός Μέσου Όρου πτυχίου

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 12 Ιούλ 2010 3:01 pm

O βαθμός διπλώματος εξάγεται από το άθροισμα:

• του μέσου όρου των βαθμών όλων των μαθημάτων, τους οποίους ο φοιτητής έλαβε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο EMΠ, με συντελεστή 4/5 και
  • του βαθμού της διπλωματικής εργασίας, με συντελεστή 1/5.

H επίδοση των φοιτητών χαρακτηρίζεται από τρεις κλίμακες:
Άριστα 9 - 10
Λίαν Kαλώς 7 - 8,99
Kαλώς 5 - 6,99.

Πηγή:εδώ
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Δευτ, 12 Ιούλ 2010 3:15 pm

Η βαθμολογία βγαίνει στα 2 δεκαδικά (συνήθως με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω)
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό George5 » Πέμ, 19 Αύγ 2010 10:22 pm

Επειδή υπολογίζω και εγώ το μέσο όρο μου, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο δεν το βρήκα όσο και αν έψαξα.

Έχω δώσει εξέταση Αγγλικών στο 3 και 4 εξάμηνο.

Οι 2 βαθμοί αυτοί θεωρούνται σαν 2 διαφορετικά μαθήματα ή βγαίνει μέσος όρος των 2 αυτών και λογίζεται σαν ένα μάθημα ή στο βαθμό πτυχίου παίζει ρόλο μόνο ο βαθμός του τετάρτου εξαμήνου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! :thumbup:
George5

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Κυρ, 22 Αύγ 2010 11:01 pm

George5 έγραψε:Επειδή υπολογίζω και εγώ το μέσο όρο μου, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο δεν το βρήκα όσο και αν έψαξα.

Έχω δώσει εξέταση Αγγλικών στο 3 και 4 εξάμηνο.

Οι 2 βαθμοί αυτοί θεωρούνται σαν 2 διαφορετικά μαθήματα ή βγαίνει μέσος όρος των 2 αυτών και λογίζεται σαν ένα μάθημα ή στο βαθμό πτυχίου παίζει ρόλο μόνο ο βαθμός του τετάρτου εξαμήνου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! :thumbup:

Νομίζω ότι βγαίνει μέσος όρος των 2 μαθημάτων και λαμβάνεται σαν ένα. Ωστόσο από Σεπτέμβρη (πιστεύω!) μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο κέντρο ξένων γλωσσών και να ρωτήσεις. Πιθανώς να μπορεί να σε διαφωτίσει και η γραμματεία.
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Υπολογισμός βαθμού σε ενοποιημένο μάθημα

Δημοσίευσηαπό roxy » Δευτ, 30 Αύγ 2010 1:27 pm

Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος το εξης: ειχα περασει τη Fortran 1 πριν ενοποιηθει αλλα επειδη χρωστουσα τη 2 εδωσα και περασα το ενοποιημενο μαθημα, που εμπεριεχει και τα δυο. Εμενα το φυσιολογικο μου φαινεται να μην υπολογιστει ο παλιος βαθμος. Ρωτησα στη γραμματεια και μου ειπαν οτι υπολογιζονται και τα δυο. Γνωριζει καποιος αν οντως θα επρεπε να υπολογιστουν και τα δυο; Η καπου που θα μπορουσα να το ρωτησω υπευθυνα ή δεν ξερω να κανω καποια ερωτηση προς το διοικητικο συμβουλιο της σχολης; Ευχαριστω πολυ!
roxy Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2003

Re: Yπολογισμός Μέσου Όρου διπλώματος

Δημοσίευσηαπό brahe » Δευτ, 01 Νοέμ 2010 6:53 pm

Καλησπέρα
Είχα ακούσει ότι για το υπολογισμό του βαθμού του πτυχίου μπορείς να αποκλείσεις 2-3 μαθήματα με χαμηλή βαθμολογία.Αυτό ισχύει εαν συγκεντρώνεις από κάποιο βαθμό και πάνω? Ή ακόμα σημαντικότερο...ισχύει ή οχι?
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό kleopatra » Παρ, 12 Νοέμ 2010 4:12 am

γεια σας!δυστυχως δεν ξερω να απαντησω στα παραπανω..ηθελα να ρωτησω αν στο μεσο ορο πτυχιου υπολογιζονται και οι απαλλαγες λογω μετεγγραφης και με τι συντελεστη? ευχαριστω
kleopatra

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Παρ, 12 Νοέμ 2010 7:18 pm

roxy έγραψε:Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος το εξης: ειχα περασει τη Fortran 1 πριν ενοποιηθει αλλα επειδη χρωστουσα τη 2 εδωσα και περασα το ενοποιημενο μαθημα, που εμπεριεχει και τα δυο. Εμενα το φυσιολογικο μου φαινεται να μην υπολογιστει ο παλιος βαθμος. Ρωτησα στη γραμματεια και μου ειπαν οτι υπολογιζονται και τα δυο. Γνωριζει καποιος αν οντως θα επρεπε να υπολογιστουν και τα δυο; Η καπου που θα μπορουσα να το ρωτησω υπευθυνα ή δεν ξερω να κανω καποια ερωτηση προς το διοικητικο συμβουλιο της σχολης; Ευχαριστω πολυ!

Όλα τα μαθήματα που έχεις περάσει υπολογίζονται ισοδύναμα, ανεξάρτητα από το αν εξακολουθούν να εξετάζονται ή όχι. Και η ενοποιημένη fortran θα σου υπολογιστεί και η fortran 1. Δύο μαθήματα πέρασες, δύο θα μετρήσουν και για το μέσο όρο πτυχίου.

brahe έγραψε:Καλησπέρα, είχα ακούσει ότι για το υπολογισμό του βαθμού του πτυχίου μπορείς να αποκλείσεις 2-3 μαθήματα με χαμηλή βαθμολογία.Αυτό ισχύει εαν συγκεντρώνεις από κάποιο βαθμό και πάνω? Ή ακόμα σημαντικότερο...ισχύει ή οχι?

Όχι, δεν ισχύει. Όλα τα μαθήματα μετράνε το ίδιο.

kleopatra έγραψε:γεια σας!δυστυχως δεν ξερω να απαντησω στα παραπανω..ηθελα να ρωτησω αν στο μεσο ορο πτυχιου υπολογιζονται και οι απαλλαγες λογω μετεγγραφης και με τι συντελεστη? ευχαριστω

Για όποιο μάθημα είχες περάσει σε άλλη σχολή και σου αναγνωρίστηκε, έχεις απαλλαγεί από την εξέτασή του. Δε φαίνεται στα στοιχεία σου ούτε μετράει πουθενά ο βαθμός που το είχες περάσει στην προηγούμενη σχολή. Απλά δεν το οφείλεις για πτυχίο και δεν έχεις βαθμό, δηλαδή δε μετράει πουθενά για το μέσο όρο.
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό pokerman » Σάβ, 13 Νοέμ 2010 9:24 pm

Ακουσα οτι μπορεις να ξαναδωσεις καποιο μαθημα για βελτιωση στο δεκατο εξαμηνο. Ισχυει κατι τετοιο? Δηλαδη πχ εχεις περασει ενα μαθημα 2ου εξαμηνου με 5 μπορεις να το ξαναδωσεις στο δεκατο για βελτιωση ?
pokerman

Επόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες