Τελική Έκδοση του ΝΠΣ

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Τελική Έκδοση του ΝΠΣ

Δημοσίευσηαπό george16 » Δευτ, 25 Σεπ 2017 1:25 pm

coscot έγραψε:Σε αυτή την επαναληπτική πέρασα Ενεργειακή Τεχνολογία, αλλά με τις εξαιρετικές αυτές μεταβατικές διατάξεις χρωστόντας την Παραστατική Γεωμετρία, πρέπει να κόψω τα Ενεργειακά και να τα ξαναπεράσω τον Γενάρη για να απαλλαγώ από τον καρκίνο του Κοντοκώστα. Πήρα τηλέφωνο στη γραμματεία και μόλις μου επιβεβαίωσαν αυτήν την αρλούμπα :clap:

Δεν καταλαβαίνω, μόνο εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο αυτό; Δεν σου λένε καταργείται η γεωμετρία, αλλά σου λένε υπάρχει ένα μάθημα το οποίο χρωστάς ( Γεωμετρία ) και γίνεται επιλογής, διάλεξε τώρα είτε αυτό το μάθημα, το οποίο χρωστάς, είτε ένα άλλο. Το ότι θέλεις να κόψεις εσύ τώρα την Ενεργειακή είναι προφανώς για να μην διαβάσεις κάποιο άλλο από τα επιλογής μιας και το ξέρεις αφού το πέρασες. Αλλά ακόμα και να το είχες περάσει χρωστούσες την γεωμετρία και θα έπρεπε τώρα να περάσεις είτε αυτήν είτε κάποιο άλλο στη θέση της από τα επιλογής. Δεν ξέρω αλλά εμένα δεν μου φαίνεται τόσο περίεργο.
george16

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό coscot » Δευτ, 25 Σεπ 2017 1:54 pm

george16 έγραψε:
coscot έγραψε:Σε αυτή την επαναληπτική πέρασα Ενεργειακή Τεχνολογία, αλλά με τις εξαιρετικές αυτές μεταβατικές διατάξεις χρωστόντας την Παραστατική Γεωμετρία, πρέπει να κόψω τα Ενεργειακά και να τα ξαναπεράσω τον Γενάρη για να απαλλαγώ από τον καρκίνο του Κοντοκώστα. Πήρα τηλέφωνο στη γραμματεία και μόλις μου επιβεβαίωσαν αυτήν την αρλούμπα :clap:

Δεν καταλαβαίνω, μόνο εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο αυτό; Δεν σου λένε καταργείται η γεωμετρία, αλλά σου λένε υπάρχει ένα μάθημα το οποίο χρωστάς ( Γεωμετρία ) και γίνεται επιλογής, διάλεξε τώρα είτε αυτό το μάθημα, το οποίο χρωστάς, είτε ένα άλλο. Το ότι θέλεις να κόψεις εσύ τώρα την Ενεργειακή είναι προφανώς για να μην διαβάσεις κάποιο άλλο από τα επιλογής μιας και το ξέρεις αφού το πέρασες. Αλλά ακόμα και να το είχες περάσει χρωστούσες την γεωμετρία και θα έπρεπε τώρα να περάσεις είτε αυτήν είτε κάποιο άλλο στη θέση της από τα επιλογής. Δεν ξέρω αλλά εμένα δεν μου φαίνεται τόσο περίεργο.

Ίσως δεν είναι περίεργο όταν έχει ανακοινωθεί προ εξεταστικής, γιατί φαντάζομαι όπως και γω έτσι και άλλοι θα βάσισαν τις επιλογές τους στο ότι χάνουμε μαθήματα με το ΝΠΣ :crazy:
coscot

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Δευτ, 25 Σεπ 2017 3:23 pm

Η συγκεκριμένη ομάδα (101) εμφανίζεται στο πρώτο εξάμηνο και ξανά στο πέμπτο (με μια μικροαλλαγή). Όπως το καταλαβαίνω εγώ, πρέπει να έχεις δύο περασμένα από την ομάδα αυτή. Ένα για το πρώτο εξάμηνο, και ένα για το πέμπτο. Ίσως γι' αυτό να σου είπαν ότι πρέπει να περάσεις εκτός από την ενεργειακή, και την παραστατική ή κάποιο άλλο από την ομάδα αυτή.

Βέβαια, αυτή είναι η δική μου ερμηνεία. Απ' ότι καταλαβαίνω στη γραμματεία το ερμηνεύουν αλλιώς και όσες φορές τους έχω ρωτήσει, ανάλογα με ποιον μιλάω μου λένε άλλα πράγματα. Άκρη θα βγάλουμε μόνο όταν ανοίξει το εγγραφολόγιο και δούμε ακριβώς τι παίζει
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό coscot » Δευτ, 25 Σεπ 2017 3:46 pm

ZeRoLoRd έγραψε:Η συγκεκριμένη ομάδα (101) εμφανίζεται στο πρώτο εξάμηνο και ξανά στο πέμπτο (με μια μικροαλλαγή). Όπως το καταλαβαίνω εγώ, πρέπει να έχεις δύο περασμένα από την ομάδα αυτή. Ένα για το πρώτο εξάμηνο, και ένα για το πέμπτο. Ίσως γι' αυτό να σου είπαν ότι πρέπει να περάσεις εκτός από την ενεργειακή, και την παραστατική ή κάποιο άλλο από την ομάδα αυτή.

Βέβαια, αυτή είναι η δική μου ερμηνεία. Απ' ότι καταλαβαίνω στη γραμματεία το ερμηνεύουν αλλιώς και όσες φορές τους έχω ρωτήσει, ανάλογα με ποιον μιλάω μου λένε άλλα πράγματα. Άκρη θα βγάλουμε μόνο όταν ανοίξει το εγγραφολόγιο και δούμε ακριβώς τι παίζει

Αν δεις το καινούριο χειμερινό πρόγραμμα στο 5ο εξάμηνο δεν υπάρχουν επιλογής. Αυτό που λες εσύ ισχύει για τους πρωτοετείς μόνο.
Επίσης, αν διαβάσεις τις μεταβατικές διατάξεις θα δεις ότι "όσοι οφείλουν επιλογή κορμού (μέχρι το 6ο εξάμηνο) απαλλάσσονται". Άρα πρακτικά δεν θα χρώσταγα την Ενεργείακη ως επιλογής, αλλά μόνο την Γεωμετρία ως υποχρεωτικό που έγινε επιλογής. Το θέμα είναι ότι τώρα το πέρασα ως επιλογής 3ου εξαμήνου και δεν μεταφέρεται στο 1ο (έτσι μου παν στην γραμματεία επί λέξη) άρα θα πρέπει να περάσω κάποιο ακόμα για τα επιλογής του 1ου. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ; :crazy:
coscot

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Δευτ, 25 Σεπ 2017 4:04 pm

Δηλαδή με λίγα λόγια όσα υποχρεωτικά χρωστούσαμε με το παλιό, συνεχίζουμε να τα χρωστάμε. Με αυτή τη λογική δηλαδή, το ίδιο θα ισχύει και για τις γεωδαιτικές και για τη γεωλογία. Πάλι καλά που εφαρμόζουμε καθολικά το ΝΠΣ γιατί δεν γίνοταν να τρέχουμε παράλληλα δύο προγράμματα σπουδών, ενώ στην πράξη θα τρέχουμε δύο προγράμματα σπουδών. Γίναμε Ευρώπη ρε!
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Δευτ, 25 Σεπ 2017 4:35 pm

ZeRoLoRd έγραψε:Δηλαδή με λίγα λόγια όσα υποχρεωτικά χρωστούσαμε με το παλιό, συνεχίζουμε να τα χρωστάμε. Με αυτή τη λογική δηλαδή, το ίδιο θα ισχύει και για τις γεωδαιτικές και για τη γεωλογία. Πάλι καλά που εφαρμόζουμε καθολικά το ΝΠΣ γιατί δεν γίνοταν να τρέχουμε παράλληλα δύο προγράμματα σπουδών, ενώ στην πράξη θα τρέχουμε δύο προγράμματα σπουδών. Γίναμε Ευρώπη ρε!

Εκτος απο τα μαθηματα που αλλαζουν μορφη ή αυτα που καταργουνται, ουσιαστικα ειναι ενας εξυπνος τροπος να τρεχεις παραλληλα 2 προγραμματα σπουδων, χωρις να τρεχεις 2 προγραμματα διδασκαλιας.

Τωρα, οτι τους γαμιεται αν εφαρμοστει, τους γαμιεται, αλλα αυτο ειναι αλλη υποθεση.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Nestoras » Δευτ, 25 Σεπ 2017 4:46 pm

Νομιζω η λογική ειναι το οτι αν χρωστας ενα μαθημα κορμου , δεν το γλυτώνεις για κανενα λόγο. . .
Άβαταρ μέλους
Nestoras

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Δευτ, 25 Σεπ 2017 5:19 pm

Nestoras έγραψε:Νομιζω η λογική ειναι το οτι αν χρωστας ενα μαθημα κορμου , δεν το γλυτώνεις για κανενα λόγο. . .

Μαλλον...
Το θεμα ειναι να ξεκαθαριστει αν χρωστωντας π.χ. Γεωμετρια, πρεπει να δωσεις ΚΑΙ Γεωμετρια ΚΑΙ αλλο ενα επιλογης, η αν απλα θα χρωστας ως επιλογης υποχρεωτικα την Γεωμετρια.

Επισης αλλο ενα θεμα που πρεπει να ξεκαθαριστει, ειναι το θεμα το μαθηματων που εννοποιουνται, και τι θα γινει με αυτους που χρωστουν το 1 απο τα 2.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Δευτ, 25 Σεπ 2017 5:19 pm

Ναι αλλα το γλιτωνεις, αν θες παιρνεις αλλο. Απλα πρεπει να περασεις τον ιδιο αριθμο υποχρεωτικων που θα περναγες και πριν. Εχω καταλαβει λαθος κυριε Νεστωρα;
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Nestoras » Δευτ, 25 Σεπ 2017 5:40 pm

ScepticEngineer έγραψε:
Nestoras έγραψε:Νομιζω η λογική ειναι το οτι αν χρωστας ενα μαθημα κορμου , δεν το γλυτώνεις για κανενα λόγο. . .

Μαλλον...
Το θεμα ειναι να ξεκαθαριστει αν χρωστωντας π.χ. Γεωμετρια, πρεπει να δωσεις ΚΑΙ Γεωμετρια ΚΑΙ αλλο ενα επιλογης, η αν απλα θα χρωστας ως επιλογης υποχρεωτικα την Γεωμετρια.

Επισης αλλο ενα θεμα που πρεπει να ξεκαθαριστει, ειναι το θεμα το μαθηματων που εννοποιουνται, και τι θα γινει με αυτους που χρωστουν το 1 απο τα 2.

Αν έχεις δεν έχεις περάσει Γεωμετρια πρεπει να περασεις 1 μαθημα απο την ομαδα αυτη , ανεξαρτήτως αν εχεις περασει ήδη ενα, αυτή ειναι η λογική.
Η σωστη ερωτηση για αυτη την ομαδα πρεπει να ειναι η εξής : "Εχω περασει Σχεδιαση με Η/Υ ΚΑΙ Ενεργειακη Τεχνολογια. Χρωσταω την Γεωμετρία Ναι ή Οχι ;''
Προσώπικα πιστεύω πως αφού έχεις περάσει ήδη 2 μαθηματα απο την ίδια ομαδα ξεμπέρδεψες.
Άβαταρ μέλους
Nestoras

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες